הפמיניזם מת ?

בעיניי?

זה זכות הבחירה לעשות מה שבא לי... גם אם בחרתי להיות עקרת בית ולטפל בילדים,
וזה לא כולל שנאת גברים.

וזה בטח שלא כולל לשלוח ילדה בת 18 שהשתכרה עם ידיד שלה והם התמזמזו,
ואח"כ היא הרגישה לא טוב עם זה ,להתלונן על הבחור במשטרה.

אגב בני יש לי שאלה רצינית

אני גלשתי שם פעם, והאמת שאני גם מגדירה את עצמי די פמיניסטית אבל אני ממש לא יודעת מה הקטע שלהם לדבוק בטענה שלהן שהבדלים מגדריים (בן שאוהב לשחק במכוניות ובת שאוהבת לשחק בבובות) הם תוצאה של חיברות וזהו ואין שום השפעה של הורמונים על הדבר.

זה משגע אותי איך שהן מכחישות את זה בטירוף, הכווווול חיברות, הכל, זה האמת די פתטי כי זה ברור שזה ניסיון נואש ופחד עז מההשלכות של אותן עובדות.

אגב גם השנאה שלהם לפסיכולוגיה אבולוציונית.

החליקה לך השאלה...אבל

אני מניח שחשבת לשאול לדעתי: אז תתפלאי אבל אני מסכים איתך: יש לי שתי בנות, אחת פמיניסטית ולוחמת צדק והשניה חיה את חייה עם שם המשפחה של בעלה ונותנת לבת שלה שמלה ובובות. או קיי. אני מניח מכך שיש ויש ולהורמונים או לגנים או ווטאבר יש חלק בזה. הקטע הוא מה החברה עושה עם זה: הפמיניזם שלי הוא להאבק בהחפצת נשים, בטענות עילגות כמו שלנשים יש פחות חכמה ושכל ובעיקר בחברות גבריות נחשלות (כמו הפורום הזה?) שמסיקות מכך מסקנה על חלקן של הנשים בחברה ועל שוויון ההזדמנויות.

אני מסכימה איתך

ומבינה מה שאמרת.

אבל, יש בעיה בהנחת יסוד פבלובית של רבות ממשתתפות הפורום הזה, ושוב אני לא טוענת זאת בתך, שלהודות בהבדלים המגדריים המולדים שלהם=להודות בנחיתות מסויימת שנקשרה עם קונוטציה שלילית לגבי המגדר.

כשל נטורליסטי אומר לך משהו?

ניסיתי לעורר שם דיון פעם פעם פעם בנוגע לזה ונתקלתי בהשתקות, מחיקות, חסימות, וזעקות שבר ש"הככככככול חיברות", אני מסכימה מאוד שלסביבה יש השפעה חזקה, אבל עדיין אלה דברים שהוכחו במחקרים, ילדים בגיל מאוד צעיר שעדיין לא נחשפו לנורמות ולתפקידים חברתיים של גברים ונשים הראו העדפה מובהקת למשחקים שונים אופיניים למינם. זה מה שאני אומרת, ההתנהגות הרודנית הזאת רק מראה שמשהו שם לא תקין, הן מפחדות להתמודד עם עובדות.
רבות מהן שם לא מבינות שזה שמשהו לא זהה לא אומר שהוא גם חייב להיות לא שווה, יש הבדלים איכותיים בין המינים, זה לא חייב להעיד על נחיתות\עליונות של מין מסויים, ומי שזה מקושר אצלה עמוק עמוק שם ביחד סובלת בעצמה משוביניזם.

בכלל באופן כללי, אני נתקלתי בהרבה גולשים שרצו לכתוב שם ולעורר דיון, גולשים פמיניסטים שבסך הכל רצו להכיר קצת יותר לעומק את עולם הפמיניזם, לנסות לעורר דיון ביקורתי אבל נתקלו בצנזורה שלא הייתה מביישת את סטלין בימיו הטובים, עכשיו אולי אולי אולי אתה מתחיל קצת להבין למה יצא לפורום ולנשים שם סטיגמה של "בולדוגיות משופמות ונאציות"

יש בדברים שלך משפט שמתלבש גם

על פורום העילגים שבו אנחנו כותבים כעת. רק בשינוי שתי מילים:
רבים מהם כאן לא מבינים שזה שמשהו לא זהה לא אומר שהוא גם חייב להיות לא שווה, יש הבדלים איכותיים בין המינים, זה לא חייב להעיד על נחיתות\\עליונות של מין מסויים,
ברור שיש דברים לא שווים ואני רואה אצל הנכד והנכדה שלי בארץ.
אבל שוב: הפמיניזם בא לשנות מצב לא שוויוני בהזדמנויות ובהתיחסות של גברים כלפי נשים. הפמיניסטיות הן הן שהשיגו עבורך את זכות הבחירה למשל. צריך תכונה גברית פרופר כדי להצביע? וזה הישג שלהן בעיקר בגלל שהן "לא התנהגו יפה".
אגב, כתבתי כאן בכמה מקומות שדעתי לא הכי נוחה מכל מה שקורה שם..אבל זה הפורום שלהן ואני נלחם את מלחמתן כאן. לא שם ואני שמח שהמנהל נותן לי את חופש הדיבור...

אוי נו אתה לא באמת לוקח מה שנכתב פה ברצינות.

זה פורום לשחרור לחצים ואגרסיות לאנשים שאין להם כסף וכוח ללכת לפסיכולוג, גם אני לפעמים כותבת הודעות הזויות,
תדמיין שרשום בצד ליד 99% מההודעות פה שלט *סרקזם*.

להבדיל הן כותבות מה שהן כותבות ברצינות תהומית, וכהוכחה תראה את חופש הביטוי שאתה מקבל פה, שבשום פנים ואופן אף אחד מפה לא היה מקבל שם (כמובן אני לא מדברת על אלה שמקללים "נשים תישרפו בגיהינום")

לא סתם חיברות

לפי תאוריית הפטריארכיה, החיברות (וכל דבר רע בעולם) מקורו בגברים כמובן, שזוממים לנצל, לדכות, להחפיץ, להטריד מינית, לרצוח נשים, לסרסר וכו'.
לפי פורום פמיניזם, כל דבר שלילי בעולם מקורו בגברים, וברגע שיושמדו יבואו השלום והשגשוג.
ולמי ששואל איך יתכן שחלקן נשואות לגברים, התשובה פשוטה - הן משתמשות בגברים ככלבי שמירה.

יש משהו ב"חיברות" הזה.

אבל עד שלא יוכיחו שגם רחם, שחלות וחצוצרות
זה תוצאה של חיברות - אני לא אשתכנע שאין שום הבדל ביולוגי מולד.

נכון ילד

ואתה יודע מה עוד, בגיל ההתבגרות מופרש הורמון אני אבדוק בספרים שלי ואגיד לך איזה ומאיפה בדיוק, שמכווץ את מרכז התקשורת של הגבר במוח ומכפיל את האיזור שאחראי על חשק מיני, שהוא בתכלס איזור די פרימיטיבי כי זה צורך פרימיטיבי שמאפיין בעלי חיים עם פילוגנטיקה נחותה מאוד.

זה אומר שגברים הם יותר מטומטמים, פחות קומוניקטבים ויותר חרמנים. אני לא מבינה נשים שאומרות שהן יכולות לזיין כמו גבר, מבחינתי זה השוביניזם הכי גדול והדיכוי הכי גדול, אמנם דיכוי מערבי עלק נאור אבל עדיין דיכוי, בשני המקרים כופים על אישה להתנהג שונה מהטבע שלה, אם זה לזיין כמו גבר ואם זה לחתוך לה ת'דגדגן.

ומכפיל גם את החלק במוח שאחראי על יצירתיות

כי לפי התוצאות בשטח, גברים הם הרבה יותר יצירתיים, יוזמים, ממציאים, חכמים.

כל אלה שממציאים

אלה גברים חרמנים שלא מזיינים אז הם מתעלים את החרמנות להמצאת המצאות,

עובדה תראה את כל הממציאים הגדולים איזה מכוערים הם. זה לא סתם זה רשום בספרים שלי.

"זה אומר שגברים הם יותר מטומטמים,

פחות קומוניקטבים ויותר חרמנים"..

וכל זה כי "מתכווץ מרכז התקשורת"..

אף פעם לא הבנתי בשביל מה אתן צריכות "מרכז תקשורת".

בתור מושבניקית

בקושי ראיתי בובות והדוד סם התימני (אח של אמא שלי) היה נוהג לתת לנו משחקים קבוצתיים כמו מונופול וכדומה.

במקום זה נשלחנו לשכונה באין אופציה אחרת לשחק כדורגל עם שער אבנים וכדורעף עם כבל חשמל.

אם לא הייתי רואה שלהרבה חברות אחרות יש ברביות אולי גם זה לא היה מעניין אותי, אבל אין לדעת. ובכל מקרה גם כששיחקתי בברביות אצל השכנים זכור לי שזה היה משחק ארוטי בין ברבי לקן.

אענה לך

הפמיניזם זאת תנועה שמטרתה לגרום לנשים לעשות מה שבא להן, כמובן בהסכמה, בשוויון ובכבוד הדדי.
לגבי שנאת גברים כביכול: הכרת פעם ושוחחת פעם לעומק עם פמיניסטית? מניין לך שפמיניסטית מצוייה "שונאת" גברים? מניין לך שה"משופמות" מהפורום "ההוא" שונאות גברים? בדקת כמה מהן חיות בזוגיות? אמהות לילדים? וכמו בכל קבוצה יש שם גם גרושות ממורמרות בדיוק כמו שכאן יש גרושים ממורמרים.
אני מניח שלא בדקת.
בנוגע להיא שמתלוננת, "ברור" שהתנועה הפמיניסטית אשמה כמו שהפורום הזה ומה שהוא מייצג "אשם" על כל מקרה אלימות נגד נשים..הבנת את הרמז?

אענה גם לזאת

פסיכולוגיה אבוציונלית זה מונח שאני לא מתמצא בו ולכן לא אוכל להתיחס ישירות. אבל אם הכוונה לתהליכים נפשיים שנבנים לאורך זמן, אז ברור שיש כאן גם השפעה להתנהגות שתשפיע בסופו של דבר. ואת ההתנהגות הזאת הפמיניזם מנסה לשנות.
הבדלים מגדריים מחולקים אצלי לשניים: מעשה הטבע או מעשה ידי אדם. אז ברור שנשים חלשות פיזית מגברים. השאלה היא מה החברה עושה עם זה (ובכך זה מקושר לפסיכולוגיה האבוציונלית...)
אני מניח שגם האימהות היא טבועה עמוק בנשמה ולכן תינוקות ופעוטות זקוקים יותר לאם (כמו חביביי החתולים...). הפמיניזם מנסה למנוע ניצול המצב הזה לטובת הגברים.

אהא את זה אתה אומר

אני שמעתי שם מישהי טוענת ש"יצר אימהי זה שקר והמצאה של הפטריארכיה"

וכמובן היא קיבלה מלא
ים.

למעלה