מצעד שירי אהוד מנור

feldman89

Well-known member
מצעד שירי אהוד מנור

בקרוב מאד נציין 13 שנים ללכתו של אהוד מנור ז"ל
אהוד הוא אחד הפזמונאים הבולטים והאהובים והמוערכים במדינתנו הקטנה. משלהי שנות ה- 60 ועד מותו, אהוד כתב פזמונים ויצירות עבור מיטב האומנים הגדולים. אני החלטתי למצוא לנכון להקדיש לו מצעד וגם לחשוף בפניכם איזה שירים שלו אני הכי אוהב! בהתחלה סיננתי את הרשימה והגעתי ל-333 שירים שרובם שירים שיצאו לרדיו אך סיננתי וצמצמתי את הרשימה ל- 230! לא היה לי קל ונאלצתי לוותר על כמה שירים שאני אוהב אבל אני עם יד על הלב מרוצה מהתוצאה הסופית. במצעד נפגוש המון להיטים שהפכו לקלאסיקות אך יהיו גם הפתעות(חיוביות אני מקווה).
אז הבה נתחיל

שירים שכמעט נכנסו:
1. חדש באוויר- ירדנה ארזי
2. אבאניבי- יזהר כהן
3. הארץ המובטחת- לאה לופטין ועופר לוי
4. דבקה מדורה- ירדנה ארזי
5. התקווה- ענת עצמון
6. בעקבותייך- אילן ואילנית
אומנים שהכניסו לפחות 2 שירים ויותר:
זמרות בולטות במצעד: גלי עטרי, עפרה חזה, יהודית רביץ, קורין אלאל, ירדנה ארזי, אילנית, אילנה אביטל, ריטה, דפנה דקל, ריקי גל, הראלה בר, חוה אלברשטיין, דנה אינטרנשיונל, שרית חדד
זמרים בולטים במצעד: אבי טולדנו, יגאל בשן, יזהר כהן, אדם, אריק אינשטיין, שלמה ארצי, גידי גוב, יהורם גאון, חנן יובל, מתי כספי, בעז שרעבי, צביקה פיק, מאיר בנאי, אושיק לוי, אריאל זילבר

ForeverMC

New member
כל הכבוד, אעקוב...מהפזמונאים האהובים והטובים שהיו לנו

מאז שהוא הלך, אף אחד לא הצליח להיכנס לנעליים הגדולות שלו...

feldman89

Well-known member
מקום 230

בינינו- יגאל בשן

את המצעד פותח יגאל עם שיר מתחילת דרכו, בעיני זמר נפלא שלא תמיד זוכה לחיבוק שמגיע לו. יגאל יככב עוד במצעד שלי!

kobyz21

New member
בודק לראשונה, מעניין, מזכיר לי בקצב שלו שיר אחר שאני אוהב

הקצב שלו נשמע לי דומה לפזמון של ״אילו ציפורים״...

feldman89

Well-known member
מקום 229

זה לא חכמה לומר ז'ה טאם- קורין אלאל

קורין הנפלאה בשיר מקורי מפורסם מתוך אלבומה הצרפתי שקרוי "שפת אמי"
קורין אמנם זמרת יוצרת אך גם היא שיתפה פעולה עם אהוד

feldman89

Well-known member
מקום 228

פקודת יום- ירדנה ארזי

להיט נשכח אך מקסים של גברת ארזי המדהימה שזאת פגישה ראשונה שלנו איתה במצעד. השיר לקוח מאלבומה המצליח "אתה לי ארץ" שהניב כמה להיטים והגיע למעמד של אלבום פלטינה.

feldman89

Well-known member
מקום 227

פנויה לאהבה- שרית חדד

עוברים לשרית חדד המגניבה והמעולה שעם השנים אני קולט כמה היא חשובה במוסיקה הישראלית. אהוד מנור כתב לה כמה שירים וביניהם השיר הזה שיצא כסינגל שמיני מתוך אלבומה המצליח "חגיגה" משנת 2004. הלחן הוא של שרית חדד!

feldman89

Well-known member
מקום 226

כשיבוא שלום לארץ- יגאל בשן ואילנית

שיר שהוקלט עבור מצעד הפזמונים השנתי תשל"ד בגלי צהל לרגל הבחירה באילנית ויגאל כזמרי השנה. השיר יצא לרדיו וכבש את מצעדי הפזמונים בקול ישראל ובגלי צהל. דואט מיוחד ושני זמרים לעילא ולעילא פנטסטים! כיף לשמוע את התמימות של השיר

feldman89

Well-known member
מקום 225

שדה התעופה- מתי כספי

פגישה ראשונה עם הזמר והיוצר המעולה- מתי כספי שאולי מזוהה הכי הרבה כיוצר וזמר שעבד עם מנור. שיר פופ מעניין ומעולה מתוך אלבומו "מתי" משנת 1993
מתי זמר בעליה גדולה מאד אצלי ונפגוש בלא מעט שירים מיוחדים שלו

feldman89

Well-known member
מקום 224

סימן שבא שבת- אושיק לוי

שיר מיוחד וכה יפה של אחד הזמרים הנפלאים של שנות ה- 70!! שיר שהכרתי במסגרת הפ-רוייקט הנוכחי שלי- פינת השירים המובחרים. השיר מופיע באלבומו של לוי "איפה טעינו" משנת 1976

feldman89

Well-known member
מקום 223

התחלה טובה- מילי מירן

שיר מצוין של זמרת שידועה בשירי ארץ ישראל(שיר המרגנית, שירי לי כינרת) אך היה לה צד אחר גם בשיר הזה למשל. מילי הוציאה אלבום אחד בשנת 1983 ובו הופיעו מיטב השירים שהקליטה אי שם בתחילת שנות ה- 80

feldman89

Well-known member
מקום 222

כשהצועני אוהב- ירדנה ארזי

להיט גדול מהאלבום הכי מצליח של ירדנה עד היום- "נשמה צוענית" משנת 1987. השיר שהה בפסגת המצעדים ולמרות שלא מושמע מאז הרבה הוא אחד היפים באלבום המדליק הזה שמכר מעל ל- 150,000 עותקים. את הלחן הלחינה יהודית רביץ הנהדרת כמתנה להולדת בתה של ירדנה- אלונה.

kobyz21

New member
מתעמק בו לראשונה...

נשמע כמו קטע פופ שעשוי נכון, נבון ומתוחכם במילותיו, אהבתי...

feldman89

Well-known member
מקום 221

בשנה הבאה- אילן ואילנית

הסיפור מאחורי השיר השמח הזה הוא שאהוד כתב אותו כשיר אישי עצוב ולירי על אחיו- יהודה ויינר ז"ל. נורית שכנעה את אהוד שהשיר צריך להיות אופטימי ושמח יותר ולכן הלחינה אותו כך. אילן ואילנית שהיו נשויים באותה תקופה הקליטו את השיר לתקליטון בשנת 1970 והשיר הפך כצפוי ללהיט וכיום הוא נכס צאן ברזל של הזמר העברי. אילנית אף הקליטה לו גרסה נוספת לבד מאוחר יותר

למעלה