אני נוהג להכין עוגות בחושות מתערובת מוכנה
אני משתמש בתערובת מוכנה לעוגת וניל (יש כמה יצרנים). על פי ההוראות מוסיפים מים, שמן וביצים בכמויות הרשומות על האריזה. אני לא שם את מה שכתוב, אלא את הדברים הבאים:
- חצי מכמות השמן שרשומה באריזה
- כמות זהה של רסק תפוחים, במקום שמן, כדי שלא יהיה יותר מדי שומני
- מעדן סויה בטעם וניל במקום 2 או 3 ביצים (אולי אפשר יוגורט סויה, שווה לנסות)
- קצת פחות מים ממה שכתוב על האריזה
- מוסיף 5 דקות לזמני האפייה
- חייבים לחכות שזה יתקרר לגמרי לפני שחותכים. עדיף להכין יום מראש.
זה יוצא מוצלח במיוחד בתבנית של מאפינס / קאפקייקס. אפשר להוסיף לתערובת קצת קינמון, או חתיכות של פרי, או פירות יבשים, וגם לפזר מלמעלה קינמון, אגוזים או סוכר גבישי.