קמפנלו רח בן יהודה תל אביב

גסטרו

New member
קמפנלו רח בן יהודה תל אביב

יום חמישי אחרי העבודה, חברים טובים נחתו בארץ (ואמרו שהאוכל באל על היה טוב ) רעבים . היות והם שכרו דירה (מצוידים בהמלצה מהשוכרים הקודמים, גיסי וגיסתי ללכת לבנדיקט) ברח דיזנגוף - חיפשתי מקום שיהיה יחסית קרוב
זכרתי בקורת טובה של אריה שגיא ונסענו לקמפנלו . השף עמד לבוש מעיל ויצא דקותים אחרי שהגענו . הושיבונו במרפסת המקורה שהיתה די קרירה וכל זמן הארוחה ישבתי עם מעיל
למנה ראשונה לקחנו מרק - האחד לקח ריבולטה- הגיעה צלחת די שטוחה שהזכירה לי את המשל על השועל והחסידה- ממש מעט מרק היה שם עם קובית לחם במרכז , שנים לקחנו מרק בצל - די מתקתק, עמוס בצל ומעט נוזל- שוב אותה צלחת קמצנית.
לעיקריות - מנת רביולי של מנה היתה טעימה לאורח , אשתו לקחה פסטה עם טונה , צלפים ועוד - אמרה שבסדר (יש לה נימוסים אנגליים) , אני הייתי בראש של "פחות פחמימות" הזמנתי סלט של חסה עם אבוקדו וחזה עוף צלוי- המון חסה ערבית מגוידת פרוסה, מעט מאד אבוקדו ולא מעט פרוסות חזה עוף צלוי די יבשושי וטבעות בצל, סלט מאכזב, אבל הייתי רעבה דגתי את העוף , חיפשתי פרורי אבוקדו
ובעלי לקח סלט של עגבניות עם ריבועי פולנטה- אמר שיש משהוא מריר בטעם אבל סיים יפה את המנה

החשבון כולל כוס יין סירה לאורחת , 2 קפה, בקבוק סן פלגינו- 383 שח לא כולל שרות שהיה די חובבני , למשל, המלצרית הביאה 3 כוסות מים בהנחה שמי ששותה יין לא ישתה מים והיינו צריכים לנפנף לה ולבקש עוד כוס ועוד , בקשנו גם קנקן מים- היה להם טעם מוזר כאילו עמדו זמן רב במקרר פתוח.

לסכום- ארוחה די בינונית, אין ספק שבחירה של סלט במסעדה כזו היא לא בחירת החדש אבל גם הקמצנות במנות המרק הפריעה. לא רואה עצמי חוזרת בקרוב (אגב, אכלנו שם לפני כחודשים מנות אחרות וגם היה ככה ככה )
 
אבל קמפנלו הומלצה לארוחת בקר ולא לערב:))))))

כנראה שיש הבדל בגישה ובאוכל, לא, לא נראה לי, סתם התלוצצתי.
יפה שאת נותנת צ'אנס נוסף למקומות שלא הכי התלהבת מהם ואת לא פוסלת על הסף בקור חוזר,
איך שאני קורא אותך הפעם השלישית אם בכלל לא תהיה בזמן-הקרוב.
אמנם ימים חמימים אך בערב קריר,,
מתבייש להגיד שאני לא מכיר את המשל על השועל והחסידה
תודה על הדיווח
 

גסטרו

New member
השועל והחסידה ותודה לויקיפדיה

השועל והחסידה הוא משל של איזופוס. מספר 426 באינדקס של פרי. לסיפור גרסה מוכרת של ז'אן דה לה פונטן המופיעה כסיפור השמונה עשרה בספרו הראשון שפורסם לראשונה בשנת 1668

במרכז הסיפור שועל וחסידה. השועל מזמין את החסידה לסעוד בביתו, אולם מכיוון שהוא אינו חושב על האורחת המיוחדת, הוא מגיש את הארוחה בצלחת שטוחה, דבר המקשה על החסידה ארוכת המקור. והיא אוכלת רק מעט גרגרים. החסידה בתמורה מזמינה אותו לארוחה, אותה היא מגישה בכלים צרים וארוכים, אשר קלים לחסידה, אך בלתי אפשריים עבור השועל.

מוסר ההשכל הוא שמה ששנוא עליך אל תעשה לחברך, וחשוב ללכת לפי הכלל של ואהבת לרעך כמוך.
 

החתולית

New member
חבל שכך היה

כי בקמפנלו יש חומרי גלם טובים ושף מוכשר, והאוכל צריך להיות טוב. קמצנות, היא תכונה שאינה חביבה עלי.
 

bob68

New member
חבל

על הדיווח
 
למעלה