מישהו יוגע איפה ניתן לקנות סיר לפיתות

שי קון

New member
מישהו יוגע איפה ניתן לקנות סיר לפיתות

כמו בתמונה. אני נמצא בניו ג'רזי
 

שי קון

New member
היתה לי הרגשה שזה יגיע...

הרעיון שזה צריך להתאים לחשמל כאן בגלל זה לא הבאתי מהארץ לא רציתי לקחת סיכונים
 

mt98

New member
תשובה

נראה לי שמצאנו את אותו המתכון. אבל בתור עצלן מדופלם, פשוט הפעלתי את התנור החשמלי על 'גריל' והרמתי את הסבכה לגובה מקסימלי (כך שהפיתות יהיו כעשרה סנטימטרים מתחת לסליל הלהט). על מה שלא תפח הברשתי שמן זית משובח וזעתר והחזרתי לסיבוב נוסף. ויעיד הנחתום על עיסתו - לא רע בכלל! עיצות: ללוש הרבה הרבה - ריבוי שכבות וצמיגות הם הסוד לפיתה טובה. הבצק צריך להיות רטוב ודביק. להכין מראש כמה שאפשר ולעבוד עם תנור חם. מרגע שמכניסים לתנור צריך לתקתק הכל מהר. להזמין הרבה חברים ולעשות כמות גדולה. ממילא רוב העבודה היא לנקות את הבלגאן. בהצלחה!
 

John the Savage

New member
סיר לפיתות אין לי

אבל יש לי בשבילך קישור למתכון לפיתות שיוצאות מעולה בתנור אפיה רגיל. חשוב להקפיד על החלק האחרון ולשים את הפיתה ל-2 דקות בערך בשקית ניילון אחרי שמוציאים מהתנור בכדי שיהפכו לרכות וטעימות. http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1237860 נ.ב. אם יש לך ווק, אתה גם יכול להכין עליו אחלה פיתות דרוזיות דקות (הופכים אותו ומשתמשים בצד ההפוך כמו בסאג').
 

mayush63

New member
אוי אני מכירה את בעל הבלוג ../images/Emo9.gif

והוא אכן בשלן מדופלם אבל משעשע שגם וירטואלית בסופו של דבר העולם קטן :) אגב אני לא יודעת אם עדיין תקף, אבל לפחות לפני כמה שנים, פורום האוכל של וואלה היה מלא ועמוס בשלנים ואופים מדהימים
 

John the Savage

New member
אני דווקא הכרתי אותו מפורום אוכל ב-Ynet

הוא כותב בכל הפורומים כניראה ... המתכון הזה מסתובב ב-Ynet תחת השם "הפיתות של גדי" (על שם אחד המשתתפים הקבועים שם), אבל קישור לבלוג של הברון יותר נחמד כי יש שם תמונות וכו'.
 

mayush63

New member
או שהוא עבר משם

לא נכנסתי לפורום וואלה כבר 3 שנים אני חושבת... התמונות שלו תמיד מדהימות, בייחוד של ממולאים ותבשילי קדירה למיניהם חלק מהם בחיים לא הייתי אוכלת במציאות (היות שאני דווקא לא מתה על מיקסים), אבל התמונות.... לדעתי גם היה לו פעם את המתכון לחומוס הכי מוצלח שנתקלתי בו, או לפחת בין חמשת הגדולים (אגב אני, בניגוד אליך, בשלנית קטנה מאד, אבל אם כבר נחה עלי הרוח (או מדי פעם חייבים), אני עורכת חיפושים יסודיים של ימים עד שאני מוצאת בדיוק מה שנראה לי)
 

John the Savage

New member
אני יותר מהמאלתרים

בדרך כלל כשאני רוצה להכין משהו אני פותח את המקרר, רואה מה יש ומאלתר ארוחה מהרכיבים הקיימים. אבל זה בגלל שהייתה לי ילדות עשוקה
אבל אם בא לי להכין משהו ספציפי ואני לא בטוח איך מכינים אותו, אני בדרך כלל מסתכל על כמה מתכונים ברשת, מנסה להבין את הפרנציפ העיקרי ומשלב מתוך כמה מתכונים עם כמה שינויים שלי.
 

mayush63

New member
לא היתה ילדות עשוקה מבחינה קולינרית משלי

(אמא שלי מדענית והבישולים שלה בהתאמה
מצד שני אבא שלי אוכל רק, ואך ורק, במסעדות שוות, וגם חלקתי את רוב חיי הבוגרים עם בשלן עילאי) כך יצאתי להפך- ציפיות בשמיים ומוטיבציה מינימלית לממש אותן אני לא מאלתרת אפילו סנדביץ'... או שאני משקיעה ברצינות (לעתים די נדירות) או שאני מתפשרת על משהוא מוכן
 

John the Savage

New member
זהו שאצלי

אימא שלי עבדה בשלושת רבע משרה תוך כדי כך שהיא למדה לתואר שני, מה שאומר שרוב השבוע היא היתה מכינה עוף מכובס ואורז דלוח, והאופציה היחידה שהיתה לנו בתור ילדים בכדי לא לאכול כל השבוע רק עוף מכובס ואורז דלוח זה למצוא כל מיני דרכים לשפר אותם. ככה למדתי לבשל
 

mayush63

New member
אני למדתי לאהוב רק מתוק :)

או להתחבר לבשלנים אבל מסתבר שזה לא בסיס מספק לזוגיות, וגם אני לא סובלת שום...
(אגב אורז דלוח ועוף מכובס- אבל קציצות מבשר הודו מטוגנות בשמן מכונות?!)
 
מזל שזה לא היה ההיפך

עוף דלוח ואורז מכובס... אגב, הסיפור שלך אופיני לחיפאים, מי ביאינג וואן אוף זעם...
 

John the Savage

New member
דווקא לפעמים זה גם היה להיפך

כשביקשנו מאימא לגוון. ולמען האמת נהייתי חיפאי רק בשלב מאוחר יותר של חיי. הילדות שלי היתה עוד יותר עשוקה מזה: גדלתי בחדרה.
 

mayush63

New member
אבל אני דווקא את ילדותי ביליתי בחיפה

כך שיש פה כנראה איזו חוקיות בסוף נמצא אותה צריך להגדיל את המדגם חיפאים בשלבים מוקדמים או מאוחרים נא לצאת מהארון ולהתפקד....
 

mayush63

New member
זה גבולי, אבל יתכן שאין לנו ברירה

(שיעור מס' 1 במתודולוגיה מחקרית של מדעי החברה
)
 
למעלה