האם חלוקה לתפקודים איננה "ניתוח"?
נראה לי שאולי צורות ההתבוננות שלנו בעצמנו שונות זו מזו.
התבוננות צלולה, אצלי לפחות, אינה כוללת בהכרח מתן שמות ותיאורים לדברים.
מהדוגמה שלך נראה כי ה"תפקודים" הם בעצם שחקנים בסיפור שאתה מספר לעצמך.
במקום לספר על שחקן אחד - אותו "אני" מדומה שדיברת עליו בהתחלה, אתה מספר את הסיפור על ארבעה שחקנים - ארבעת התפקודים.
לתחושתי, אין הרבה הבדל בין לומר "נהניתי" לבין "התפקוד הרגשי נהנה", זו סמנטיקה.
בסופו של דבר, נוצר בך רגש של הנאה, ואם נמצאת בתשומת לב באותו הרגע, יכלת להתבונן בו עולה ומתפתח.
הסיפור הנוסף על המרכז הרגשי הוא דרך שכלית/סיפורית/מחשבתית לתאר את התהליך לעצמך.
מעניין לבחון מניין מגיע התיאור הזה, והאם ניתן פשוט להתבונן בהנאה מבלי לספר עליה את הסיפור הזה?
יכול להיות שלא ניתן, ושלכל התבוננות נלווית גם מחשבה כזו. אבל אולי הסיווג הזה הוא עוד מחשבה חולפת, שמקורה אולי באיזה סט אמונות ורעיונות על צורת התבוננות נכונה.
יכול להיות שהאמונות האלה עוזרות לנו להתבונן באופן מדויק יותר, אבל אין זה אומר שהן "פטורות" מהתבוננות בעצמן.
חג שמח ומהנה!
נראה לי שאולי צורות ההתבוננות שלנו בעצמנו שונות זו מזו.
התבוננות צלולה, אצלי לפחות, אינה כוללת בהכרח מתן שמות ותיאורים לדברים.
מהדוגמה שלך נראה כי ה"תפקודים" הם בעצם שחקנים בסיפור שאתה מספר לעצמך.
במקום לספר על שחקן אחד - אותו "אני" מדומה שדיברת עליו בהתחלה, אתה מספר את הסיפור על ארבעה שחקנים - ארבעת התפקודים.
לתחושתי, אין הרבה הבדל בין לומר "נהניתי" לבין "התפקוד הרגשי נהנה", זו סמנטיקה.
בסופו של דבר, נוצר בך רגש של הנאה, ואם נמצאת בתשומת לב באותו הרגע, יכלת להתבונן בו עולה ומתפתח.
הסיפור הנוסף על המרכז הרגשי הוא דרך שכלית/סיפורית/מחשבתית לתאר את התהליך לעצמך.
מעניין לבחון מניין מגיע התיאור הזה, והאם ניתן פשוט להתבונן בהנאה מבלי לספר עליה את הסיפור הזה?
יכול להיות שלא ניתן, ושלכל התבוננות נלווית גם מחשבה כזו. אבל אולי הסיווג הזה הוא עוד מחשבה חולפת, שמקורה אולי באיזה סט אמונות ורעיונות על צורת התבוננות נכונה.
יכול להיות שהאמונות האלה עוזרות לנו להתבונן באופן מדויק יותר, אבל אין זה אומר שהן "פטורות" מהתבוננות בעצמן.
חג שמח ומהנה!