תחל שנה וברכותיה (חלק א') - פואה גרא וטאיזו

passioneta

New member
תחל שנה וברכותיה (חלק א') - פואה גרא וטאיזו

סיכום מנהלים - יופי של אוכל, עסקית משתלמת, טעים ונעים. (עם חריקה או שתים)

אחרי שנה רעה מאוד מכל הבחינות (מי אמר emotional fuckwit ולא קיבל? לא רק ברידג'יט, גם אני זכיתי השנה) נפתחו חגיגות היומולדת בפואה גרא שהגיע בטיסה מפאריז עם אורחים ונאכל עם באגט מקומי וסיידר אגסים (תודה למי שהמליץ) חביב מאוד מטיב טעם. הפואה גרא, קופסת שימורים גדולה (יש עוד צינצנת במזוה) נקנה ע"י צרפתיה וכמו אצל פרוסט, נגיסה ממנו העיפה את כולנו לפריז.

לארוחת צהריים ראשונה בשנה הנפלאה והנהדרת שמתחילה לי בחרתי בטאיזו. העסקית נדיבה מאוד: 2 ראשונות ועיקרית ב-89 ש"ח. בעסקית כלולה גם חליטה קרה ומרעננת ואורז דביק שהיה לא כל כך מוצלח (לא מבושל מספיק לטעמי, וכן, אני ידעת איך אורז דביק צ"ל - לא ככה).

השירות היה ללא דופי למעט העובדה שהובלתי למושב בחוץ שהיו עליו עלים יבשים - אני מצפה שמישהו אחר יעיף אותם לרצפה. מצד שני, קבלנו קנקן מים וקנקן חליטה מיד + ירקות וטופו כבושים.
ב-12:30 המקום היה כמעט ריק וב-14:30 אנשים המתינו לשולחן.

לראשונות הזמנו לאב גאי שהיה חביב מאוד, סלט פאפאיה מעולה - איני יודעת מהיכן הגיע הטעם האניסי אך הוא הפתי והתאים מאוד, כמו גם האנשובי היבש והפריך. כרוב סיני ממולא נראה כמו עלי גפן ממולאים והוגש עם מעט אטריות ועם רוטב נהדר - שילוב של רוטב מתקתק בסגנון יפני עם בעיטת חריפות ואילו הרוק שרימפס (+15) היו מעין קציקוצ רבועות ממלית תפ"א של סמוסה + שרימפ, מטוגנות בטמפורה ומוגשות על חול תבלינים עם עלי מיקרו מעל ורוטב יוגורט חריף בצד.
אורז דביק הוגש עם המנות הראשונות.

לעיקרית בחרו ממול באטר צ'יקן. לשמחתו הרוטב הגיע מפורק כשכל החמאה צפה למעלה - הוא אסף אותה בכף - להרכתי היו שם 75 גרם של חמאה מזוקקת - וכך לשמחתו (הבחור נהיה כוסית על) קבל מנה נטולת שומן (לפחות 80 גרם שומן פחות). העוף היה חריף, הוגש עם כף שמנת חמוצה מעל וקערת אורז לבן והוא נהנה ממנו מאוד.

אני העדפתי קלמרי עם אטריות חיטה - מנעד הטעמים הזה חביב עלי במיוחד - האטריות היו מצוינות ורק נראה שהיה אפשר לשים קצת פחות בצל סגול. הוא סגול, אבל לא קלמרי...

בטח שאחזור, מקווה שיזדמן.

ביום הראשון של השנה הנהדרת יצאתי ב-17:30 מפגישה איזור עזריאלי לרעננה. גשם שוטף אילץ אותי לקפוץ לתוך מונית (500 מטר, 7 דקות, 20 ש"ח), לקחת רכבת (שאחרה ב-10 דקות, נעמדה ללא הסבר בתחנה 30 דקות) למצוא מונית שתסכים לסוע לרעננה, לשלם למונית 70 ש"ח (המונה דופק) וכשהוויז הודיע "2 ק"מ, שעה וחמש דקות ליעד החלטתי לנטוש את המונית וללכת ברגל. הגעתי הביתה כמעט 3 שעות אחרי שיצאתי מתל אביב. אבל מ'כפת לי - התחילה שנה נהדרת!
 

amirhir

New member
לגבי הטעם האניסי

אם אני זוכר נכון יש שם סוג של בזיליקום עם טעם מאוד אניסי.
 

bruno01

New member
זה הבזיליקום.

אני חושב שזה בזיליקום פרסי, שיש לו טעם אניסי.

כבר פגשתי אותו עוד פעם או פעמיים במסעדות (בוונג הוא נמצא בירקות ששמים בפו).

המנה הזאת של הקלמארי מצוינת. במיוחד האטריות העבות
 

גסטרו

New member
וזו רק תחילת החגיגות הקולינריות ! מבטיחה !

כולל טויוטה עד הבית ...
 

החתולית

New member
שרק תמשיך לך השנה ככה

תותים וקצפת ופואה גרה וסיידר.

גם לדעתי הטעם האניסי מקורו בריחן פרסי.
 

החתולית

New member
חופשי

סטילטון במקום קצפת איט איז (סטילטון הולכת יופי עם סיידר אגסים).
 

RandS

New member
שיהיו לך מכאן והלאה רק שנים נהדרות!!

ואני שמחה שאהבת את טאיזו, אני מאוד נהניתי ממנה (הנה כבר אופציה משותפת שנייה
).
 

passioneta

New member
המשך החגיגות - עסקית בבסטה היום

ביכום - יש שם יד מעולה - היה טעים ברמות.

הגענו ב-14:30 רעבות מאוד.

כשהגענו השף ניגש וציין שעל הזמנת חלק מהמנות מקבלים 2 מנות פתיחה - משתלם ביותר (המלצרית הסבירה אח"כ שוב לאט).

מים קבלנו בבקשה שניה.
לראשונות חלקנו פולנטה נהדרת עם קרם פרש ואספרגוס, מסבחת שקדים עם אפונה - יופי של רעיון וביצוע, מנה נדיבה מאוד של ערובים עם עגבניות וטחינה - חביב ומנה מעולה של פלמידה כבושה - תענוג של ממש.
עם הראשונות הגיעה צלחת נדיבה של לחמים: בגט לבן ולחם מלא - עם שליכטה של חמאה שהיתה קצת קשה מדי.

לעיקרית בחרתי בבורקס סרטנים - מנה שאני חולמת לטעום כבר הרבה זמן. הגיע מעין קיש פתוח מבצק עלים, ממולא בבשר סרנים אפוי(אני מניחה) בשמנת וביצים. הקיש הונח על רוטב מציר ים והכל היה פשוט מענג לחלוטין.

ממול לקחו פסטת פירות ים - הגיעה צלחת אובלית גדולה עם פסטה רחבה, עגבניות שרי, תרד, שרימפס שלמים על קליפתם, מולים, קלמרי וחצי סרטן. הם השתכשכו להם ברוטב נהדר על בסיס ציר פירות ים, פרנו או עראק וגם קצת פלפל חריף לדעתי. היה כיף לקבל שרימפ שאפשר למצוץ לו
- מנה נהדרת.

לקנוח חלקנו "בונבונירה" - שאכזבה קצת - בעיקרה שכבת פרלינה עם שוקולד חלב בין שתיש כבות שוקולד מריר, עם קרם פרש ופירות (דובדבנים ומשמשים) מיובשים שהושרו באלכוהול ליד.
שכבת הפרלינה היטה טעימה וניכר שלא רימו עם נוטלה - אבל האגוזים הגרוסים שבה היו כבר רטובים מדי ולא ספקו את הקראנץ' הרצוי.
התוספות היו מצוינות והוסיפו ענין למנה. שיפור קל בפרלינה ותתקבל מנה נהדרת.

223 ש"ח לפני טיפ - אשוב ברגע שאוכל.

הערה אחרונה - המקום בנוי כך והרוח נושבת כל שכשיושבים בחוץ עם סיגריה מי שנמצא בפנים סובל, וחבל.
 

bruno01

New member
הצלחת לאכול בשבוע את שתי העסקיות האהובות עליי

העסקית של הבסטה היא לא רק ממש טעימה, היא גם מאוד משתלמת. ארוחה שלמה ואיכותית ב69 או 79 ש"ח (לחלק מהמנות) זה בעיניי דיל סופר מוצלח.
גם פסטת פירות הים ממש משתלמת במחיר הלא נוראי שלה.

אפילו הבורקס, שסתם ככה בערב הוא די יקר, פתאום הופך לממש משתלם עם שתי מנות הפתיחה.

מזל טוב!
 

passioneta

New member
פסטת פירות ים - 98, בורקס - 89

המנות במחירים שציינת כבר לא מגיעות עם ראשונות בעסקית.
עדין שווה לדעתי.
 

bruno01

New member
נראה לי שהמחיר של הבורקס עלה

אבל המחיר של הפסטה נשאר כמו שהיה, וזו מנה משתלמת מאוד בעיניי, גם בלי הראשונות.

הבורקס בפני עצמו, בתפריט הערב, מרגיש יקר מדי, אבל בתור ארוחה מלאה, הוא כיף גדול.
 

יויו13

New member
איזה אנרגיות טובות יופי!

פעם ראשונה שבא לי לחזור לבאסטה
עשית לי חשק.
מה הכוונה בפנים בבאסטה בפנים שלהם יש מקום לשבת ?
 
למעלה