טוב, נו, שכנעתם אותי. עכשיו מתכונים למרק שמתאים ל-11 בבוקר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אוי, נשמע טוב הפטריות


 

אמרלדה

Active member
טוב, נו, שכנעתם אותי. עכשיו מתכונים למרק שמתאים ל-11 בבוקר

יש?

טבעוני, כמובן.
ואם אפשר גם בלי קמח, הבטן שלי אישית תשמח גם לטעום ממנו...


זמן טוב להודות שבכל מרק ירקות שבישלתי עד היום, אם לא הכנסתי כמות רצינית של אבקת מרק בטעם עוף, זה לא עבד...גם במתכונים שקיבלתי דקה אחרי שאכלתי מרק נפלא שנשבעו לי שאין בו אבקה... לא יודעת מה הולך עם זה. תמיד נראה לי טעמי מים. עד האבקה. וכן, גם כשאני מטגנת בצל וירקות הרבה לפני המים...

אז אם יש מתכוני שוס מיוחדים - זה הזמן. תודה.
 

חנהפ

Active member
אז קודם כל תטרחי את עצמך ותכיני ציר ירקות עשיר

כבר ירים כל מרק שתכיני.
מרק שום מעולה (נכון, יש בו קמח להסמכה, אבל אני מניחה שאפשר להוסיף עוד תפו"א ולוותר על הקמח) שאנחנו אוהבים .
0 שיניים קצוץ להזהיב בשמן
1 בצל סגול קצוץ
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
3 כפות קמח מלח פלפל טימין קצת
פטרוזיליה לקישוט
1 ליטר ציר מרק עוף/ירקות
כף יין לבן

מזהיבים את הבצל והשום על אש קטנה לאט לאט
מוסיפים את הקמח
מטגנים 2-3 דקות
מוסיפים את הנוזלים, תפו"א והתיבול
ומבשלים כ- 20 דקות
טוחנים את המרק
מתקנים תיבול

אפשר מרק פטריות גם כאן אפשר לוותר על הקמח ולהסתפק בהסמכה שמתקבלת מטחינת הפטריות

ציר ירקות

רכיבים:
3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
חצי כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר.
את הציר הנותר אפשר להקפיא


והכי חשוב! את בשלנית מנוסה, אז אני בטוחה שאת יודעת, אבל מציינת בכל זאת יחס נכון בין מים לרכיבים נותני טעם במרק



 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ההה! סיפרתי שבשבוע הסקי בישלתי שבוע שלם ללא אבקת מרק???

גם לי קשה מאד בלי אבקת מרק והבאתי איתי לחופשת הסקי.
אבל שתי המשפחות שהיו איתנו התנגדו.
אז לא השתמשתי, ופיציתי את עצמי במלח במקום..
 

shira1960

Active member
אולי משהו בכיוון ראמן?

יש מלא מתכונים ברשת, ולפי ניסיון שלי, המתכונים די גמישים, תוסיפי מה שאתם אוהבים, תורידי מה שלא מתאים לכם. אפשר להוסיף למעלה טופו ו/או ביצה קשה.
דוגמה לראמן טבעוני. אני יודעת שאת נמנעת מגלוטן אבל יש אטריות ללא, או אפשר גם בלי למי שרוצה.
 

liat1271

New member
אני לא שמה אבקות מרק במרקים

ב"כ אני שמה הרבה סלרי בד"כ מקלות, לפעמים גם שורשים של סלרי ופטרוזליה, לקראת סוף הבישול אני מוסיפה פטרוזליה/שמיר/ כוסברה
לבראנץ הייתי מכינה מרק בצל, אמנם יש בו קמח אבל ממש מעט, מקור המתכון שלי הוא מהספר במטבח באהבה של רות סריקיס, עם מעט שינויים שלי.
את יכולה גם להכין מרק כתום או או סתם מרק ירקות חתוכים לקוביות ואפשר לעבות אותו עם עדשים אדומות
&nbsp
 

mיטלמן

Well-known member
מרק דלעת או בטטה של חנן אברהם, ויש קיצור.

לא משתמשת באבקות מרק, כן משתמשת בציר ירקות שמכינה לבד, עבודה, אבל שווה.
כבר הכנתי ללא חמאה אלא שמ"ז, מצוין.

מרק דלעת או עם בטטות 18/10/1997
המצרכים :
1ק"ג דלעת מנוקה מגרעינים,קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 ס"מ, או 750 גרם דלעת כנ"ל וחצי ק"ג בטטה מנוקה וקלופה כנ"ל.
50 גר' חמאה ללא מלח.
3 בצלים בינוניים קצוצים לרצועות (לא דק).
2 שיני שום קצוץ.
7 כוסות מרק צח\ עוף\ירקות לבחירה.
אגוז מוסקט מגורד.
7-8 גבעולי טימין טרי.
2-3 עלי דפנה.
מלח,פלפל לבן,פלפל שחור.
1/2 פלפל חריף או 1 כף עלי פלפל קינה קצוץ.
הוראות הכנה :
בסיר בינוני לאדות על אש בינונית\נמוכה את החמאה -להוסיף בסדר הבא ובהפרש של דקה או שתיים זה מזה -
עלי דפנה,תימין,בצל,שום, סה"כ כ15-17 - דקות בערך.
במקביל, בסיר גדול להכין המרק (אם הוא משקיות) ובעודו חם להוסיף את 1/2 הפלפל החריף או את פלפל הקינה ואת קוביות הדלעת או גם הבטטות ולבשל כ – 15 דקות ועד שנרגיש ע"י קצה כפית כי הדלעת מרוככת (אם השתמשנו בפלפל חריף יש להוציאו בגמר הבישול).
להעביר עם רשת\מסננת תוך סינון מי המרק את קוביות הדלעת למעבד מזון ולהפעיל עד קבלת מחית רכה ולהחזיר חזרה לסיר המרק.
את תכולת הסיר הבינוני להעביר במלואה למעבד מזון ולהפעיל לקבלת מחית חלקה - לאחר מספר נסיונות אפשר לקבוע את סומך ורכות המחית - ולהעביר לתוך סיר המרק.
על אש קטנה למשך 5 דקות לערבב היטב ולהוסיף את אגוז המוסקט (מגורד) ,כפית מלח,כפית פלפל לבן,2 כפיות פלפל שחור,לטעום ובמידת הצורך לתבל.
מומלץ להגיש עם גרעיני דלעת קלופים או כתחליף גרעיני חמניות קלופים.
יש המעדיפים להוסיף שמנת מתוקה, לעניות דעתי המרק כה עשיר בטעמים ותוספת שמנת תגרום להפכו ל"כבד" מידי, מבחינת הטעם התרומה דומה להעמסת צלחת עוגה בינונית ומטה בהרבה הרבה קצפת.

גירסה מקוצרת של הש.

חנן (מרק דלעת עם או בטטות - קישור למתכון) כלשונו עם שינויים קלים.
במכוון הכנו את המרק מעט יותר דליל, שכן אז המרק נשאר חם זמן רב יותר. ועצם זה שריסקנו בתוכו גם את הפלפל האדום החריף הקנתה למרק חריפות נעימה ועל כן לא היינו צריכות להוסיף פלפל לבן או פלפל שחור.
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למטבעות
שמן זית עדין לטיגון
4 בצלים לבנים, בינוניים, קצוצים לרצועות (לא דקות), 3 שיני שום קצוץ
כ- 14 כוסות מרק עוף
אגוז מוסקט מגורד
7-8 גבעולי טימין (קורנית) טריים.
4-3 עלי דפנה
מלח גס, פפריקה אדומה מתוקה
1 פלפל חריף קטן אדום ועצבני
הכנה:
בסיר גדול לחמם את שמן הזית ולאדות על אש נמוכה/בינונית ולהוסיף בהפרש של 1-2 דקות זה מזה - עלי דפנה, עלי תימין, בצל, שום. סה"כ 15-17 דקות אידוי.
להוסיף את מרק העוף (או להוסיף מים, להרתיח ואז להוסיף אבקת מרק). כשהמרק חם, להוסיף את הפלפל החריף ואת קוביות הדלעת והבטטות ולבשל 15 דקות ועד שנרגיש ע"י נגיעה בקצה כפית כי הדלעת מרוככת.
לסגור את האש ולזרוק את עלי הדפנה לפח.
לעבד את המרק למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט (הכי קל הכי פשוט).
להמשיך לחמם את המרק על אש קטנה במשך 5 דקות נוספות. נוסיף את אגוז המוסקט (המגורד), כפית מלח פלוס (לפי הטעם), כפית פפריקה, יש לטעום ולתבל על פי הצורך.
לבריאות ובתאבון, מככב אצלנו במשפחה שנים, (בכוונה הדגשתי למעלה את התאריך), כולל פעוטות וזקנים.
 

tzivi1

New member
אם כבר כתבת תירס למעלה - אז אולי מרק תירס?? מרק שמרגיש פחות

"מרקי", וממש לא מצריך אבקת מרק.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה על כל התגובות, אתעמק מאוחר יותר. רק אומר כמה דברים:

אבקת המרק:

1. אצלנו בבית יש רק ללא מונסודיום גלוטמט.
2. גם בה בקושי משתמשים, כי היא מיועדת רק למרק ירקות, לא לשום
מאכל אחר. ואצלנו הסטנדרט הוא מרקי קטניות שהשלם מכין לעצמו
ולאורחים, ומרקי עוף שאני מכינה בשבילי.
3. יש לי 2 מתכונים להכנת אבקת מרק מחומרים טבעיים. לא משתמשת
בהם כי עלות-תועלת של עבודה עבור כל כך מעט מרקים...

התירס - אם אני מכינה סיר מרק, גם אני רוצה לאכול ממנו ושגם יישאר לי
קצת, ואני לא אוכלת תירס.

השום - לא בבוקר. לא נראה לי קל. בטעם.

המרק: אתמול בצהרים השלם הלך לעשות קניות והייתי צריכה החלטה.
שוטטתי בין המרקים שלי ומצאתי מרק קישואים שהכנתי מספר פעמים ויצא מוצלח.
אז כבר יש קישואים במקרר.

לא אדלג על כל תשובה שלכן, כמובן. תודה. ואדווח.
 

אמרלדה

Active member
טוב. השלם הרג לי את מרק הקישואים,כי לטענתו הילדים שלו לא

יגעו בזה.

חוזרת למרק ירקות. והקישואים - ילכו לפשטידה.
 
למעלה