זרעי הצ'ייה

האמיתית

New member
זרעי הצ'ייה

האם נדרש לכתוש/להשרות במיים את זרעי הצ'ייה או שניתן לאכול אותם כפי שהם? תודה
 

אבי519

New member
למיטב ידיעתי צריך לטחון או ללעוס אותם אחרת הם לא מתעכלים

החימום לא כלכך מומלץ אבל אני מחמם אותם קצת כ 100-110 מעלות, עד שהם יבשים וקצת קריספי , לוקח בכפית ולועס היטב.
אבל אני מעדיף זרעי פשתן במיוחד הזהוב , הם יותר טעימים וגם מכילים יותר אומגה 3 ויותר חומרים בריאים אחרים.
וגם יותר זולים.
 

ו אולי

New member
עד כמה שידוע לי להבדיל מפשתן, אין צורך בטחינת זרעי צ'יה

לא בטוחה לגבי השרייה
ועדיף לא לחמם
 

Gidi Shemer

New member
היי,

אין צורך לכתוש. כמו שנכתב פה, זרעי פשתן צריך לטחון. עם זרעי צ׳יה פשוט צריך להשרות אותם בנוזל.
אין בעייה בלחמם. אנשים מודאגים לפעמים מחימצון של חומצות השומן, אבל זה לא קורה גם לאחר אפייה ארוכה. חומצות השומן יציבות מאד, כנראה בגלל נוגדני החמצון בזרעים
 

אבי519

New member
אני מאד אוהב זרעי פשתן מיובשים בתנור .

 

bogib

New member
חייבים להשרות את זרעי הצ'יה בנוזל?

או שאפשר לאכול אותם "על יבש" או לחילופין, לשפוך אותם לכוס נוזל ולשתות מיד?
תודה
 

אבי519

New member
עדיף ללעוס כי אחרת זה עלול לא להתעכל

עיכול זה לא מדע מדוייק, חלק תמיד יתעכל וחלק לא יתעכל, ידוע שזרעים רבים הטבע יצר כך שיוכלו לעבור את מערכת העיכול בשלום כדי שינבטו אחר כך...
לזרעי פשתן יש קליפה מאד עבה ולכן חשוב יותר ללעוס ולפצח אותם .
בצ'יה יש קליפה דקה יותר .
בכל מקרה עדיף לטחון או ללעוס או למעוך כדי לשבור את הקליפה.
 
למעלה