כרוב כמעט שלם ממולא כל טוב
זו החידה וזהו פשרה והקדמה אקדים ואומר למה אני נותנת את הסדנא בלילה.כ מפני שאני יוצאת מוקדם בבוקר לעבודה,וכשאני חוזרת ומתישבת ליד המחשב הרבה זמן אני נדבקת לכסא. ועוד קצת הקדמה על המתכון: את הרעיון שאבתי מחוברת על השולחן ושיניתי אותו.הופיע במילוי בשרטחון ,אנשובי ביצים ,חזה עוף.פרות יבשים.בשר אני לא אוהבת..אנשובי ובשר? לא הולך דגים ובשר.
ולכן אתן את מה שאני הכנתי ואתם תשתוללו לפי מה שבני הבית אוהבים. הרבה עבודה ומתאים לאירוח.אבל כדי להאכיל אורחים צריך לנסות קודם את התבשיל אז בני הבית היו שפני ניסיון שלי.ואמרו לא רק ל אירוח!.וכשהם יבקשו שוב שהם יכינו
את העבם הזה מכינים לשמחות.יצא מעדן חומרים: כרוב אחד גדול ויפה. למילוי הכרוב: בצל קצוץ לקוביות חופן צימוקים חופן חמוציות 3-4 מישמשים חתוכים לקוביות קטנות 4 שיזיפים יבשים מגולענים חופן קטן של צנוברים קלויים 200 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות 300 גרם חזה עוף טחון כוס אורז פיטרוזיליה פלפל שחור מלח רוטב צילי מתוק
כמובן את הכל אתם יכולים לשנות לפי טעמכם לציר הכרוב הממולא: שתי קופסאות רסק עגבניות קורט סוכר מיץ מחצי לימון בצל קצוץ דק שתי כפות דבש כף סילאן פלפל שחור מלח.
כמובן אלו שלא אוהבים מתוק שיורידו את המתוק אבל...את הקורט סוכר להשאיר כדי לשבור את החומציות של הרסק אופן ההכנה: להרתיח מים בסיר גדול.להוציא את הקלח מהכרוב.כשהמים רותחים להכניס בזהירות את הכרוב ולהרתיח כ8 דקות.להוציא את הכרוב ולתת לו להתקרר.בנתיים מכינים את המילוי. המילוי:: לטגן את הבצל,להוסיף את העוף הטחון לטגו עד שמשנה צבעו.להוסיף את הכבדים הצלויים לטגן עוד כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים והתיבול לטגן עוד עמה דקות.ולצנן. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל להוסיף את הרסק הסוכר מלח ופלפל שחור לטגן כמה דקות.להוסיף את שאר המצרכים ומים.
המים צריכים לכסות את חצי וקצת יותר מהכרוב בשעת הבישול כאן מתחילה המלאכה
הפשילו שרוולים.לקחת קערה ולהניח בה בד חיתול או כל בד אחר כשהבד יוצא מהשוליים של הקערה. להתחיל לפרק את הכרוב ולהניח את העלים בחפיפה מסביב לדפנות הקערה.כשאתם מרגישים שהנחתם מספיק עלים ונשארו העלים הקטנים.סיימתם.שימו גם כמה עלים באמצע.עכשו אפשר לשים את המילוי .ולקשור את החיתול כמה שיותר צמוד לכרוב . הביאו לרתיחה את הציר והכניסו את הכרוב הקשור בבד. הביאו שוב לרתיחה .והנמיכו את הלהבה.לבשל שעה וחצי.כשמידי פעם אתם מנענים את הסיר כדי שהציר יחלחל לתוך הכרוב. להוציא את הכרוב מהסיר לשים במסננת להגרת הנוזלים אחרי שהתקרר מוציאים את הכרוב על צלחת בזהירות. בזמן ההגשה שמים את הרוטב על הכרוב. אז עכשו יש לי לא רק כלים בשריים וחלבי. יש לי גם חיתול חלבי לגבינת שמנת.ויש לי גם חיתול בשרי
הרבה עבודה אבל טעים ומרשים..תהנו
טובה. קודם התוצאה