מתכון לטבית - של אמא שלי ז"ל

אמרלדה

Active member
מתכון לטבית - של אמא שלי ז"ל

ראיתי למטה התכתבויות בנושא, כולל מתכון שפורסם היום. לא היה לי זמן להסתכל עליו אפילו. מפרסמת פה למי שאולי יתעניין את המתכון המקורי של אמא שלי.

חייבת לציין שאספתי לא מעט מתכונים במשך השנים, גם כאלה מוצלחים מאוד שהתפרסמו פה בפורום. אבל זה ה"טעם של בית".

*******
לחשווה (מלית):

1.5 כוסות אורז (רצוי עגול)
2 כפות רסק עגבניות, רצוי בריכוז כפול (28)
מלח ושמן כמו לאורז רגיל
חתיכות שניצל (אפשר קוביות מחלקי פנים. במקור חלקי קורקבנים)
קוביות משתי עגבניות כמו לסלט
רצוי ואפשר לתבל מעט בבהרט עיראקי (אצלנו תיבלו בעדינות)
לערבב, למלא את העוף ולסגור אותו.

למשוח את העוף מבחוץ בתערובת של כף או שתיים רסק ופפריקות


לאורז שבחוץ:
(אפשר להתחיל בשכבה תפוחי אדמה מומלחים ומפולפלים, על שמן, ועליהם האורז, כדי שלא יישרף ויידבק לתחתית - שינוי מהמקור לטובת השלם).
2 כוסות אורז
2 כפות רסק כנ"ל
מלח ושמן כמו לאורז רגיל, ותוספת בהרט
אפשר להוסיף חתיכות עוף או אפילו בקר טחון (קרה לי שהוספתי למעלה כמה פולקיות מתובלות אם רציתי להגדיל קצת את כמות העוף)
מים רותחים כמו לאורז רגיל (1 ו-3/4 כוסות מים לכוס אורז ארוך, 1.5 לכוס אורז עגול)
לערבב, לשים בסיר, להניח עליו את העוף, להרתיח על הכיריים,
לדקור את העוף בחזהו עם הרתיחה הראשונה במזלג, להעביר לפלטה או לתנור על חום של 110 מעלות.

אפשר לשים למעלה נייר אפיה ועליו ביצים (רצוי מבושלות כדי שלא יתפוצצו). אצלנו היה לזה כלי מיוחד.

לפני שנים קניתי סיר אליפטי ענק כדי שאוכל להניח בנוחות זה לצד זה שני עופות. אפשר, כמובן, להגדיל את כמות האורז שבחוץ ואת כמות המים בהתאם.
 
למעלה