מישקה שלי מתגרדת :( שמנו לה אדבנטג' ב21/12/12

queenjane

New member
מישקה שלי מתגרדת :( שמנו לה אדבנטג' ב21/12/12

והוטרינרית אמרה שזה יחזיק הרבה זמן האם הגיע הזמן לשים לה שוב כי פעם קודמת היא גירדב מקום שנשאר בלי פרווה ושם ראינו פרעושים אבל קשה לראות עליה כי היא שחורה ובאמת שניסיתי פשוט שלים שוב?

אני לא זוכרת את הפרטים שלכם
האם היא חיה

בתוך הבית כל הזמן?
באה במגע עם חתולים או כלבים?

אם היא חיה כל הזמן בבית + לא באה במגע עם חיות אחרות - אין שום סיבה שיהיו לה פרעושים.
אם אכן יש פרעושים - צריך לברר מה המקור שלהם ולמגר אותו אחת ולתמיד.
אם לא מוצאים פרעושים - יש סיכוי שהמקור לגרד הוא בכלל אחר (פטרייה, גירוי בעור וכיוב')

queenjane

New member
היא חיה בבית ואין חיות אחרות הבעיה שהיו לה

בעבר פרעושים כי היא באה ממקום שהזניחו את הארנבונים.
זה ניראה לי כמו פרעושים כי היא פתאום קמה משום מקום כאיול משהו קפץ עליה על האוזניים.

אצל פרעושים הבעיה היא הביצים - האם הדברתם

את הבית נגד פרעושים וקרציות אחרי שהיא הגיעה?
אם לא - כדאי לעשות זאת (כמובן תוך הרחקה שלה מהבית), כי אחרת כל הזמן הביצים יבקעו והיא תידבק שוב ושוב...

בעצם ביצי הפרעוש מוטלות על גוף החיה ומחליקות למטה, לריצפה. לביצים אין מחזוריות כמו לפרעוש בוגר כך שהן יכולות לבקוע כל השנה. הדברה ממוקדת נגד פרעושים לרוב מחסלת את הבעיה...

בנתיים - כדאי לשאוב היטב את הבית, ובמיוחד באיזור שבו היא ישנה ומסתובבת. אני אוהבת לרסס בתא של השואב חומר נגד פרעושים שיהרוג את מה שנשאב...הייתי חוזרת על השאיבה כל כמה ימים בתק' הקרובה - זה גם יכול לעזור....

אם יש עליה פרעושים - בהחלט צריך אמפולה אבל לא הייתי ממהרת לשים בלי שוטרינר יבדוק אותה ויוודא שהוא אכן רואה פרעושים או צואה של פרעושים.

בהצלחה

queenjane

New member
תודה! אני אנסה את זה.

איך מחשבים כמה לשים?,
היא שוקלת 3 קילו.

שואלים וטרינר
(אבל כאמור לא הייתי ממהרת

לשים אם לא ראית בוודאות צואת פרעושים/פרעושים. זה בכל זאת רעל)

queenjane

New member
אני חושדת שראיתי צואת פרעושים על המיטה שלי :(

זה נראה כמו חרוזים שחורים קטנים

אני די בספק...מעולם לא ראיתי צואת פרעושים

שיורדת מהגוף של החיה....אבל את יכולה לשים אמפולה אם זה יגרום לך להרגיש יותר רגועה. מה שכן, כפי שכתבתי למעלה, כדאי מאוד ללוות את זה בשאיבה טובה של הבית, בכל פינה אפשרית, ושטיפה טובה עם הרבה מים...

queenjane

New member
ראיתי פרעוש!!!! חבל שלא הצלחתי להרוג אותו

איך אני שמה לה? היא שוקלת 3 קילו
קודם לשטוף או קודם לשים לה?

לא! לא לשים - את חייבת להתקשר טלפונית לוט'

ולשאול אותו בדיוק כמות לפי המשקל המדוייק שלה (זה רעל! מינון גבוה מדי - וזה יכול אפילו להרוג). ד"ר עדי גנץ אמור להיות במרפאה שלו מחר בבוקר אז את יכולה להתקשר אליו.
אח"כ - מעבירים את תוכן האמפולה למזרק (בלי מחט) ואז ככה אפשר לדעת בדיוק כמה טיפות לשים לפי מה שהוט' אומר....

לשטוף את מתכוונת את הבית?
זה לא משנה מה תעשי קודם- לאמפולה גם ככה לוקח בין 24-48 שעות להשפיע. תעשי את שני הדברים מחר, וביום ראשון הייתי חוזרת שוב על השאיבה והניקיון (השאיבה היא מאוד חשובה!!)

queenjane

New member
אז היום אני רק אשאב ומחר אתקשר לוטרינר

ואשטוף+אשאב שוב

למעלה