עזרה בגמילה מהנקה בן שנה ו8 חודשים

נועם961

New member
עזרה בגמילה מהנקה בן שנה ו8 חודשים

הי בנות,
אני מעוניינת להתחיל בהדרגה להפסיק להניק. כרגע מניקה פעם אחת לפני שינה ופעם אחת בבוקר (מתעורר ב4.5-5). אני לא יודעת איפה להתחיל... אודה על כל עצה אפשרית. חשבתי קודם לנסות להוריד את ההנקה של הבוקר ושבעלי יקום אליו, אבל הוא ממש בוכה בהיסטריה ומתנגד. תודה

יקירה..האם הוא יונק עוד כמה פעמים ביממה ..?

או רק שתי הנקות בבוקר ובערב ?
אם יש רק שתי הנקות, אז אכן אתם בדרך לגמילה ונשמע שאכן עשית זאת בהדרגה.
אם עדיין הוא זקוק מאוד לאותן ההנקות, אולי במקום לגמול ולהוריד אותו לחלוטין מההנקות - לנסות "רק" לקצר את זמני ההנקה
אפשר להסביר לו - סופרים עד 10 וב10 מסיימים לינוק
בהתחלה את סופרת מאוד מאוד לאט 1 ...2...3....ועד 10 - ב10 מסיימים ומחליפים צד.
כך הוא ידע למה לצפות, ידע מה מתאים לך.
בהדרגה מתחילים לספור יותר ויותר מהר
ובאיזה שהוא שלב תראי שהוא יותר יספור איתך ופחות יינק
זו תהיה גמילה מאוד מאוד הדרגתית מהשד- מבלי לומר לו "לא" שייצור אנטגוניזם והתנגדות מצידו (או בכי היסטרי מצידו)
&nbsp
בהצלחה וכל הכבוד על ההנקה ארוכת ארוכת הימים !!!
אלופים

מנצל"שת- הבת שלי בת שנתיים, יונקת 3-4 פעמים ביממה

אני רוצה לגמול אותה. הבעיה היא שהיא ממש מאוהבת בהנקה, מדברת על זה, ממזמזת אותי, מושכת בחולצה ויונקת בתאווה. זה בא על חשבון אוכל אמיתי הרבה פעמים ואני מרגישה שלמרות שזה כיף ונעים הגיע הזמן להיגמל. אני ממש אובדת עצות איך להתחיל...
בעבר הנקתי גם תקופות ארוכות והגמילה היתה סופר קלה ובשיתוף פעולה,הפעם היא ממש לא בכיוון .
קראתי מה שכתבת וזה רעיון שאני שומעת לראשונה. אני מניקה מצד אחד בלבד. אם אספור עד 10 היא פשוט תצרח ותתחנן לעוד...מה אני יכולה לעשות ? אשמח לכל רעיון. אני לא יודעת מאיפה להתחיל.
היא יונקת ב5 בבוקר, כשחוזרת מהגן ולפני השינה. לפעמים יש עוד הנקה באמצע... תודה

הנקה היא ריקוד של שניים

וכך גם הגמילה.
בריקוד הזה, הכי קל ונעים זה אם אפשר להגיע להסכמה משותפת על מה קורה עכשיו.
אבל לא תמיד זה קורה ככה, וכל אחד מהצדדים יכול גם להטיל וטו, ולהגיד "זהו", ולסגור את הבאסטה, ואז זה דורש ממנו מחישות רבה ובטחון רב בהחלטה הזאת, וגם יהיה נחמד מצידו לעזור לצד השני להסתגל לשינוי

&nbsp
אם הבת שלך ממש ממש רוצה לינוק ולא נראית כמוכנה מרצונה לגמילה משותפת, אז נשאלת השאלה עד כמה את רוצה להפסיק, מה המוטיבציה שלך לגמול, מה המוטיבציה להמשיך, ועד כמה את נחושה בעניין.
ככל שהיא זקוקה יותר ורוצה יותר לינוק, כך הרצון שלך להפסיק צריך להיות חזק וברור יותר, כדי שתוכלי להציב לה את השינוי כעובדה ולדבוק בזה בביטחון עצמי.
(אוי איך שהילדים שלנו מזהים היסוס... ונכנסים לכל הפרצות)
&nbsp
בהנחה שאת בטוחה בעצמך ויודעת שזהו זה, אני מאוד חובבת את שיטת הסיפור והמשחק: לספר לקטנטנים את סיפור ההנקה שלהם, ואיך הם היו קטנים ורק ינקו, איך הם גדלו וינקו אבל גם אכלו דברים אחרים ועשו המון דברים אחרים, ואיך הם עכשיו גדולים גדולים ויכולים להיפרד מהציצי ולעשות רק דברים של ילדים גדולים, ואיך התהליך הזה קורה, מה אמא אומרת ומה היא יכולה לעשות כשבא לה לינוק אבל כבר אי אפשר - מה האלטרנטיבות שלה (גם מבחינת אוכל ומשחק וגם מבחינת קרבה, ניחומים וכולי). וזהו. חשוב לספר את הסיפור בלשון הווה או עבר (כמו כל סיפור ילדים) ולא בלשון עתיד.
אם את בקטע יצירתי את יכולה לכתוב את הסיפור בוורד, ולהדפיס אותו במדפסת הביתית עם כמה תמונות רלוונטיות, או להכין כרטיסים של "אלטרנטיבות ליניקה" ולספר אתם את הסיפור - נחמד שיש עזר ויזואלי שפעוטות יכולים להתמקד בו.
ואז לספר לה את הסיפור כמה פעמים ביום, איזה שבוע, וכשהיא מכירה את התסריט היטב - להגיד לה שעכשיו באמת הגיע הזמן, ומהיום היא מתחילה לוותר על יניקות.
&nbsp
לפני שאת עושה את זה, את מן הסתם תכיני לעצמך את כל האופציות והאלטרנטיבות לילדה, וגם תחליטי אם את חותכת לגמרי, או מגבילה את ההנקה לזמנים או מקומות מסוימים, כאשר ההגבלה צריכה להיות הגיונית ומובנת לפעוטה בת שנתיים (למשל, רק בבית ולא בחוץ, רק על הספה, רק לפני השינה, רק בלילה אחרי שהשמש שוקעת.... you name it)
&nbsp
אופציה נוספת זה משחק סימבולי - הבובה / דובי / קוף / טרקטור האהוב עליה מאוד אוהבים לינוק, אבל עכשיו הם כבר גדולים וצריכים להיגמל. איך הם נגמלים? אותו תסריט עם אותן אלטרנטיבות ופתרון בעיות. כשהיא כבר בקיאה בתסריט - אפשר להתחיל ליישם בחיים האמיתיים.
&nbsp
וכשכבר מיישמים - ללבוש שמלות וחולצות שלא מאפשרות הרמה, לדאוג להרבה נשנושים זמינים, להיות קצת יותר פעילה מהרגיל ולהיות מחוץ לבית - עוזר הרבה פעמים.
&nbsp
דרך אגב, בנוגע ל"זה בא על חשבון אוכל אמיתי", יש כאן קצת קונספט תרבותי מוטעה... הדהוד של המיתוס השקרי העתיק על "בגיל הזה זה כבר מים".
אז רק בשביל הרקורד, חלב-אם, בכל גיל ובייחוד אחרי גיל שנה הוא אוכל אמיתי. אוכל עשיר מאוד, איכותי מאוד, מזין מאוד, ובעל ערך לפחות כמו כל "אוכל אמיתי" אחר, ובעל תפקיד חיסוני משמעותי שאין לשום אוכל אחר.

&nbsp
<לי אישית אין ניסיון עם גמילה מהנקה - הבכור שלי גמל את עצמו בן לילה והקטן עדיין רחוק מגמילה, אבל את שיטת הסיפור יישמתי עם הכניסה של הקטן לגן, ואת המשחק הסימבולי עם כל הנושא של גמילה מחיתולים. זה עובד, זה פשוט עובד. תענוג לראות איך הם מבינים ככה מה את רוצה מהם ומרגישים יחסית נוח עם השינוי החדש. וגם מאוד מצחיק לראות פעוט מביא את הכדור האהוב עליו שיעשה פיפי בסיר...>

תודה רבה על התשובה המושקעת!

נתת לי כמה וכמה נקודות למחשבה ורעיונות שממש לא חשבתי עליהם.
ואגב- בהקשר של בא על חשבון אוכל אמיתי אני חלילה לא מזלזלת בערכים התזונתיים וכדומה של ההנקה, לא סתם אני בוחרת להניק תקופות ארוכות, התכוונתי שהיא פחות אוכל אוכל מוצק בגלל זה. הארוחות שלה מאוד מאוד קטנות מבחינת כמויות כי היא יונקת בין לבין ןפחות רעבה...

נועם961

New member
תודה רבה
הצלחת לרגש אותי..

אני אנסה את זה... אני מניקה בערב לפני השינה (הוא לא נרדם עליי) ובבוקר כשהוא מתעורר (בין 4.5 ל-5). לדעתי ההתעוררות המוקדמת בבוקר גם קשורה לרצון להנקה כי הוא מאד עייף. אני אנסה את שיטת הספירה. תודה רבה

למעלה