המקום הכי דרומי שרואים את החרמון

terach

New member
תמונה שצולמה מהר ארטיס בבית אל

באחד מימי תחילת פברואר 2006 ע"י תושב המקום. מי שאינו מאמין יכול לבדוק את הבתים שנראים למרגלות התמונה, זה בתי הכפר הערבי הנמצא מצפון להר. אגב ב-24 בפברואר 2006 ראיתי את החרמון מנבי סמואל (ממערב להר בעל חצור) אך הרבה פחות צלול והרבה יותר רחוק. אגב, גם ב-28 בדצמבר לאחר השלג היתה ראות מדהימה אך היא היתה רק לכיוון מערב כי בשאר הכיוונים עדיין היה מעונן. היה אפשר לראות את הסירות שבים התיכון.

צור82

New member
מתקשה להאמין....

ראיתי את החרמון מהר עיבל מס' פעמים- בחיים לא בגודל או בקירוב הזה. אם אכן כך- הבתים שבתמונה אמורים להמצא כמה עשרות ק"מ מהמצלם (ולא בצד השני של הואדי), צריכים לראות גם את הרי הלבנון, הגולן והרי מירון. אולי אני טועה, אבל בספק מאוד....

ששיימיי

New member
אם אני זוכר טוב אז ככה זה מהאזור

של בית אל, שמעתי ממדריך מומחה שאפשר לראות את החרמון גם מהר אדר

terach

New member
הר אדר בערך אותו קו של נבי סמואל

נדמה לי שגם אותו גובה. היתרון של נבי סמואל שהוא פתוח יותר לכיוון צפון בעוד הר אדר פתוח יותר דרומה ומערבה. בכל מקרה אני ראיתי מנבי סמואל וקיבלתי דיווח ממישהו שראה מראש הישוב נווה דניאל שע"י אפרת שגובהו 997 מטר מעפה"י.

טל שמאי

New member
זה פשוט צולם בזום

גם מהשומרון רואים את החרמון בימי ריאות טובה מאוד

צור82

New member
מכיר

בכל זאת- לא מכל מקום בשומרון רואים את החרמון..... פשוט לא הסתדר לי הזום על הרכס, ביחד עם הבית (שנטען כי נמצא קרוב). אם יש את התמונה המלאה (נראה לי שהיא חתוכה מתוך תמונה גדולה הרבה יותר) אשמח לראות אותה

terach

New member
התמונות שהעליתי הם התמונות המלאות

אלו שתי תמונות שונות שצולמו אחת אחרי השניה ויש לי גם שלישית שנראית כמעט אותו דבר. מדהים אבל אמיתי לחלוטין.

צור82

New member
בכל מקרה, מדהים....

ניסיתי למצוא את ההר על המפה, אבל ב 1:100000 זה לא מופיע...- אבל מאמין לטיעוניך. בכל מקרה, סחתיין עליו. אני פעם הייתי באזור צאלים ואיתי לכיוון דרום מערב הר בולט מאוד מעל האופק- במרחק של לפחות 100 ק"מ- כיוון שלא היו לי מפות של סיני לא הצלחתי לאושש את המחשבה כי מדובר ברכס במרכז סיני.

terach

New member
הרי הגולן ומירון נמוכים בהרבה

ביום הצילום היה קו השלג על החרמון כ-1500 מטר. זאת אומרת שרק הר בגובה כזה לפחות (ולבן ובוהק) יכול היה להיראות ממרחק כזה. בנוגע להרי הלבנון הם מערביים ורחוקים יותר וגם ממקומות שונים בצפון קשה לראותם.

wais

New member
גם אני מתקשה להאמין

אני מאמין שרואים מבית אל תחרמון אבל לא ככה מצורף תמונה של החרמון מאלון מורה כאן רואים שהוא רחוק ... התמונה שהבאת מבית אל הוא נראה קרוב יותר ביחס לבתים שבתמונה... אבל מי יודע???

terach

New member
בתמונה שלך יש אובך בשכבות הנמוכות

אתה רואה רק את הפיסגה ולכן זה נראה קטן ורחוק. בתמונות מבית אל האויר היה צלול לחלוטין. שים לב שרואים את החרמון כבר מקו ההרים שמסתירים ומעלה, זאת אומרת שגם השכבות התחתונות נקיות יחסית וצלולות. זה אמנם נדיר אך בגלל זה הוא נראה צלול וגדול יחסית.

bis fd

New member
נכון נכון

בעברי הרחוק שרתתי בבעל חצור והינו צופים על החרמון

terach

New member
גם אני לא האמנתי עד שראיתי

אני יכול להעיד שהתמונה היא אורגינלית ולא מפוברקת. המצלם הוא חובב מזג אויר גולש פסיבי בפורום, ורק בגלל שאינו יודע כלל במחשבים הוא לא העלה זאת עד היום. בעקבות הויכוח עם החייל ממוצב החרמון, שהיה כאן לפני שבוע וחצי, החלטתי להכריח אותו להעלות את התמונות כדי להוכיח שלא רק מחיפה רואים את החרמון אלא גם הרבה דרומה משם.

Radio1

New member
אני מאשר

בשנת 1997 שירתתי במילואים בעלי שלא רחוקה מבית אל ובהחלט ניתן היה לראות את החרמון...זה היה בתחילת החורף ביום של רוחות מזרחיות...ממש ממש לא האמנתי הרי המרחק האווירי הוא מעל 150 קמ ואף יותר.אגב בימים יפים גם את קפריסין ניתן לראות מראש הנקרא

noam_ma

New member
אין מצב.

זה נראה כמו אזור הגליל (ליד הכנרת בין מסד לטפחות יש נוף דומה) או אזור הגולן.

terach

New member
אתה מוזמן להר ארטיס שבמרומי בית אל

980 מטר מעל פני הים, ותבדוק את הכפר שליד. זה תואם בדיוק את התמונה. אגב, ביום חורפי בהירממוצע ומעלה רואים משם את הים עם קו המתאר של מגדלי עזריאלי. למרות שאת חיפה לא רואים משם כי ההרים מסתירים, יש שם תצפית יפה מאד על השמיים בצפון מערב וחזיתות שנכנסות לאיזור חיפה נראות משם בבירור. מקום מדהים לתצפיתנים, חובבי מזג אויר ולכל מי שאוהב את ארץ ישראל.

למעלה