מערכת המשפט מרגישה "מותקפת"

מערכת המשפט מרגישה "מותקפת"

רציתי להגיד למערכת....כשאתם מרשיעים אדם באונס ומעשים מגונים( הפשע הכי אכזרי אחרי רצח) אבל מנגד גוזרים עליו רק 22 חודשים שזה בניקוי התנהגות טובה יוצא משהו כמו שנה וחצי בפועל אז אני בתור אישה מרגישה מותקפת, מרגישה שאתם בעצם מעודדים אונס נשים ולכן אני שמחה ש"תוקפים" אתכם ומקווה שיעשו מהפכה אמיתית במערכת המשפט.
כשאתם גוזרים 3 שנים על מישהו שזרק נעל על שופטת לעומת שנה וחצי על אנס של אישה אתם יוצאים נפוחים,יהירים, רואים את עצמכם מעל כולם.
ורק עוד דבר קטן: כשאתם נותנים עונשים קשים יותר לפשיעה כלכלית מאשר לרצח נפשה של אישה אז אתם מבזים את עצמכם ומייצגים יפה את הסטריאוטיפ על היהודי אוהב הכסף.

dory38

New member
מסכים שיש עוולות הנגרמות ע"י ביהמ"ש

העניין הוא, שכיום המערכת מוטה יותר מדי שמאלה. איילת שקד רצתה להטות את המטוטלת לכיוון השני, הימני. האם זה בריא? לא. צריך למנות שופט לפי קריטריון מקצועי ככל האפשר, בלי קשר לזהות המפלגת השולטת במדינה.

מאז הקמת בגצ זה לא מתקיים מה שאתה אומר

השינוי ימינה התחיל רק עכשיו.
ופתאום החונטה השלטת בלחץ ופתאום שיוך פוליטי הוא פויה.

בכל מקרה אני לא מדברת רק על בגצ אלא על מערכת המשפט באופן כללי שלקחה לעצמה להיות איימת הקורבנות ולא המקרבנים.

RossieL

Active member
מערכת המשפט בישראל

אין ספק שיש החלטות/ פסיקות תמוהות ומעוררות זעם.
הדוגמאות שנתת אכן כאלו.
אבל!
לצאת בהתקפה חסרת תקדים נגד מערכת המשפט ולומר לציבור שיש לכבד רק את ההחלטות שעולות בקנה אחד עם ההרגשה, להטיל ספק אם צריך לקיים כל פסיקה של בג"ץ? ועוד לתמוך דברים אלו בעובדות שיקריות?
זו 'חוצפה' שעלולה להביא לחורבן.

כן, צריך לפעול למען כך שבתי המשפט ישיתו עונשים ראויים על פושעים, שתהיה הלימה בין הפשע לעונש אולם, אין לפעול נגד המערכת המשפטית!
אפילו רוה"מנו מסר כי "החלטות בית המשפט מחייבות את כולם".

אז, צריך להפריד ולא לטעות ולהשליך את המים יחד עם התינוק, מרוב "התלהבות" לאחר ששר משפטים מתלקק, זחוח, תואם מירי, זורק לחלל האוויר אמירות מסוכנות לכלל החברה הישראלית.

אני לא מדברת ספציפית על השר החדש ואמירותיו, אני ממש לא

אוהבת אותו
הפוסט נולד אחרי ששמעתי ברדיו קורבן אונס שמספרת על העונש הקל שקיבל האנס ועל כך ששנתים אחרי השחרור (אני חושבת, לא סגורה על הזמן) בית המשפט כבר לא מוכן לתת לו צו הרחקה ממנה (משהו כל כך פשוט שצריך להיות ברור מאליו, אנס לא יתקרב על הנאנסת כל חייו גם אם זה מסבך לו את החיים ומקשה עליו לעד) ונזכרתי איך לא נמחל על כבודו של שופט וזורק הנעל ישב בכלא 3 שנים תמימות (זה כל כך מופרע) אז אני מדברת באופן כללי על כך שכולם סוגדים למערכת המשפט ולשופטים.
ואני לא מבינה על שום מה ולמה.
אנחנו נחשפים לא רק לפסקי דין קלים שקשורים לחיי אדם ומנגד לפסקי דין קשים שקשורים לכסף, אלא גם
נחשפנו לשערוריות דוחות ומיניות , נחשפנו להמון גועל.
אז מאיפה הסגידה הזו?
שופטים,הם עורכי דין לשעבר....הם בני אדם רגילים ביותר עם המון קשרים במקומות הנכונים.
ומותר וחובה שתהיה ביקורת נוקבת על בתי המשפט!!!

דיברגנט חדש

Well-known member
מחשפנו למשפטי שדה ולפסיקות שהם כנגד החוק

השופטים הם לא אלוהים וגם עליהם צריך שיהיה מבקר נטול אג'נדה פוליטית.

RossieL

Active member
ביקורת

לרגע לא טענתי שאסור לבקר את מהלכי הרשות השופטת.
נהפוך הוא, פסקי דין רבים צריך לדון בהם שוב, לחזור בהם מעיסקאות הטיעון ולהטיל עונשים, את הכי כבדים שיש.
לרגע לא טענתי כי שופטיםאינם עורכי דין לשעבר, פשוט לא יכול להיות אחרת, אבל הטענה הכמעט עובדתית שלך, שכל השופטים, או מרביתם, הם "בני אדם רגילים ביותר עם המון קשרים במקומות הנכונים" וככאלו, דעתם מראש מוטה, כאן אני לחלוטין לא מסכימה.

יש מושחתים, זו עובדה! בכל מקום יש מושחתים

הם ברשויות המקומיות [צאי ולמדי מה קורה היום בנהריה, אחרי שהוחלף ראש העיר, מה מתגלה בעקבות התנהלותו בת 30 השנים ולצד התנהלות זו, התנהלות משרד הפנים ושר הפנים!];
הם במשרדי הממשלה השונים;
הם בקליניקות למיניהם;
הם בארגונים השונים;
הם בראשות הממשלה.
ועדין, רובם המכריע הם אנשים ישרים שהחוק הוא נר לרגליהם וטובת האדם הוא מה שמנחה אותם.

אז כן, שוב, מותר ואפשר וראוי להעביר ביקורת על פסקי דין מסוימים, אבל מכאן ועד להכליל את כלל המערכת כאילו היא פועלת ומונעת מנטיה פוליטית כזו או אחרת, זהו חטא לאמת ובעיני אפילו סוג של עוד ניסיון להרחיב את השסע בחברה.

חיא2

New member
אני חושב שאת צודקת בהרגשות ובתחושות ובכעס שלך

אבל -
תארי לך לא תהיה מערכת צדק/משפט ?
אני בטוח שאת מבינה את מהלכי הרס מערכת המשפט שמוביל רה"מ בליווי עד עכשיו שרת המשפטים, שסיבותיה היו אחרות לגמרי מסיבותיו, אבל התוצאה צריכה להיות אצל שניהם זהה.
מערכת הממשל הישראלית, הדמוקרטיה הישראלית סובלת מבעיה קשה במיוחד - מערכת החקיקה ומערכת הביצוע חופפות כמעט לגמרי. במובן מסוים, וועדת השרים לחקיקה אאל"ט היא הכוח המניע את הכנסת. ח"כ בניגוד למקובל בדמוקרטיות פרלמנטריות אחרות נבחר בתוך גוף ולכן נאמנותו היא לגוף ולא לאדם/לאזרח.
הריק הזה מתמלא בלית ברירה על ידי מערכת המשפט. לולא המערכת הזו, אני מניח שאוחנה השר היה עדיין עו"ד שמסתיר את זהותו המינית. וזו דוגמה קטנטנה.

אני חושבת שצריך להיות שינוי כמו למשל לחייב בעונש מינימום

אדם הורשע באונס? זה לא יתכן שהוא ישב על זה שנה וחצי, זה פשוט לא יתכן!
לגבי בג"ץ.
זה טוב שלבג"ץ יש כוח מצד שני לצערי הרב הכוח הזה מנוצל לא מעט פעמים בגלל דעה פוליטית. למשל עמדת בג"ץ על גירוש מסתננים.
הרי אפילו עלפי החוק הבינלאומי פליט נחשב לפליט במדינה הראשונה אליה הגיע,איך יכול להיות שמסתננים שהגיעו מאפריקה דרך מצרים נחשבים פה לפליטים?
מדוע רבבות כאלו שידוע שהגיעו עלמנת לעבוד נשארים פה?
מדוע גם היום כשכבר היה פסק דין תקדימי ע"י בית הדין באירופה שמותר להחזיר מהגרים בג"ץ שלנו מתעקש על השארותם של אלפי מוסלמים פה?
איך נפסל מכאל בן ארי ואושר עופר כסיף?
בג"ץ לא מאוזן שנים רבות מאוד וכשרוצים לאזן אותו ככה במעט נפתחים שערי הגהיהנום כאילו יש איזה חוק בלתי כתוב שרוב השופטים חייבים להיות אנשי שמאל.

בקיצור....אם הזכרת את אוחנה...אז אני יוצאת למצעד הגאווה, מקווה שלא יהיה חם יותר מידי ושנימצא חניה !!!

איזה גועל נפש? מצעד הגאווה? מה מגעיל בזה?

מה יכול להיות מגעל באנשים שצועדים עלמנת לקבל את הזכויות הבסיסיות שמגיעות להם?
מה מגעיל באנשים שאוהבים?

צר לי,לא מתחברת למה שכתבת.

דיברגנט חדש

Well-known member
יום עצוב לקהילה המרגישה צורך להסתובב עם חוט בישבן וציצי חשוף

כדי להפיץ את מה שקורה בחדר המיטות שלהם.
&nbsp
בנוסף, חשוב לשמור על ילדינו שלא יחשפו למעשי סדום ועמורה של ימיינו

חיא2

New member
תחי התמימות...

אני מבין שילדיך מנועים מניידים חכמים, ממחשבים מחוברי אינטרנט, לא הולכים לבית ספר ולא פוגשים הו'מואים בחיי היומיום שלהם?!
רק הראש הכחול והמעוות רואה באהבה של שניים "סדום ועמורה". אגב סדום ועמורה - בעי'לת בעלי חיים, שכי'בה עם מתים, יחסי מ'ין בשעת מחזור, ביצוע פעולות מינ'יות "אנטי פר'ו ור'בו", שחיתות, עושק, ושאר מעשים שלא ייעשו... זה שאתה מצמצם את זה ל"ס'קס" להטב"י או לבוש כזה או אחר מעורר בי תמיהה, אם כבודו המשכיל והחכם קרא ולמד משהו בימי חייו.

דיברגנט חדש

Well-known member
תתפלא אך יש להם גם חברים מהקהילה, אך לא את הפרובוקטיבים

מביניהם.

לא מעניין אותם, הנטיה של חבריהם כל עוד הם לא יתנשקו לידם ויתנהגו בבהמתיות.

יותר מכך, בן אחד שלי אפילו נהנה מהבנות שמביא ההומו.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני גם לא חושב שבחור ובחורה צריכים להתנשק בציבור

בביתך תעשה מה שאת רוצה.
&nbsp
חוץ מזה, לרוב התושבים בארץ לא מפריע לראות בחור ובחורה מתנשקים, אך בחור ובחור זה מגעיל אותם ובמדינה דמוקרטית חל הכלל, תעשי מה שאת רוצה כל עוד זה לא מפריע לאחר!
&nbsp
&nbsp

בתכלס כן וגם מפריע לי לראות אנשים לובשים בגדים חמים בקיץ

זו סטיה אמיתית. ממש לא מפריע לי לראות אנשים מתחבקים או מתנשקים. זו לא סטיה לאהוב זה האוטופיה.

למעלה