כמה קטנות מהזמן האחרון

צהריים בסינטה בר

לפני כמה חודשים השתנתה מתכונת עסקית הצהריים של הסינטה בר. במקום מחיר קבוע לראשונה + עקרית, הכל מתומחר בנפרד ונראה מאוד אטרקטיבי.

בצהרי יום חול נפגשתי עם חבר טוב בסביבות 14:30. קומה התחתונה(אני אוהב את הבר של הסינטה בר) לא היתה פעילה בגלל שיפוצים. הקומה העליונה היתה במחצית תפוסה ועוד המשיכו לבוא אנשים. אווירה שקטה, נינוכה ומאוד נעימה.

מבקש לציין שכצמחוני, ההיצע בסינטה בר מעורר בי התפעלות כל פעם מחדש, לא בכלל מקוריות מיוחדת, אלא בגלל ביצוע שגובל במושלמות בכל פעם מחדש. וכמובן עקביות.

למנה ראשונה חלקנו צלחת ים תיכונית(26 ש"ח). סלט עגבניות, זיתים ובצל סגול עם ביצה חצי קשה וגבינת המאירי. עם כל הכבוד להרברט סמואל, זו זו מנת סלט העגבניות הטובה בארץ לטעמי. מזמין אותה בכל פעם ותמיד נהנה.
נשאלנו אם נרצה לחם כפרי או פוקצ'ה. בחרנו בפוקצ'ה שהיתה טובה מאוד.
מבחינת הגודל, לי המנה הרגישה בגודלה הרגיל, אך נאמר לי שהראשונות בצהריים מעט שונות.

לעקריות:
כבדי עוף ביין על פירה(52 ש"ח). התגובות בצד השני של השולחן היו טובות.
ריזוטו פטריות(54 ש"ח) המנה שלי. ריזוטו טוב מאוד. אל דנטה. ניכר שהשתמשו במי ההשריה של הפורצ'יני. ריזוטו קלאסי וטעים. שכחתי לציין שזה היה יום חורפי ובאתי די נעול על הריזוטו. לא התאכזבתי.


החבר קיבל כוס מיץ תפוזים כלולה במחיר העקרית.
אני לקחתי 1/2 פאולנר(18 ש"ח). ממש רציתי יין, אבל ההיצע במחירי הצהריים דל.
על אספרסו צהריים הם גובים 7 ש"ח בלבד.


הכל הסתכם ב-157 ש"ח. מחיר מגוחך לטעמי לאוכל ברמה גבוה יחד עם השירות המוצלח והאוירה הנעימה בסינטה בר.

כבר מחפש הזדמנות לחזור שוב!
 

BALEDIN

New member
התפריט נשמע מצויין ושאלה קטנה

יש לך מושג איך המוזיקה שם בערב?
האם צריך להגביר את הקול בשביל לדבר?
 
קפה לואיז קרית טבעון

בתור תושב האיזור חובב המזון העילאי והמתנשא די משעמם לי. וברוב המקומות ה"פשוטים" אני מרגיש שחבל לי על הכסף, כי בתוספת קלה(לא באמת, אבל זה פסיכולוגי) הייתי דופק עסקית צהריים באחת הטובות בת"א.


פעמיים היינו בקפה לואיז טבעון בשבועיים האחרונים.

אין לי פירוטי חשבון, אז אני כותב בערך ומאתר האינטרנט שלהם:
סלט אמא אדמה - עדשים שחורות, גבינת עיזים 5% , קוביות סלק, גזר, עגבניות שרי, בייבי תרד, נבטי חמניה ונענע
סלט באמת טוב מאוד, טעים, לכאורה בריאותי, ובעיקר לא השטאנץ הקבוע ועשוי מחומרי גלם טובים.

סלט חורף קיץ - רצועות טופו מוקפצות עם פטריות, בצל, סויה וסילאן, כרוב לבן סגול, גזר, נבט סיני, נבטי חמנייה ועדשים שחורות
שוב פעם, סלט מקורי, טעים מאוד, מתובל היטב, אך עם טעמים עדינים שמאפשרים להנות מהרכיבים ולא מסוכר/דבש/חרדל פשוט וכו'.

לידי אכלו שקשוקה, סנדויץ חזה עוף, ובאחת הפעמים מרק בצל שדווקא הוא היה פחות מוצלח.

הארה שלילית אחת: את היין הגישו לנו חם מדי ובכוסות חמות(נראה לי שפילשו אותן עם הסטימר של מכונת הקפה ממש לפני. חבל.


רציתי להעביר בעיקר את רוח הדברים, ושאפו לקפה לואיז על היציאה מחוץ לקופסה.
 

noahanoon

New member
אני גם מאוד אוהבת אותם

אנחנו מעדיפים את ארוחת הבוקר שלהם על פני ארוחות בוקר אחרות בגלל שגם שם יש דברים שונים מהשטאנצ הקבוע והמוכר.
 
טאנטי באצ'י

עברתי ליד קצת לפני אחת בצהריים, וממש בסופנטניות חניתי ונכנסתי.

ישר ידעתי מה בא לי; פיצה מרגריטה עם רוקט טרי(49+9 ש"ח)
הפיצה דקה חרוכה בשוליים ומתפצחת. על גבול השלמות. מעל ערימה של רוקט טרי באיכות עליונה.

יחד עם כוס יין אדום(מונטפולצ'יאנו ד'אברוצו 28 ש"ח) 86 ש"ח לפינוק צהריים.
 
ששון בר

היום בצהריים

גם בששון מקבוצת הסינטה בר התחילו להגיש תפריט צהריים(כולל שישי) בתמחור נפרד לכל מנה במגוון רמות מחיר, כולל שתיה בתמחור מיוחד לצהריים.
היינו אני וחבר ובאנו בעיקר לשתות.
שתינו קפירינייה(15 ש"ח לצהריים) לחבר וטנקרי 10 עם טוניק(55 ש"ח) לי.
חלקנו; צ'יפס שהיו גדולים מהסוג התעשייתי, וחבל. ממש לפני כמה שבועות אכלתי שם צ'יפס שצויין בתפריט שהוא "Home cut" ואכן היה כזה והיה טעים מאוד.
ועוד שתי מנות ראשונות ב-18 ש"ח; ארנצ'יני(3 יח') עם איולי שום שמיר ופלפל חריף קלוי עם גבינת המאירי.
יחד עם עוד שני בקבוקי מלכה בהירה(30 ש"ח כ"א) ו1/2 גולדסטאר(18 ש"ח לצהריים) ועוד 1/3 הייניקן(15 ש"ח לצהריים) לחבר שהצטרף, 229 ש"ח.

האווירה במקום נעימה, . רק המוזיקה לאונג' פחות התאימה לצהריים לטעמי(מעט מרדימה) והייתי שמח למשהו מעט יותר קצבי.
זו לא פעם ראשונה שלי שם, ועוד אחזור. האוכל טוב(בעיקר עפ"י פעמים קודמות שאכלנו ממש), יש תפריט שתיה מגוון, והם מצליחים היטב בשילוב שבין מקום של אווירה עם אוכל ברמה גבוה.
 

מיתר44

New member
אני אוהב את דיווחי הקטנות שלך

פרט נא על ששון. בר חיפאי? היכן?
 

גסטרו

New member
קיומו של סלט עגבניות מתחרה בHS הוא

בשורה חשובה שתלקח לתשומת לב מלאה בבקור הבא בחיפה אצל הצמחונית שלי ,שהחליפה בשר בעגבניות . תודה על המקבץ !
 

החתולית

New member
על הדיווחים

יש לך מזל שלא היית באירוע היין שארגנו בירושלים בסוף השבוע. האירוע התקיים באוהל בתחנה הישנה, לנו היה קר, לצוות היה קר וגם ליינות היה קר מאד.

קיבלנו דף עם חלוקת היינות בין הדוכנים, אבל על הדוכנים עצמם לא היה שילוט המפרט את היינות. אנחנו וגם לקוחות אחרים, לא הצלחנו לפענח את ההגיון לפיו חולקו היינות.

שלמנו 100 ש"ח לאדם, ולמרות שחלק מהיינות היו טובים, ואנשי הצוות עשו כמיטב יכולתם להיות נעימים ונחמדים, ולדבר על היינות; היה קשה מאד להנות מהיין ומהאווירה.

לטעמנו, בזבוז של 200 ש"ח, ותחושה שמישהו זלזל בנו כלקוחות, ביינות כמוצר ובאנשי הצוות כעובדים.
 

מיתר44

New member
הפסקתי זה מכבר להגיע

לפסטבלי יין שכאלו וגם לערבי טעימות ולא רק בגלל הקושי לנהוג חזרה הביתה.
לא מצליח לי לטעום ולהכיל סוגים כה רבים של יין וגם לא מתאימים לי ההצטופפות ואקט
הגשת הכוסות כאילו אני בסצנה של אוליבר טוויסט. כוס יין לא רעה של רידייל אני יכול לרכוש במחיר הזה.
שלא לדבר על בקבוק עד שניים איכותיים במחיר שהוצאתם.
 

החתולית

New member
ראשית, לא נהגנו

היות שהמלון בו שהינו, נמצא מרחק 2 דקות הליכה מהתחנה.

שנית, לא היתה לי בעיה לשלם 100 ש"ח לאדם עבור ערב טעימות מכובד, שהיה אמור לכלול גם שתי מנות אוכל מאחד מהמקומות בתחנה.
כמובן שהמנות התגלו כדוגמיות קטנטנות, וגם זו לא היתה בעיה גדולה, אילולא היה קר מאד ואי אפשר היה להנות באמת מהיינות.
 

salo22

New member
תודה לך


תמיד כיף לקרוא הדיווחים העניניים והטובים שלך.. ארוחת ראשונות עסקית בסינטה בר נשמעת לי מאוד מעניינת גם ברמות המחיר, משום מה העיקריות נראו לי מעט יקרות בתימחור אבל לא התעמקתי בנושא.
 
למעלה