SSN

shani3000

New member
SSN

האם יש אזרח/ית שפנו לקונסוליה לקבלת SSN בפעם הראשונה ויודע כמה זמן זה לוקח?
מתלבטת אם לעשות זאת מהארץ או מארה"ב

ivgy1980

New member
נדמה לי שמי שמקבל SSN בפעם הראשונה

הוא בעל גרין קארד, ואיננו אזרח. נדמה לי גם שיש לפנות ל-ssa.gov, ולא ברור איך קשורה פה הקונסוליה.

shani3000

New member
תודה עדיף שם

אז בהחלט עדיף לעשות זאת משם.
אזרחות כבר יש לי כי נולדתי שם אבל הורי לא ביקשו עבורי SSN ומכיוון שאני מתכוונת לעבור לשם אני צריכה אותו לפתיחת חשבון בנק והוצאת גרין קארד לבעלי.

doronf65

New member
מנהל
תתכונני לחקירה שלהם

כי זה לא רגיל שאדם בגילך מנסה להוציא מספר בגיל כ"כ מאוחר. הם בד"כ דורשים הוכחות איפה בילית כל החיים שיתמכו בסיפור שלך שחיית בישראל. הם רוצים מכתבים ממוסדות הלימודים שבהם בילית כמו ביס יסודי, תיכון וכו'. מציע ללכת לכל תחנה כזו בחייך, ולבקש מהמזכירה להוציא מכתב באנגלית עם לוגו בי"ס שאומר "הנ"ל למד במוסדנו משנה עד שנה...
לגבי שנות הצבא תראי תעודת שחרור. אוניברסיטה, כנ"ל הוכחות. זה יקצר את התהליך בהרבה.

ועדיין זה יותר קצר בארה"ב.

shani3000

New member
תודה דורון,

הייתי בקונסוליה עם המסמכים שציינת (בית ספר יסודי וצבא) והם חתמו לי על טופס- SSA Report of contact- for usa by foreign service posts... שעברתי ראיון, רק שלא הייתה לי תעודת לידה מקורית ואמרו לי לשלוח להם הכל כשיהיה לי עותק מאושר שלה.
עכשיו קיבלתי את תעודת הלידה מארה"ב ואני כרגע מתלבטת אם לשלוח אליהם או לשמור את כל המסמכים ולעשות זאת מארה"ב.

eladts

New member
אבל, לא חייבים לכרוך את זה עם הוצאת GC

אפשר פשוט להוציא SSN בארה״ב במהלך ביקור בארה״ב בלי קשר למעבר.

doronf65

New member
מנהל
על מה אתה מדבר?

היא אזרחית. ה- GC שהוזכר היה תהליך של בעלה. כמובן שזה לא קשור לעניין הוצאת SSN, מלבד זה שזה היה הטריגר.

Boston Guy

New member
לא, דורון - אתה לא הבנת את מצבה

מדובר באזרחית שמעולם לא חיה בארה"ב, מעולם לא הוציאה לעצמה SSN - ומסתמא גם מעולם לא הגישה דו"חות מס לרשויות בארה"ב.
מה שאלעד אמר זה שבלי SSN לה עצמה - תהיה בעיה להתחיל (ולסיים) תהליך גרין קארד עבור בעלה.

doronf65

New member
מנהל
לא חושב שאתה הבנת

אלעד אמר שלא צריך לכרוך את זה עם עניין ה- GC ואני אמרתי לו שהוא צודק, אולם מלבד זה שמ-ב-ח-י-נ-ת-ה הטריגר לפעולה היה ה- GC של בעלה, הרי באופן טכני ומבחינת המערכות אין שום קשר בין ההליכים של ה- GC והוצאת ה- SSN.

יפה דרשת שהיא צריכה GC ממילא.

למעלה