קפה 48 - אופס.

Gרר

New member
קפה 48 - אופס.

בדרך כלל אנחנו מנצלים את הברזות ההורים של שישי בערב ליציאה בשנים. הפעם החלטנו לצאת בפורום המשפחתי. גם לקטנה מגיע מסעדה מדי פעם
בחרנו ב"קפה 48" שהפעמיים האחרונות שלנו שם היו לקינוח בלבד וחשבנו שבתפריט שלהם יש לא מעט אופציות שיכולות להתאים לה וגם לתת לנו הזדמנות לנסות מנות שאולי בלעדיה לא היינו מנסים. ממה שהתרשמנו לא מעט מגיעים למסעדה בפורום משפחתי וזה מאד משמח בעיניי שמסעדה כזו, שלא מכוונת למכנה משותף נמוך מדי, מצליחה בכל זאת למשוך קהל מגוון.

ראשון הגיעה מנת הלחם שלהם. קצת קשה לבוא בטענות לאחד המקומות היחידים שמציע לחם OTH, אבל מה לעשות שהלחם היה שרוף והייתי די בהלם שהגישו את זה ככה. ראיה זה לא הצד החזק שלי ואם אני הבחנתי כשהוא רק הגיע שהחוץ שלו שחור לגמרי אז קשה לי להאמין שמי שהוציא את זה מהאפיה לא הבחין בזה. הסיבה היחידה שלא ביקשנו להחליף היתה שלא רצינו שהקטנה תסתום את הבטן עם לחם. בזוג - לא הייתי חושב פעמיים. ממש מבאס לאכול לחם ככה. ממרח זוקיני שצורף ללחם היה אנמי לגמרי. בקיצור - תודה אבל לא תודה. אכזבה ראשונה.

ניצלנו את ההזדמנות עם הקטנה כדי להזמין סוף סוף את לחמניית השפונדרה המדוברת שלהם (3x33) שנראתה לנו כמו משהו שיכול להתאים לה בול. הלחמניה עצמה מעולה. קצת מתקתקתה. מרקם נכון. באמת יופי של לחמניה. השפונדרה, לעומת זאת, היתה מאכזבת ביותר. כשאתה קורא בתפריט "בישול ארוך" אתה מצפה לבשר עם טעם עמוק ועשיר. איפה זה ואיפה השפונדרה המשעממת שאגב נדחסה בכמות גדולה מדי ללחמניה מה שחייב להוציא חצי מכמות הבשר מהלחמניה כדי שיהיה אפשר לאכול את זה. אבל אם השפונדרה היתה טעימה בטח שלא הייתי מתלונן על כמות גדולה מדי. אבל השפונדרה שקיבלנו היתה פשוט לנגוס שוב ושוב ולשאול... ממה בדיוק ההתלהבות כאן? הסלאפי ג'ו שהאישה מאלתרת בבית מדי פעם כבר יותר מגניב בעיניי. אכזבה שניה.

דווקא המנה הבאה טליאטלה זנב-שור היתה ההיפך המוחלט מזה (88). איזה טעם עמוק ועשיר הזנב שוב העניק לפסטה. המנה היחידה של הערב שהיתה ללא רבב. אם לשפונדרה היה אפילו חצי מהעומק של הטעמים שהיה לזנב שור הזה - דיינו.

המנה הבאה דוקא ממחלקת הים. מישום מה היא לא מופיעה בתפריט האתר למרות שהיא לא מהספיישלים. נראה לי שהאתר פשוט מציג את תפריט הקיץ, או סתם לא מעודכן. בכל מקרה מדובר בסקאלופס על קרם תפוחים ובייקון. מה שיש לי להגיד על המנה הזו הוא שהסקאלופס היו מעולים. הרוטב עצמו משובח. את החיבור בין השנים לא הבנתי. לא הסתדר לי בכלל השילוב הזה ולכן אכלתי את זה בנפרד אבל כמנה שלמה - זה לא עובר מבחינתי.

בתחילת הערב עוד פינטזנו שאולי לקטנה יהיה אקסטרה תיאבון ונוכל לנסות סוף סוף קינוח אחר. כיוון שהיא היתה כבר די מלאה בשלב הזה הסתפקנו שוב ב"קבוע" שלנו שם - הקראק פאי. הטעם, כרגיל, אותו טעם ממכר, ובכל זאת - אכזבה מספר שלוש, ואני לא מאמין שאני כותב את זה על קינוח שפעמיים באנו בשבילו במיוחד: משהו שם במרקם התפספס להם. הוא היה מוזר וצמיגי וזה מאד הוריד מההנאה. גם בארזים, מסתבר, נפלה שלהבת הפעם.

התחושה של שנינו בסיום היתה זהה. אם היינו מגיעים לארוחה כזאת כזוג - זה היה מאד מבאס לנו את היציאה. כארוחה משפחתית של שישי בערב אנחנו מלכתחילה מגיעים עם חבל יותר ארוך כי זו מסגרת אחרת וחלק מההנאה זה שהקטנה מקבלת טוב את החוויה וסך הכל היא באה אל סיפוקה מהלחמנית שפונדרה, קצת פסטה ומהלחם שגם ככה היא אוכלת בעיקר את הפנוכו שלא נפגע בשריפה. אבל אם הארוחה היתה בפורום הזוגי - שורת הסיכום היתה חד משמעית: לא עובר ומרתיע מאד לשוב לשם לארוחה מלאה.

באסה, כי זה מקום שהיה די חביב עלינו.

RandS

New member
כמה חבל.

לגבי הלחם: גם אצלנו הוא הגיע שרוף, נראה לי שזה הקטע של הלחם (סליחה על המשפט המטופש, אבל אין לי דרך אחרת להגדיר את זה). החברים שהיו איתנו השתגעו על הטעם השרוף , אז לא היה מה להעיר.
לגבי הקינוחים: גם אצלי הקראק פאי נטעם צפוי למדי, ושאר הקינוחים היו פחות טובים. בגדול, כמקום שבחר בהגשת קינוחים מקוריים- התאכזבנו למדי.
הזכרון שלי מהשפונדרה היה באמת של בשר עסיסי וטעים. חבל שקיבלתם משהו אחר.

Gרר

New member
יכול להיות שהתתקלקל להם משהו בתנור?

אני לא זוכר את הלחם ככה מהביקור הראשון שלנו ובהתחשב בזה שהיינו כנראה יום אחרי יום (את היית בחמישי בערב אם הבנתי נכון?) אז אולי משהו לא בסדר בתנור אבל אי אפשר להגיד על שרוף שזה קטע. שרוף זה שרוף זה שרוף ונראה לי שאפילו העלה מישהו לפורום איזה מאמר עם הוכחה שזה אפילו מסרטן אז על אחת כמה וכמה.

את הקראק פאי אני לא מסיר מרשימת ה-TOP3 של הקינוחים שאקח לאי בודד ואחרי שלוש פעמים שכבר אכלנו אותו זה בוודאות לא המרקם האופייני שלו.

pix37

New member
מבאס - דווקא תכננתי לנסות אותם

באחד הביקורים הקרובים במרכז

נשמע ממש מבאס

אני מאוד מחבבת את קפה 48 למרות שלא יצא לי להיות שם כלל לאחרונה.

Gרר

New member
באיזה אחד מהמקרים?

עם הלחם נראה לי לפי התגובות שיש בעיה כללית כלשהי אז גם ככה כנראה שלא היה עוזר...

אם התכוונת לגבי הקראק פאי אז האמת היא שקודם לכן כבר נאלצנו להתלונן על בעיה בנוגע לסדר הוצאת המנות שבדיעבד הרגשנו שאולי גם אנחנו קצת "אשמים" בכך שלא הבהרנו מספיק את ההעדפות שלנו למלצר אבל גם ככה זה הגיע עד למנהלת המשמרת וגם טופל בצורה מאד יפה כך שכבר לא הרגשנו בנוח "לקטר" על משהו נוסף...

המצחיק הוא שבמסעדה בכלל לא דיברנו על זה. כל אחד התבאס לו בשקט. מנסה להיות בטוח אם זה באמת לא כמו שזכרנו את זה או שסתם נהיינו קוטרים... באוטו האישה פתחה את זה ואיך שהיא רק אמרה קראק פאי כבר אמרתי לה כן, כן, אני יודע. זה לא היה זה...

שירלי6

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת

אנחנו היינו רבעייה בשבוע שעבר.
הלחם אכן שרוף, הממרח - ובכן, הוא כל כך אנמי שהתקשיתי לזהות את טעמו ומוצאו.
אני הזמנתי סלט שרימפס שהיה טעים, אך סבל מעודף בוטנים שהפריעו לי בפה.
לחמניית השפונדרה - תיאור מדוייק! גם אני הוצאתי את הבשר לצלחת, יבשושי ולא טעים.
אני לא אומרת שהיה כשלון מוחץ, אבל בהחלט שומדבר לשוב אליו.

Gרר

New member
מה קורה עם הלחם שם?

מישהו שם באמת חושב שזה טעים לאכול לחם שרוף? זה ממש דופק את כל ההנאה.

עודף בוטנים זו תופעה מאד אופיינית באיזור הבורסה ברמת גן. כל מסעדה שמגישה כאילו סלט אסייתי בטוחה שכדי להכנס להגדרה של אסייתי הסלט מחייב הפגזה של בוטנים. נראה לי פיצוחי חממה שיויו גילה לנו ברחוב היצירה עושים הון כסף על הסלטים האלה

לגבי השפונדרה דוקא הבשר לא היה יבש מדי. הוא היה סביר מבחינה זו. פשוט חסר לו טעם והכמות שם היתה כזו דחוסה שהיית חייב להוציא חצי כמות לצלחת שזה בסדר אבל כל הכיף זה לאכול את זה בלחמניה...

שירלי6

New member
פיצוחי חממה בבורסה = מכרה זהב

לי נראה שזה הקטע של הלחם שלהם.
לגבי השפונדרה, חברה שלי העירה למלצר שהבשר יבש וחסר טעם. בן הזוג שלה פשוט שפך עליו איזה רוטב חריף שביקשנו.
אני נזכרתי בבשר שחמותי לשעבר היתה מכינה בימי שישי (וזו ממש לא מחמאה).

inבאלי

New member
מוריד את החשק לנסות

בכל פעם שאני חושבת לנסות את המסעדה, מגיע דיווח כמו שלך ומוריד לי את החשק לנסות.
חבל על הארוחה הלא מוצלחת.
תודה על הדיווח.

bruno01

New member
אוי.

ממש מבאס.
נשמע שהיה לא מוצלח מאוד באותו יום במטבח, והבעיה עם הלחם נראה שחוזרת על עצמה...

כנראה שאני כבר הייתי אומר משהו, עם כזה רצף של בעיות, אבל מבין שלפעמים אין חשק לזה.

למעלה