אזהרה לגבי אזרחות ספרדית

Global Warmer

New member
אזהרה לגבי אזרחות ספרדית

שלום לכולם,

החלטתי לשתף אתכם בהתנסות האישית שלי בנושא אזרחות ספרדית, מכיוון שהיא איננה רק נחלתי אלא מסתבר גם לעוד רבים שמתביישים לשתף ברשת.
אני מניח שרובכם יודעים שמדובר בדרך מפרכת וארוכת זמן (ההתכוננות ארכה לי כשנה וחצי, לא כולל את זמן ההמתנה לאישור החוק) הכוללת הוצאת אישורים רבים גם מישראל וגם מספרד, לימוד ספרדית ומעבר מבחנים, תרומה למוסדות שונים בספרד (על מנת להוכיח קשר עכשווי לספרד) ולבסוף הגשת בקשה דרך הפלטפורמה הדיגיטלית לנוטריון.

ולמרות כל הקשיים עד אותו שלב, רק כאן התחילה הבעיה. בשלב המשמח בו עברת את כל הדרך המפרכת, אתה מתרווח בנוחות על הכיסא ומגיש דרך האינטרנט. לאחר בחירת הנוטריון הוא אמור ליצור איתך קשר על מנת לתאם פגישה בספרד כדי לגבש תצהיר נוטריוני ולהגיש למשרד הפנים (כן, רק אז התהליך באמת מתחיל!), שלאחריו אמורה להיות המתנה של שנה שאם בסופה אין תשובה, זה אומר שהבקשה נדחתה ללא זכות ערעור. מרתיע.

אבל זו לא הבעיה. הבעיה היא שהנוטריון הזה לא יוצר קשר בכלל. אז ניסיתי ליצור איתו קשר בעצמי. שלחתי אינספור מיילים ללא מענה, חייגתי בשיחות חו"ל למשרדו של אדון נוטריון שבו ענתה לי פקידה מיובשת שסיבנה אותי בתשובות לא מחייבות ("תשלח רק מייל ואני אדאג שיענו לך" רק תדמיינו את זה במבטא ספרדי כבד שיהיה מעט קשה להבנה למי שלא דובר כשפת אם) ואחר כך שלחתי גם עוד מיילים לכתובת אחרת שהצלחתי לאתר במקרה באיזה אתר עלום (לאדון נוטריון גם אין אתר), גם ללא מענה. ניסיתי לפנות לשגרירות ספרד, שכמובן ולא משתפים פעולה. עורכי דין אחרים רק הטיפו לי מוסר על זה שלא שכרתי אותם במחיר מופקע של חופשה חודשית בהוואי.

בנוסף גם מסתבר שיש אגרה לשלם, אך כמובן במסורת הספרדים אין שום דרך לשלם אותה בשום מקום, אפילו השגרירות אינה יודעת. הנוטריון אמור לעזור, אבל הוא כמובן שקט יותר מרוח הרפאים הביתית שלי. מצאתי איזה חשבון בנק בספרד שטוענים שאפשר להעביר אליו כסף-אך עכשיו הפלטפורמה באתר הבקשות נסגרה לעריכה (היא מלכתחילה לא ביקשה שום הוכחת תשלום!), ואני בטח שלא אשלם 100 יורו+אגרות לחשבון עלום בלי שיש מישהו שבכלל עונה בצד השני.

אז בסופו של התהליך הזה אתה מרגיש אידיוט. אידיוט מוחלט שטרח להביא את כל האישורים הנדרשים לפי החוק (והוכחתי בבירור מוצא ספרדי), עבר את כל המבחנים המטריחים (שילמתי אפילו עבור קורס!), ושלא נזכיר את כל הכסף והזמן הרב שנזרק לפח.
ומה עוד? מסתבר שאני לא היחיד. עוד רבים כמוני עברו את אותה אינקוויזציה מודרנית. כנראה שאף עם לא באמת משתנה באופיו, או לפחות הספרדים נשארו אותו דבר.
לצורך הפרוטוקול, נכון לרגע זה לא ידוע לי על ישראלים שקיבלו אזרחות ספרדית.

לתשומת לבכם.

נ.ב. לגבי אזרחות פורטוגלית אין לי מושג רב, ממה שאני מבין הרבה מגישים אך רק מיעוט מקבל. גם לא ברור לי איך מוכיחים מוצא פורטוגלי.

forglemmigej

New member
מצטערת מאד לשמוע

כל הזמן היתה לי הרגשה שהכל חרטא , אם מוכיחים אזרחות לפי כל המסמכים הנדרשים אין שום סבה להתקע בסוף .
באמת מה הקשר של הספרדים לגרוש ספרד, זה קרה לפני כ500 שנה זה לא כמו המצפון של הגרמנים שזה קרה לפני 70 שנה . תיכך נתבע את אלוהים שגרש אותנו מגן עדן זה קרה לפני 5000 שנה.
אפשר להבין את הפלסטינאים שגם בונים על זכות השיבה וישראל תוקעת להם אצבע בעיין..אגב אני לא 0מולנית בכלל

pichinan

New member
מספר הערות לגבי המציאות בנושא זה

ספרד העניקה אזרחות ספרדית ליהודים ספרדים בחצי השנה האחרונה, עד היום הוענקו יותר מ 5000 אזרחויות ליהודים מכל העולם, למעשה זו האזרחות שיחסית למספר הבקשות אושרה לתחילת הליך בקצב המהיר ביותר. בתקופה האחרונה היתה בעיה מנהלית-משפטית שגרמה לעצירה כמעט מוחלטת של מתן אזרחויות (בעיקר אזרוח תושבים), סיפור ידוע שעשה הרבה רעש. למרות הכל בשבועות האחרונים מספר יהודים מקובה, פנמה, טורקיה קיבלו את האזרחות.

עכשיו צריך לומר את האמת: לפעמים נראה שהשגרירות בארץ היא די אנטי, הקונסול כנראה לא ממש מרוצה מכל העניין (בעיקר בעידן שבו היחסים הדיפלומטים עם האיחוד האירופאי לא הכי טובים - כן, זה משפיע). רוב היהודים שקיבלו את האזרחות על פי החוק האמור הם לטינים, ומה שמאפיין אותם זה ששגרירות ספרד בארצם עשתה הכל על מנת שההליך יסתיים בהצלחה. באופן כללי הספרדים רואים במדינות הללו שותפות לתרבות, שפה וכו' וכל פעם שצץ איזה חוק שמאפשר מתן אזרחות, הם נרתמים למשימה, דבר שבארץ לא קורה. כך היה עם חוק הזכרון שהעניק לפני מספר שנים אזרחות לעשרות אלפי לטינים צאצאי גולים. בספרד משרד המשפטים לא ממש יודע מי יצר קשר עם מי, מי עשה את זה דרך האינטרנט וכו' - הם מקבלים בקשות ברגע שההליך הנוטריוני הופך לציבורי, מבחינתם מדינת המקור זו סטטיסטיקה, הם מאמינים שהם נותנים ליהודים שירות טוב, והאמת היא שהם לא ממש טועים, הם פשוט לא יודעים שבישראל נאלצים כולם לעבור את כל מה שאתה עברת. לאחרונה אושר למבוגרים פטור מהבחינות, דבר שלא קיים באף מקרה אחר של מתן אזרחות. אז לקרוא לזה אינקוויזיציה וכיוב' זה ממש מוגזם (כנראה שאין לך מושג מה עובר מתאזרח בישראל שאינו יהודי), וההערות של מנהלת הפורום הזה גם לא במקומן. ההליך דווקא יותר יעיל מבחינה טכנולוגית מבמדינות אחרות, אבל אחרי הכל מדובר במתן אזרחות על בסיס קשרים של 500 שנה, זה לא סוג אזרחות שניתן בצרורות, הוא גם אורך יותר זמן ועובר יותר שלבים.

לגבי הנוטריונים, יש ויש, לי מוכרים שני משרדים יעילים, אבל אין ספק שיש כאן בעיות למי שעושה הכל לבד ואת זה צריך לתקן (לא יקרה בקרוב). לגבי המבטא הספרדי, כן - הם דוברי ספרדית, אין מה לעשות. גם כאן היתרון של הלטינים ברור, יותר נוח להם ליצור קשר ולדבר עם אנשים דוברי ספרדית, כנראה שרבים מתוסכלים מהצורך לדבר בשפה אחרת.

נ.ב. לגבי ישראלים, על פי השגרירות לפחות יש מעטים שכבר עברו את ההשבעה.

forglemmigej

New member
אם התנאים קבועים לכולם אין שום סבה שמישהו מפנמה

או טורקיה יקבל יותר מהר ממישהו מישראל, אגב מה בדיוק לטיני בטורקיה..
רוב היהודים בדרום אמריקה הם בכלל צאצאים של הגירה מזרח אירופאית ככה שהסיפור הזה מוזר ביותר שפתאום צצו שם אלפים מגלות ספרד.
זה רק מזכיר לי סיפור ששמעתי פעם על מדד השחיתות באירופה, זה הולך ככה, כשמנסים לשחד עובד ציבור (שוטר למשל) בצפון אירופה על ידי זר ,הוא מציע לו פאקט סיגריות וישר נשלח לכלא (המשחד) , ככל שיורדים דרומה אז באיטליה מציעים קופסת סיגריות וזה עובר בלי בעיות , בספרד מספיקה רק סיגריה..
*כמובן שלא כולם כאלו

pichinan

New member
שוב, הערות שלא במקומן

ראשית, במדינות דרום אמריקה קהילות ענקיות של יהודים ספרדיים, בעיקר בקובה, ארגנטינה ועוד, חבל מאוד שאינך מבררת עובדות לפני שאת רושמת. יש להן גם היסטוריה מרשימה מאז הגירוש, שהתחילה ביהודים שהצטרפו לקולומבוס ולמסעות מאוחרים יותר כי זה הקנה להם הגנה מהרדיפות והגירוש. רבים מהאנטישמים בתקופות מאוחרות יותר האשימו את אותם יהודים (כמובן) בכל הרע שקרה באמריקה הלטינית (יש גם מי שטוען שקולון היה יהודי, אבל זה סיפור אחר). לגבי טורקיה, מדובר במדינה שעשתה הכי הרבה לשימור היחסים עם ספרד, להשבת האזרחות ולשימור התרבות היהודית-ספרדית, יהודים טורקים קיבלו אזרחות ספרדית מיוחדת עוד לפני החוק הנוכחי כי זה היה חשוב להם, ומכאן שטורקיה יוצאת דופן.

חוץ מהעבודה ששוב, הנציגות הדיפלומטית שם הרבה יותר מעורבת. ולמרות שמה שאת אומרת נכון באופן פורמלי, אין מה לעשות, אנשים הם אנשים ויש להם דעות שלצערנו (או לשמחתוו, תלוי) משפיעות. ראה ערך הבדלים תהומיים בין קונסולים ישראלים במדינות שונות.

לגבי היתר, קשה אפילו להגיב. בין אולמרט לעסקת הצוללות, נראה לי שהשתיקה יפה. שוטרים שלוקחים שוחד? באיזו מאה? השחיתות בספרד היא ממסדית, כמו בארץ, מעסקאות נדל"ן עד מפלגות, ולאחר התפוצצות בועת הנדל"ן היא ירדה בעשרות אחוזים, שכן נפתחו המון חקירות וההתמודדות של מערכת המשפט הספרדית מאז המשבר התגלתה כיעילה (משרד התובע המיוחד שהוקם לשם כך גם קיבל ציון לשבח מה EU). אבל שחיתות משטרתית ושוחד ברמת האזרח - ספרד לידיעתך מקום חמישי בלבד (לטובה - מקום ראשון אוסטרליה ודנמרק), בעוד ישראל במקום ה 27. זה לגבי אלגורית הסיגריות שלך. מדינות אזרח אירופה, אגב, בהקשר זה גרועות הרבה יותר (נוסיף את ההערה שלך: *כמובן שלא כולם כאלו)

Global Warmer

New member
אני מבין שאתה מנסה להגן על כבודם

אבל על איזה כבוד יש להגן אם התהליך הזה פשוט תקוע?? איפה קיים כזה דבר שאדם פועל לפי חוק ומגיש בקשה עם כל מה שנדרש והרשויות מתעלמות ממנו? מצטער, אי אפשר להצדיק אותם כאשר הם מוכרים לך חתול בשק! ועוד לא מדובר כאן בתהליך קל, שמגישים שניים וחצי מסמכים והופ'לה מקבלים אזרחות! אי אפשר להצדיק כזו התנהגות מצידם. אין סיכוי שזה היה קורה במדינות אחרות, כולל מזרח אירופה (ואני מדבר מידיעה).
ה-5,000 איש האלו שקיבלו אזרחות מורכבים ברובם באנשים שהגישו בקשה בהליך הקודם, כלומר הליך ההתאזרחות על ידי מגורים. אלה אנשים שכבר גרים שם! אם לממשלת ספרד הייתה כוונה להעניק אזרחות למי שלא מתגורר בספרד כך היה צריך להיעשות, ולא להעביר חוק מסורבל ומבולגן שבסופו אף אחד לא שם עליך פס! מאידך אתה מגן על כבודם, ומגיסא אתה לא מציע פתרון לבעיה.
לאור זאת, אני חוזר על האזהרה שלי לגבי כניסה לתהליך הזה.
אני מתנצל על השפה החריפה שלי, כמובן שאין לי שום דבר אישי נגדך, זה הכל בגלל הספרדים.

republik

New member
אני לא מכיר את ההליך הספציפי

אבל זה לא מופרך בכלל שנציגות מקשה על אנשים לקבל אזרחות.
כך למשל, בבריטניה, שגם לפני ההצבעה לצאת מהאיחוד כבר שנים עויינת להגירה אירופית, הטפסים שצריכים אזרחים אירופיים להגיש כדי לקבל תושבות קבע הם בני כ-80 עמודים. הטופס הדומה בגרמניה הוא באורך 7 עמודים בלבד (ולשם ההבהרה, התנאים לקבל תושבות קבע על בסיס אזרחות אירופית הם זהים בשתי המדינות).
יותר מכך, מאז ההצבעה על היציאה מהאיחוד, הבריטיים פשוט מסרבים לאשר בקשות כאלה ומעכבים אותן - למרות שאין להם כל סמכות לעשות את זה.
כך שזה טוב ויפה ונחמד לומר שלא צריך לעשות את זה. המציאות בשטח עשויה להיות מאד שונה והיא אכן מאד שונה.

forglemmigej

New member
במקרה המדובר הוא הגיש את כל המסמכים

בגרמניה נמצאת Mutti שבעד הגירה זולה שתעשה עבודה שהגרמנים לא רוצים , ע"ע פליטים, באנגליה הם סבורים שהם לא זקוקים לעבודה זולה ובכלל לא זקוקים למהגרים, זכותה של כל מדינה להחליט מי יתישב על אדמתה

republik

New member
מנהלת פורום עוברים לאירופה לא מכירה חקיקה בסיסית?

על ארבעת החירויות שמעת? הקטע הזה שמדינות שחברות באיחוד האירופי מחויבות לאפשר לאזרחי האיחוד להתגורר ולעבוד בתחומן?
אז יש דבר כזה, ובריטניה עדיין חברה באיחוד למרות משאל העם ולמרות הפעלת סעיף 50, היא עדיין מחוייבת לחירויות האלה (באותה מידה שהיא ואזרחיה ממשיכים ליהנות מהן בינתיים).
ובכל זאת, עורכי דין שעוסקים בהגירה אירופית בבריטניה מדווחים שכבר חודשים שמשרד הפנים הבריטי פשוט מסרב לטפל בבקשות לתושבות קבע של אזרחים אירופיים, ומקשה עליהם סתם (וזה מעבר למה שבריטניה עשתה עוד לפני משאל העם כדי לדכא כמה שאפשר את השימוש בחופש התנועה של אירופיים לתחומה).
אני יודע שזה מקשה עלייך קצת שצפון אירופיים - ועוד הבריטים הישרים כסרגל - מתנהגים ככה אבל זו המציאות.

Luis12

New member
אותה מרקל לא באמת חושבת כך

המחסור הקיים הוא בעיקר בעבודות שדורשות הכשרה, שלא בהכרח פשוט להעביר לפליטים. פרט לכך גרמניה עובדת מאוד חזק על לשנות את הטרנד ושולחת לא מעט פליטים חזרה לארצות המוצא שלהם, לפעמים אף עם תמריצים כמו תשלום הטיסה ומענק כספי כדי שיוכלו להתחיל משהו חדש כשהם חוזרים כמו למשל איזה עסק קטן.

forglemmigej

New member
זה נכון מה שאתה אומר

אבל כשהוזמנו הפליטים (עלאק) מרקל לא היתה מודעת לכישורים (שאינם)..השליחה בחזרה קיימת ברוב המדינות שקבלו אותם אבל לא מפרסמים את זה במדיה כי זה יהרוס את התדמית. צביעות במיטבה.

אספרסו2

New member
שיא הצביעות הוא

לנסות לנקות את המוסר הגרמני מהעבר,לפחות למראית עין לגרמנים זה נראה כפרה על רצח העם שביצעו.אין אבסורד גדול מזה,להשקיע עשרות מיליארדים מכספי משלם המיסים הגרמני,מבלי שנתן מנדט לבזיון שימיט אסון בטווח הארוך,כי למרקל נראה שזה מחיר סביר בעבור עלה התאנה שיסתיר את הזוועה שביצעו .

forglemmigej

New member
חיפשתי ברשת על אותן קהילות ענקיות של יהודים ספרדים

וכל מה שמצאתי הוא מה שציינתי מקודם, רוב ההגירה למדינות דרום אמריקה היא ממדינות מזרח אירופה באמצע מאה ה-19 ועד שנות השלושים של המאה ה20, כלומר אשכנזים, אלו שהגיעו עם קולומבוס לא שמרו על היהדות ורובם נטמעו בתרבות המקומית כל מי שאני מכירה בארץ שעלה מדרום אמריקה יש לו שם אשכנזי טיפוסי מעולם לא פגשתי מישהו עם שם ספרדי .
עכשו אני אתן לך דוגמא איך עושים השבת אזרחות, בארגנטינה היתה הגירה מאד גדולה מדנמרק במאה ה19 הם שמרו על תרבות דנית, הלכו לבתי ספר פרטיים שלימדו בהם בדנית אבל זו ממש לא הפואנטה הדור השלישי החליט להגר לדנמרק בתקופת המשבר הכלכלי בארגנטינה כל מה שהם היו צריכים להוכיח זו תעודת לידה שם משפחה כבר היה דני ועוד מספר פרטים קטנים ולא מסובכים לביצוע כמעט כולם קבלו את האזרחות על סמך קשר דם בלי כל מיני סוכנים שקוטפים קופונים בדרך , איך זה יכול להיות שאנשים מחפשים ומוכיחים שהם אכן ממוצא ספרדי ולא נותנים להם אזרחות על סמך זה, זה רק אומר שמעולם לא התכונו לתת להם, אשמח אם תראי מראה מקום על יהודים מאמריקה הלטינית או טורקיה שקבלו אזרחות לא סתם שמועה ממש במספרים.

La Milagrosa

New member
"בספרד מספיקה רק סיגריה"? מאיפה החירטוט הזה מאיפה?!

תנסי לשחד שוטר ספרדי שעוצר אותך לבדיקת רשיונות או מכל סיבה אחרת. זה יהיה הסוף שלך.
ואת זה אני אומרת לך בתור מי שחיה פה המון שנים בספרד, נוהגת פה ועשתה בערך כל פרוצדורה מנהלתית שאת רק יכולה להעלות על דעתך, בשביל עצמי וגם בשביל אנשים אחרים.
אוההה כמה שישראלים אוהבים לדבר שטויות על דברים שהם לא יודעים. איך את לא נבוכה לחרטט ככה?!

Luis12

New member
"דבר שלא קיים באף מקרה אחר של מתן אזרחות"

למה הכוונה פה במתן אזרחות? כלומר הזכות לרשת אזרחות עקב מוצא? היא מובנת מאליה בלא מעט מדינות כמו למשל גרמניה, ולא אין שם שום תנאי מקדים פרט להוכחת קשר הדם. כלומר לא צריך להוכיח יכולת כלשהי של השפה או דברים אחרים. המצב דומה גם בלא מעט מדינות אחרות באיחוד.
אגב, לגבי גרמניה, למרות שיש רגישות ליהודים שם ויש סעיף לכך בחוק, גם אנשים שאינם יהודים או ניצולים זכאים לרשת את האזרחות אם הם חיים מחוץ לגרמניה.

הזכרת גם שקשה להתאזרח בישראל. איך זו השוואה הגיונית ? למי בדיוק קשה? למישהו שהמוצא שלו במקור "ישראלי" או "יהודי" מבחינת אתניות ? ברור שלא, אבל זו תיהיה ההשוואה הנכונה.
מה גם שלהשוות מדינה "יהודית" דמוקרטית למדינה אחרת שהיא רק דמוקרטית זה מלכתחילה בעייתי. אני לא מנסה להוציא את ישראל בזול מכל העניין אבל ההשוואות שלך מרגישות לי כאילו הן מפספסות את הפואנטה.

הניסיון שלי דווקא שונה

לנוטריון שלי פניתי באופן פיזי כששילבתי את זה עם חופשה בברצלונה המליצו לי עליו מבעוד מועד.. חשוב לציין שיש לקבוע פגישה מראש וכפי שכבר נכתב באחת התגובות למטה לאחר הפגישה הנוטריון הוא לרוב לא זה שבקשר בשל מעמדו ונטל העבודה יש משרד שלם שעושה את "העבודה השחורה". המשרד שלו איתי בקשר, אני חייב להודות שאני דובר ספרדית -פטור מבחינה וגם שאני נמצא רק חצי שנה בהליכים אז אני לא בא לתקן את מה שאמרת ואת הניסיון שלך כי לא הגעתי לנקודה הזאת. בעניין התשלום לא היתה לי שום בעיה הוא המליץ לי לשלם במשך השהות שלי- נתן לי טופס עם הסכום- טופס רישמי עם הסמל של ספרד אבל דחינו את זה לסוף ובסוף לא יצא לנו לשלם. אז אמרו לנו לשלם בהעברה בנקאית מהארץ לחשבון שמצוין באתר שלהם אין שום בעיה, הדפסתי את הוראת התשלום והעברתי אותה לנוטריון ובזה הסתיים כל סיפור התשלום הממש לא מסובך. מדברים כאן על אינקויזיציה ו"המסורת הספרדית"- כספרדי נשמע שאתה ממש אנטי כל מה שקשור בספרד- את האזרחות אתה כנראה עושה מטעמים אינטרסנטיים בלבד -כמו רוב הישראלים שמוציאים אזרחות כפולה אין לי בעיה עקרונית עם זה- אבל בתור מי שגר בעבר הלא רחוק קרוב לשנתיים במדינה מרכז אירופאית "מתקדמת" דווקא הופתעתי לטובה בספרד מהליכים מסוימים כי באותה מדינה לא ניתן לעשות שום דבר אונליין- החוק לא מאפשר כמעט כלום מטעמי "ביטחון מידע", הכל נעשה רק על נייר כמו במאה שעברה- אפילו גישה לתיק הרפואי שלך באינטרנט אסורה! והתורים...אוי התורים. אז אני מצטער מאוד על כל מה שעברת באמת ואני מבין שאתה ממורמר אבל לגבי נקודת הנוטריון והתשלום רציתי לרשום מהניסיון שלי.

מי שמעוניין לקבל את שם הנוטריון, אשמח להעביר בפרטי.

אזרחות פורטוגזית

שני עדכונים:

1. תיקון לחוק האזרחות אושר בועדת השרים ב-20 באפריל ונכנס לתוקפו. מתייחס גם לאפשרות של נכדים לאזרחים פורטוגזים להגיש בקשה, ולא רק לדור ראשון [ילדים של אב או אם פורטוגזים]. אני מבין שיש איזה פולמוס סביב התיקון הזה ועלו טענות שבעצם הממשלה הקשיחה את התנאים. אחרים טוענים שהדלת נפתחה בפני עשרות אלפי ברזילאים. אני על הגדר כרגע. בכל אופן, אותנו זה לא מעניין במיוחד, את הברזילאים זה מעניין יותר. כ-87,000 ברזילאים אושרו כפורטוגזים בין 2010 ל-2016. לפי פרסומים מסוף 2016, פורטוגל היא אחת המדינות המזדקנות באיחוד וחסרה כדי לצמוח כ-500,000 מהגרי עבודה. ביחד עם העובדה שהיום הממשלה היא קואליציית שמאל חובקת הגירה ועם שרת משפטים [החותמת על אישורי האזרחות] שהיא מהגרת בעצמה [השרה האפריקנית הראשונה בתולדות פורטוגל], המגמה היא חיובית מבחינת הישראלים.

2. לגבי כמות המתאזרחים באמצעות הסעיף המיועד לצאצאי המגורשים.
לפי פרסום מחודש פברואר האחרון [שנתיים לחוק] כ-5,500 הגישו בקשה עד היום תחת "סעיף המגורשים" ומתוכם 431 כבר אושרו. ב-2016: אושרו 271 יהודים מטורקיה, 81 יהודים מישראל, 48 יהודים מבראזיל, 5 יהודים מפנמה, 5 יהודים מארצות-הברית, 5 יהודים מדרום-אפריקה, 4 יהודים מסרביה ו-4 מארגנטינה. יהודים נציגים מהמדינות הבאות התאזרחו גם הם: קזחסטן, מקדוניה, קנדה, אוסטרליה, ספרד, רוסיה, קולומביה וצרפת.

את רשימת מגישי הבקשות [אלה שאושרו וטרם אושרו] מובילה טורקיה עם 2,103 בקשות. מיד אחריה ישראל עם 2,021 וברזיל עם 470. מגישים מיוון, קולומביה, ונצואלה, פרו, אזרבייג'אן, פקיסטן, הרפובליקה הדומיניקנית, כף ורדה, טוניסיה ומרוקו גם הגישו בקשה.

בין מארס 2015 לדצמבר 2015 [השנה הראשונה לחוק] 466 בקשות הוגשו לממשלת פורטוגל. הרשויות לא ידעו איך "לאכול" את החוק ונוצר איזה "פלונטר" בירוקרטי שנפתר רק בתחילת 2016. מכאן אחוז המתאזרחים הנמוך. במקרים כאלה יותר נכון להסתכל על היחס שבין כמות המתאזרחים לכמות הנדחים ואני מבין שעד היום לא נדחה אף מגיש. יתכן שזה השתנה בחודשים האחרונים, אבל אם נדחו - לא יותר מבודדים, ובסבירות גבוהה כתוצאה מעבר פלילי או בעיית ניירת, ולא מחוסר הוכחות. לפי בדיקה אחרונה שלי, הקונסרבטוריה מסכמת בימים אלה את התיקים של חודש יוני 2016 . זמן המתנה - שנה.

מבין 466 הבקשות שהוגשו ב-2015, הטורקים עם 212, ישראלים עם 149 וברזילאים עם 48.

אז אם לסכם: הישראלים התעוררו מאוחר מהטורקים, אבל מדביקים את הקצב. עשרות ישראלים כבר מחזיקים בדרכון וחלקם גם עברו את התהליך לבד, ללא ליווי עו"ד. התהליך דורש הרבה סבלנות, אבל מי שמחפשים נתיב הגירה לאירופה ויכולים לענות על הדרישות המינימליות שהחוק מציב, אין סיבה לא לנסות. כפי שכבר כתבתי בעבר, אני ממליץ לשכור את שירותיו של עו"ד פורטוגזי בעלות של כ-500 אירו לאחר השגת אישור הקהילה והחתמת הניירת בשגרירות בתל אביב, וזה אמור להסתכם בכ-6,000-5,000 ש"ח לאדם בחישוב הסופי. או שפונים לעו"ד ישראלי ועוברים את התהליך כולו בעזרתו עבור 20,000-10,000 ₪ לאדם. אם אתם שוכרים עו"ד, ישראלי או לא ישראלי, לסכם מראש מה בדיוק הוא נותן לכם ולא לקחת את התהליך כמובן מאליו ["אההה, פבסדר, העורך דין יטפל לי בכל, 100% שאני יוציא דרכון" = שגיאה]

עריכה: כתבתי לכל אורך התגובה יהודים ומוטב היה שהייתי מוסיף מרכאות. לא כל המגישים הם באמת "יהודים". בהסתייגות אני אגיד, שהחוק אינו מחייב שייכות לדת כזאת או אחרת. יש מגישי בקשה, וכאלה שאושרו, שהם אינם יהודים.

forglemmigej

New member
איך שגלגל מסתובב

פורטוגל היתה המדינה הראשונה שיצאה לכבוש את העולם ועכשו העולם החדש חוזר אליה, אתה באמת חושב ש87000 ברזילאים יעברו להתגורר בפורטוגל זה כאילו שתגיד שמי שמוציא אזרחות רומנית ילך לגור ברומניה , הם יחפשו את מזלם ברחבי היבשת , הברזילאים כמו שאני מכירה לא יודעים שום שפה חוץ מפורטוגזית איך הם בדיוק יסתדרו זה סיפור אחר , הפנטזיה הזאת של להגיע למקום יותר טוב לכאורה וישר יסתדרו מזכיר לי את הפליטים שמתגודדים בלוב או יוון ומחכים למשיחה אנגי שתפתח להם את הדלתות..סתם שאלה הרבה עבדים הובאו לברזיל מאפריקה אני מניחה שהם לא יוכלו לבקש את האזרחות הנכספת,

shmulikzini

New member
מזדהה עם החוויה שלך אך זה ניתן לתיקון

גם אני השקעתי המון זמן בתהליך, והגשתי את הבקשה עצמאית. ניסיתי ליצור קשר עם הנוטוריון מספר פעמים ודי התעלמו ממני ונפנפו אותי במשרד שלו. בדיעבד מסתבר שנפלתי על נוטוריון @#$% ואני לא היחיד. הפעלתי קצת לחץ מכל מיני גורמים ובסוף שיחררתי את הבקשה שלי ממנו, שכרתי עו"ד וקבעו לי פגישה אצל נוטוריון אחר..
שורה תחתונה, אתה עדיין יכול להציל את הבקשה. אשמח לייעץ לך בפרטי אם אתה מעוניין.
שמוליק

למעלה