המלצה ,לאוהבי הטונה :

שרי 55510

New member
המלצה ,לאוהבי הטונה :

מתכון טעים במיוחד:
קציצות טונה- ושקדים טחונים: (אפויות בתנור) :

המצרכים הדרושים:
2 קופסאות טונה- בשמן ,לסנן,- ולזלף מיץ מחצי לימון ,
לתבל את הטונה בכפית גדושה פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה -חריפה,
כפית תבלין "חוואייג-למרק"
1/4 כפית פלפל-שחור
קורט מלח.
1/4 כפית כמון
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן גדושה עלי-נענע - לקצוץ אותם דק.
מערבבים הכול ביחד, וטועמים,(ואם חסר מלח מוסיפים.)
לאחר מכן,לתערובת הטונה מוסיפים:
6 כפות שקדים טחונים,
2 ביצים ,
ומערבבים היטב ,ומכניסים למקרר ל-30 דקות .
לאחר מכן ,
מכינים תבנית חד- פעמית ובתוכה ניר -אפיה משומן מעט,
ומחממים את התנור 180 מעלות חום.
ומוציאים מהמקרר את תערובת הטונה,
יוצרים קציצות בידיים,ומניחים בתבנית,עם ניר-האפיה המשומן קלות,
ואופים 20 דקות בחום בינוני ,עד להזהבה ,והופכים לצד השני ,לעוד 20 דקות אפיה.
בזמן שהקציצות נאפות בתנור,מכינים רוטב עגבניות:
להכנת הרוטב:
קוצצים בצל גדול ,קיצוץ-גס- ומזהיבים במחבת עם 2 כפות שמן-זית.
פורסים 3 עגבניות לפרוסות דקות.
גמבה -לחתוך לרצועות דקות,
ומוסיפים את הירקות החתוכים- למחבת עם הבצל.
לאחר 2 דקות ,מערבבים כוס מיים ו-2 כפות רסק-עגבניות ללא סוכר,
כותשים פנימה לרסק העגבניות 2 שיני שום ,
מוסיפים מעט מלח,
1/4 כפית -פפריקה חריפה,וכפית אבקת-סוכרלוז (תחליף סוכר.)
מערבבים ביחד,ויוצקים את רסק -העגבניות המתובל, למחבת ,
ומערבבים עם הירקות,ומכסים במכסה,ל-10הכמה דקות,אש בינונית.

בודקים מדי פעם,עד שמתקבל רוטב מעט סמיך.

לאחר שהקציצות הזהיבו בתנור מ-2 הצדדים ,
מעבירים אותם למחבת לתוך רוטב העגבניות,ל-2 דקות ,
ומכסים במכסה .
מכבים את האש,ומשאירים במחבת,עד לשעת הארוחה.
אוכלים בתוספת של סלט ירקות צבעוני וטרי.

תכינו גם אתם-וההצלחה מובטחת.
ההכנה מהירה וקלה, והטעם נפלא ביותר,וגם למי שלא אוהב טונה מקופסא ,יהנה מאוד מטעם הקציצות עם עשבי התיבול והשקדים.
 
למעלה