לחם אדום
מאכל כורדי- םיתות ועליהן ממרח של בצל ופפריקה. אנחנו מתים על זה והן גם שורדות הקפאה לא רע בכלל. כדאי רק לאפות טיפה פחות את מה שמיועד להקפאה. ככה: קילו קמח כף וחצי שמרים יבשים \3 כפות סוכר כף מלח לערבב את כל היבשים להוסיף כוס וחצי מים רותחים וכוס וחצי מים קרים ולשים. לאחר שהבצק מתץגבש מוסיפים חצי כוס שמן ושוב לשים עד שהשמן נטמע בבצק. מניחים להתפחה עד שמכפיל נפח. מכינים תערובת לפיזור על הלחם: לקצוץ או לגרר בצל, כשלושה- ארבעה לכמות של קילו קמח. לסחוט היטב מנוזלים. לשים בקערה ביחד עם שמן, פריקה מתוקה, קצת מלח ושומשום אם אוהבים. מערבבים לתעורבת אחידה ולא נוזלית מדי. יוצרים מהבצק כדורים. כל כדור מרדדים לעובי של כחצי שנטימטר- סנטימר. מעל מורחים את התעורבת. נותנים התפחה קצרה נוספת ולתנור על החום הכי גבוה לכ- 10 דקות.