פישבורגר סלמון / לילית (החלבית) - הובא ע"י מיכל ז"ל
פישבורגר סלמון טרי - של לילית (החלבית, ת"א הובא לפורום ynet 2003)
החומרים:
750 גר' סלמון טרי טחון (רק פעם אחת).
1 ביצה
2 כפות מיונז
2 כפות חרדל דיז'ון (חלק, ללא גרגרים)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 וחצי יח' בצל אשלוט קצוץ דק
2 כפות עירית קצוצה
1 כפית שמיר
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טרי גרוס
***3/4 כוס פירורי לחם, הסבר בהמשך - כתוב בניפרד במקור (השף)
לערבב הכל, לתקן טעמים ולטגן.
הסבר מפורט:
לרסק את הדג, הבצל במעבד. בפולסים קצרים, כדי שלא ייהפך למחית, אלא כמו קצוץ-טחון.
אני מכינה בכלי הקטן של מוט הריסוק.
עשבי תיבול - קצוצים ממש קטן !
מוסיפים את כל יתר החומרים. מערבבים ומניחים לקירור.
***מוסיפים פירורים - שמים אותם בתוך התערובת . אבל לאט, ולא את כל הכמות. לדעתי, מספיק 2 כפות. שמים בהדרגה, בודקים שנספג בעיסה ואז מחליטים אם להוסיף עוד.
אסור להפוך לקציצות לחם !
שמים את העיסה במקרר לכ-חצי שעה או יותר. מתקשה מעט ואז מחליטים אם צריך להוסיף עוד מעט פירורים, כדאי אחרי הקציצה הראשונה.
מטגנים בעדינות: אש לא גבוהה במיוחד, בטיפה שמן, על טפלון. או - בתנור על נייר אפיה.
אפשר להכין בגודל של המבורגר ולהגיש בלחמניה עם חסה, בצל, עגבניה, רוטב וכו'.
אפשר להכין קציצות קטנות כמו המבורגר. להגיש במזנון.
טעים מאוד !
יעלה yela