משהו קטן... שאולי יוליד שאלות מעניינות... ותשובות גם.

משהו קטן... שאולי יוליד שאלות מעניינות... ותשובות גם.

יש המחפשים ללמוד לעשות מדיטציה, להירגע.
הלוואי שימצאו.
אולי יגלו שער משמעותי אפילו יותר.

יש "העושים מדיטציה" כבר שנים.
יום אחר יום הם יושבים, חצי שעה או שעה, בישיבתם הקבועה.
ומדמיינים שהם מודטים או שהם בדרך לאן שהוא, "בעזרת המדיטציה הזאת".

ממש כמו במוזיקה או בכל אמנות אחרת, יש אינסוף אפשרויות ודרכים.
יש הבדל עצום בין לנגן, לשיר או להלחין להנאתנו, לבין להאמין שהשיר הזה יביא אותי לאנשהו, אם רק אחזור עליו מספיק פעמים.

פרעה10

New member
אמת ....למה שאנו באמת ...אין דרך ....

במדיטציה ....בעצירה ...אפשר להתנסות במה שאנו באמת ....אך יש דבר חשוב ..והוא ...לא להעצר במדיטציה ...אלא לראות אותה ככלי לשינוי בחיים ....ואם אין שינוי ...אזי ....זה עדיין אינו מושלם ...אור ואהבה

נפלא...

וכל כך פשוט:
אם זו לא עצירה אמיתית, אין טעם להמשיך לתרגל אותה.
ואם זו כן עצירה אמיתית, אין צורך להמשיך לתרגל אותה.

זה כה פשוט... לסבך.
תחילה אדם מוסיף... במקום לגרוע.
הפשטות מתגלית... והוא מפסיק.
כשהאדם מפסיק... הוא מתגלה.

מסר נוסף לקוראי הודעה זו: כשם שאי-אפשר לבטא את עצמנו האמיתי באמצעות אלימות, כך אי-אפשר למצוא את עצמנו בעזרת חיפוש במקום אחר.

במלים אחרות: מדיטציה לא תביא אתכם לשום מקום.

אתם באמצעותה תביאו את עצמכם לאן שאתם רוצים.
לדוגמה, אל עצמכם.
ואם האצבע שהופנתה אל הדבר, אפשרה לכם למצוא אותו, האם אתם עדיין זקוקים להצבעה עליו?
אני לא אומר שכן או שלא... בדקו וראו בעצמכם.

פרעה10

New member
דוגמא נוספת .....כאשר יש חצייה של ...

נהר ..בעזרת סירה ...הרי כשהגענו לגדה השניה ..אנו לא לוקחים את הסירה ...על גבינו ...היא סיימה את תפקידה ...אור ואהבה

neophile

New member
ואנחנו בעצמנו עושים מדיטציה

מה שנקרא "לעצור את המחשבות" או להיות בפוקוס מחשבתי , זה אמצעי כדי לחוות את עצמנו באופן עמוק יותר מאשר ההזדהות עם המחשבות בלבד .
&nbsp
לחוות את זה בפעם הראשונה יכול להיות הארה ... ולראות את עצמנו חווים את זה ואז שוכחים וחוזרים להזדהויות הרגילות מוביל לסבל ולכן כדאי מאוד שלפני זה נפתח את ההרגל המכאני לעשות מדיטציה ... זה בסך הכל עוד תנאי פנימי הכרחי .
&nbsp
פרעה התייחס כאן לסירה ... ובכן אנחנו זקוקים לסירה כדי להגיע לצד השני למרות שאין לי מושג מה זה הצד השני הזה ואם אני אי פעם אגיע אליו וכדאי שהסירה הזאת תהיה בנוייה הייטב כדי שהיא לא תתפרק בדרך ..
&nbsp
לי באופן אישי הדיבורים על זה שכשמגיעים לצד השני הסירה כבר לא נחוצה לא עוזרים יותר מדי ... לא נראה לי שזה עוזר לאף אחד חוץ מלאותו אני מתחכם ..
&nbsp
הרבה יותר נעים לדמיין את הצד השני מאשר להיות ער לשייט ...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

פרעה10

New member
...אף אחד לא דיבר על עצירת מחשבות ...

ההנחיה היא ...להיות בזה שער להן .....אין לנו בעיה עם המחשבות .....הן מופיעות ונעלמות ....צומת הלב ..היא בזה שער להן ....2.תשב למדיטציה....ויגיע הרגע שכאשר תהיה בזה שער למחשבות ...ותהיה נטוע בו חזק ....זה....יהיה איתך בכל התנהלות שהיא ....3.המשל של הסירה ....הוא ....לא להעצר במדיטציה ...כי יש תחושה טובה במדיטציה ...אלא ....לראות את המדיטציה .....ככלי לשינוי בחיים עצמם ....אור ואהבה

פרעה10

New member
"הרבה יותר נעים לדמיין את הצד השני..

מאשר להיות ער לשייט".....תהיה תמיד ער לשייט .....זה הכאן ועכשיו ....כי מי יודע ...בכל רגע הסירה עלולה לטבוע ...אור ואהבה

פרעה10

New member
בדיוק ...ער לשייט....ער לכאן ועכשיו ...כל רגע ורגע ...

אור ואהבה

אבל.
הערה קטנה.
אין דבר כזה "לעצור את המחשבות".
באופן טבעי לגמרי, כשפעילות התודעה מתעדנת, מגיעה למצב השקט ביותר של תודכה ועוברת מִעֶבֶר לְמצב זה, רק במצב הזה אין מחשבות.

neophile

New member
התודעה לא מתעדנת בעצמה

זה לא לגמרי משפט נכון אבל בלי להכנס לדקויות של המשפט הזה יותר מדי ... באופן עקרוני יש מי שמתרגל מדיטציה והוא לא תודעה טהורה , זה אני או קבוצה של אניים ליתר דיוק .
&nbsp
לכאורה אפשר להתעורר מכל הזדהות אבל להתעוררות מההזדהות עם "האני המודט" יש ערך מיוחד מפני שזה לא מיקרי - זה קורה בעקבות תרגול , שיכול להיות גם מכאני ,לכן במובן מסויים ההשתחררות מההזדהות הזאת היא רצונית .
זה לא בדיוק שחרור רצוני מהזדהות פר סה ... כי יש דרך עקיפה שצריך לעבור אבל זה הרבה יותר רצוני מאשר התעוררות מקרית להזדהות ..(לכן הרצון פה הוא יחסי )
&nbsp
אני לא בטוח לגבי מצב שאין בו מחשבות בכלל אבל אני בטוח לגמרי שאפשר למקד את המחשבה\תפיסה שזה ליצור תנאי שמאפשר העמקה של התודעה ובאופן ספציפי העמקה של התחושות והרגשות .
&nbsp
באופן רגיל אנחנו ממוקדים כל הזמן במה שנקרא "הפיטפוט של המיינד" ההשתנות המתמדת של המחשבות וזה כמובן אף פעם לא עניין עצמאי כי מחשבות הן גם טריגרים לרגשות ולדמיונות ולתחושות ..
&nbsp
ניתן לעצור את זה באופן זמני לפחות ולהכנס למודוס פעולה שונה של המכונה שבו הפוקוס הוא לא המחשבות .
&nbsp
אפשר לקרוא לזה הארה( אחת מני סוגים אפשריים רבים) אבל עדיף לקרוא לזה מצב תודעה גבוה יותר או לכל הפחות מצב תודעה שונה מהרגיל .
כי בוודאי שגם במצב השונה הזה ניתן להכנס להזדהויות אם כי שונות מהרגיל ..
&nbsp
החוויה הזאת שיש לה רמות רבות , גם ברמה השטחית ביותר שלה , מעניקה לנו פרספקטיבה חדשה על האפשרויות העומדות לרשותנו , היא מעניקה לנו חופש גבוה יותר בהתמודדות עם כל דבר בחיים שלנו .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

יפה

לא יודע אם יש סוגים שונים של הארה.
יש, בלי ספק, צורות רבות של הבנת המושג 'הארה'.
כשהתודעה שלנו מיוצבת (24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, בכל שבוע) במצב של הווייה טהורה, מודעות עצמית, זו הארה.
התנסות זמנית או חלקית, זו הדרך להארה.
מתנסים וחוזרים ליחסי, ושוב ושוב ושוב, עד שמתנסים ונשארים שם כל הזמן

למעלה