עיסקית במקום בלב ברעננה

inבאלי

New member
עיסקית במקום בלב ברעננה

ברגע של ספונטניות חיפשנו מקום באזור השרון לאכול בו עיסקית והוחלט על מקום בלב.
הימים היו ימי חופשת החנוכה(למען הדיוק היום האחרון לחופשה) ולכן זה לא ברור מאליו שיש עיסקית, אבל שם מסתבר עולם העיסקיות כמנהגו נוהג, על אף החופשה.


המסעדה, בפאתי רעננה, היא למעשה מספר חללים ואנו ישבנו בחלל רחב ידיים וגבה תקרה.
בחוץ יש גינה מקסימה, בה ניתן לשבת בימים יפים.

היינו ארבע חברות ואחייני בן האחת עשרה, שהצטרף אליי ליום עבודתי באותו היום(למי ש"דאג", הוא קיבל ממני משימות משרדיות לביצוע, במקום לתת אותן לאחד העובדים, עם הפסקות לשחק במחשב מדי פעם. עסקה משתלמת לשני הצדדים
)

העיסקית מורכבת מראשונה, עיקרית וכוס שתיה לא מוגזת ועלותה 69ש"ח. יש מנות מיוחדות בתוספת תשלום.


לראשונות חלקנו –

סלט פטוש עם קרוטונים וקוביות גבינת פטה שהגיעו בפנכה נפרדת.
אני מעדיפה את הסלט הזה עם קרעי פיתה וסומק, אבל הסלט היה טוב גם ככה והירקות שבו צעקו טריות בכל נגיסה, בהחלט עניין שראוי לציון לטובה.

קרפצ'יו בקר עם שמן זית, חומץ בלסמי, פרמזן ועלי רוקט היה נהדר בעיקר בגלל שהיד המתבלת עשתה עבודתה נאמנה.בסופו של דבר לא צריך יותר מפרוסות בשר טוב עם תיבול מוצלח כדי להנות ממנה כזו. הוא הוגש עם שתי פרוסות לחם שנקרא בתפריט "לחם הבית" והיה לטעמי לא משהו.

פטה כבד הוגש עם משולשי טוסט וריבת עגבניות שרי. הפטה היה לא רע. אני מעדיפה את הפטה שלי מתובל יותר אבל נדמה לי שזו רק אני כי האחרות אהבו אותו. הריבה היתה מצוינת וכשביקשנו קיבלנו מיד תוספת של הטוסטים ושל הריבה.

החציל בטחינה היה טוב – החציל היה נטול גרעינים והטחינה טובה. הסלסה איתה הוא הוגש התגלתה כמוקש חריף במיוחד...

לעיקריות –

הזמרת והיועצת חלקו ביניהן שתי מנות:

המבורגר עם תוספת פירה עשיר בחמאה וניוקי עם רוטב עגבניות ושמנת וברוקולי. הן נהנו משתי המנות.
הניוקי, לפי התפריט, נעשה במקום. לדעתי הוא היה מעט דחוס מדי ואת הרוטב לא כל כך אהבתי.
אבל, כאמור, הן שתיהן אהבו מאד את שתי המנות וכנראה אני בררנית יותר כשזה מגיע לניוקי.

הבלונדה ואני גם חלקנו ביננו שתי מנות:

המבורגר עם תוספת צ'יפס.
הצ'יפס היה מהסוג העבה והמוצלח.
בגזרת ההמבורגר מבחינתי נרשמה אכזבה.
כשהמלצר לקח את ההזמנה שלנו אנחנו ביקשנו מידת עשיה מדיום(פשרה שלי שכן אני מעדיפה מדיום רייר) וממול ביקשו מדיום וול. בפועל התברר שממול קיבלו המבורגר מדיום ונהנו ממנו ואנחנו קיבלנו מדיום וול, שהיה יותר וול דן. בשלב הזה, הן כבר התחילו לאכול את ההמבורגר שלהן ולא היה מקום להחליף.
אין מה לעשות, אני לא אוהבת את הבשר שלי מיובש למוות ולכן מבחינתי הוא לא היה מוצלח.
נכון שכשקראנו למלצר (אחר מזה שלקח את ההזמנה) הוא הציע להכין לנו המבורגר חדש, אבל לאור העובדה שהיינו קצרות בזמן, זו לא היתה הצעה מעשית מבחינתנו וגם ציינו את זה באזניו. מבאס ללא ספק.

סלמון עם קרם פרנו וזעפרן הוגש עם ירקות קלויים בתנור.
הסלמון היה פילה שלא הרגשתי משהו מיוחד בטעמיו והירקות הקלויים היו כרובית ופלפל אדום. על פי התפריט חשבתי שיהיה איזשהו טוויסט מעניין במנה הזו ולא היה. מנה פשוטה וחביבה. צריך לקחת בחשבון שהיא לא משביעה במיוחד.


האחיין שלי ביקש וקיבל מנת ילדים של שניצל טעים וצ'יפס, גם מהסוג העבה, שהוגשו עם ירקות חתוכים. הוא היה רעב וחיסל הכל.
העלות היא 58ש"ח ולאור עלות העיסקית ומה שמקבלים תמורתה, הייתי מצפה שארוחת הילדים תכלול לפחות כוס שתיה.

לכבוד חנוכה קיבלנו סביבון לסובב אותו ולו היה נופל על האות פ' היינו מקבלים פינוק לקינוח.
אבל ממילא מפאת קוצר הזמן ויתרנו על קינוח ומי שהיתה חייבת משהו מתוק, הוזמנה בהמשך לעוגיות שהכנתי.

שתינו ארבע כוסות שתיה קלה לא מוגזת במסגרת העיסקית ומים שהגיעו קרים בבקבוק ומולאו לפי בקשתנו.


השירות היה בסך הכל טוב. שירתתו אותנו שני מלצרים שהיו יעילים.
לגבי ההמבורגר, כמו שכתבתי התבאסתי ממנו וחשבתי אחר כך האם המסעדה יכולה היתה לנהוג אחרת – הרי הציעו לנו להכין לנו אחד חדש ואנחנו סירבנו(מסיבה שהיא הגיונית בעיני). ובכל זאת, אני יצאתי מאוכזבת.

הכל עלה 334ש"ח.


קשה לי לכתוב האם ארצה לשוב לשם בקרוב.
היו מנות טעימות ומוצלחות והמקום נעים ומיוחד. מבחינת VFM אין ספק שהעיסקית שווה ומשתלמת.
החברותא המוצלחת שלנו בוודאי שהפכה את הארוחה הזו למהנה ומשעשעת.
מצד שני, לא כל המנות התרוממו לטעמי.
 

ליה777

New member
חייבת להגיב על הניוקי..

מעצבן אותי שמגישים לי צלחת בגודל של פיצה XL וניוקי בגודל של כף גדושה...
מעצבן שבגלל שהמסעדות קלטו שאנשים חולקים מנות, הם מקטינים את המנות אפילו שחלק מאנשים בעלי תאבון נשארים רעבים אח"כ...
 
גם אני ממש לא אוהבת את הטרנד של צלחת

ענקית עם כמות אוכל קטנטנה...

זה מזכיר לי את חבילת הקורנפלקס הענקית, שתכולתה היא רבע במקרה הטוב....
 

ליה777

New member
האמת שאת עניין הקורנפלקס אני מבינה

נראה לי שככה הם פשוט לא נשברים-שקית גדולה מלאה באוויר..
 

bruno01

New member


זו הדרך היחידה שבה לא נקבל חבילת פירורים הביתה.
המשקל כתוב בבירור על גבי האריזה ואין בעיה :)

זה מזכיר לי שנורא הצחיקה אותי איזו מחאה שקמה בפייסבוק לשני שנה או שנתיים בנושא האויר בחבילות הקורנפלקס
 
אני יודעת שזה כדי לשמור על המוצר אבל

היו מקרים בהם הקטינו את הכמות ולמרות זאת השאירות את האריזה באותו הגודל...
היו מקרים בהם אף הקטינו את הכמות והגדילו את האריזה (זה קרה לפני כמה שנים באיזה חומוס, לא זוכרת אם אחלה או צבר, וגם בוויטמינים - הראו בהכל כלולו שהגדילו את האריזה והכמות זהה והמחיר עלה ב30 שח! המוצר זהה).
 

1Shir

New member
לא הבנתי

על כל מוצר כתוב כמה גרם יש בו. צריך רק להסתכל, לא?
 
מבחינה פסכ', כשצרכם רואה שהאריזה גדלה,

הוא מניח שגם הכמות גדלה בהתאם (במיוחד כשהמחיר עולה).
אז נכון, הכמות רשומה, אבל זה כן סוג של תחבולה.
 

pix37

New member
גרמים זה מספר סתמי

אם אני אתן לך ערמת קורנפלקס ואגיד לך להוציא החוצה 50 גרם או 200 רוב הסיכויים שלא תצליחי.
אנחנו לא באמת חושבים בגרמים - אנו מסתכלים על גודל הקופסא ומעריכים על פיה את הכמות המוצר בפנים.
 

yogi3127

New member
דווקא ההגשה יפה פה...

המנה דווקא נראית בגודל די סביר, הרבה ניוקי...
זה ששמו צלחת ענקית לא אומר שצריך למלא אותה, השוליים דווקא מחמיאים למנה.
בלי קשר, הניוקי נראה ביתי ולא מהסוג הפשוט הקנוי שרואים ברב בתי הקפה.
 

ליה777

New member
הצלחת הגדולה גם לא פרקטית בכלל, כי:

האוכל מתקרר תוך 3 שניות בערך
למשל בפריים ברמת החייל מגישים מוקפצים בצלחות עמוקות וזה שומר על החום, זה מעולה כי אפשר לאכול לאט וזה כיף.
לאכול אוכל קר אחרי דקה מאבד את הכיף במיוחד במסעדה
 
מוזר, במסעדות שעבדתי בהן בת"א

השאירו אותן לחימום רק בשל חוסר תזמון עם מנה אחרת, עד שמלצרים היו מוציאים אותן מהפס או למנות שלוקח זמן להרכיב אותן.
 
הכוונה לצלחות הריקות שיהיו מחוממות

אבל גם יש פס עם תאורה חמה כדי להשאיר את המנה חמה בשביל התזמון עם המנות האחרות.
בארץ, כידוע, מה שמוכן יוצא. אז לא צריך לתזמן :)
 
למעלה