עזרה בהכנת אוזני המן

מלכה90

New member
עזרה בהכנת אוזני המן

מכל המתכונים חזרתי לספר עוגות לכל עת-של נירה שוויאר -להלן המתכון:
בצק מעולה, נוח לעבודה וטעיםםםםםםם להפליא


בצק פריך משובח/נירה שויאר

1/2 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב, או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח

לערבב את כל החומרים לבצק

להוסיף 200 גר` מרגרינה רכה. אם הבצק נדבק, מוסיפים קמח בהדרגה.

ושאלתי: עם איזה וו לישה נכון ללוש? אחד רושם-בוו לישה , והשני בגיטרה .
האם מכניסים את כל החומרים מההתחלה יחד,בקערת המיקסר ?

האם לאחר קירור הבצק-יש צורך לקמח?תודה רבה
 

navazi

New member
עזרה

וו לישה זה לבצקי שמרים, פה צריך וו גיטרה

אם לא כתוב סדר אז כנראה שצריך להכניס את כל החומרים (חוץ מהמרגרינה) בהתחלה, ללוש עד שמתאחד פחות או יותר ואז להוסיף את המרגרינה (הייתי חותכת אותה כדי להקל על ההטמעה שלה בבצק)
ד"א, זה קצת מוזר כי בד"כ כשמכינים בצק פריך במיקסר מתחילים מהקרמה של החמאה/מרגרינה עם הסוכר, אז מוסיפים רטובים ובסוף את הקמח, אבל אני מניחה שאם נירה שויאר כתבה את המתכון היא מבינה על מה היא מדברת...

בבצק פריך תמיד כדאי לקמח קצת את הבצק, משטח העבודה והמערוך לפני הרידוד (ולבדוק תוך כדי אם יש צורך בקימוח נוסף)
 

מלכה90

New member
תודה-כך רשמה נירה שויאר-אם מעבדים

במיקסר-כל החומרים נכנסים בבת אחת -אלא אם לשים ידנית.
 

navazi

New member
אם רשמה אז זה מה שתעשי

כבר קרה לי שנתקלתי במתכונים שנראו לי מוזרים ביחס למה שתמיד עושים, אבל אם זה ממקור אמין אז כנראה שגם הדרך הזו טובה
 

bali

New member
מנהל
בצק פריך עדיף להכין במג'ימיקס (מעבד מזון)!

ולא במיקסר.

אם מכינים במיקסר, החמאה/מרגרינה צריכה להיות בטמפ' החדר, מתחילים עם החמאה הרכה והסוכר, מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים הרטובים, ובסוף את הקמח בבת אחת ומעבדים כמה שפחות זמן, רק עד שהבצק מתגבש, עם וו גיטרה ובמהירות נמוכה, 1-2.

במג'ימיקס מתחילים עם חמאה קרה חתוכה לקוביות וקמח שמעבדים בפולסים לפירורים, ואז מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בעוד כמה פולסים עד שהבצק מתגבש.

ואחרי הקירור של הבצק יהיה צריך לקמח אותו תוך כדי רידוד, כדי שלא יידבק למשטח העבודה.
 
למעלה