אז מה אכלתם בסוף השבוע ?

הסופ"ש האחרון היה יחסית דל בבישולים

בעיקר בגלל עייפות מצטברת ועבודה מצטברת.

חמישי בערב פורטר אנד סאנס - הברמנית אותה אני מכירה הראתה לי כבר בכניסה שחזרה למקררים שלהם סמיקלאוס אז הייתי חייבת ליהנות משני בקבוקים. הזמנו גם את הספייריבס שלהם שהיו מושחתות ונהדרות ואת המולים מהמיוחדים שהיו כיף גדול.

בשישי בבוקר טיול שוק שהניב הרבה מאוד דלעת, לאחר מכן קפצתי למכירת יד שנייה נהדרת שנערכה אצלי בשכונה ויצאתי עם שתי שמלות (אחת יד שנייה ואחת חדשה של המעצבת טליה).

מרבית היום הוקדש להכנת ריבת דלעת עם ג'ינג'ר, קינמון ופלפל שחור, דאגתי להשאיר את הדלעת בצורת הקוביות שחתכתי ולא להפוך אותה לעיסה והריבה יצאה בהחלט מעולה.
בנוסף הוכנו גם לחמניות מקמח תירס שיצאו נהדרות והולכות יופי עם הלבנה שנשאר לי משבוע שעבר, ומרק כרובית עם שום שחור שיצא נהדר.
הייתי גם אמורה להכין קציצות משעועית שחורה אבל משהו בבישול שלהן לא היה מספיק מוצלח בעיני והן הפכו להיות תבשיל אורז ושעועית.
בשישי בערב קפצתי עם חברים לשטרן 1 בגלל קרייבינג עז לטבעות בצל (אמיתיות, לא משקית) - חלקתי קנקן של נייסשוף עם חבר והזמנו טבעות בצל. לידי נאכלה נקניקיית פורט בלחמניה בהנאה רבה. אני מאוד מחבבת את הנקניקיות של אלן טלמור והן בהחלט אופציה ראויה.

בשבת בצהריים אבא החליט להפתיע עם חמין עשיר בכל טוב, חזרת טובה של סבתא ולקינוח סופגניה של אח קטן (פשוטה עם ריבה וטעימה בטירוף). השבית אותי מספיק עד לסיבוב שני ממרק הכרובית בערב.

foofoo77

New member
סופ"ש ביתי ולא נטול דמעות.

בשישי בישלתי , חיפשתי בורי ולא היה בנמצא (ואני לא מבשלת את הבורי אם הוא קפוא ולא טרי טרי).
אז הכנתי עוף , תפו"א ובטטות בתנור עם בצל ושום
מרק עוף שלא צלח והלך לפח
הרבה סלטים עם המון שום.
עוגת שוקולד שכבות חביבה וקלה להכנה.
בשבת הכנתי מבעוד מועד כדורי בשר לפסטה כך שנותר לי רק להרתיח את המים והפסטה ולחמם.
היה טעים וכיפי.
את ליטרת הדמעות השבועית במקום לתוך האוכל בכיתי באמצע מסיבת חנוכה בגן של הילד.

salo22

New member
סופ"ש

בשישי הכנו אוכל איטלקי ברובו, עם קריצה לארוחה האחרונה בטופולינו וכמה מנות מעניינות ומושחתות - פולנטה מתירס טרי עם פטריות מגוונות צלויות מלמעלה והמון שום צלוי, התירס בושל בחלב וחלק ממי ההשרייה של פורצ'יני מיובשות, שכך "פתאום" זמינות מתקוע, לטעמי יצא נפלא. גם הניוקי אלה רומנה שוחזר פחות או יותר, בהצלחה מעט מוגבלת יותר, רוטב עגבניות מנומרות שהצטמצם זמן רב וכופתאות סולת פרמז'ן גדולות שיצאו מעט נוקשות לטעמי אבל עדיין יופי של אוכל מנחם בהשקעה קטנה מאוד ועם הרבה טעם. בגיזרת האנטיפסטי - קישואים נפלאים וחצילים צלויים, נקניקי סרוולד ופפרוני, כמה סוגי גבינות נחמדות, "קונפי" ארטישוקים ועוד כמה דברים קטנים יחד עם הנלסון של לחמנינה..
לקינוח היו סופגניות מהתנור של לחמנינה (הריבה נפלאה, המון מילוי וקצת סופגניה כמו שאני אוהב, השוקולד קצת פחות חזק) וגלידת פיסטוק עמוקת טעם+גלידת יוגורט באפלו ותפוז שיצאה לטעמי סוף הדרך אבל האחרים מעט עיקמו פרצוף כדי לאכול יותר מגלידת הפיסטוק, חוצפנים

בשבת בישלתי פעם ראשונה בשקית קוקי
פולקסים בסילאן סויה ושום עם אורז בסמטי.. פשוט וטעים.. עשינו גם פיצות על טורטיה, מאוד מורכב.

mereng

New member
בישולי בית בקטנה...

מאפה חצילים דיאטטי, תירס שלהפתעתי עדיין טעים ממש, אפיתי עגבניות שרי עם בצל ואורגנו והיום נרסק למרק עגבניות...

הכי טעים היה "לחם מוסקה" שדוד שלי הכין מהספר החדש של קומורובסקי, עם שינויים משלו ( במקום חצילים- קישואים, פטריות ותרד טרי מהשוק). יצא לא פחות ממופלא ואני באמת חייבת כבר לקנות לעצמי את הספר.

בגזרת ההפתעות הקולינריות של הטף- הקטן מסתבר חולה על פשטידת ברוקולי וגבינות, הגדול פיתח תאווה לסלט ביצים, קלחי תירס ולמיץ תפוח- קיווי סחוט טרי (יש לנו מסחטה מיוחדת). נחת !

שווארמה בינו בשבת בערב

אחרי סופ"ש שלם באירוע חברה באילת, בו אכלנו בעיקר אוכל מלון (הרודס, שהיה ברוב המקרים דווקא מפתיע ומעל הציפיות!)
אתמול בערב החלטנו לקפוץ ליפו לשווארמה בינו כדי לסיים את הסופ"ש בטון קצת פחות פרווה (למרות שהשווארמה, כך הם טוענים, כשרה).
שנינו אכלנו שווארמה בינו בעבר והפעם היתה נפילה. הגענו כשהשיפוד שווארמה היה בסופו ואולי בגלל זה היה יבש מהרגיל ולא עסיסי (למרות שמדובר בכבש). גם התיבול לא הרשים אותי והפיתה לא טרייה שזה קריטי. אבל התייחסו אלינו יפה, הביאו לנו צלחת צ'יפס וחמוצים והטחינה היתה מעולה, כמו גם שאר הסלטים והחריף.

wgaf

New member
חוק מספר אחד

כשרואים שיפוד כזה, לא מזמינים שווארמה....

salo22

New member
טוב שהוא לא גילף קצת מהמוט

כששיפוד נראה כך זה טרן אוף רציני, לא הייתי מזמין אבל בטח הגעתם במיוחד ורעבים וכולי, לא הייתה הרבה ברירה..

RandS

New member
אפשר לגלות בורות ולשאול למה?

למה בשר שווארמה משיפוד רזה אינו שווה הזמנה?

salo22

New member
סיבות מגוונות, חלקן השערות

לא ברור כמה זמן נמצא אותו בשר על השיפוד, עם שילוב הריחוק ממקור האש כבשר חי עוד כשהשיפוד מלא, זו בהחלט לא שיטת בישול שהייתי שמח במיוחד לאכול ממנה.. אבל פה אני בהחלט קצת משער לגבי ההשפעה וכולי.. חוץ מזה כשיש שיפוד מלא לטעמי זה השילוב המושלם, הבשר שחותכים צלוי ומבושל והטעמים בשיאם. כאן נראה כמעט כאילו הבשר אפילו לא מבושל, למרות שזה כנראה לא נכון אם היינו מודדים טמפ, אבל הוא לבטח לא צלוי ומבחינתי כל האפקט של שווארמה נהדרת מתבזבז כך. מה גם שמשב ציינה שהבשר היה כמעט יבש, שזה לא מוחלט בשאוורמה, נובע כנראה גם מזה שהשומן למעלה כבר די חסר משמעות בגודלו והשפעתו על השיפוד.. אלה היו שישים שניות על שווארמה..

מה שמוזר זה שהיה שומן

אבל בכל זאת הבשר היה יבש. "לא מבושל" זה בטוח לא היה. מה שאותי ביאס יותר זה החוסר בתיבול. ואני מדברת אפילו על לא מספיק מלח :/

למעלה