הנבטת זרעים יפניים (אדר, סאקורה ואורן)

don131

New member
הנבטת זרעים יפניים (אדר, סאקורה ואורן)

הגיעו לרשותי זרעים של עץ אדר יפני (אדום, ירוק ומושבחי צבע).
זרעי עץ הסאקורה וזרעי אורן יפני.
איני יודעת להנביט אותם בישראל ומחפשת מידע על הנבטה ועל יכולת ההסתגלות שלהם לתנאי ישראל (גרה בגוש דן).
יש כאן אדם שיצא לו להתעסק עם הנבטת מייפל? זו עיקר הדאגה שלי.
* הזרעים מיועדים להיות עצי בונזאי ועצי גינה. מדובר ב300 זרעים של מגוון זנים וצבעים.
 

א ב י ב ן

New member
אין לי ניסיון ואני גם תוהה מהו מקור הזרעים....

בעיקרון, הייתי זורע במצע עציצים לח ושומר על הלחות כל הזמן, במקום מואר עם מעט שמש.
לאחר הנביטה, הייתי מנסה להעתיק חלק מהצמחים לאזורים שונים, וכך לבדוק מהו האקלים הכי
טוב עבורם. וכן. תמיד לשמור על לחות במצע, כי הנבטים עדינים.

בעיקרון, יש זרעים שאם מעכבים להם את מועד הזריעה, הם מאבדים פוריות.
לכן, לא הייתי מחכה.
 

don131

New member
הזרעים הגיעו כמתנה מיפן- משלוח מורשה ומתועד

קראתי אודות הצמחים, לא מצאתי אם יש התחייבות לשתילה בעונה מסויימת אך מצאתי מישהו שהכניס אותם למצע לך במקרר בדצמבר והם נבטו בסביבות מרץ ומשם העתיק אותם למצע המשך גידול (וגם זה מצע מסויים מסתבר).
מצאתי אחר שהכניס אותם בכלי המכיל אדמת עציצים למקרר ונבטו לאחר כחודש וחצי.
מצאתי ילד שהכניס אותם פשוט לכוס מים עם נייר ספוג והם נבטו לאחר כ100 יום (היו בחדר חשוך). כל זאת ובאתר של הגידול היפני רושמים שטמפ הנבטיה היא 18-26 מעלות.. אז זה דיי סותר את עצמו, פה כבר הסתבכתי XD
כרגע אני מנסה לברר אם יש עונה ייעודית לזריעה של הצמחים כדי להגדיל את סיכויי ההנבטה (אם לא אחכה לדצמבר).. אחכ אחלק את הזרעים ל3 קבוצות (טמפ החדר, ו2 קבוצות במקרר אחת עם אדמה מיוחדת והשניה עם אדמת עציץ ) ואקווה לטוב
 

א ב י ב ן

New member
תאוריה אחת אומרת, שזרעים צריך לזרוע די קרוב לזמן הופעתם.

לא תמיד זה נכון, ונעזוב את העונתיים. אבל חלק מהזרעים מבשילים לפני חורף קפוא ולכן
הם זקוקים למנת קור. בלי זה, הם לא ינבטו.
אחרים דווקא רוצים מנת חום, ויש מי שמכיר את כל הטבלאות שבנדון.
בכל מקרה, לדעתי, הזרעים לא יחזיקו שנה עד לאביב הבא.
חוצמזה. בטוח שכדאי יותר להתעמק במה שכתבו בארץ המוצא, כי הם מכירים את אורחות
צמחיהם טוב מכולנו.
םא כתוב שהם זקוקים לקירור, קרר.
אם לא, זרע ישר.
או שתחלק הכל לשניים ותנסה ככה וככה.
כעת אתה מגע לטמפרטורה של 18-26 בתוך הבית.
האם נחוץ גם צל? איני בטוח בכך.
ובקיצור, אנייודע כמעט כמוך. לא הרבה יותר, אבל כן מוכן לחלק למנות ולנסות.
להפסיד אין לך מה, ומבחינת הזרע, חבל על הזמן שיחלוף.
 

don131

New member
להמר?

מייפל זה עץ של קור, רגיש לחום ואיני יודעת אם זה יצליח או יהרוג את הזרעים.
אני חושבת שאלך מחר לרכוש חול מכתשים (בתקווה והוא ישנו במשתלות) ולהמר עם 20 זרעים. חלקם יהיו במקרר וחלקם מחוצה לו בחדר חשוך בדומה להוראות. לצערי זמן הנביטה הממוצע הוא כ100 יום... אז ייקח זמן לראות תוצאות.
אתה בטוח שלזרעים אין סיכויי השרדות עד דצמבר?.. הרי העץ מניב זרעים פעם בכמה שנים, תמיד בחורף.. והזרעים נמכרים לאורך כל ימות השנה
 

א ב י ב ן

New member
אז ככה. בארץ גדל בר אדר סורי וניתן לגדל אדר מילני או אדר

אדר מילני פלמינגו עם עלים מגונים בלבן ולבלוב אדמדם.
הפלמינגו מגיע בד"כ כמורכב על אדר מילני.
דווקא המחשבה הזו, מובילה אותי למחשבה על כך, שאולי ניתן להרכיב גם את המייפל על
אדר אחר, ובכך נוכל להתגבר על נושא השורש, בתנאי כמובן, שהצמח יתפתח כאן בתנאי הארץ.

ומבחינת אורך חיי הזרעים, דווקא לא התכוונתי לאדר. התכוונתי לאורן. אבל ככל שזה יישמע
מוזר, רוב האצטרובלים מפיצים את זרעיהם במהלך הקיץ, אבל פה ושם נושר אצטרובל
שאינו נפתח כלל, והזרעים נותרים חתומים בתוכו. אצטרובל שכזה, מתפצח אך ורק בחום רב
(במצב של שריפה ביער). ואז... הזרעים שלו מתפזרים ונובטים בגשם הראשון.
אז הנה: גם לאורן יש פטנטים להאריך את חיי הזרעים.
 

Tomer1202

New member
ראיתי עצי אדר בגן הבוטני בירושלים, גם אורן

יפני היה שם, אולי הם כן יכולים להצליח בארץ
 

drorim69

Active member
לדעתי לא כדאי להמר וכדאי להתייעץ עם מומחים

תפני לגן הבוטני בירושלים, תנסי למצוא מישהו שיענה לך תשובה מלאה, לא רק לגבי הנבטה אלא גם לגבי צורת הגידול הנכונה בהמשך הדרך..
חבל לקחת צ'אנסים מיותרים אם יש סיכוי שלמישהו יש מידע שיכול לעזור לך
 
בנוגע לדובדבן ולאדר

סאקורה זה שם כללי למגוון מיני דובדבן. הצלחת העץ תלויה במין - יש מינים שמתאימים לארץ ויש כאלו שלא. הדובדבן הפעמוני (באנגלית Taiwan cherry אאל"ט) מצליח בארץ, אבל הבוטני בירושלים נכשלו באקלום של מינים אחרים.
&nbsp
אדר יפני - יש מגוון מינים. אם מדובר באדר הכפני ("יפני" קלאסי לבונסאי) מוכרים בארץ במשתלות ויכול (מנסיון) לחיות באיזור ההר בצל וחצי צל. באיזור המרכז ייתכן שיהיה לו חם מדי. אגב, משתנה חשוב שצריך להתייחס אליו הוא סוג האדמה. עדיף אדמה עם ערך גבה נמוך יחסית (לא בסיסית - מתחת ל7) ולא חרסיתית מדי.
אין לי ניסיון עם אורן יפני.
&nbsp
לעניין ההנבטה - זרעים של מרבית מיני המייפל, ובכלל זה הכפני, צריכים להיות טריים ככל האפשר ולבלות את החורף בקור (טבעי או מקרר). כרגע, זו גם תקופה לא מוצלחת להנבטה (כי שיא הקיץ - חום ומזיקים רבים - עוד לפנינו) וגם הסיכוי השזרעים חיים עדיין נמוך. אני הייתי מחכה לסוף הקיץ, מכניס למקרר לחודשיים ומחכה לנביטה סתווית.
&nbsp
דובדבן לא ניסיתי להנביט, אבל אני מניח שהתנאים תלויים במין. אני יודע שהדובדבן הפעמוני נובט גם ללא קירור במקרר בתנאי הארץ.
 
למעלה