טלביה - בר יין

pont neuf

New member
טלביה - בר יין

בוקר טוב,
חדש פה בכתיבה אבל עוקב מקרוב כבר הרבה מאוד זמן.

ובכן, כנראה שקבוצת "מחניודה" גאלה את אותו כוך שמסתתר מתחת למוסד התרבות הגדול בירושלים, תיאטרון ירושלים. אותו מקום שבעבר שכן בו "בית התה של יאן" הפך לבר יין פריזאי במלוא מובן במילה. אין כל ספק הקבוצה הזאת (להלן : מחניודה) יודעים את העבודה !
המקום משדר חמימות, מוזיקה נעימה מתנגנת ברקע, המקום הומה אדם (ללא הזמנה חיכינו בחוץ הרבה זמן...) והאווירה בהחלט חיובית. מה כבר אפשר לבקש יותר מישיבה על כוס יין לקראת הסופ"ש המתקרב ובא ?
תפריט היין גדול ומציע מבחר יינות שמחולקים לפי זנים (קצת קשה לקרוא בחושך, אבל תודה לאל יש לי אפליקציית פנס בנייד) ותפריט אוכל שהוא יותר לכיוון הנשנושים (אוכל בקטנה)

דבר ראשון סגרנו את נושא היין, בקבוק קברנה פרנק מעמק הלואר (150 ש"ח) זן שאני מאוד מחבב ואכן היין לאחר שנשם והסתחרר קצת בכוסות הראויים שמגישים שם, פתח בפנינו טעמים מרתקים.

לאחר מכן האוכל ההגיע לשולחן :

# סלט של שעועית ועגבניות - ללא ספק,מסמר הערב !! שעועית בובס עשויה בדיוק במידה הנכונה עם קצת קוביות של עגבניות, קצת חריפות עוקצנית, קצת לימון ושמן זית. מנה הכי פשוטה לכאורה בעולם אבל מידת העשייה הנכונה של השעועית עם התיבול העדין והנכון גרמו למנה להמריא לגבהים הנכונים. (18 ש"ח)

# ביף בורגניון על פולנטה - קיבלנו צלחת אובלית קטנה עם פולנטה שעליה נחו שתי קוביות קטנות של בשר (צ'אך) וחתיכת גזר. על הפולנטה אני מאמין שלא צריך לדבר... הבשר היה בסדר ולא יותר. ביף בורגניון זה תבשיל שצריך לספוג טעמים הרבה יותר עמוקים מהבשר שקיבלנו והגזר, נו שויין, גזר. הייתי מאוד שמח לקבל את המנה הזאת עם בשר עמוק יותר בטעמים(במיוחד עם משתמשים בצ'אך שהוא בשר נהדר) ובמקום הגזר איזה פטרייה טובה שגם הייתה מעיפה את הפולנטה לגבהים אחרים. מנה שלדעתי יצאה מהספיישלים והייתה קצת יקרה לגודלה. (52 ש"ח)

#צ'וריסו חריף על תפוחי אדמה - אותה צלחת אובלית עם תפוחי אדמה אפויים בצורה מושלמת, קריספיים במידה עם טעם נפלא שהצ'וריסו העניק להם. הצ'וריסו היה גם כן עשוי טוב והיה טעים מאוד. (31 ש"ח)

כמה הערות לסיום :

# בבריף הבא למלצרים כדאי להדגיש להם שהרף הכי גבוה במישליין זה 3 כוכבים... צרם לי מאוד לשמוע את המלצרית בשולחן לידי מסבירה להם (תסלחו לי אבל לא שמעתי את הכל...) שיש משהו שהמציא אותו שף ידוע שיש לו 5 כוכבי מישליין...


# מלצרית יקרה, כשפינית את השולחן הסמוך ועברת לידנו עם צלחות בדרך למטבח לא היית צריכה למזוג יין לכוסות היין החצי מלאות שלנו. את יודעת כמה זמן סובבתי וסחררתי את הכוס כדי שהיין יפתח ??

לסיכומו של עניין, מקום נחמד מאוד עם אווירה כיפית לישיבה על בקבוק יין משובח וקצת אוכל טוב ליד. אין ספק שהקבוצה הזאת לוקחת את ירושלים למקומות אחרים וטובים.
 

salo22

New member
תודה על דיווח מצויין


אין ספק שיעשו טוב האנשים שם אם יקראו ומעבר לשבחים, ידעו לתת הדרכה בסיסית מקיפה בענייני יין ואוכל וכן בריפים מוצלחים יותר..
 
דיווח מעולה ואף משעשע

אהלן,
אהבתי לקרוא את הרשמים שלך מבר היין הזה שמצוי בירושלים בירתנו,
לצערי למרות אהבתי הרבה לירושלים בקושי מזדמן לי להגיע לשם.
גם אם כן אז זה רק לזמן קצוב מאוד.

טלביה הזה זה בשכונת טלביה?
הרסת אותי שתיארת איך המלצרית מזגה יין לחצי הכוס.

בכלל עושה רושם שהקבוצה הזו שנקראת מחניהודה היא כמו תמנון רב-זרועות,
מין קונגלומרט קולינארי ופיננסי.

מה עוד יש להם בעיר?
אני מכיר את הסדנה את הזוני נדמה לי צ'אקרה ועכשיו את הטלביה או שיש עוד?
המונא בעצם גם,

מזמן מזמן נהגתי להיות המון בירושלים ואהבתי מאוד את בית האמנים ברח שמואל הנגיד,
המונא זה באותו המקום שהיה הפאב הלילי בבית האמנים?
בית אבן יפהפה.

תודה על הדיווח, אתה מתבטא יפה בכתב, למה עד עכשיו לא כתבת ?
 

pont neuf

New member
אכן טלביה נמצא בשכונת טלביה

הם היום מחזיקים במחניודה, יודלה, הסדנא, מונא וטלביה.

מחניודה ויודלה נמצאים בשוק, הסדנא נמצאת במתחם הרכבת, מונא נמצאת במבנה של בצלאל, טלביה נמצאת במתחם תיאטרון ירושלים.

תודה על הפירגון, אני אשתדל עכשיו לכתוב יותר
 

אביeג7

New member
נקרא טוב.. בניגוד לבר יין התל אביבי

שהיה לגמרי בנוני אמש
 

אביeג7

New member
הגענו ב21:00,המקום היה עדיין ריק

אני הזמנתי קלמרי חריף על הפלנצ׳ה עם צ'ילי ירוק, עגבניות צלויות וחציל קלוי
מזל שביקשתי את החריף בצד
כי הוא היה מאאאוד חריף.

מנה בנונית בגדולה,השילוב בין הרכיבים היה טוב.. אבל חלק מהקלמרי היו קצת.. לא יודעת איך להסביר את זה אפילו.. עם טעם מוזר כזה.

הוא הזמין סלמון עם ירקות בתנור.
הגיע פילה נחמד.. לא קטן ולא ענק..
הדג היה עשוי טוב.. אבל דיי סתמי.

ביחד עם 2 כוסות יין- 200 ש"ח.. שבעיני לא היה מאוד מוצדקים.
 

bruno01

New member
ברוך הבאה, ואיזה דיווח כיפי!

נשמע שהקבוצה באמת עושה חייל בעיר, וכיף לשמוע על עוד מקום מוצלח,
למרות השיופים הקלים שהצוות עוד צריך לעבור.

תודה על דיווח בכורה מצוין!
 

החתולית

New member
על הדיווח

גם אנחנו רצינו לשבת בטלביה לקפה לפני מספר שבועות ב- 12 בצהריים. המקום היה ריק כמעט לגמריי, ומלצרית אמרה לנו שכל השולחנות מוזמנים, אבל היא תבדוק אם יש בכל זאת שולחן פנוי.

עמדנו דקות ארוכות באמצע המסעדה, המלצריות חלפו על פנינו פעם ופעמיים, ומי שנראתה כמנהלת המשמרת התעלמה מאתנו. אז הסתובבנו ויצאנו, ובדרך הסברנו למלצרית שמוטב לא לתת ללקוחות תחושה של לא רצויים.

הדברים שכתבת, מעידים כל עך שבמטבח כנראה שיודעים מה לעשות, אבל מחוץ לו, פחות יודעים (מוטיב שחזר על עצמו גם בסוף השבוע שלנו בצפון).
 
למעלה