חוזרת לדווח: קפה מרקו, דינגוף, ת"א

vicz

New member
חוזרת לדווח: קפה מרקו, דינגוף, ת"א

חיפשתי מקום לפנק את הפולניה שלי, שלרוב יושבת לבד בחושך, בארוחת צהריים.
כרגיל, הפורום נרתם לעזור וקיבלתי שלל הצעות.
לאחר עיון בתפריט, בחרתי ב"קפה מרקו".

סיכום (למי שאין לו כוח לקרוא את הכל): בהחלט נשוב! בזכות טורטוליני כבד האלוהיים, בזכות לחם שמוגש ללא חיוב בתחילת הארוחה ובזכות השירות הנעים.

הגענו ל"קפה מרקו" בסביבות השעה אחת בצהריים, עייפות ודי רעבות.
כיוון שלא הייתה מארחת בכניסה, פשוט נכנסנו.
המסעדה הייתה מלאה למחצה.
התיישבנו בשולחן פינתי.

זמן קצר לאחר ההזמנה הוגשה לשולחנינו סלסלה ובה 4 פרוסות לחם עם אגוזים ושתי אריזות קטנות של חמאה.
בשלב הזה כבר הייתי מרוצה.
לא מדובר על ההנאה שבלקבל משהו חינם.
ברוך השם, אני יכולה להרשות לעצמי לקנות לחם, גם במחירים המופקעים של מסעדה.
אך חינכו אותי שהחוב המינימלי של המארח הוא להגיש פרוסת לחם לאורחיו.
לצערי ברוב המסעדות אליהן הגעתי כנראה ראו בי רק לקוחה ולא אורחת....

לקחנו שתי עסקיות.
במסגרת העסקית ניתן לקבל מנה ראשונה (מתוך רשימה של מספר מנות) או שתיה במחיר המנה העיקרית.
החלטנו על מנה ראשונה אחת ושתיה אחת.

לראשונה הזמנו פרמיג'נה די מלנזנה - חציל אפוי ברוטב עגבניות, פרמיג'נו ומוצרלה בופאלו.
מנה זו נבחרה בשביל הפולניה, חובבת החצילים.
אני בכלל לא אוכלת חצילים. אני לא תכננתי לגעת במנה הזו.
ואז התברר שהחציל מוקרם.
לא התאפקתי וגנבתי קצת מהשכבה העליונה, ללא חציל. היה ממש נהדר. המשכתי וחזרתי לשדוד את בעלת המנה שוב ושוב.
הפולניה, שאכלה את המנה בצורה ראויה, כולל החציל, התענגה אף היא על כל ביס.

עיקרית מס' 1 - טורטליני פגאטו בתוצרת עצמית - במילוי ראגו כבדי עוף ובצל מקורמל, מוגש ברוטב חמאת מרווה ופטריות (69 ש"ח)
המנה המוצלחת ביותר של הארוחה, אשר נכנסה אצלי לרשימת המנות עליהן חולמים בלילות.
הגיעה כמות יפה של כיסונים קטנים (להערכתי כ-15).
מושלמים.
המילוי עדין במרקמו אך מלא טעם.
הבצק דק וטעים.
הרוטב כלל כמות נדיבה של פטריות (לא משומרות!) והשתלב יפה עם הטורטליני.
כאן הפולניה, שהצהירה בתחילת הארוחה שהיא לא אוהבת כבד, התנקמה בי על בזיזת השמיכה של החציל והצטרפה לחגיגה.

עיקרית מס' 2 - רביולי קוואטרו פורמאג'י בתוצרת עצמית - ברוטב שמנת, פסטו ועגבניות שרי. (55 ש"ח)
המנה הפחות מוצלחת של הארוחה.
כתריסר רביולי קטנים נחו על כמות נכבדה של רוטב פסטו.
וכשאני אומרת פסטו, אני מתכוונת פ-ס-ט-ו!
כשטעמתי רביולי בודד עם קצת פסטו עליו, הרגשתי שאני לועסת צרור של בזיליקום.
ביחידה הבאה ניגבתי את הרוטב על הצלחת ורק אז הכנסתי לפה.
כך גיליתי שמדובר ברביולי עדינים בטעם די נחמד.
היה לי חשק לנגב את שאר הרביולי עם מפית, אך סברתי שאין זו התנהגות מנומסת ולכן סיימנו את הרביולי בעודינו מנגבות את הרביולי אחד אחד על הצלחות שלנו.
המלצרית ניגשה לשאול אם הכל טעים, אך האווירה והארוחה היו כה נעימות שלא רצינו לפתוח בתלונות.

סה"כ לתשלום: 124 ש"ח.
המלצרית שסיפקה שירות זריז, נעים ולא מעיק קיבלה טיפ של 20 ש"ח.

השירותים שנדגמו לקראת יציאה לדרך היו נקיים, בעלי עיצוב נעים וריח טוב.

תודה לפורום היקר על ההמלצות ו"קפה מרקו" על ביקור הנעים והטעים.

גרמת לי לחיוך מפה לאוזן

תודה רבה על הדיווח הנחמד, הרסת אותי עם הפולניה, מי זו עבורך? שכחת לציין שהפולניות לא רק אוכלות בחושך אלא שהן נהנות מכך שלא טוב להן ויש להן סוג של מזוכיזם או הלקאה עצמית, זה שנהנית. בארוחה מבחינתי זה אומר שהפולניה ״ סבלה ״ כי לא יהיה לה על מה לקטר. יפה שגרמת לפולניה. קצת נחת, תודה שממש הצחקת אותי לפני השינה

vicz

New member
הפולניה

היא אימי היקרה.
היא נהנתה מאוד כי היא סבלה סבל שלא יתואר לאורך כל הארוחה.
קודם כל, היא הרגישה נורא אשמה שמוציאים עליה כסף. כי לא חייבים. היא יכולה לשבת בחושך בחדר שלה עם פרוסת לחם עבשה או אם יש צורך גם בלי אוכל בכלל.
אחר כך ההבנה שמזמינים את החציל רק בשבילה קרעה את ליבה והיא ניסתה להתנגד בטענה שזה יגרום לי לגווע ברעב (כי 2 מנות עיקריות עתירות קלוריות ושומן זה מתכון בטוח להרעבה).
כשגילתה שההקרמה של החציל טעימה לי, ניסתה להפשיט את החציל ולהעביר את כל הגבינה לצלחת שלי בטענה שהיא לא צריכה את כל זה והיא תסתפק בחציל בלבד.
וכמובן, לאחר כל רביולי או טורטליני שהכניסה לפה, ניסתה להניח את המזלג בצד בהצהרה שהיא לא מתכוונת לאכול יותר.

יותר טוב ממנוי לקאמרי .

והדבר הכי מפחיד: לאחר שנים בהן נשבעתי שאני לעולם לא אהיה כזאת, לאחרונה אני תופסת את עצמי אומרת בישיבות בעבודה "אתם, תעשו מה שאתם רוצים!"

vicz

New member
אכן

איבדתי את סבתי האהובה שגידלתי אותי בפועל והייתה ממש כמו אמא בשבילי לפני קצת יותר משנתיים.
אין נחמה, שום דבר לא ממלא את החלל שנותר

בהחלט מבינה מה את אומרת על לנצור את הרגעים שמבלים ביחד...

vicz

New member
לנו היה מאוד מאוד טעים

כמובן שעל טעם ועל ריח...

כמו שכתבה המנהלת
- דיזינגוף פינת גורדון

מקווה שתהנו

vicz

New member
את

גם ככה התפריט של "איל פסטיו" מגרה אותי שנים.
את גרמת לי לקרוא גם את התפריט של "אמורה מיו" ועכשיו אני חולמת על פסטה יום ולילה.
הדיאטה!
הכולסטרול הגבוה!
היתרה בחשבון הבנק!

מה עשית???

1Shir

New member
דווקא אני

חייבת להיות השבוע באמורה מיו וכבר מאתמול אני מודאגת שלא יהיה לי מה להזמין שם.
אני לא אוהבת פסטות או את האוכל שם בכללי.

וכן, גם אני פולניה.

אני צמחונית ולכן אני פשוט לא מכירה את מנות

הדגים והבשר...

בןזוגי אוהב את הפיצה עם הבשר והמלפפון חמוץ... לי אישית זה נשמע מזעזע אבל על טעם ועל ריח......

vicz

New member
ממש סניף של שגרירות פולין מה שהולך פה

גם אני מוכנה להקריב את עצמי ולתפוס את מקומך בארוחה

למה כשאני חייבת ללכת לאנשהו זה תמיד אירוע עם אוכל בינוני מינוס ואחרים חייבים להיות באמורה מיו?

מקנאה בך שאת לא אוהבת פסטות.
אני יוצאת למסעדה בערך לשבוע (בדר"כ עסקית) ולעתים רחוקות מצליחה לעמוד בפני פיתוי של פסטה או פיצה.
סתם מתוך התעניינות - מה את אוהבת לאכול?

1Shir

New member
אוכל כמה שיותר פשוט

נכון שגם פסטה זה פשוט, אבל אני פחות אוהבת בצקים צפופים בד"כ. ממש אין לי מה להזמין באמורה (תאמיני לי שאפילו פעם רבתי בצעקות עם אבא שלי שאני לא רוצה ללכת לשם? הם הולכים לשם כל הזמן וכל פעם מציעים לי
איך רואים שזאת משפחה של פולנים...
). גם הדברים האחרים שם, תמיד מתובלים בדברים שאני לא אוהבת. הדבר היחיד שיש לי שם זה מרק וגלידה
אני אוהבת ירקות, פירות, טחינה, חומוס, מנות פשוטות כמו של בר גוריון, בשר פשוט כגון קציצות... מקווה שעניתי לך כהלכה

כולכן מוזמנות לשם במקומי לחגוג לאחותי את יום ההולדת - זה מסביר למה רק הפעם הסכמתי ללכת לשם. לא כדי לאכול (אני אחזור הביתה רעבה, מזל שאנחנו שם רק בין 6 ל-8) אלא כדי לכבד אותה

למעלה