בנסיבות הזויות לחלוטין

זה לא סוד

שאני דווקא אהבתי את הספר, אז אני חייבת להגיד שזה היה מאכזב גם כעיבוד לספר. אפילו את הרומנטיקה שהייתה בספר, התחושה שהם אהבת-חיים זה של זו - לא הצליחו להעביר. פשוט פארש.
&nbsp
הדבר הכי מעניין היה תגובות הקהל. ציוד בדס"מי לקשירה יורד מהתקרה: הקהל מתנשף בהלם ומישהי צועקת "חולה נפש! אל תגידו לי שהוא יאנוס אותה!" כשמישהי אחרת צועקת "אלוהים ישמור!" או משהו בסגנון

נו, בחיאת. הצילו. אם זה לא היה פאתטי עוד הייתי נעלבת מכל קריאות הביניים האלה...

Tinkerbell55

New member
אנחנו הלכנו כמה נשים

אז כשהיה את הקטע שהוא המתין כשהיא על הריצפה
עם שוט הרכיבה ואז כשהוא הצליף בה על היד את שומעת את כל האולם ב "אחחח" כזה של זיעזוע
או שאחת הבנות זרקה: בוא'נה יש אשכרה אנשים שאוהבים את זה
זו חתיכת סטיה. ואני בלב: כן יש אנשים שעושים את זה אני אחת מהן
זה לא היה נעים לשמוע את זה.

A לוןA

New member
לפחות

אצלך, שלא כמו אצל אוכלוסיות אחרות שחורגות מהנורמה, די קל להסתיר את זה מהסביבה.

לגמרי.

גם אני אמרתי לעצמי בלב בתגובה להיא שצעקה "חולה נפש!": "וואללה, חולת נפש יושבת כמה כסאות ממך, כדאי שתיזהרי!".

A לוןA

New member
בקטע של "אהבת החיים" זה באמת היה מאוד לא ברור

מיליארדר, עם טעם מיני מאוד ספציפי, ובתולת קולג' שעושה איתו משחקי הארד-טו-גט.
מישהו יכול לחשוב שמשהו כזה היה יכול לעבוד בעולם האמיתי?
&nbsp
(בטח לא כמו שזה הוצג בסרט)

בדיוק.

שלא כמו בספר, שם זה כן הצליח לעבור ואפילו לשכנע - בסרט זה נראה כמו מיליארדר שמחפש לכייף, ובוגרת קולג' שמתלהבת שסוף סוף יש לה חבר...

A לוןA

New member
אני

לא הגעתי אפילו לאמצע
קראתי פעם שמישהו ספר, ובגרסה האנגלית של הטרילוגיה מופיע הביטוי "Oh my" איזה 167 פעמים...

Rainbow40

New member
במחילה מכולם... רציתי לשאול מה

לא נכון בספר מבחינה בדס"מית?
אין ספק שהעלילה קיטשית, הדמויות שטוחות והשפה דלה, אבל מה לא נכון בתיאור של מערכת היחסים שהוא רוצה (חוזה, חוקים, עונשים וכו')? הגישה הכללית וההסברים שלו ללמה "זה עושה לו את זה" די דומים לדברים שקראתי בבלוגים של אנשים אמיתיים. אשמח להבהרות מהמנוסים שביניכם.

נ.ב.
מעדיפה שתתייחסו לספר ולא לסרט, כי העיבוד פספס הרבה דברים שלדעתי כן חשובים.
אין צורך להסביר לי שבדס"מ לא קשור להתעללות בילדות או למחלות נפש. הקישור שעשתה הסופרת זו שטות גמורה.

G מאסטר

New member
עכשיו בגלל שהתפרצת בלי להציג את עצמך ןללא רשות

את מקבלת עונש !!

לא נגלה לך את התשובות ,ותתהפכי
כל הלילה במיטה מרוב סקרנות !

Rainbow40

New member
מאסטר G היקר - אני מבקרת בפורום (ובמאנצ'ים, קשורימות וכו')

כבר כמה חודשים אז להגיד שהתפרצתי מבלי להציג את עצמי זה לא מדויק. בכל מקרה - נעים להכיר

יש כמה דברים -

(מאמר מוסגר - אני מחובבות הספר, ויש בו הרבה טוב, אז אני לא אנטי אוטומטית)
&nbsp
יש המון דברים מאוד נכונים בספר. באופן כללי, אני אוהבת את התפיסה שלו לגבי שליטה, ואת העובדה שהוא כל הזמן מציין שהיא זאת שקובעת, שהוא לעולם לא יעשה משהו מעבר ליכולתה.
אבל כל זה ברור למישהי שהיא נשלטת, שמבינה את הקונספט. אנה לא נשלטת, היא אפילו לא יודעת מה זה סקס ומעולם לא נגעה בעצמה בכלל.
הוא פחות או יותר מבהיר לה - My way or the highway - אני מחפש נשלטת ואם לא מתאים לך אז שלום ולא להתראות.
התחושה שלה היא שאם היא לא תסכים לעשות מה שהוא יגיד- הוא פשוט יזרוק אותה. זה בעייתי בכל מה שקשור להסכמה.
&nbsp
נכון שהוא מנסה להבהיר לה שהיא זאת שמגדירה את הגבולות - אבל הוא לא מתחשב בזה שהיא לא יודעת כלום בנושא, למרות שזה די ברור מהתגובות שלה, הוא לא מתחשב ברגשות שלה אליו ובלחץ שהם גורמים לה.
&nbsp
את או אני נגיב לאיום בספנקים, הצלפות ו"ענישה" מכל הסוגים בנשימה עצורה ובציפיה - היא ב-א-מ-ת מפחדת. והוא לא מטפל בזה כראוי.
והקטע עם הצלפות החגורה - נכון, היא הסכימה, אבל היא ממררת בבכי והוא לא עוצר רק כי היא לא אומרת מילת בטחון? איפה הרגישות שלו? איפה האחריות שלו כאדון? גם היא עיצבנה אותי בקטע הזה - תעצרי אותו! אבל הוא היה פשוט אטום וחסר אחריות.
&nbsp
בנוסף - היא מעולם לא באמת הסכימה רשמית להצעה שלו, ובכ"ז הוא מנסה לנהל לה את החיים ברמה של להכתיב לה מה ללבוש, לאן ללכת ואת מי לפגוש. גם בעולם הבדס"מ - לא כל נשלטת תסכים לשליטה מוחלטת כזאת, וזה לגיטימי, אז כאן?
&nbsp
בסה"כ זה לא נוראי, והכיוון הכללי טוב, אבל יש כמה דברים שהם לא לעניין - ודי ברור שהמחברת מעולם לא באמת חוותה קשר כזה ולא הבינה אותו לעומק. עצם זה שזה נובע אצלו מהתעללות ומרצון אמיתי להתנקם באמא שלו ע"י הכאבה והשפלת נשים - ולא ממקום של עונג ותשוקה אמיתית לתחום - בעייתי מלכתחילה.
&nbsp
בטח יש עוד דברים ששכחתי, יש לי ידידה שהיא בדס"מית וממש כועסת על הספר, ממש השבוע דיברנו על זה, אשאל אותה מה עוד הפריע לה בכל הנוגע לזה :)

נימפית1

New member
חניתה, חניתה, חניתה...

1.ממתי הנשלטת היא זו שקובעת?
2. מה רע בלחפש נשלטת? האם לפי דברייך הוא היה צריך להתפשר?
3. בכי לפעמים מדליק, בגלל זה יש מילת בטחון. (אגב למה הוא היה חסר אחריות? כי היא בכתה?)
4. צריך שניים לטנגו. הוא מנסה לנהל לה את החיים? היא לגמרי מסכימה לעניין.

ספר זוועה.

נימפית, נימפית, נימפית... אוי אוי אוי

1. הלווווווווווו? גבולות? קווים אדומים? מילת בטחון? אדום-צהוב-ירוק וכו'? הסכמה? שמעת על כל אלה?
הממממ... אני מניחה שכן. אז תחשבי רגע - הנשלטת היא שקובעת מהם הגבולות והקווים האדומים שלה. הנשלטת קובעת "עכשיו עוצרים" אם היא משתמשת במילת בטחון. שולט יכול לרצות לעשות דברים שהוא ממש מת עליהם - אבל אם הנשלטת אמרה לא או הגדירה את זה כקו אדום, אז שם הגבול עובר. קו צהוב - אז הם יעברו אותו בהסכמה הדדית בלבד.
&nbsp
ברור שאם הנשלטת רוצה משהו שהוא קו אדום/גבול של השולט - זה הוא שיקבע. כך שהכי נכון לומר שהגבול עובר בעצם במקום הכי רחוק ששני הצדדים מוכנים ללכת אליו, אבל לנשלטת בהחלט יש כוח משלה בכל הנוגע למה שיקרה לה.
כאמור - הסכמה ברורה. בוקר טוב, נימפית וברוכה הבאה לעולמנו.
&nbsp
2. לא, הוא לא צריך להתפשר. גם אני לא ארצה מערכת יחסים ונילית. אבל לא קראת את הספר, נכון? כי הוא בוחר בה בכ"ז. אז סליחה - אבל אם אתה כבר בכ"ז נכנס למערכת יחסים עם מישהי שהיא לא נשלטת - אתה לא יכול לאיים עליה שאם היא לא תסכים ל-X או Y אז היא תעוף. לזה לא קוראים הסכמה, אני מצטערת.
&nbsp
3. בכי מדליק? בכי ממשי של סבל ולא מהסוג הטוב? טוב, נניח, כל אחד ומה שמדליק אותו. אבל אדון צריך להיות ער למצוקה של הנשלטת שלו, ולדעת גם מתי לעצור או לפחות לשאול אם היא בסדר. אני רוצה להזכיר לך שוב - היא לא נשלטת שלו, היא לא יודעת כלום על העולם הזה. והוא פשוט מתעלם מזה לחלוטין.
&nbsp
4. לא, היא לא מסכימה. היא פוחדת, חוששת שיעזוב אותה, הוא החבר הראשון שלה והיא מאוהבת בטירוף. זה לא אומר שצריך לנצל את זה לרעה. היא מעולם לא הסכימה להיות נשלטת שלו או לאפשר לו לנהל לה את החיים. וכמו שאמרתי - יש גם נשלטות שלא מסכימות לזה, שהשליטה עבורן מתחילה ונגמרת בסקס בלבד. וגם זה לגיטימי. יש הבדל בין שולט לשתלטן - והוא בהחלט עובר את הגבול הזה יותר מפעם אחת.

אייבורי

New member
לדעתי

&nbsp
שהוא יעשה אורגמי כמו שהיא אומרת לו.
&nbsp
וגם שיתרכז בה מאד.

A לוןA

New member
במקרה הזה אני חייב לקבל חלקית את דעתה של חניתה

את מסתכלת על העניין במבט של נשלטת מנוסה. אנסטסיה בספר הגיעה כונילית ובתולה, ולא כולן מסוגלות לעבור מ-0 ל-100 ב3.4 שניות. היא לא נמשכת לבדסמ בכלל, כל העסק מפחיד אותה לאללה, בנקודות מסויימות היא מבועתת ממש- והמוטיבציה היחידה שלה להמשיך היא זה שהיא מאוהבת בו כמו ילדה מטומטמת בת 13, והוא הבהיר לה שאם היא לא מקבלת כל מה שהוא רוצה- היא עפה.
זה מאוד בעייתי בנושא ההסכמה, מאוד בעייתי בצורת ההכנסה שלה לעולם הזה, מאוד בעייתי בחוסר ההקשבה הרגשית שלו (ומילת ביטחון היא רק סימן אחד לעצור סשן. אם הנשלטת שלך ממררת בבכי שהוא ברור לחלוטין שהוא בכי רע ואתה ממשיך- יש כאן בעיה) ומאוד בעייתי בכמה דרכים נוספות.
&nbsp
בדבר אחד כולנו מסכימים- הסרט נוראי, הן מבחינת המשחק, הן מבחינת הגשת הסיפור, הן מבחינת הבדסמ שבו והן מבחינת סצינות בסקס הלא מדליקות בעליל שבו.

למעלה