בראוניז לפסח מספר שאלות

אמאלה02

New member
בראוניז לפסח מספר שאלות

שלום רב,

אני רוצה להכין בראוניז לפסח. בדקתי מספר מתכונים באינטרנט ויש לי כמה שאלות.
כמה קמח מצה צריך לשים ? 3/4 כוס או 1 כוס או 1/4 כוס ? זאת בהתאם לכך שאני אני שמה גם 3/4 כוס אגוזים קצוצים ? בנוסף אם אני רוצה להחליף חמאה או מרגרינה בשמן... מה היחס ?
ועוד שאלה קטנה - האם אפשר לשים במקום קמח מצה קמח תפוחי אדמה ?

תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
כמה תשובות...

כמות הקמח תלויית מתכון ומרקם רצוי.
ככל שיש יותר קמח, הבראוניס יותר עוגתיים ופחות פאדג'יים.
מכיוון שאין מתכון אחד שאת הולכת לפיו, קשה לענות מה נכון.

אגוזים בבראוניס בד"כ לא מחליפים קמח אלא באים בנוסף אליו, כך שזה לא משנה אם יש או אין אגוזים בתערובת, לגבי כמות הקמח.

לגבי החלפת חמאה/מרגרינה בשמן, זה עובד רק אם החמאה/מרגרינה אמורה להיות מומסת. בגדול ההמרה היא על כל 100 גרם חמאה/מרגרינה שמים 1/3 כוס שמן.

לגבי החלפה של קמח מצה בקמח תפו"א, פה זה יותר בעייתי כי המרקם של שני הקמחים מאד שונה והתערובת שתתקבל תהיה שונה. אם את רוצה להמר ולהחליף, הייתי שמה קצת יותר קמח תפו"א (עוד כף-שתיים) מהכמות שאמורים לשים קמח מצה, כי קמח תפו"א יותר דק וקליל ויסמיך פחות את התערובת.

בהצלחה וספרי מה עשית בסופו של דבר
 

אמאלה02

New member
הבטחתי לספר....

היי לכם,

הבטחתי לספר איך יצאה העוגה... אז ככה...
המתכון היה הכלאה של מספר מתכונים שראיתי....
200 גרם שוקולד מריר מומס,
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
בערך 1/2 כוס עד 3/4 כוס אגוזים טחונים דק
1 כוס קמח מצה
קורט מלח

אפיה של בערך 1/2 שעה בתנור מחומם מראש על בערך 170/ 180 מעלות
יצאה עוגה עסיסית מצד אחד ודחוסה מצד שני כראוי לעוגת בראוניז ... לעת עתה טעמו מהעוגה בעלי והבת שלא סובלת אגוזים שביקשה עוד טעימה בשביל לבדוק את העוגה (מה שאומר שזה היה לה טעים :) )..
נראה לי שווה לשמור את המתכון.... שנה הבאה עוד פעם.

המשך חג שמח כשר וטעים.
 

bali

New member
מנהל
נקרא טעים


אני אפיתי היום לאחיינים שלי עוגת שוקולד, והמרתי אותה לפסח.
אני חייבת לציין שדהאחיין שלי, שבחודשים האחרונים נעשה בררן נוראי, וסירב לאכול ממנה כשהיא היתה רגילה, אהב אותה ואכל 2 חתיכות ממנה היום


המתכון פשוט -
עוגת שוקולד עסיסית לפסח

1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קורנפלור
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
1/2 1 כוסות סוכר (אפשר גם קצת פחות)
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת לבישול או שמנת צמחית לפרווה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת לבישול/שמנת צמחית

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
מערבבים בנפרד את כל החומרים הנוזליים (ביצים, שמן ושמנת).
מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים וטורפים יחד עד לתערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית 24 משומנת ואופים בערך 30-40 דקות בחום של 160 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
מצננים מעט ובינתיים מכינים גנאש - מרתיחים שמנת מתוקה/לבישול/צמחית.
בקערה שמים את השוקולד ומוזגים עליו את השמנת הרותחת. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שהרוטב חלק ואחיד. מוזגים אותו על העוגה.
מקררים את העוגה עד שהציפוי מתמצק. ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות.

*בימים רגילים במקום קמח מצה+קורנפלור שמים כוס קמח רגיל.
 

bali

New member
מנהל
אכן, מאד טעימה ושוקולדית בזכות הקקאו

לא רק ילדים אוהבים אותה, גם המבוגרים אוהבים.
ממליצה בחום.
 
למעלה