שאלה על מרק,,,

shron17

New member
שאלה על מרק,,,

יש לי מתכון מעולה למרק עגבניות,
(מרק מעגבניות טריות בלבד, בצל קצוץ ו10 שיני שום ותבלינים.
השאלה היא,האם מרק עגבניות מומלץ לחולי סוכרת,
או שהוא מעלה את הסוכרים בדם?
 

mrkorr

New member
פחמימות

מה שצריך לבדוק בכל אוכל שאנחנו אוכלים, הן הפחמימות.
ב-100 גרם בצל מטוגן (בשמן זית) יש 22 גרם פחמימות: http://goo.gl/F49jMj
ב-100 גרם שום יש 33 גרם פחמימות: http://goo.gl/zDaAuq
ב-100 גרם עגבנייה מבושלת יש 4 גרם פחמימות: http://goo.gl/9XKxhc
אם את משתמשת בתבלינים כגון מלח ופלפל, לא צריך להוסיף פחמימות לחישוב,
אך אם את מתבלת באבקות מרק - יש בהן בדר"כ סוכרים ורשום על כל קופסה מה כמות הפחמימות ל-100 גרם אבקה.

כמו כל מזון שיש בו פחמימות, גם המרק הזה ייעלה את רמת הסוכר בדם, אבל כמות הפחמימות למנה כניראה תהיה די קטנה.
בגלל הבישול, האינדקס הגליקמי גדל, מה שאומר שהסוכר ייעלה קצת יותר מהר מאשר לאכול את הרכיבים טריים, אבל עדיין נחשב כאינדקס גליקמי נמוך: http://goo.gl/k7jymv

בדקתי בגוגל את השורה הזו: "פחמימות מרק עגבניות" וגוגל אומר שיש 7 גרם פחמימות ל-100 גרם. זה ממש לא הרבה, אבל עשוי להשתנות אם מתבלים במוצרים עם סוכר או שמוסיפים קרוטונים שהם בעצם לחם מטוגן/אפוי.
 

tulkin

New member
רק צריך לזכור שכיוון שמדובר במזון נוזלי

יש נטיה לאכול הרבה יותר בגרמים בהשוואה למזון מוצק. כוס מרק זה כבר יותר מ200 גרם.
במשקאות ומזונות נוזליים אני שם סף נמוך בהרבה של פחמימות מאשר מזון מוצק.
בכל מקרה, הייתי מפחית מאד בבצל. יש נטיה לזלזל בו אבל הוא מפוצץ בפחמימות.
&nbsp
 

shron17

New member
ראשית המון תודה לתשובה המפורטת והמושקעת,,

המתכון ל- 6 מנות ,
8 כוסות מים,
30 גרם שום,
120 גרם בצל ,
8 עגבניות קצוצות,
&nbsp
והתוספות להגשה :
2 כפות של קוביות טופו לכול מנה.
3 כפות צנוברים לכול מנה.
תבלינים: מלח ,פלפל ,
3 כפות פטרוזיליה,
1 כפית כוסברה
1 כפית מחוקה בזיליקום יבש.
1 עלה דפנה טחון ,
1/2 כפית תימין (קורנית),
1/2 כפית אבקת -אניס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל
&nbsp
המתכון ללא סוכר וללא אבקת -מרק.
&nbsp
ואם לפי החישוב שלך, זה רק 7 פחמימות ל-100 גרם,
אז אין מקום לדאגה,זה ממש מעולה.
&nbsp
תודה רבה,
שרון.
&nbsp
 

shron17

New member
תיקון- צ"ל 5 כוסות מים ,,

ולא 8 - כפי שהוקלד בטעות.
 
למעלה