סלט הפתעות של בישולה עם תרד טרי ותות שדה
סלט הפתעות של בישולה בגרסה של גבישית
09/10/2009 14:32:36
את הסלט הזה אני מכירה ש-נים מהספר הותיק והטוב של בישולה.
אממה מעולם לא ניסיתי - לא להכין וגם לא לטעום אצל מישהו שהכין.
עד שגבישית הביאה אותו למפגש ה"חברותא" האחרון.
מצאתי עצמי מנשנשת ללא הפוגה ונהנית מכל ביס -
כי כל ביס הוא הנאה צרופה בפני עצמה וכל ביס טומן בתוכו
הפתעה (הסלט - כשמו כן הוא).
הקיצער - אתמול הוזמנתי לערב בנות לרגל החלפת קידומת של חברתי
והתבקשתי כ"את בשלנית" (כך חברתי המזמינה) להביא סלט אבל לא כרוב.
אז היה לי ברור שאת סלט ההפתעות הזה אני מביאה.
מיותר לציין את המחמאות.
תודה לבישולה וגם לגבישית.
ובקשת סליחה מהאנשים היקרים בסופר שלקחתי להם בטעות את העגלה עם הירקות והפירות ביום שקניתי
את המצרכים לסלט
ורק בסוף הקניה גיליתי שאני מטיילת עם עגלת זרים
עמוסה כל טוב..
להלן המתכון בגרסת גבישית עם הערותיי בסוגריים:
עלי בייבי, רוקט, עלי תרד
(הכנתי מקופ` גדולה של עלי תרד טריים
שמכילה 450 גרם עלים וקופ` קטנה של
עלי בייבי ורוקט)
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות (לא קילפתי)
קופסה אפרסקים משומרים (מסוננת, חתוכים לקוביות)
(חתכתי אפרסקים ותפוחים בהנאה ב"סלייסר" שלי - גדול המכשיר הזה!)
בצל סגול (קצוץ דק. ויתרתי לטובת אלה שלא אוהבים בצל והיה מעולה גם בלי)
גרגרי רימון (קניתי "מוכנים" - יענו שמישהו אחר כבר טרח וגרגר..)
וגבישית אומרת:
אפשר להוסיף תותים בעונתם, או במקום האפרסקים לפרוס מנגו, במקום תפוח"ע טריים אפשר להשתמש בתפוחי עץ מיובשים למרות שעפ"י נסיוני הטריים יותר טעימים פה (במתכון המקורי של בישולה היא משתמשת בתותים טריים ובתפו"ע מיובשים. א.ב.)
הרוטב:
5 כפות דבש
3 כפות שמן רגיל (השתמשתי בקנולה)
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף סוכר.
(אני קשקשתי בשייקר של טאפרוור) .
(העירו לתשומת ליבי שבמתכון המקורי יש 3 כפות חומץ בן יין - מאחר והכנתי בלי ויצא מעולה אז אני מניחה שאפשר לוותר. פעם הבאה אנסה עם ואדווח).
(סוף דבר
להתקנת הסלט:
1.עורמים את כל חומרי הסלט בקערה
2.מקשקשים את הרוטב בכלי או בשייקר
3.והגעתי לאירוח עם הסלט בנפרד והרוטב בנפרד
וסמוך להגשה ערבבתי עד שהרוטב כיסה יפה את כל מרכיבי הסלט).
נהדר. פשוט נהדר.
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1563256