מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויקהל-פקודי?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויקהל-פקודי?

אנחנו נהיה בע"ה בבית אחרי שתי שבתות רצופים של התארחות. פינקו אותנו מאד אך אוהבת להיות בבית.

לא אופה, כמובן, נוציא כל מיני אוצרות מהמקפיא.

מבחינת סעודות השבת, מנסה לסיים מה שיש בארונות ובמקפיא.

אז כרגע, כה:
ליל שבת:
מרק קוסקוס
דג הכי קל (סלמון? בורי?)
שומר צלוי, פתיתים

שבת:
נתחי פרגיות מוקפצות במשרה חריף-מתוק
עוף בשאלוט של מר לייבוביץ
אטריות וירקות
בטטות מתובלות בתנור
אנטיפסטי
מאפה חצילים ועגבניות
סלט גדול.

חלות נקנה, בע"ה.

שבת שלום לכולם!
 

mיטלמן

Well-known member
יום אשה שמח לשירה ולכולן.

נעים מאד, זו רק אחת משפע הבוקר, לא התאפקתי, עצרתי וצלמתי וגם אצלי.
זו משטח ציבורי, עצרתי שם לצלם את העץ הספסל והתורמוסים, אבל מקור החסידה העדין כבש את לבי.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואי וואי וואי! אנחנו אמורים להיות בניו-יורק בעוד שבועיים-

מקווה שיתחמם קצת עד אז!
 
אצלינו בתכנון

הבכור סוגר שבת.
הזמנתי את הגיסה +החייל שלה
חמותי
גיסיי ובנותיהן.מניחה שנהיה 14
בתכנון:
מרק עוף עם קנידעלך
מפרום חצילים
עוף ממולא בורגול מבושל בבירה
פירה
גיסותיי יביאו עוף, אורז, סלט חסה, עוד מנה ועוד תוספת.
לקינוח אולי אכין עוגת תפוחים בחושה.נראה.

שבת מתכננים פיקניק באזור.רוצה להוציא קופסת עוגיות שהקפאתי.וחוץ מזה מצרכים של ארוחת בוקר(לחמים,ירקות,גבינות)
 
אצלנו (יותר נכון אצלי)

השבת אני לבד :(
האיש נוסע הלילה לביקור משפחתי וחוזר בשני בבוקר.

לא מתכננת לבשל אלא בעיקר לקנות לחמים, ירקות וגבינות טעימות.
גם ככה רוב הזמן לא אהיה בבית. אולי אפנק את עצמי בשקשוקה.
אתמול הכנתי עוגת בננות. ואולי היום אכין עוגת שמרים.

ביום ראשון אכין לזניה או בולונז לכבוד חזרתו של האיש.
 

סמדרה11

New member
מתארחים אצל ההורים של החצי

אני התנדבתי להביא לשבת:
מרק צמחוני - אפונה יבשה וירקות . יוגש במקביל למרק עוף מסורתי של חמותי.
לזניה בשרית - יוגש בצהרים
ירקות מוקפצים עם טופו
כרוב בתנור עם צ'ילי
חומוס אליהו - קנוי

כדי שיהיה אוכל לתחילת שבוע הבא נכין:
אורז לבן
שוקי עוף בתנור
שניצלים
 

עדיקים

Active member
אצלי שוב שבת בלי הרבה בישולים

מחר בערב מתארחים אני כרגיל אכין קינוח.
בשבת כנראה לא אהיה בבית (הולכת לעזור לאחותי), אכין להם קציצות בשר עם אורז ופרגיות (שאריות אחרונות של בשר שיש לי במקפיא), אזמין בתחילת השבוע משלוח חדש.
אפשיר את הפרסבורגר שנשאר לי מלפני כחודש שיהיה משהו מתוק לנו ולחיסול החמץ מהמקפיא.
יש לי גם בצק עלים חלבי במקפיא שחייבת לחסל והרבה גבינות בסוף התוקף שלהן אז אכין פשטידת גבינות כנראה ובמה שישאר מקלונים עם סוכר וקנמון (הילדים מאוד אוהבים).
 

חנהפ

Active member
מקרר אחד התרוקן

היום ינוקה לפסח...
המקפיא כמעט ריק אף הוא...
לשבת מוציאה מה שאפשר
יהיו מיני אוכל קטן -
יש מרק במקפיא, שישי אמרו שיתקרר אז יתאים ויש שקדי מרק שצריך לסיים
עוף בגריל
כרוב ממולא
פריקי
יש עוגת תפוחים במקפיא
הכנתי עוגת גבינה כמובן והפעם עם אספרסו ושוקולד
לצהרים יש חלת בייגל ממולא בבשר - מהמקפיא, אוסיף טחינה וסלט
פרגיות באיזה פורמת זריז
אורז ואטריות דקיקות שמשום מה עדיין יש לי מהם וצריך לסיים
סטייק מוקפץ בסגנון סיני
וברוקומיני באיזה פורמט
לקינוח עוגה בטעם הפרשה...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בטח!
עוף בשלוט/דייויד ליבוביץ

טעים טעים! הכנתי כמות משולשת, השרתי נתחי עוף במשרה לילה קודם (בשקית zip lock ענקית).

אני אוהבת עוף אפוי היטב אך גם קראנצ'י, ולכן אפיתי קודם לפי ההוראות, חצי שעה מכל צד ללא כיסוי, ואז כיסיתי ואפיתי מעל שעה מכוסה. הסרתי שוב הכיסוי במהלך עשר הדקות האחרונות. לא אפיתי ב 220 מעלות כי אם ב 200מעלות צלסיוס.

לא ברור למה כל כך טעים, הרי כ"כ פשוט, אבל קפץ הישר לרפרטואר העוף לשבת בצהרים (חומם נהדר על הפלטה).

עוף בשלוט/David Lebovitz שהמליצה Bell-Bell
מצרכים:
3 כפות שמן זית
3 כפות יין בן חומץ אדום
1 כף סויה
4 שלוטים גדולים, קלופים וקצוצים
מלח ופלפל
עוף מפורק לשמונה חתיכות
חופן נדיב של פטרוזיליה
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל- 220 מעלות צלסיוס.
2. בתבנית אפיה (מספיק גדולה בכדי להכיל את כל חתיכות העוף בשכבה אחת) מערבבים יחד את השמן זית, חומץ בן יין, סויה, שלוטים וקצת מלח ופלפל.
3. מוסיפים את העוף לתערובת ומוודאים שהוא מכוסה היטב מכל צדדיו בשלוטים. מסדרים את העוף עם העור כלפי מעלה.
4. אופים בתנור כ- 20 דקות או עד שהעוף מתחיל להזהיב יפה. הופכים את העוף מגרדים את התחתית משלוטים ונוזלים אם הצטברו.
ושופכים מעל העוף. אופים כעוד – 20 דקות עד שהעוף מוכן והשלוטים מקורמלים.
5. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל פטרוזיליה ו- מגישים.
6. בתאבון!
[URL]http://www.davidlebovitz.com/2010/03/roast-chicken-recipe-caramelized-s/[/URL]
 

yela

New member
לא ברור למה טעים??? מאוד ברור...


תעברי על החומרים ותראי שמדובר במעט חומרים פשוטים אבל איכותיים, אין פה שום חומר מעובד שמכיל סוכרים ותוספות מיותרות.
אצלנו זה נקרא "אוכל נקי".

זה בדיוק כמו ההבדל בין סלט במסעדה שמגיע עם תערובת רוטב כבד ומלאכותי (בעיקר ברשתות), לבין סלט שמגיע מתובל בשמ"ז, חומץ/לימון ומלח ואז מקבל את טעמו מהירקות ומעט תיבול.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברור שברור. אבל אני הייתי צריכה לעבור את שלב תיבול היתר

(כמון, קינמון, כורכום ועוד שלל) ואז להתחיל לקצץ בחזרה כדי להבין.

בשבת שעברה אכלנו טשולנט של גיסי בתיבול מינימליסטי שהיה יוצא מהכלל. למרות מזג האוויר האביבי, הולכת לנסות היום חמין מינימליסטי.
 
למעלה