ספיישל של מאפים

נמושקה1

New member
פיתות נפתחות

1 ק"ג קמח

כף מלח

כף סוכר

50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.

חצי ליטר מים מהברז

שומשום לטבילת הכדורים.

אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.

להכין צלוחית מלאה בשומשום.

לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום

ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.

להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.

לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.

להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה

כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.

בחורף צריך יותר זמן התפחה.

להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.

להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.

לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.

להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.

לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.

ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.

להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.

הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)

להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.

יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר

ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.

גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.

מה נשאר לכם לעשות...

להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן... ;)

בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר

ההצלחה מובטחת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2376911&r=1
 

נמושקה1

New member
לחם אגוזים משוך אותי

מה צריך להכנת הבצק:

600 גרם קמח

3 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר

כפית מלח

כף גדושה שמרים יבשים

שליש כוס שמן

רבע כוס מיץ תפוחים טבעי ( לא חייב אבל משנה את הטעם, אפשר לשים מים במקום)

בערך כוס מים


אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והשמן.

להוסיף את החלמונים, השמרים, מיץ התפוחים והמים. את המים צריך להוסיף בהדרגה.

הבצק צריך להיות נעים ורך למגע ולא דביק.

לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח.
אפשר להכין יום קודם את הבצק ולהתפיח במקרר. לא לפחד תופח נפלא במקרר..


למילוי הלחם:

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

עלי בזיליקום קצוצים דק או כל ירק אהוב עליכם

3 שיני שום כתושות

זיתי קלמטה קצוצים דק או זיתים ירוקים קצוצים

אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס.בנדיבות

שמן זית בנדיבות



אופן ההכנה:

לקצוץ את הירק דק דק. להוסיף את השמן, הזיתים והשום. לערבב ולהניח בצד.



למריחה באמצע האפיה:

שמן זית

שתי שיני שום כתושות

עלי בזיליקום קצוצים 4-5 בשביל הטעם - לא חייבים


לערבב הכל ולהניח בצד.



כעת לעיקר המלאכה:

לחלק את הבצק לשניים. לרדד לעלה בעובי 3 מ"מ, למרוח את חלק מהשמן, עשבי התיבול והזיתים על כל פני הבצק.

לפזר את האגוזים על הבצק. לחתוך לרצועות את הבצק ולשים כל שתי רצועות אחת על גבי השנייה.

למלא בגובה שלושת רבעי מגובה התבנית ( צריך לתת מקום לתפיחה )

לסדר את הרצועות ( לא חייב להיות סימטרי כדי שהלחם יצא מענין ) זו אחרי זו צמודות מאוד.

למלא את כל המגש, ולעבור להכין את הלחם השני.

מהבצק אם ישאר, גלגלו לרולדה וחתכו לפרוסות. שימו במגש כמו בתמונה למעלה ( לשושנים ).

הניחו להתפחה עד שיכפיל את נפחו.

חממו תנור ל-180 מעלות, ואפו בערך 15 דקות או עד שהבצק משחים קלות.

הוציאו מהתנור, מרחו בשמן הזית, עלי הבזיליקום והשום בנדיבות על הלחם.

החזירו לתנור לעוד כעשר דקות עד רבע שעה, או עד שהלחם מקבל צבע שחום יפה..

הוציאו וצננו על גבי רשת.



הערה:

לא לנסות להוציא את הלחם מהמגש בעודו חם, כי הוא עלול להתפרק.

גם אז בזהירות בשתי הידיים כמו שמרימים תינוק.

מה נשאר לנו לעשות

לשבת מסביב לשולחן לא הרבה אנשים ולתלוש מהלחם הטעים.

תראו בלי שתרגישו לא נשאר מה לתלוש ;) זה יותר טעים מעוגה.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2364326&r=1


בהצלחה
 

נמושקה1

New member
עוגה מבצק שמרים מדהים

לא מוותרת עליו כל שבת מילוי אחר צורה שונה.
1 כוס שמן

1 ושלושת רבעי כוסות מים

3 סוכר וניל

שלושת רבעי כוס סוכר

3 ביצים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל החומרים וללוש בצק רך.

(אם אין לכם זמן היום להתעסק עם העוגה אתם יכולים להכניס את הבצק מכוסה למקרר לכמה שעות ואפילו לילה.

מתפיחם את הבצק עד שמכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים.

(עוגה אחת לכם עוגה אחת לחמה ;) ועוגה אחת לי :p בפעם הבאה שתכינו תתנו לשכנה ;)

מכסים את הכדורים ל15 דקות התפחה.

על משטח מקומח מרדדים כל כדור . ומורחים את המילוי.

מגלגלים לרולדה ומחברים קצוות.

לוקחים מגש מרופד בנייר אפיה, ומניחים את הרולדה.

מתחילים לגזור לפרוסות (עם סכין או מספריים)

פרוסה ראשונה מכניסים פנימה .שתי פרוסות כלפי חוץ, עד שמסיימים לעצב את כל הרולדה.

אופים ב175 מעלות עד שהעוגה משחימה.

לציפוי העוגה יש כמה אופציות:

למרוח את העוגה לפני האפיה בביצה טרופה מעורבבת במעט מים.

בסיום האפיה מה שנותן ברק לעוגה מייד עם הוצאתה מהתנור למרוח סירופ סוכר

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

כמה טיפות של מיץ לימון טבעי.

לבשל את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס, להוסיף את הלימון ולבשל עוד כמה דקות, לצנן.

למילוי העוגה:

תתפרעו

אני הכנתי עם ממרח לוטוס שקניתי במחיר מופקע 25 ש"ח.ולפני שיגמר מהר מאוד בליקוק של כפית ועוד כפית מרחתי אותו על העוגה.

אזזזזז.....יש ממרח שוקולד

יש שוקולד וחלווה

יש אגוזים וריבה

יש קינמון

וישששש כיד הדימיון הפרוע שלכם

רוצה להגיד לכם שהבצק יוצא מדהים עם כל מילוי.

ותודה לבנות של קרמשניt

ושיהיה בהצלחה



טובה

הראשונה שתכין את העוגה זו דליה היא תקבל ממני ממרח לוטוס מתנה


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2553530&r=1
 

נמושקה1

New member
סבאייה שמרים

מעדן אמיתי
מי שלא מכין מפסידולמתכון

ומה צריך:

1 ק"ג קמח

3 כפות גדושות סוכר

1 כף דבש

1כף סילאן

1 כף שטוחה מלח

1 כף שטוחה שמרים

3 כוסות מים מהברז.

למריחה על הבצק:

100 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם מרגרינה.רכה מאוד.

את המרגרינה והחמאה לערבב בצלוחית.ולהשאיר על השיש.

אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר עם וו הלישה את השמרים,מלח , סוכר,סילאן ,דבש. לערבב כמה דקות.להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד ואפילו דביק.לא להוציא את הקערה מהמיקסר.לכסות ולהתפיח 20 דקות אחרי התפיחה הראשונה ללוש שוב דקה שתיים לכסות ולהתפיח 20 דקות. כך גם בפעם השלישית. בפעם השלישית לפזר קמח על כל הבצק ולכסות עד שיכפיל את נפחו.

אחרי שהבצק תפח נחלק לכדורים .

את הכדורים שוקלים במדויק כדי שכל כדור יהיה באותו גודל.

אתם יכולים להתאים לכם לפי גודל המגש שאתם רוצים לאפות (אני השתמשתי במגש ישן של פיצה שמזמן לא בתפקיד) אפשר גם בתבנית חד פעמית מרובעת. אני רציתי עגולה.

אחרי ששקלנו את כדורי הבצק. נכסה אותם וניתן להם לתפוח 15 דקות.

לקחת כל כדור לרדד דק בעובי של 3מ"מ ולמרוח בחמאה והמרגרינה המעורבבים.

לקפל את הבצק לרבע ולמרוח חמאה ומרגרינה. לקפל את הבצק כמו מעטפה וכל פעם למרוח את החמאה והמרגרינה

לצערי שכחתי לצלם את הקיפול אבל אתם בוודאי מכירים קיפול כמו של בצק עלים.

לשים בצד את הבצק המקופל כשהוא עטוף בקמח ולכסות.

כך לעשות עם כל כדורי הבצק.במשך הרידוד להכות את הבצק המרוח כדי להקל אחר כך על מלאכת הרידוד.

להכין מגש מתאים ולמרוח אותו היטב בחמאה.

כעת ניקח את הכדור הראשון שרידדנו וקיפלנו ונרדד אותו דק על משטח מקומח (בגודל המגש שהכנו)

נרים את הבצק עם המערוך ונניח אותו בזהירות על המגש .

אם לא הסתדר בדיוק הבצק על המגש אפשר לתת לו מתיחה בצדדים.

לרדד את הריבוע השני ולהניח אותו על הבצק ששמנו כבר במגש.

להמשיך כך עד שסיימנו עם כל הבצק.

לחמם תנור ל160 מעלות.

למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום וקצח.

לאפות חצי שעה .

כשהבצק משחים מלמעלה להוריד את הטמפרטורה ל150 מעלות ולאפות עוד חצי שעה בערך.

הערות והארות :

במתכון שקיבלתי מכינים עם חצי כוס סוכר, הוספה שלי זה כף סילאן וכף דבש ושלוש כפות סוכר.

עוד אמרו לי 200גרם מרגרינה ו100 גרם חמאה. אני שמתי מאה חמאה מאה מרגרינה. (בהחלט מספיק)

כששאלתי למה לא רק חמאה? אמרו לי כי ככה יוצא טעים.אם אתם רוצים נסו עם חמאה.

ולסיום...לא ראיתי מעולם איך מכינים סבאייה שמרים אז הכנתי מאיסוף אינפורמציה משלושה תימנים.

וזה מה שיצא.

ואני מודה שיצא טעים.

רק תכינו רסק עגבניות וקצת חריף ;)

ותהנו.

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2556471

טובה
 

רותי410

New member
טובבבבההה!! נהיית תימנייה? קראתי

בשבוע שעבר שאת הסבאיה רוב התימנים לא מכירים ולא יודעים להכין.
וזה סופר מסובך - איך הצלחת??
אני חושבת שבגלגולים הקודמים שלך הייתה תימנייה,עיראקית, מרוקאית וכו' וכו'.
בינתיים אני יכולה רק לפנטז על זה. אני אפילו לא חושבת שמוכרים סבאיה.
אני לא מפסיקה להתפעל מהתוצר שלך.
והכנתי את לחם התלישות שלך (חוץ מלחם האגוזים)
וגם את בצק השמרים עם השמן - הוא כל כך רך ונעים.
איזה גשם של מתכונים נהדרים הורדתן עלינו!!
(וראיתי שלא נפקד מקומו של מיץ התפוחים הזכור לטוב!!!)
אני תכף הולכת להעתיק את המתכונים שלכן.
 

monday

New member
טובהל'ה מזמינה את

המאפים שלך בכייף אלי ל
כי מה לעשות בענייני שמרים ולחמים אני שני ידיים צ'פצ'וליות...

כל מאפה שלך זה מלמיליאן +++

כייף של מנות הבאת לנו, יישר כוח יקירה ורק בריאות כל הזמן
 

נמושקה1

New member
דליוש יקרה שלי בהמון


ושמחה רק תזמיני.
ותודה לך יקירה על שיתוף במגוון מתכונים ניפלאיםםםםםם בהחלט לא פחות משלי
לך כל מתכון מיליון דולרררר.
ולכבוד שבת הולכת להכין את העוף עם רוטב צ'ילי שלך מאמינה שיחוסלל.
תודה מאמי הרבה בריאות
ו
ענקקקקק
טובה
 

monday

New member
טארט גבינה ופסיפלורה לימוני

טארט גבינה ופסיפלורה לימוני / השפית מיכל לוי אלחלל


החומרים לתחתית הבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה שלמה
2 חלמונים


החומרים למלית:
קליפה מגוררת ומיץ מ-2 לימונים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כוס תוכן פרי פסיפלורה בשל


לתבנית פאי בקוטר 24 ס''מ


הכנת הקלתית:
במעבד מזון מעבדים את הקמח וקוביות החמאה הקרה לבצק פירורי. מוסיפים
את אבקת הסוכר, המלח, ביצה והחלמונים. מעבדים עד שנוצר כדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה. מחממים את התנור לחום בינוני
של 180 מעלות ומשמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח,
לעלה הגדול קצת מקוטר התבנית. מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות.
שומרים במקרר.


הכנת המלית:
בקערת מערבל, מערבלים את קליפת הלימון ומיץ הלימון, הביצים, הסוכר
וגבינת המסקרפונה לקרם אחיד.
מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תוכן הפסיפלורה. יוצקים על הקלתית
ואופים 30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה. מאחסנים במקרר.
מקשטים ברצועות קליפת לימון או ליים דקיקות.


הערות monday למתכון:
הכנתי את המתכון עם תבנית בקוטר 26 ס''מ. לבצק הוספתי עוד כ-3/4 כוס
קמח בערך, מפני שהוספתי עוד ביצה שלמה בגודל xl שלדעתי לא היה צורך
ומספיקות היו 2 החלמונים בלבד. אתם כמובן תנהגו אחרת.
בסופו של דבר יצא בצק מצויין.

הערות monday לגבי המלית:
שמתי רק 2 ביצים שלמות בגודל xl ואת תוספת 2 החלבונים שנשארו לי מהבצק.
מזגתי את קרם הגבינה על קלתית הבצק, ומעל יצקתי את הפסיפלורה. ערבלתי את הפסיפלורה סתם כך בצורת שייש....
אפיתי כ-35 דקות בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות...אבל כל אחד לבדוק לפי התנור שלו. יצאה עוגה



בתיאבון ולהנאה, יש לכם בבלוג סדנת הכנה
 

monday

New member
עוגת גבינה

עוגת גבינה


החומרים:
7 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר

1 קופ` אינסטנט פודינג וניל
750 גר` גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
2 מיכלי שמנת חמוצה
5 כפות קורנפלור
קליפה מגוררת מלימון אחד


לקישוט:
מעדן אוכמניות כחולות של סאן דלפור - 100% פרי


אופן הכנה:
בקערה שמים את הפודינג והחלמונים ומערבבים. אח"כ מוסיפים את הגבינה הלבנה,
את הסוכר, השמנת החמוצה והקורנפלור ומערבבים עד למרקם חלק.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר, מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה
ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מעבירים לתבנית קפיצית מס` 26 או תבנית סיליקון.
אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות ראשונות עם תבנית מים ליצירת אדים,
ואח"כ מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד כ-40 דקות.
לאחר שהעוגה הצטננה היטב מקשטים במעדן האוכמניות ומגישים.


הערות monday:
לא ידוע לי מקור המתכון, לכן לא נרשם
עוגה פשוטה אך נעשתה בהמון אהבה
תהנו
 

monday

New member
עוגיות בוהן

עוגיות בוהן / קרין גורן

החומרים:
2 כוסות גדושות קמח
2/3 כוס אבקת סוכר
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן - 80 מ''ל


למילוי העוגיות:
ממרח חלבה / נוטלה או ריבה


אופן הכנה:

* מחממים תנור ל-160 מעלות.

* במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות ( פולסים ) רק עד שהבצק מתגבש.

* מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס''מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.

* אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב ( הן אמורות להישאר בהירות ). מצננים.

* ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה ( בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית ).
שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, מחוץ למקרר.


הערות monday למתכון וטיפ קטן:
עשיתי עוגיות יחסית גדולות, ויצאו לי 19 עוגיות. אפיתי בתנור מחומם מראש על חום של 160 מעלות כ-25 דקות.
כדי ליצור שקע גדול יותר בעוגיה למילוי העוגיה: אפיתי 10 דקות והוצאתי אותם בשביל להעמיק את שקע האפיה
למילוי, בעזרת ידית הכפית. כך אפשר ליצור את השקע יותר עמוק וללא שריפת הבוהן מחום הבצק....



בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
עוגיות מקל סבא

עוגיות מקל סבא / השף קונדיטור רוית חן


החומרים:
1/2 כוס סוכר
200 גר` חמאה
1/2 2 כוסות קמח
1 ביצה טרופה
10 גר` אבקת קקאו


לציפוי:
1 ביצה טרופה
סוכריות מזרה צבעוניות או פתיתי שוקולד


אופן הכנה:
לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה, להוסיף סוכר ולערבב היטב.
להוסיף ביצה ולערבב, להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
לחלק את הבצק לשניים, להוסיף לחצי מהבצק את אבקת הקקאו וללוש עד לקבלת בצק חום,
ליצור משני הבצקים נחשים. להניח נחש לבן עם נחש שחור ולפתל אותם יחד.
לעקל את החלק העליון של כל נחש לצורת מקל סבא.
למרוח את העוגיות במעט ביצה טרופה, לפזר סוכריות צבעוניות ולאפות בתבנית תנור על נייר אפיה
בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.


הערות monday למתכון:
הכנתי עם 20 גר` של אבקת קקאו כדי לתת צבע שוקולדי יותר חזק.
אפיתי בחום של 175 מעלות 20 דקות בול. פיזרתי מעל פתיתי שוקולד.


בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
עוגת גבינה עם ''קליק''

עוגת גבינה עם ''קליק'' / שי עשהאל


החומרים:
1 חב' גבינת כנען
750 גר' גבינה לבנה
5 ביצים
1 כוס קמח תופח
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
300 גר' שוקולד צ'יפס


לרוטב:
3 כפות ריבת תות
1/3 כוס מים


אופן הכנה:
לערבב היטב את כל החומרים ובסוף להוסיף את השוקולד צ'יפס.
לאפות בחום של 190 מעלות למשך כ-40 דקות.


הכנת הרוטב:
להרתיח את ריבת התות עם המים. כשהעוגה מוכנה ומקוררת למרוח
בעזרת מברשת את רוטב הריבה לזיגוג.



הערות monday למתכון:
הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון מעוצבת בקוטר 26 ס''מ. במקום שוקולד
צ'יפס שמתי 2 חב' כדורי ''קליק'' חלבי של 75 גר' כל אחת.
את כדורי השוקולד ערבבתי עם מעט קמח בתוך שקית ניילון כדי שלא
ישקעו לי למטה בתוך העוגה.
אפיתי בחום של 180 מעלות בתנור מחומם מראש עם מים בתוך
תבנית התנור. אפיתי בול 40 דקות.
אבל כל אחת ואחד יסתכל לפי התנור שלו...
השארתי את העוגה בתנור עוד כשעה ורק אחרי כן הוצאתי החוצה.
את העוגה השארתי במקרר למשך
לילה להתייצבות מלאה ורק אחרי הוצאתי את העוגה מתבנית הסיליקון.


סדנת הכנה מחכה לכם בבלוג

בתיאבון ולהנאה
ֻ
 

monday

New member
עוגיות פרח עם מטבעות שוקולד

עוגיות פרח עם מטבעות שוקולד / אביגייל מייזליק


החומרים:

200 גר' מחמאה
ביצה אחת
3/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
2 כוסות קמח
1 כוס שקדים טחונים
מטבעות שוקולד מריר



אופן הכנה:
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את המחמאה, הביצה, אבקת הסוכר והמלח, עד שמתקבלת
תערובת אוורירית ורכה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים.
ממשיכים לערבל מעט ככל האפשר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
במידת הצורך אפשר להוסיף 2-3 כפות מים. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס''מ. בעזרת חותכן עוגיות בצורת פרח, חותכים עוגיות ומעבירים לתבנית אפיה
מרופדת בנייר אפיה.
מניחים במרכז כל עוגיה מטבע שוקולד אחד. אופים בחום של
180 מעלות למשך 15 דק' או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים.


הערות monday למתכון:
הכנתי עם חמאה ובמקום כפתורי שוקולד מריר, כפי שאתם רואים הכנתי עם הלבנים...
השתמשתי בחותכני עוגיות קטנטנים ויצר מראה שונה לעוגיות.
העוגיות ממש נימוחות בפה כמו ביסקוויטים



בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
עוגת שיש נוטלה

עוגת שיש נוטלה / תמי רון


החומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה - 250 מ``ל
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
4 כפות נוטלה


לגיוונים:
מוסיפים לתערובת 1/2 כוס שוקולד צ`יפס
מוסיפים לתערובת 1/2 כוס אגוזים קצוצים



אופן הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש-קייק.
מערבלים שמנת עם ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 5-3 דקות עד שהתערובת מתעבה.
מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מוציאים 1/3 מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים עם נוטלה לקבלת תערובת בצבע חום אחיד.
יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית, מוסיפים את התערובת עם הנוטלה ובוחשים בתנועות עדינות
ליצירת מראה שיש.
אופים 45 דקות עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.


**הערות לעוגת שיש נוטלה:
בספר מבטיחים "עוגה בחושה וטעימה במיוחד, והכל בזכות הנוטלה". כל מילה בסלע.
העוגה טעימה, רכה, אוורירית ומתחסלת כהרף עין.


מקצה שיפורים:
במתכון מבקשים לאפות את העוגה במשך 45 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.
בפועל, 45 דקות אף פעם לא הספיקו, ומאז שהספר התגלגל לידיי אפיתי את העוגה
הזו לפחות חמש פעמים. מה הפתרון? בדרך כלל אני אופה את העוגה בתנור שחומם ל-170 מעלות,
עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.


בטעם טוב:
העוגה פשוט מעולה, כל מה שעוגה בחושה צריכה להיות. רכה, טעימה, אוורירית, ובאופן כללי משמחת
לבב אנוש -
בין אם הוא אורח שצריך להאכיל או בן בית שבא לו משהו נחמד ליד התה של הבוקר.
הפלוס הגדול שלה הוא באמת קלות ההכנה. פלוס מינוס 10 דקות מרגע שתתחילו לעבוד עליה,
העוגה כבר תהיה בתנור.

** כל אלו הערות של תמי רון


הערות monday למתכון וטיפ לאי שקיעת שוקולד צ'יפס פנימה:
הכנתי את העוגה עם 2 כפות נוטלה במקום 4. את יצירת השיש יצרתי בתבנית עצמה כאשר
הוספתי את הנוטלה לתוך התבנית ושם קשקשתי את יצירת השיש.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 170 מעלות, 45 דקות.
לאחר 5 דקות של תחילת אפיה הוצאתי את העוגה ואז פיזרתי את שוקולד הצ`יפס,
( כך השוקולד או כל דבר אחר שתרצו להוסיף לא שוקע לכם פנימה ).
כמובן מחזירים חזרה לאפיה וממשיכים לאפות את הזמן שצריך.
אני הכנתי בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס``מ ולא בתבנית אינגליש-קייק.
יצאה מעולה ורכה מאוד.


בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
גלילות אגוזים ותמרים

גלילות אגוזים ותמרים / פסקל פרץ רובין


החומרים:

לבצק:
3 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה
200 גר' חמאה או מרגרינה
1 כפית תמצית רום
1 שקית אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפיה


למלית:
1 קופ' ממרח תמרים ואגוזים
1 קופ' ממרח קוקוס


אופן הכנה:
שמים את הקמח בקערת מערבל, בגומה יוצקים את השמנת.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים עד שהבצק ניתק מהדפנות.
מחלקים ל-3 חלקים, מרדדים, מורחים את המלית ומגלגלים.
אופים בחום של 180 מעלות כמחצית השעה.



הערות monday וטיפ לעוגיות:
הכנתי 3 רולדות כאשר כל אחד מילאתי במילוי שונה: אחת מילאתי בממרח נוטלה ואגוזי לוז ביחד עם פתיתי קוקוס
שפיזרתי מעל הממרח, הרולדה השניה מילאתי בממרח תמרים ואגוזי פקאן שבורים גס
והשלישית מילאתי בממרח הקוקוס. אפיתי בחום של 175 מעלות כ-40 דקות או עד להזהבה בהירה ויפה.

לטיפ:
רוצים לחלק את הרולדות לפרוסות יפות ושהמלית בפנים לא תצא? לפני האפיה,
מניחים את הרולדות המוכנות בהקפאה לכ-30 דקות, מוציאים ומסמנים בעזרת
סכין סימני חיתוך בתוך הרולדות, כך המלית נשמרת, וכאשר מוציאים מהאפיה
אנחנו פשוט ממשיכים עם סימני הסכין עד לחיתוך מושלם של העוגיה עם מלית יפה בתוכה.
כך אפשר לעשות בכל רולדת מילוי כלשהיא.


בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב / קרין גורן


לשכבת שוקולד פתי בר וריבת חלב:
250 גרם ביסקוויטים שבורים גס בטעם רגיל או שוקו
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 מיכל שמנת מתוקה


לשכבת מוס ריבת חלב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג ריבת חלב ( או 1 חבילה פודינג וניל בתוספת 2 כפות ריבת חלב )


לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר


לקישוט:
2 כפות ריבת חלב


מכינים את שכבת השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב:
ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה ( בסיר על אש קטנה או במיקרוגל ).
מסירים מהאש ומצננים 5 דקות. מערבבים פנימה את שברי הביסקוויטים ומשטחים את
התערובת בתבנית עגולה בקוטר 24 ס``מ משומנת.


מכינים את מוס ריבת החלב:
מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב. ( אם משתמשים בפודינג וניל + ריבת חלב,
מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב, מוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה ).
משטחים מעל את תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.


מכינים את הציפוי ומקשטים:
בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ( מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח ).
שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד.
מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני ההגשה.
פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.


הערות monday:
מזהירה אתכם מראש, זו עוגה ממכרת, שאי אפשר להפסיק ליישר...
מסירה כל אחריות ממני לכל נזק שייגרם...



בתיאבון ולהנאה
 
למעלה