שילי יקרה אשמח לעזרתך

שילי יקרה אשמח לעזרתך

גילוי נאות: במעדניה טובה מאוד לא אכתוב את שמה כדי לא לעשות פרסום ראיתי כרוב שלם ממולא בבשר.
כלומר בין כל עלה ועלה יש שכבת בשר.
נאמר לי שזה בושל ברוטב עם משמשים מיובשים.

אני מאוד רוצה להכין לחג ואין לי מושג מהיכן להתחיל. אשמח אם תוכלי לייעץ לי.

המון תודה
 
תשובה

הי יערה היקרה,
אין לי מושג איך עושים כזו מנה. נשמע מאוד מורכב.
אני אפילו לא יודעת להגיד לך האם הם פירקו את הכרוב לגמרי מהעלים שלו, ואז הרכיבו מחדש, או שפשוט דחפו בין העלים בשר טחון....
הנה מתכון לרוטב משמשים מיובשים:
רבע כוס שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
חצי כוס יין לבן
100 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרבעים
חצי כוס מים
3 ענפי תימין
2 כפות סילאן
כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שזהוב.
מוסיפים יין לבן ומאדים עד שמחצית מהנוזלים מתאדים. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
 
המון תודה לך על התשובה, לא נראה לי

שהכרוב היה מפורק ומורכב מחדש.
יותר נראה לי שהם דחפו את הבשר בין העלים.
אם אני רוצה לנסות איך אני יכולה "להרחיב" את עלי הכרוב?

המון תודה על המרשם לרוטב
 

PaleMoonlight

New member
היי יערה

מעבר לחיפוש חופשי ברשת, אני ממליצה לך לשאול במקום. מהתיאור שלך נשמע לי שמבשלים את הכרוב השלם בישול מקדים וכך מרככים את העלים ומאפשרים לו להיפתח.

כך או כך, נשמע מתכון מעניין.
 
ניסיתי לשאול במקום....

והתשובה שקיבלתי שהם לא מוכרים מתכון הם מוכרים מוצר.....
 

PaleMoonlight

New member
יופי של תשובה...

צר לי שכך ענו לך. יש מקומות קומוניקטיביים יותר... אבל לפחות ניסית.

שבת שלום.
 
למעלה