הבראסרי - ערב משעשע.

הבראסרי - ערב משעשע.

בשעות הערב החברה הטובה התקשרה לבדוק אם בא לי להיפגש לארוחת ערב - התשובה הייתה כמובן. בהתחלה חשבנו על ארוחה קלילה וקצרה בויטרינה (בטח כשמחר אנחנו בפופינה) אבל הקור הכריע וכך מצאנו את עצמנו בבראסרי - אי של יציבות שידענו שנוכל למצוא בו אוכל שמחמם אותנו.

רגע לפני שאספר על הארוחה אני חייבת להתייחס לסוגיה מסוימת:
כשהתיישבנו, שאלתי את המלצרית אם יש להם משהו בסגנון סיידר חם והתשובה המידית הייתה שלילית.
עברנו כרגע סופ"ש חורפי מאוד, הימים הקרובים הולכים להיות קרים - גם כך יש לכם כל יום ספיישלים. לא יכולתם לחשוב על משקה חם? הרי לא מדובר במשהו שהוא טרחה גדולה: יין חם מתובל, ברנדי חם או סתם סיידר היו עושים את העבודה יופי ובאמת במינימום השקעה. איך אף אחד לא חשב ליצור ספיישל כזה במקום בו הדבר כל כך מתבקש?
נו, כמו פולניות טובות הסתפקנו בתה (תיונים, לא חליטות רחמנא לצלן) שסיפקו את החום הדרוש

בכל מה שנוגע לאוכל, אנחנו דוגלות בשיטת מה שיוצא אני מרוצה ולכן האוכל מתואר לפי הסדר בו הוא יצא:
לחם וחמאה שהם לחם וחמאה.
גרבדלקס על בליני - לא כל כך בליני ולא כל כך גרבדלקס. בפועל מדובר יותר בלביבה. הבליני שאני מכירה (אחרי הכל, סבתא אוקראינית) הם דקים משמעותית מזה שהוגש לנו. הסלמון הוגש בחיתוך שנראה כמו חיתוך לסביצ'ה והטעמים היו עדינים יותר מאלו שאני מצפה להם. אבל המנה הייתה טעימה, היוגורט בצד וסלט העלים על הכל היה בהחלט במקום.
ספייריבס ברוטב שום, צ'ילי ודבש. שומניים ונהדרים. לצידם לקחנו גראטן תפוחי אדמה שהיה מלוח מדי וויתרנו עליו אחרי בערך שני ביסים.
עצמות מוח צלויות - מגיעות עם שום קונפי, לחם קלוי ומלח גס - מנה שהיא לחלוטין פינוק כולסטרולי מוחלט. תענוג שומני צרוף וקשה לסרב לו. מנה כל כך פשוטה שבאמת אי אפשר להרוס. הדבר היחיד שיש לי להעיר עליו בהקשר הזה הוא השום קונפי - כאחת שמכינה אותו בבית כמעט כל שבוע (וגם מחסלת אותו), נכון שזה באסה לטפל בכל השיניים ולקלף אותן. מצד שני, במקום שממצב את עצמו באופן שהבראסרי מנסה למצב את עצמו, הייתי מצפה שבהכנת הקונפי הם יטרחו לקלף את השום.

לקינוח לקחנו מהמיוחדים תותים בשמנת שהיו תזכורת לבית סבתא וסיימו את הארוחה באופן הולם.

ועכשיו, בואו נדבר לרגע על השירות:
כאחת שביקרה בבראסרי פעם או פעמיים כבר למדתי להבין ולצפות לשירות מתנשא, שבעיקר גורם לך לחשוב שמצפים שתגיד תודה שבכלל מאפשרים לך לשבת במקום - בשביל פנקייקים בשבת בבוקר או ארוחה במקום פעם ב... אני מוכנה לספוג שירות כזה בעיקר כי אני יודעת שבשביל הז'אנר, הם עושים את מה שהם עושים טוב ויציב כך שניתן תמיד לסמוך עליהם.
הבעיה היא שהשירות לא היה מתנשא אלא לוחץ ועל גבול ההזוי.
בתחילת הארוחה שאלתי את המלצרית אם יש סיכוי למצוא שקע להטעין את הסלולרי שלי - במקום להגיד בפשטות כי אין להם מקום שבו הם יכולים לעשות זאת (למרות שבקצת מאמץ, בפעמים הבודדות שיצא לי לבקש במקומות שונים לעשות את זה, תמיד הטעינו לי מאחורי הבר), היא פצחה בנאום בדבר ההיסטוריה של שקעי החשמל וחיבורם לתנורים.
בהמשך, כשביקשנו לבדוק אם תהיה אפשרות בהמשך לעבור פנימה כי החברה הטובה קצת סובלת מקור (אני בשלב הזה כבר הייתי בלי מעיל לדעתי) היא שלחה אלינו את האחמ"ש שגם הוא בדיוק כמוה הסביר לנו כמה הם מיותרים כי אין להם מה לעשות אז.. אין להם מה לעשות.

כשראינו את הספייריבס בתפריט הוא קרא לנו ולכן החלטנו ללכת עליו. אין לי ספק שיש אנשים שמזמינים בלי לדעת מה הם מזמינים ולכן חשוב לוודא איתם שהם יודעים בדיוק למה לצפות. הבעיה היא שגם אחרי שהבהרנו למלצרית שאנחנו יודעות איך נראים ספייריבס, היא טרחה להסביר לנו בערך חמש פעמים כי הבשר הוא שומני והוא מתאים למי שאוהב שומן ושיש שכבה שהיא בשר רך ושכבה של שומן ועוד ועוד. למען האמת, התעייפתי רק מההסבר שלה.
למזלי בהסבר על הבליני הצלחתי למנוע ממנה לחזור על ההסבר בכך שאמרתי לה שאכלנו אותו אצלם ואני גם מכינה כאלו בבית

השירות ההזוי המשיך כשהיא לא הצליחה להנדס מקום בשולחן לכל מה שהזמנו (למרות שכל מנה יצאה בנפרד) והתחילה לקחת צלחות וכפיות מכל מיני מקומות רק כדי שיהיה לה מקום.
כשהזמנו את הקינוח של התותים בשמנת שהיא סיפרה לנו עליו, היא שוב פצחה בתיאורים על כך שהקרם הוא בטעם וניל. בשלב הזה רצינו לצעוק לה שמדובר בספוילר ושהיא הורסת לנו את כל הכיף ובינינו הבאנו פליאה מכך שהיא יכולה להפוך מנה של תותים ושמנת למנה כה מסובכת.

המזל העיקרי עם השירות ההזוי הזה היה שהחברה הייתה טובה ולכן בעיקר יכולנו לצחוק על התנהגות המלצרית שהייתה לחוצה ולוחצת אבל אין ספק שהחוויה של המלצרית בהחלט הייתה יכולה להרוס לסועדים אחרים את הארוחה.

סך הכל - 260 ש"ח לפני.
 

יויו13

New member
אני יודע שזו מסעדה שלוקחת את עצמה ברצינות

רבה ומתייחסת לתלונות הקהל הרב שמגיע לשם יום יום.
לעניות דעתי ההסברים המייגעים נוצרו כתוצאה של תלונות
לדוגמה :
"הצלעות שמות לנו מדי ולא יכולים לאכול אותן הזמנו צלעות לא שומן "
כמה עשרות החזרי מנות כאלו מאלצים את מנהלי המקום להדריך את אנשי השרות
להסבר ברור ומפורט כדי למנוע אכזבה של האורחים .
יתכן ולך הדברים היו מובנים וברורים
אבל עם ישראל ברובו הוא לא שוכני הפורום הזה,יתכן וגם אפשר לקצר את ההסבר כמובן.
בכל מקרה תודה על הדיווח ותמשיכו לעשות חיים...
 
גם התייחסתי לכך


אין ספק שכיוון שמדובר בנתח שהוא שומני ולא בנתח בשר פרופר ולכן חשוב להבהיר את זה ללקוח.

אבל להסביר בחמש דרכים שונות את מידת השומניות של הבשר יצר תחושה מגוחכת מעט ואפילו גרמה לי לרגע לחשוב שהיא לא רוצה שנזמין את המנה. בטח בהתחשב בעובדה שהזמנו גם עצמות מוח וגם שציינו בפניה שאנחנו מודעות לשומניות (ואפילו השתמשנו במילה "יאמי" בהתייחס לאחד התיאורים שלה.
 
אני הייתי עם חברים בשבוע שעבר

וכנראה שגם בגלל שחיכינו לשולחן לא מעט וגם בגלל שהיה קפוא בחוץ קיבלנו שלושה סיבובים של סנגרייה חמה מעולה על חשבון הבית. השירות היה מעולה, כמו שהוא בדרך כלל בבראסרי בעיניי.
הבעיה היתה שכמו שציינתי ישבנו בחוץ, היה קפוא והחימום שלהם כנראה לא תוכנן לעמוד בתנאי סופה כאלה, ישבתי עם מעיל וכובע ודי קפאתי. לדעתי הם היו צריכים לסגור את המרפסת במצב הזה או לפחות להודיע מראש שזה המצב.
באותו עניין, אחד מחבריי כמעט נכנס לתגרה עם כמה חצופים משולחן סמוך שהחרימו את התנור כך שיכוון רק עליהם. אה, ישראל.
ואם זה מעניין אני אכלתי המבורגר שהיה סבבה, זה מה בא לי בערב חורפי.
 
אפרופו ספייר ריבס וסיידר חם...

אתמול הכנתי ספייר ריבס שהורתחו תחילה בליטר וחצי מיץ תפוחים טבעי כ-40 דקות. בסוף שאריות המיץ הפכו מסיידר חם לסוג של קרמל סמיך שעטף את הצלעות.
תוספת שום כתוש ו20 דקות על מצב גריל בתנור, הפכו את הספייר ריבס למעדן. בפעם הבאה אוסיף קצת סויה בסוף.
היתרון - פחות זמן צלייה בתנור ואפשרות להכין את שלב א' יום קודם.

אשר לבראסרי, אני אוהבת והשירות אף פעם לא הפריע לי. אז צוחקים רגע, ומעבירים. העיקר זה האוכל מבחינתי. בכל מקרה, תודה על הדיווח.
 

danielma3

New member
לגבי הספיירריבס

אפשר להכין את זה מבשר בקר או רק מ"בקר נמוך". אם אפשר מבקר - מה לבקש מהקצב?
 
נשמע כמו מתכון מעולה

תראי, אנחנו בהחלט צחקנו מהעניין אבל אני גם יכולה להבין למה אנשים ירגישו שהשירות מאוד לא במקום ויצאו בתחושה פחות נעימה משלנו.
 

Cafe Latte

New member
השירות בברסארי מעולה בעיני .. בחיים

לא נתקלתי שם בשירות מתנשא (וזו אחת המסעדות הקבועות שלנו, ב6.5 השנים האחרונות). אני חושבת שיש כמה מקומות שנורא אוהבים לצחוק עליהם, שהם תל אביביים ומתנשאים (במובן הרע של המילה, כמובן), והברסרי הוא אחד מהם, שלא בצדק. הם מתייחסים מאוד יפה ובכבוד ללקוחות, ותמיד מאוד קשובים.
הקטע עם המלצרית, שהיה לכם, ממש לא נתפס בעיני כשירות רע.
 
אז זכית


אמנם לא מסעדת הבית שלי אבל גם אני וגם השותפה לארוחה בילינו שם לא מעט (בטח בהתחשב בעובדה שהיא גרה מרחק יריקה מהמקום) ואולי כיף לצחוק על המקום (לא יודעת, מעולם לא התעסקתי בכל העניין הזה של תלאביבי מתנשא שקרכלשהו) אבל אלו היו ההתנסויות שלנו עם המקום.

שימי לב שלא טענו שהשירות היה רע - הוא היה לוחץ והזוי ולכן אי אפשר לקרוא לו שירות טוב (גם לא רע, אבל בהחלט לא טוב). ציינתי שאדם אחר היה עלול לקחת את השירות הזה בצורה הרבה פחות טובה ואני יכולה להבין למה.
 

nitzanitt

New member
אנחנו גם מתאכזבים שם יותר מידי מהשירות

זה באמת כאילו מקום כזה שאתה בא כי יודע שהם תמיד יספקו את הסחורה, אבל... בכמה פעמים האחרונות שלנו שם פשוט קיבלנו שירות שלא הולם את הסטנדרט. דברים קטנים ומעצבנים ובדר"כ הם באמת לא משהו מערכתי אלא פרסונלי של נותן השירות.

אגב, עוד מקום שבדר"כ לא מכזיב אבל בפעם האחרונה שם השירות ממש ביאס לנו את הארוחה - קפה נואר. ברמנית אחת כל רגע עם האייפון, ברמנית שניה עומדת ממש לידנו עם זוג אחר שישבו על הבר והם מנהלים שיחות אישיות מכאן ועד הודעה חדשה. עכשיו אין לי בעיה שידברו כמה שהם רוצים, אבל הלו, לא כל הבר צריך לשמוע על ההכנות שלכם לחתונה (הם היו ממש קולניים שלושתם). ממש צריך להפריע באמצע השיחה השוצפת שלהם בשביל לבקש מים, ואפילו שלום או תודה לא אמרו לנו כשהלכנו
 
למעלה