../images/Emo71.gif "עוגת" אורז ועוף נוסח אהרוני
עוגת אורז ועוף bigjack מצרכים: 5 כרעי עוף מחולקים לפולקע ומשולש (ירך ושוק ) 3 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לאורך 5-6 בצלי שאלוט קלופים או בצל סגול קטן קלוף וחצוי 5-6 שיני שום קצוצות גס 3 כוסות אורז ( רצוי לא לשטוף ) 2 כפיות כורכום 1 כף חוואייג` למרק מלח פלפל שחור טחון 1 כף עלי טימין שמן זית נייר אפייה מחבת לטיגון סיר שמתאים לתנור ההכנה: מבשלים את האורז בסיר מלא מים רותחים עם מעט מלח וכפית כורכום 10 דקות, מסננים את האורז ומשאירים בצד, מיבשים את ירכי העוף בנייר סופג ומטגנים במחבת עד להזהבה יפה משני הצדדים, ועכשיו מגיע הפטנט שהוא הנייר אפייה (פשוט בתגובות שאלו מה הפטנט אז אני מדגיש) מסדרים את נייר האפיה בתחתית הסיר ומצמידים את השאריות לדפנות, (וזה היה הפטנט!!) שופכים שמן זית על התחתית שיכסה טוב בגובה של 2-3 מ"מ ( בלי להתקמצן ), מסדרים את תפוחי האדמה עם הצד השטוח כלפי מעלה ובין הרווחים מסדרים את בצלי השאלוט, מפזרים מעט מהתבלינים על תפוחי האדמה ושמים את הסיר על אש גבוהה ל-5 דקות, מסדרים מעל תפוחי האדמה חצי מכמות האורז ומהדקים היטב, מעל האורז מסדרים את חלקי העוף המטוגנים והשום, ומפזרים את שארית התבלינים, מעל העוף מסדרים שכבה נוספת שלה שארית האורז ושוב מהדקים היטב. מוסיפים לסיר חצי כוס מים ומכסים עם מגבת מתחת למיכסה, מבשלים 45 דקות על להבה בינונית עם מטקה לגז מתחת לסיר, מעבירים את הסיר לתנור לשעה בחום של 180 מעלות מכוסה ללא המגבת כמובן, ( אפשר במקום שלב התנור להעביר עם המטקה ללהבה קטנה לשעה ) להגשה מניחים צלחת רחבה ( אפשר גם מגש ) ובזהירות הופכים ביחד את הסיר והמגש, מרימים בזהירות את הסיר ההפוך מהמגש ומורידים את נייר האפייה. מגישים לשולחן עם המגש ומקבלים את המחמאות שמגיעות לכם.
עוגת אורז ועוף bigjack מצרכים: 5 כרעי עוף מחולקים לפולקע ומשולש (ירך ושוק ) 3 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לאורך 5-6 בצלי שאלוט קלופים או בצל סגול קטן קלוף וחצוי 5-6 שיני שום קצוצות גס 3 כוסות אורז ( רצוי לא לשטוף ) 2 כפיות כורכום 1 כף חוואייג` למרק מלח פלפל שחור טחון 1 כף עלי טימין שמן זית נייר אפייה מחבת לטיגון סיר שמתאים לתנור ההכנה: מבשלים את האורז בסיר מלא מים רותחים עם מעט מלח וכפית כורכום 10 דקות, מסננים את האורז ומשאירים בצד, מיבשים את ירכי העוף בנייר סופג ומטגנים במחבת עד להזהבה יפה משני הצדדים, ועכשיו מגיע הפטנט שהוא הנייר אפייה (פשוט בתגובות שאלו מה הפטנט אז אני מדגיש) מסדרים את נייר האפיה בתחתית הסיר ומצמידים את השאריות לדפנות, (וזה היה הפטנט!!) שופכים שמן זית על התחתית שיכסה טוב בגובה של 2-3 מ"מ ( בלי להתקמצן ), מסדרים את תפוחי האדמה עם הצד השטוח כלפי מעלה ובין הרווחים מסדרים את בצלי השאלוט, מפזרים מעט מהתבלינים על תפוחי האדמה ושמים את הסיר על אש גבוהה ל-5 דקות, מסדרים מעל תפוחי האדמה חצי מכמות האורז ומהדקים היטב, מעל האורז מסדרים את חלקי העוף המטוגנים והשום, ומפזרים את שארית התבלינים, מעל העוף מסדרים שכבה נוספת שלה שארית האורז ושוב מהדקים היטב. מוסיפים לסיר חצי כוס מים ומכסים עם מגבת מתחת למיכסה, מבשלים 45 דקות על להבה בינונית עם מטקה לגז מתחת לסיר, מעבירים את הסיר לתנור לשעה בחום של 180 מעלות מכוסה ללא המגבת כמובן, ( אפשר במקום שלב התנור להעביר עם המטקה ללהבה קטנה לשעה ) להגשה מניחים צלחת רחבה ( אפשר גם מגש ) ובזהירות הופכים ביחד את הסיר והמגש, מרימים בזהירות את הסיר ההפוך מהמגש ומורידים את נייר האפייה. מגישים לשולחן עם המגש ומקבלים את המחמאות שמגיעות לכם.