נתחיל בכך, שהחלק התחתון נוטה להתייבש כי מדובר בצמח עונתי
בעל תוחלת חיים די קצרה. גדל מהר. מניב ומת מהר.
אבל כן ראוי להסתכל על העלווה העליונה. שלא תיראה נפולה.
השקיה נכונה תמנע את קמילת העלים אפילו בשעות החום, ולפי זה
אפשר לתכנן את כמות ההשקיה ותכיפותה. נכון שככל שתרבי במתן
מים, כך הצמח גם "ירצה עוד".... סוג של "בעיה".
כמה זמן לחכות? עד שיהיו אדומות. כי אין על ניחוח של עגבניה טריה
שנקטפת בשלה מהשיח. וגם אם זו שרי או סתם משהו לא ברור (כי מן הסתם,
לא זרעת זרעים מובחרים שרכשת, אלא מדובר כנראה במשהו שנבט לבד),
אז... מה שיהיה יהיה. לי זה נראה שרי, אבל זה בכלל לא בטוח. ואם אני
טועה, והזרעים נרכשו כזרעים מובחרים, אני מתנצל על אמירתי הקודמת.
(אבל רגע, הרי לא ידעת במה מדובר. אז איך זה שקנית זרעים בלי לדעת מה ומי?)
וכמה עגבניות הצמח יכול לתת? זה תלוי מאד בגורמים שונים ואיני יודע דבר עליהם.
מה עם איכות הקרקע? שעות שמש? דישון? מזיקים? הכל קובע.
אבל למי זה אכפת? את הרי לא חקלאית וכמה שיהיה ומה שיהיה יתקבל בברכה.
אל תבני על מכולה מלאה בעגבניות ותשמחי על כל אחת שתבשיל ותהיה טעימה.