גמ"ל וגמילות ליונקים ולאמהות

Rossella

New member
למען האמת

נראה לי שההתפרצות קשורה לשינוי ההורמונלי של אחרי הלידה (בזמן ההריון המערכת החיסונית נחלשת, אחרי הלידה היא מתחזקת). תודה על האיחולים, מקווה שבעלך ירגיש טוב

nishnash

New member
ניסית טיפול אלטרנטיבי?

מכירה מישהי עם קרוהן שמאוד עזר לה שינוי תזונתי+הומאופתיה. (מה שכמובן מותר בהנקה).

Rossella

New member
כרגע זה לא כל כך מתאים

כי אני לא בארץ. ושינויים תזונתיים שניסיתי בעבר הצליחו רק לבאס אותי, אבל לא לשפר את המצב לאורך זמן (אם כי זה לא היה מלווה בטיפול הומאופתי). תודה!

shalom19

New member
שאלה לגבי סדר ארוחות וגמילה מציצי

האם נראה לכן סדר הארוחות הבא בסדר לילדה בת שנה? התעוררות או טרום התעוררות (בין 5 ל-7): הנקה לאחר 3 שעות בערך 2 פירות וביסקוויט וחצי יוגורט בצהריים אוכלת 2 קציצות/כנפיים או שוק עם 2 כפות אורז/פתיתים/פסטה ובתוך הבשר מכניסה קצת ירקות בערך ב-4 דניאלה או סנדוויץ עם טחינה/אבוקדו 7 בערב סימילאק 180 ו-3 כפות דייסה (לא תמיד גומרת הכל) לפני המיטה: הנקה הילדה סרבנית בקבוקים וכאשר היא מתעוררת רעבה בלילה היא דורשת ציצי ויהי מה! אני מתה לגמול אותה כבר אבל אני לא יודעת מה לתת לה לפנות בוקר כשהיא רעבה. להתחיל לתת לה מוצקים? את הדייסה היא מוכנה רק בכפית. נראה לכן מספיק אוכל?

אפרת_ח

New member
כדאי לקרוא סיפורי גמ"ל במאמרים

בגיל שנה היא כבר מספיק גדולה (מבחינת תזונה) להסתדר בלילה בלי אוכל בכלל, אז אין צורך בבקבוקים. אח"כ תוכלי להתפנות לבעיית הערב והלפנות-בוקר.

../images/Emo74.gifהלנצח נגמו"ל?

מה יהיה איתנו? כל מחלה, (כל מחלה!) (ויש הרבה כאלה בזמן האחרון) לא רוצה לאכול לא רוצה לשתות רק ני. ולא ארטיק ולא מיץ ולא מטרנה רק ני. ואם המחלה היא וירוס חום-שלשולים-הקאות כמו שפקדה אותנו זה עתה, אמא מניקה גם ביום וגם בלילה וגם כל הזמן ובלבד שהוא לא יתייבש. וככה יוצא שאני שוב גומ"לת. ונמאס לי. רוצה גם לקטר וגם לקבל עצות. פטנטים אניוואן?

שלום לך ../images/Emo13.gif

כמוני כמוך
. רק שכבר די הרבה זמן לא ניסיתי לגמו"ל. דווקא אתמול בלילה חשבתי לעצמי שלאור השן האחרונה שבקעה לה בשבוע שעבר, אפשר לחזור לגמ"ל השבוע. נחשי מה... התקשרו בצהריים מהגן - למיכאל עלה החום. אז אין לי פטנטים, רק

הו. בדיוק חשבתי על זה היום

גם כאן אותו הדבר. לא ממש ניסיתי כלום חוץ ממים אבל בשבועיים האחרונים המצב היה ממש מבאס ובעיקר בשני לילות האחרונים. הבוקר ראיתי שני ניבים קטנים ונבזיים.

d i n o l e

New member
../images/Emo7.gif בעלי מאס בזה שהגור ישן איתנו

בלילה (בן 10 וקצת חודשים) והוא רוצה שנעביר אותו לחדר משלו. (צפוף לו , כל הלילה ישן בתנוחה אחת בלי לזוז וכו) הרבה מזה שהוא ישן איתנו בלילה (חוץ מהכיף הגדול בשבילי) זה שהוא יונק כל שעתים בלילה. וכיון שמן הסתם אני לא ארוץ כל שעתים לחדר אחר אז הוא רוצה גם שנתחיל בגמ"ל (נניח מעוד חודש בגיל 11 חודשים) שלא לדבר על זה שהוא רוצה ללמד אותו להרדם לבד , וכל האנשים סביבנו מפמפמים איך הם התשמשו בשיטת 5 הדקות וכמה זה הצליח להם (ואני לא יכולה לשמוע על השיטה הזו) הגור בעקרון אצל המטפלת בבוקר נרדם או על הידים או לפעמים היא שמה אותו במיטה שלו מנדנדת אותה והוא נרדם. ואיתי בלילה הוא נרדם או בהנקה, או שאם ינק ולא נרדם. אז אני נותנת לו מוצץ ומתחבקים עד שהוא נרדם. אז אוף איך עושים גמ"ל?
(ונכון צריך שאני אהיה מוכנה לזה , אבל מה לעשות שאני לא חד הורית וגם לבן זוג יש רצונות)

michal@gal

Active member
מנהל
בתור שלב ראשון

תלמדי אותו להרדם לבד. אני התחלתי לפני שבוע וחצי, וממצב של 4-5 התעוררויות בלילה, כולל חגיגה של 2-3 שעות ערנות באמצע הלילה פעם ביומיים, ירדנו להתעוררות אחת בלילה
.

d i n o l e

New member
איך עשית את זה?

כמו שאמרתי הוא לא חייב להרדם בהנקה. אבל הוא כן חייב שאני אחבק אותו תוך כדי. (למרות שאצל המטפלת בימים טובים שלו הוא נרדם בשכיבה במיטה שלו כשהיא מנענת את המיטה) איך הרגלת אותו להרדם לבד?

feline9

New member
איך עשית את זה באמת?

אני התחלתי עם השיטה של אליזבת פנטלי, ויש שיפור באופן ההירדמות אך לא במספר ההתעוררויות. אבל מצד שני הן לא היו מרובות, בד"כ 2-3.

michal@gal

Active member
מנהל
אני מתחילה בהנקת הרדמה

בחדר חשוך. אני משתדלת שכל הקומה תהייה חשוכה ובלי פעילות, כי אם הוא רואה אור או שמישהו מסתובב, הוא ישר קופץ. בסוף ההנקה הוא לא נרדם (אלא אם הוא ממש שפוך, וזה די נדיר) ואז אני מניחה אותו במיטה, מכסה, אומרת לילה טוב, ויושבת על כסא לידו. כשהוא נעמד ו"מתלונן" אני מחבקת, ומשכיבה בחזרה. מדי פעם אני מציעה גם מים. כשהפיוזים שלי כבר נשרפים ואני מתעצבנת שהוא נעמד בשנייה שאני משכיבה אותו, אני יוצאת להתאווררות (2-3 דקות מחוץ לחדר), חוזרת ומשכיבה אותו שוב. ממש בסוף, כשהוא כבר ממש נאבק כדי להצליח להרדם, אני מניחה לו יד על הגב כשהוא שוכב, כדי שירגיש שאני נמצאת איתו. זה לא קל, ההרדמה לוקחת בסביבות שעה, אבל זה הולך ומשתפר. בימים האחרונים רוב הזמן הוא באמת שוכב ומנסה להרדם, ומדי פעם מרים ראש ובודק שאני עדיין איתו בחדר. כשהוא מתעורר בלילה, אני מניקה, ובסוף ההנקה הוא מייד חוזר לישון.

d i n o l e

New member
הוא ישן אצלו במיטה?

אצלנו באמת הקומה מוחשכת. כי הבעיה שהוא ישן איתנו במיטה. (המיטה שלו צמודה לשלנו , אבל לרוב הוא בלילה איתי במיטה) וכשאת יוצאת להתאוורות הוא בוכה בזמן הזה?

michal@gal

Active member
מנהל
הוא ישן אצלו במיטה

ניסיתי במיטה שלנו, אבל זה לא עובד. אם הוא כבר מצליח לישון, אנחנו לא מצליחים לישון. ברוב המקרים הוא מתחיל להסתובב במיטה, לחפש את השלט של הטלויזיה, של המזגן, את הטלפון וכו', ולגמרי יוצא מאוירת השינה. כשאני יוצאת להתאווררות בדרך כלל הוא בוכה. ביומיים הראשונים זה היה בכי של "נשארתי לבד". עכשיו זה בכי של "אני מת מעייפות ולא מצליח להרדם". ממש מרגישים שיש שינוי והתהליך מתקדם. קשה לי לשמוע אותו בוכה, אבל אני מרגישה שהאפיזודות הקצרות של הבכי עוזרות לו להרדם (מעייפות אותו?). בדרך כלל, אפילו בימים הראשונים, לא קרה שיצאתי יותר מפעמיים-שלוש מהחדר.

ש ר ו ן2

New member
תודה גם ממני../images/Emo13.gif

קראתי את השיטה שלך ואני מוסיפה שאלה משלי בהודעה הזו ... ממה כדאי להתחיל? להרגיל לבקבוק קודם?

michal@gal

Active member
מנהל
את לא חייבת להרגיל לבקבוק בכלל

תני לו כוס, גם בלילה. מרגע שתפרידי את ההרדמה מההנקה, גם הלילות ישתפרו, כי גם בלילה הוא ידע להרדם ללא הנקה.

למעלה