עסקית צהריים באדורה

RandS

New member
עסקית צהריים באדורה

יום שישי זימן לנו שתי שעות שלמות לבדנו , ועוד בצהרי היום. החלטנו להתעלם ממזג האוויר המבאס שכנראה ניסה לרמוז לנו משהו, וביקשנו להזמין מקום לשניים באדורה, מקום שהיינו בו לפני שנים ונהנינו.
באתר המסעדה כתוב שהעסקית מתחילה ב12. אנחנו רצינו להגיע ב13, ואולם בטלפון מסרו לנו שהעסקית בעצם מתחילה ב 13:30. עכשיו, לכאורה זה לא כזה סיפור. רוב עסקיות הצהריים הן בתחום של 12-16. אבל לנו ההפרש הזה בזמנים היה דווקא משמעותי, ולא ברור לי מה הבעיה לעדכן את הפרטים הנכונים באתר.
בחרנו לשבת במרפסת. בדיעבד בחירה שגויה כי האקוסטיקה שם לא משהו. למרות שרק ארבעה שולחנות היו מאוישים, הרעש היה רב למדי. המלצריות היו נחמדות ומקצועיות.
אין מה לפרט הרבה על הבעייתיות בעסקית של אדורה, הנושא עלה בפורום לא מעט פעמים: כאילו 69₪, אבל המון מנות הן ״בתוספת״, ואין ״אקסטרות״: לחם, יין, קינוחים - הכל במחיר מלא.
הזמנו :
קרפצ׳יו טונה אדומה בוויניגרט מזרח רחוק- כל כך הרבה סויה מהזן המתקתק, ושמן שומשום, וג׳ינג׳ר , ולמון גראס, הטונה ממש נרצחה שם בצלחת. זה כאילו מישהו במטבח אמר : ״ כן, ושתהיה בתפריט גם מנה אסייתית! טונה אדומה, זה נורא הולך עכשיו! יאללה, גבר תביא ת׳סויה!״. טיפת עדינות, טיפת מחשבה על איזון טעמים לא היתה במנה. הבחירה היתה של בעלי , והוא טען שזו אחת המנות הסתמיות שאכל לאחרונה.
סלט קלמרי אנדלוסי (בתוספת 9₪)- מנה קטנה למדי, יותר טאפאס מוגדל מאשר מנה ראשונה, של קלמרי וראשי קלמרי עם עגבניות, בצל, כוסברה, שעועית בובעס, שמן זית וקרם פרש. נחמד, צפוי. מנה של מקום קטן ליד הים, לא של מסעדת שף.
על ״הלחם שלנו״, כפי שקראה לו המלצרית במחיר של 17 ₪ לככר קטנה וכמה מיטבלים ויתרנו.
עיקריות:
בורי בקראסט פרובינסיאלי- מצופה בציפוי קריספי של פירורי לחם. לחלוטין דג קפוא לאור הרכות המוגזמת שלו, אבל לפחות הוא לא היה יבש, הגיע יחד עם פירה נהדר. ציון למנה בינוני פלוס.
קציצות עגל "באהילדו" של חצילים ועגבניות - מפלאי המסעדנות הישראלית. מגיעה מחבת קטנה ובה חמש קציצות טעימות מבשר עגל בתבשיל מעדות הרטטוי (שקצת התקדח) עם חצילים עגבניות ויין לבן. והתוספת? רבע בגט מהסופר, קלוי. אמנם זה כתוב בתפריט, אבל זה מסוג הדברים שאתה לא באמת שם לב אליהם עד שאתה רואה אותם. מי מגיש לחם כתוספת למנה עיקרית במסעדת שף? שוב, זה לא לחם לשולחן. זו הפחמימה המלווה את המנה.
הבנו שרחוק כבר לא נגיע עם העסקית הזו, וויתרנו על קינוחים והלכנו.
יחד עם גוורצטרמינר מתוק מדי ושליש סמואל אדאמס לאגר החשבון הגיע ל 210 ₪.
נכון, לא יקר, אבל גם סתמי למדי. הייתי מעדיפה לשלם עוד 50-80 ₪ לארוחת צהריים טובה באמת, ויש כאלו בעיר. מאכזב בעיקר כי מדובר במסעדת שף שאמורה לספק משהו קצת יותר מיוחד, איזשהו טאצ׳ אישי. במקום זה הרגשנו שהגענו למסעדת אירוויזיון, שבה יש בתפריט את כל המנות המנצחות של העיר, המכוונות למכנה המשותף הרחב ביותר. לזכותו של השף אומר שיחסית לכזה מזג אוויר המסעדה היתה מלאה למדי, אז כנראה שלאירוויזיון שלו יש קהל. לצערי אותנו זה לא ממש ריגש.

למרות כל ההמלצות על המסעדה הזו מעולם

לא נמשכתי לבקר בה. לפי דיווחך, האינטואיציות שלי היו נכונות. תודה על הדיווח.

קליספרה

New member
אני איתך - אכלנו שם פעם אחת בערב

עם חברים שנשבעו בה וממש לא הצלחתי להבין מה הסיפור ועל מה הרעש. הכל היה בסדר כזה לא יותר ולא פחות.

יויו13

New member
כמו שכתבת עד עכשיו התלונות התרכזו בטריק

של ה69 שיוצא כמעט תמיד כפול
אבל ויתרו כי נהנו מהאוכל
עכשיו גם האוכל לא משהו וזה כבר באסה .
תודה על הדיווח בכל מקרה.

מיתר44

New member
סעדתי באדורה פעם אחת. לפני שנים

הסקרנות הובילה אותי, וכשהיא סופקה, לא מצאתי צורך לשוב.
האוכל, אסטרטגיית תוספת המחיר והשירות לא השתנו מאז.
כשאני מגיע לתל אביב לסעוד אני מחפש ריגוש. באדורה לא אמצא אותו, כנראה.

marina1911

New member
גם אנחנו הינו בעסקית שם בשישי בהרכב משפחתי

דווקא היה לנו מאוד טעים, מסכימה שמנת הטונה היא החלשה ביותר שם, מלבד זאת הריזוטו, מהמם, פטה כבד מאוד מוצלח הלחם שלהם אחד הטובים שיצא לי להזמין במסעדה. הזמנו גם קינוחים שהיו גם חלשים. לדעתי אחד העסקיות עם ה-VFM הכי מוצלח בשישי בצהריים.

RandS

New member
אני ואת בחרנו מנות שונות.

כנראה לך היה יותר מזל ממני. בכל מקרה גם אם העלות לא גבוהה, האוכל הוא לא כזה שארצה לחזור לטעום ממנו.

Gרר

New member
היתה תקופה שמאד נהננו באדורה

מדובר על משהו כמו חמש שנים אחורה. אז היה בה איזשה טאץ' נחמד ומנה אלוהית אחת - באקלאווה כבד אווז. יחד עם מנות אחרות שאף אחת אולי לא היתה מושלמת אבל היו חביבות ואווירה לא רעה הספיק לשתי ארוחות נהדרות. השלישית כבר הרגישה קצת מאולצת כי כל מה שנראה לנו מעניין בתפריט לא התגלה כמספיק מעניין בצלחת. אחרי שהקטנה נולדה גם ניסינו פעם אחת את הבראנץ' שלהם. גם זה היה כבר לפני שלוש שנים. היה נחמד דווקא, אבל אפשר להגיד שזו היתה תחנה סופית. מאז לא הרגיש לנו צורך ללכת שוב.

במקרים כאלה לא תמיד ברור מי "אשם" יותר. אם זו המסעדה שקצת קפאה עם הזמן או שזה הפינוק שלך בתור סועד שמחפש כל הזמן את הריגושים החדשים במיוחד במסעדת שף שלהבדיל ממסעדות "עממיות" שמהן אתה דווקא מצפה לחזור אחרי עשרים שנה ולמצוא בדיוק את אותו סיר מבשל בדיוק את אותה מנה - במסעדת שף אתה כן מחפש להרגיש קצת אחרת בכל ביקור ולא לעשות שידור חוזר של הביקור הקודם (לא שכל התפריט צריך להשתנות כל הזמן אבל בכל זאת פה ושם שיהיו ספיישלים שיקרצו לעין או מנה חדשה מדי פעם).

באדורה יש לי תחושה שזה בעיקר הם, וקצת חבל כי הבאקלווה באמת היה משהו סופני וסך הכל זו באמת היתה מסעדה שידעה לספק סחורה לא רעה בשני הביקורים הראשונים שלנו שם.

salo22

New member

אדורה באמת קפאה על השמרים. הייתה תקופה שהיינו רצים במיוחד כשבאיזור, כי ארוחה של טרטר דג וסלמון נחמד במעטפת ב 59 ש"ח, היה קשה מאוד לנצח.
האוכל שם באופן לא מפתיע משקף יכולות הבישול של אבי ביטון - לא גאונות או בשורה מיוחדת אבל בהחלט בשלן נחמד פלוס. האוכל רחוק מאוד מלהיות מהוקצע באופן מלא ואף פעם לא הרגשתי שם "עומק" יוצא דופן בטעמים ובבישול, אבל בהחלט עניין העיסקית הפך את המקום עבורינו לפופולארי מאוד. לא יודע איך נראים שם הצהריים והערבים בזמן האחרון מבחינת התפוסה, אבל בהחלט זו כבר אופציה הרבה פחות קורצת בגלל השיעמום ואולי בעיקר גם העובדה שטרטר וסלמון כבר לא יעלו 59 ש"ח.

RandS

New member
אני חושבת שההוכחה הטובה ביותר לדבריך

בנוגע לבשלן נחמד ואוכל לא יוצא דופן היא ספר הבישול שהוא הוציא - הרבה מנות בספר הן וריאציות של מה שמוגש במסעדה, ותכלס? בעיניי זה יותר מתאים למטבח הביתי, ולא למטבח של מסעדה. בגלל זה כנראה ספר הבישול הזה מוצלח.

passioneta

New member
המתכונים של ביטון מוצלחים, אלו של סיידא

ממש לא בשבילי...

RandS

New member
סיידא ממחזר את עצמו לעייפה

וגם מעתיק מתכונים בלי בושה.
מה שכן, במשפחתי הגרעינית שטעמה הקולינרי גם קפא על שמריו, הוא גוזר הצלחה גדולה.

RandS

New member
ברור!

אחרת כולם ייגמרו במחלקה הקרדיולוגית. כל מתכון מתחיל ב 150 גרם חמאה לבסיס, 2 שמנת מתוקה, 1 קרם פרש ואחת "שמנת של פעם".
לקינוח מפזרים גם 150 גרם קשקבל.

כל כך מזדהה

היתה אחת המקומות המוערכים על ידי, אבל הפסיקו לחדש. התפריט שלהם פשוט נשאר זהה במשך שנים!
אני זוכרת את הבקלאווה כבד אווז המעולה שפעם ראשונה שאכלתי אצלם ריגשה אותי והיום לא מופיעה בתפריט (למרות שאפשר לבקש אולי יעשו ג'סטה).
מבחינתי הביאו VFM מעולה והיום אני לא בטוחה כל כך..
ההתרשמות שלי מארוחת "משתה השף" לאחרונה:
http://www.eatingcookingfooding.com/2013/12/adora-feast-dinner.html

salo22

New member
אולי גם פה ניתן "להאשים" את הטלויזיה &quot

לביטון (ולכולנו) יש הרבה מה ללמוד, לשפר וגם אפילו לפתח דברים מעניינים באוכל, אולי אין לו יותר מידי זמן לזה.

RandS

New member
אין ספק שזה שילוב של השניים

גם מסעדה שקפאה בזמן וגם אני שמחפשת ריגושים, אבל במסעדת שף נראה לי די לגיטימי לחפש ריגושים כאלה. לו הייתי מחפשת ארוחת צהריים נחמדה ופשוטה הייתי הולכת לשצ'ופק שנמצאת ממש ליד.
מאחר ותפריט העסקית אינו מופרד מהתפריט הרגיל עיינתי גם ברגיל. קצת יותר מעניין, אבל לא יותר מזה.

למעלה