עבודה בעינים כאילו הכנת קפה....

doutsh

New member
אהבתי שהם שמים את החלב בכד הקצפה אבל מוזגים אותו

מהכד למקציף שלהם :)
 

itamars82

New member
שיווקית ותדמיתית נפלא, ועבודה מקצועית

בתכל'ס הם מנסים לטשטש את הטעם המעפן של הקפה הישן שלהם והOVEREXTRACTED.
ממש העצלנים שמשתמשים בשיטה הזו יכינו קפה ב50 שלבים ויקלו מראש אגוזי לוז.
הוא ממשש שם את התאנים כאילו יש קשר ביניהם לבין הסירופ שלו.
 

dudi4321

Member
הסרטון ערוך מאד מאד טוב, מעולה

נכון
אבל הרמאות - אחיזת עינים, מסתתרת בתוך הסרטון. כי הקפה ממוצא מתוך קפסולה שנארזה מראש עם מעט קפה. מוסיפים המון חומרים נוספים שמגוונים את הקפה אבל מעלימים את החוסר בקפה שזה מהות הכנת קפה.
בעיניני טעם יש הרבה דעות וכולן נכונות.
מה בעצם צריך להיות קפה טוב? קפה שהוכן הרגע מפולים קלויים מזן ידוע ושנטחנו דקות לפני ההכנה. וממים טריים רצוי ללא מלחים/מינרלים. סוכר ו/או חלב אם מוסיפים רק מגוונים אבל לא משפיעים על הארומה והטעם.
בנספרסו ודומיו בקפסולות יש קפה טחון עם חומרים נוספם שמקנים לו טעמים אחרים או מגבירים את הטעם. גם מכונות נספרסו צריך להעביר מידי פעם ניקוי אבנית ותחזוקה.
 

dudi4321

Member
אם לוקחים את העלות לזמן ארוך

יוצא שהקפה מנספרסו יקר יותר מקפה ממכונת קפה.
אם אני קונה קילו קפה ירוק וקולה כמות לשבוע ומשתמש בקפה שאני טוחן סמוך להכנה זה זול מאד. יש אפילו בסביבות 40 ש"ח לקילו מהזנים הפשוטים יותר. אפשר גם מפודים למי שממש לא רוצה להתעסק בטחינה וקליה אבל לא בטוח שזה טרי. במנה יש 7 או 8 גרם (אני מכין לעצמי תמיד מנה כפולה משהו כמו 15 גרם, לא שקלתי) אז אם עושים חשבון שכולל מחיר המכונה ברור שלשנה ויותר הרווח גדול מאשר נספרסו ולקנות שרוולים של קפסולות (בזויות).
 
למעלה