טופולינו, ירושלים

  • פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
טופולינו, ירושלים

הרבה זמן שאנחנו רוצים לראות הופעה של שם טוב לוי שמופיע כרגע רק באברם בר שבירושלים וסוף סוף יצא לנו להגיע. המקום נמצא בסמוך לשוק מחנה יהודה, ברחוב יפו, מה שאיפשר לנו לנצל את הביקור כדי לנסות את טופולינו עתירת השבחים שנמצאת ממש על הצד השני של השוק, ברחוב אגריפס.

טרטוריה קטנה, מרגישה מאד איטלקית בתנאי שלא מציצים החוצה. היתה מלאה גם בשבע וחצי כשנכנסנו וגם באחת עשרה וחצי, כשחזרנו מההופעה. מרשים מאד. קהל מגוון. תיירים. חובשי כיפה. בהחלט מורגש שזו מסעדה כשרה בירושלים ולא מסעדה רגילה בתל אביב.

לפתיחה הגיע לחם עם איולי זיתים וזיתים שחורים. הלחם די סטנדרטי. האיולי היה חביב. הזיתים היו מעולים.

מנת סרדינים ממולאים שעשתה לנו חשק לנסות אותה חסרה מהתפריט בגלל חוסר שיתוף פעולה של הסרדינים עם הדייג... במקומה הוגש אותו מילוי אבל הפעם כאינטיאס ממולא. המנה היתה טעימה אבל בגלל שהאינטיאס בשרני יותר מהסרדינים הקונטרסט בין המילוי לדג הלך לאיבוד. נראה לי גם שהגשת המנה עם פחות כמה מעלות חום היתה משפרת את הקונטרסט הזה. כל המנות אגב הוגשו לוהטות ומבחינה זו שוב התברר שאדוני צודק: הגשת מנה בטמפרטורה חמימה ולא לוהטת מדגישה את הטעמים. ממה שקיבלנו אפשר היה להרגיש את הפוטנציאל הגדול של המנה. כפי שהיא הוגשה לנו הפוטנציאל הזה קצת פוספס.

מנה שניה שחלקנו כהרגלנו: פיצה ביאנקה עם גבינת גורגונזלה, רצועות דקיקות של זוקיני ורצועות דקיקות של אגס. זו היתה המנה המוצלחת ביותר בארוחה. הבצק היה דק אבל מספיק חזק בשביל לא להשבר. השילוב של הטופינגס היה מוצלח מאד.

מנה נוספת שחלקנו - ניוקי תפו"א עם רוטב על בסיס פורצ'יני הניוקי היו מצויינים. הרוטב סבל ממליחות יתר. כשהוא ליווה את הניוקי זה היה בסדר. אבל לאחר שנגמרו הניוקי המליחות לא איפשרה לאכול אותו סולו כמו שאני אוהב. אם מדברים על טמפרטורת ייתר - גם המנה הזו סבלה מהנושא והוגשה הרבה יותר מדי חם ממה שצריך להיות. קצת חבל, כי מצד אחד אתה רוצה להתנפל על המנה
מצד שני עד שהיא לא מתקררת קצת זה הורס את התחושה של הטעם שלא נדבר על סכנה לכווייה בלשון.

בשלב הקינוח היינו מאד מלאים אז חיפשנו את הקינוח הכי קטן שם ונפלנו על |השגש|קנולי ממולא במסקרפונה גרידת לימון ועוד משהו ששכחתי. המעטפת של הקנולי היתה מעולה ונשברה בעונג בפה. את המילוי לא אהבתי. משהו לא היה מאוזן לי שם בעין גרידת הלימון העודפת לבין המסקרפונה... לא יודע לשים את האצבע אבל בדיעבד הצטערנו שלא ויתרנו על הניוקי תפו"א של העיקרית לטובת קינוח של ניוקי ערמונים שנשמע מאד מעניין.

האוירה היתה נעימה. השירות היה סביר. הבוטום ליין הרגיש לי כמו הציון הזה בבית ספר שנקרא כמעט טוב מאד. ארוחה שיכלה אולי להיות הרבה יותר טובה עם בחירות קצת אחרות של המנות ועם טמפרטורה קצת יותר נמוכה של הגשת המנות.

סך הכל מומלץ, אבל המלצה פחות גורפת ממה שחשבתי שאני אכתוב לאור הדיווחים האחרים.
 

החתולית

New member
על הדיווח

החוויה שלנו היתה טובה משלכם, ואני מודה שאני לא זוכרת אם האוכל היה לוהט במיוחד.

דרך אגב, החוויה שלנו בביסטרו מיכאל, היתה די דומה לשלכם, כולל השותף (שאלתי אותו מיהו) שהסתובב במסעדה, משיק כוסות אבל לא מציג עצמו. אכתוב על כך בהרחבה בשירשור סופ"ש.
 

salo22

New member
תודה


הערכתי לטופולינו ידועה, חייב לציין שאת אף אחת מהמנות שציינת לא אכלתי שם, יש מנעד מנות צר יחסית שאנו חוזרים עליו בביקורים הספורים שם, שלדעתינו קשה מאוד למצוא דומות במסעדות בארץ (בבישול איטי ביתי כן כמובן
).
 

salo22

New member
ושכחתי

ברור שחבל מאוד שלא כל גזרות התפריט כנראה "מפציצות"... כמובן שעניין כמו כן גרידת לימון או לא הוא טעם וריח, לטעמי שימוש בגרידת לימון ו"דומיו" הוא אחד הדברים החשובים בעבודה במטבח
גם אני לא מצאתי את הקנלוני שלהם (ובכלל) כקינוח שמדבר אלי עמוקות.. ניוקי הערמונים היה בהחלט סיפור אחר
 

Gרר

New member
ראיתי בדיווחים שהניוקי רומנה שלהם זה להיט

שחוזר כמעט בכל דיווח. איפהשהו הניוקי פורצ'יני עשה לי את זה יותר וכבר ידוע שיש לי חולשה לניוקי


הקרם של הקנולי אני באמת מאמין שזה עניין של טעם ולא משהו בביצוע ולכן לא "מוריד" להם עליו.
הניוקי פורצ'יני קצת פחות מלוח וקצת פחות רתוח - היה יכול להיות מנה מושלמת.
הפיצה היתה מעולה.
האינתיאס זה היה אילתור שלהם אבל היא אמרה שזה לא אמור לפגום במנה ונורא התחשק לנו הסרדינים שגם הם כוכבי הדיווחים.. גם כאן אני מאמין שאם היינו אוכלים את המנה המקורית + זה היה מוגש פחות חם זו היתה מנה פ33תית.

כך שחשוב להעמיד את הדיווח בפרופורציות הנכונות. לא יצאתי משם בתחושה של אכזבה מהמקום אלא בתחושה של פיספוס ושעם ממש מקצה שיפורים קטן זו היתה יכולה להיות ארוחה שהייתי משתפך עליה.

נכון להיום אם ממש יבוא לי איטלקי אני ארוץ לסולה כי למרות שהתפריט שם פיצפון כל מנה שם היא מיוחדת בטירוף. מצד שני אם לוקחים פילטר של ירושלים + כשר אין ספק שהיא יוצאת בטופ של הטופ.

ואי אפשר בלי מילה על שם טוב לוי: הופעה אינטימית מענגת במיוחד. שווה שווה שווה. ודווקא ברחוב יפו, לעומת אגריפס, הצצה לרחוב עם הרכבת הקלה שעוברת מדי פעם בהחלט נותנת שארם אירופאי. מה שכן - האוכל באברם בר (כשר פעם שניה באותו דיווח) לחלוטין לא נראה לנו מפתה, כמו גם ברוב המקומות מסוגו.
 

salo22

New member
בטח

אני מוכן לשחות כל יום בניוקי אלה רומנה ובריזוטו דג ואפונה שלהם. אחרי זה קנלוני גורגונזולה ורק אז הפולנטה, הייתי משתכשך גם בה, אבל זו מנה פחות מיוחדת. בראשונות אני זוכר סרדינים מטוגנים טובים וגם אנטיפסטי ראוי, אבל הן לא מנות חובה.. לבוא נניח שניים ולהתחלק על 3 המנות העיקריות הראשונות שהזכרתי, חלום..
אפשר לקנח בניוקי ערמונים בעיקר כי הניוקי עצמם באמת מיוחדים אך הרוטב לדעתי קצת חלש ביחס אליהם..
 

Gרר

New member
צודקת ונותנת לי הזדמנות להבהיר

אברם בר זה המקום היחיד שבו הוא עושה את ההופעה הספציפית הזאת של המיטב משיריו ביניהם גם שירים שהוא כתב לאחרים (אריק איינשטיין וכו'). הוא מופיע בהרכב מינימליסטי יחד עם גיטריסט מופלא בשם גדי בן אלישע שיש לו הרבה מניות בהצלחת ההופעה הזו.

בנוסף יש לו הופעות עם הרכב האנסמבל שלו. זו הופעה אחרת שלא יצא לי לראות אבל אכן חשוב לציין את זה ותודה שהוספת!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא המקום היחיד... גם בחיפה הופיע כך לא מעט

אם כי לא בתקופה האחרונה.
 

pont neuf

New member
מסכים לחלוטין לגבי טמפרטורת הגשת האוכל...

והכי מפריע לי במסעדות, זה אלה שמגישים לחם חם או לוהט. מתי יבינו שלחם לא אוכלים חם ? כל הטעמים של הלחם הולכים לאיבוד כשהלחם חם.
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח וחבל שהוא קצת פושר

אני אכלתי את אותן המנות מלבד הדגים ויותר התלהבתי מהן.
אני חושבת שזה מן הסתם גם תלוי בבניית הציפיות מראש לאור הדיווחים האחרונים - כמו שכתבת, עדיין מומלץ אבל לא מספיק עומד בציפיות שנבנו.
 
למעלה