על גרגרי -הצ'יה וסגולותיה.

שרון א77

New member
על גרגרי -הצ'יה וסגולותיה.

האם מישהו מכיר ומשתמש בגרגרי-צ'יה?

סגולות הגרגרים:
יש בהם שילוב מאוזן של חלבונים, שומנים -חיוניים, סיבים, וגם
נוגדי חמצון.
לבריאות הלב:מספקים רמות גבוהות במיוחד של חומצות שומן חיוניות (EFAs) לבריאות הלב.
אומגה 3: גרעיני הצ’יה מכילים את הרמות הגבוהות ביותר של חומצות (Alfa-Linolenic acid) אומגה 3.
מייצבים את רמת הגלוקוזה בדם: מפחיתים את קפיצות הסוכר- במחלת הסוכרת.
סיבים המסיסים בגרעין הצ’יה מייצרים השפעה מייצבת על רמות הגלוקוזה בדם ע"י ויסות הקצב בו פחמימות מורכבות מעוכלות ונטמעות בגוף. תופעה זו יוצרת רמת גלוקוזה יציבה ומתמשכת המאפשרת רמת אנרגיה גבוהה יציבה ומתמשכת.
 

אבו זקן

New member
שילוב מאוזן

אכן הם המכילים את הרכיבים שציינת, אבל אני לא רואה מה היתרון בזה שכל אלה נמצאים בזרעי צ'יה לעומת האפשרות לקבל אותם בנפרד ממגוון מזונות אחרים. בניגוד לאצטקים שהדיאטה שלהם היתה מוגבלת, מדפי הסופר שלנו מלאים במזונות מכל העולם, חלקם עם הרבה סיבים, חלקם עם אומגה 3 (מהחי נספגת הרבה יותר טוב) וחלקם עם חלבונים מלאים. ההשפעה כל ייצוב רמת הסוכר בדם נובעת, כפי שציינת, פשוט מריבוי הסיבים המסיסים - מה שניתן לקבל בקלות באלף דרכים זולות יותר.
&nbsp
אבל מי שאוהב שהתעסק עם זרעי צ'יה ודאי אינו גורם לעצמו נזק, כך שהכל שאלה של טעם אישי ומחיר.
 

שרון א77

New member
אתה צודק ,אבל לפעמים רוצים גיוון ,

נכון שאפשר לפזר זרעי-צ'יה בסלטים,ובממרחים,
אבל יש לי חברה שמכינה מנת ג'לי טעימה מזרעי הצ'יה:
היא מערבבת 1/4 כוס זרעי צ'יה עם 10 כפות מים וכמה טיפות ממתיק ,
מערבבים ומוסיפים כוס אחת חלב-שקדים ,(או סויה, או כול חלב אחר שרוצים),
לאחר 20 דקות של המתנה זה הופך להיות במרקם סמיך כמו ג'לי,
ואז מכניסים לשעה לצינון במקרר.
יכול לשמש בין הארוחות,לג'לי צונן וטעים המפיג תחושות רעב, וגם בריא .
 

שרון א77

New member
תיקון הקלדה,שורה לפני הסוף: מכניסים לשעתיים לצינון במקרר .

במקום שעה כפי שהוקלד בטעות.
 
למעלה