מרק דלעת או בטטה של חנן אברהם, ויש קיצור.
לא משתמשת באבקות מרק, כן משתמשת בציר ירקות שמכינה לבד, עבודה, אבל שווה.
כבר הכנתי ללא חמאה אלא שמ"ז, מצוין.
מרק דלעת או עם בטטות 18/10/1997
המצרכים :
1ק"ג דלעת מנוקה מגרעינים,קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 ס"מ, או 750 גרם דלעת כנ"ל וחצי ק"ג בטטה מנוקה וקלופה כנ"ל.
50 גר' חמאה ללא מלח.
3 בצלים בינוניים קצוצים לרצועות (לא דק).
2 שיני שום קצוץ.
7 כוסות מרק צח\ עוף\ירקות לבחירה.
אגוז מוסקט מגורד.
7-8 גבעולי טימין טרי.
2-3 עלי דפנה.
מלח,פלפל לבן,פלפל שחור.
1/2 פלפל חריף או 1 כף עלי פלפל קינה קצוץ.
הוראות הכנה :
בסיר בינוני לאדות על אש בינונית\נמוכה את החמאה -להוסיף בסדר הבא ובהפרש של דקה או שתיים זה מזה -
עלי דפנה,תימין,בצל,שום, סה"כ כ15-17 - דקות בערך.
במקביל, בסיר גדול להכין המרק (אם הוא משקיות) ובעודו חם להוסיף את 1/2 הפלפל החריף או את פלפל הקינה ואת קוביות הדלעת או גם הבטטות ולבשל כ – 15 דקות ועד שנרגיש ע"י קצה כפית כי הדלעת מרוככת (אם השתמשנו בפלפל חריף יש להוציאו בגמר הבישול).
להעביר עם רשת\מסננת תוך סינון מי המרק את קוביות הדלעת למעבד מזון ולהפעיל עד קבלת מחית רכה ולהחזיר חזרה לסיר המרק.
את תכולת הסיר הבינוני להעביר במלואה למעבד מזון ולהפעיל לקבלת מחית חלקה - לאחר מספר נסיונות אפשר לקבוע את סומך ורכות המחית - ולהעביר לתוך סיר המרק.
על אש קטנה למשך 5 דקות לערבב היטב ולהוסיף את אגוז המוסקט (מגורד) ,כפית מלח,כפית פלפל לבן,2 כפיות פלפל שחור,לטעום ובמידת הצורך לתבל.
מומלץ להגיש עם גרעיני דלעת קלופים או כתחליף גרעיני חמניות קלופים.
יש המעדיפים להוסיף שמנת מתוקה, לעניות דעתי המרק כה עשיר בטעמים ותוספת שמנת תגרום להפכו ל"כבד" מידי, מבחינת הטעם התרומה דומה להעמסת צלחת עוגה בינונית ומטה בהרבה הרבה קצפת.
גירסה מקוצרת של הש.
חנן (מרק דלעת עם או בטטות - קישור למתכון) כלשונו עם שינויים קלים.
במכוון הכנו את המרק מעט יותר דליל, שכן אז המרק נשאר חם זמן רב יותר. ועצם זה שריסקנו בתוכו גם את הפלפל האדום החריף הקנתה למרק חריפות נעימה ועל כן לא היינו צריכות להוסיף פלפל לבן או פלפל שחור.
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למטבעות
שמן זית עדין לטיגון
4 בצלים לבנים, בינוניים, קצוצים לרצועות (לא דקות), 3 שיני שום קצוץ
כ- 14 כוסות מרק עוף
אגוז מוסקט מגורד
7-8 גבעולי טימין (קורנית) טריים.
4-3 עלי דפנה
מלח גס, פפריקה אדומה מתוקה
1 פלפל חריף קטן אדום ועצבני
הכנה:
בסיר גדול לחמם את שמן הזית ולאדות על אש נמוכה/בינונית ולהוסיף בהפרש של 1-2 דקות זה מזה - עלי דפנה, עלי תימין, בצל, שום. סה"כ 15-17 דקות אידוי.
להוסיף את מרק העוף (או להוסיף מים, להרתיח ואז להוסיף אבקת מרק). כשהמרק חם, להוסיף את הפלפל החריף ואת קוביות הדלעת והבטטות ולבשל 15 דקות ועד שנרגיש ע"י נגיעה בקצה כפית כי הדלעת מרוככת.
לסגור את האש ולזרוק את עלי הדפנה לפח.
לעבד את המרק למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט (הכי קל הכי פשוט).
להמשיך לחמם את המרק על אש קטנה במשך 5 דקות נוספות. נוסיף את אגוז המוסקט (המגורד), כפית מלח פלוס (לפי הטעם), כפית פפריקה, יש לטעום ולתבל על פי הצורך.
לבריאות ובתאבון, מככב אצלנו במשפחה שנים, (בכוונה הדגשתי למעלה את התאריך), כולל פעוטות וזקנים.