שומנים

avico2591

New member
שומנים

100 גרם בשר בקר – 6 גרם שומן רווי, 7 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם שמן זית – 14 גרם שומן רווי, 73 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם חמאה – 51 גרם רווי, 21 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם אבוקדו – 2.1 גרם שומן רווי, 10 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם אגוזי מלך – 6 גרם שומן רווי, 99 גרם שומן בלתי רווי
האם זה מוזר ש-אגוזי מלך מכיל יותר שומן רווי מאשר בשר בקר
וחמאה לא כזאת בעייתית אם ככה.
אל תשכחו ששמן זית מכיל גם וגם.
 

אבי519

New member
זה נכון אבל בנוסף חשוב גם סוג השומן וכמה הוא רווי

חשוב לדעת גם שיש שומנים רב רוויים ויש חד רוויים .
השומן זאת שרשרת של פחמנים שמחוברים בקשרים , יש קשרים יחידיים ויש קשרים כפולים , מידת הרוויון של שומן זה כמה קשרים כפולים יש בשרשרת שלו .
בשומן רווי אין בכלל קשרים כפולים. לעומת זאת בשומן לא רווי יכול להיות קשר כפול אחד או הרבה קשרים כפולים באותה שרשרת.
בגוף של חיה בחלב אוב יצים יש שומן רווי ויש גם לא רווי וכנ"ל גם בצמחים , בדרך כלל בצמחים יש יותר שומן לא רווי אבל כמו שאתה רואה מהטבלה זה לא תמיד ככה.
הגוף זקוק למגוון של שומנים מכל הסוגים הוא מפרק אותם ומרכיב מהם תרכובות אחרות .
יש שני שומנים לא רווים שהגוף חייב לקבל מהמזון ולא יכול ליצר בעצמו זה האומגה 3 והאומגה 6 - בשומנים אלה הקשר הכפול הראשון נמצא במקום שהגוף לא יודע ליצר אותו בעצמו , כאשר אוכלים את השומנים האלה הגוף מפרק אותם ומייצר מהם שומנים אחרים . אבל הגוף יכול להשתמש באחד מהם במקום השני למשל ליצר תרכובות מאומגה 6 במקום מאומגה 3 ולהפך.
בגלל שרוב הצמחים שאנחנו אוכלים ( תירס, סויה, חמניות, פקאן, שומשום ) שמהם מיצרים שמן יש הרבה אומגה 6 וכמעט או אין אומגה 3 הגוף שלנו מרקבל כמויות גדולות מאד של אומגה 6 ומעט אומגה 3 .
הבעיה היא שתרכובות מסוימות שמורכבות מאומגה 6 מגיבירות את התהליכים הדלקתיים בגוף , וזה יוצר בעיה של דלקתיות יתר שיכולה לגרום למחלות קרדיווסקולריות ( טרשת עורקים , ) ולהגביר מחלות אוטואימוניות ( דלקת פרקים, פסוריאזיס וכ"ד) לעומת זאת אותן תרכובות אם הן מאומגה 3 מרגיעות את התהליך הדלקתי.
ולכן טוב לשמור על יחס שווה של האומגות וזאת ע"י הקטנת הצריכה של אומגה 6 ככל האפשר ( כי ממילא יש אותה בכל דבר , אפילו בבשר ביצים וחלב יש יותר אומגה 6 כי בעלי החיים מוזנים גם הם בתירס , חמניות, סויה וכ"ד) וצריכה של אומגה 3 - אומגה 3 יש בדגים ויש בצמחים מסויימים - בצמחים ירוקים, בגרעיני פשתן , צ'יה , מרווה, בשמן קנולה , ובאגוזי מלך.
בנוסף כדאי להחליף את השמן שמבשלים בו או מטבלים איתו סלטים בשמן שמכיל פחות אומגה 6 - כמו שמן זית ושמן קנולה ושמן אבוקדו. (שמכילים הרבה אומגה 9 - שהוא שומן לא רווי נאוטרלי ומעט אומגה 6 )
יש לזכור שרצוי להגביל את סה"כ השומן במזון גם כי שומן מכיל הרבה קלוריות ( פי 2 מפחממות ומחלבון)
 

avico2591

New member
אני באמונה שלי מאמין שהבעיה של המערב -

המזון המודרני זה לא הבשר, בהכרח, אלא המזון המתועש והפחחמות- "קמח לבן" , חטיפים, עוגות שלא היו בעבר.

אני חושב שאנשים שמנים שיאכלו המבורגר אמיתי בלי לחם לבן - לא ישמינו כמו לאכול את זה, פיצות, וגאנק למיניהם.

לכן, אני לא אוהב ששומן מקבל משמעות מאוד גסה- שהבעיה העיקרית היא פחממות מודרניות- שלא היו בעבר ומלאכותיות.
 

אבי519

New member
גם קמח הלבן בעיה וגם עודף הבשר השמן והשומן בעיה

לדעתי התפיסה הנכונה היא שצריך לאכול את כל אבות המזון בצורה מאוזנת.
אני לא אוכל בכלל קמח לבן, אורז לבן, תפוחי אדמה, וגם לא שמן .
אני אוכל הרבה פירות והרבה ירקות , וזה עיקר התזונה שלי .
בנוסף ביצים גבינה רזה, ובשר עוף (טבע עוף), לחם רק לחם מקמח מלא (כמות הלחם מוגבלת לשתיים שלש פרוסות ליום.) קטניות חצי כוס עד כוס אחת עדשים מבושלים ליום.
הכל בלי שמן בלי מלח ובלי סוכר, אני לא אוכל בכלל שמן , לא סוכר ומשתדל כמה שפחות מלח.
לא נוגע בשום דבר שעבר את תעשיית המזון. (חוץ מגבינה לבנה חצי אחוז או שלשה אחוז)
שתיה רק מים , קקאו , קפה אחד בבוקר ותה אחד במצהריים. - לא משקאות ולא אלכהול.
 

avico2591

New member
אני בטוח אם אחקור פעם איך אנשים נראו

בלי פחממות שאכלו בשר אמיתי וירקות לא נראו ככה כמו היום
- היום הבעיה היא שיש מאכלים פחממתיים שישר הגוף לא צורך והם הופכים למאגר אנרגיה - שמועיל אבל מזיק.
עובדה שפחממה הופכת לשומן- שומן - לעיתים גם מוריד במשקל אם אתה לא תאכל שומן לא משנה גם אם זה זית או אבוקודו זה לא בהכרח טוב, אבל תעשה מה שאתה רוצה.
 

אבי519

New member
יש המון מחקרים שכל הזמן מתבצעים ומתפרסמים

ועל פי המחקרים האלה הרשויות משנות את ההמלצות שלהן אחת לכמה שנים .
יש מה שנקרא פירמידת המזון שהוא ההרכב הרצוי לדעת הרשות שמפרסמת אותו ( למשל פירמידת המזון בארה"ב)
ההמלצות האחרונות מ 2015 הן לאכול בערך : 50 אחוז פחממות 20אחוז חלבון 30 אחוז שומן ... וכן הלאה ( יכול להיות שאני לא מדייק , האחוזים הם מהקלוריות שמקבלים מכל אחד מהמרכיבים ולא מהכמות בגרמים.) רוב השומן צריך להיות לא רווי שומן מהצומח לאכול משומנים אומגה 6 ו 3 ביחסים ככל האפשר שווים, לאכול דגי ים פעם פעמיים בשבוע, אין צורך להגביל כולסטרול באוכל כי נמצא שהכאין קשר בין הכולסטרול שבאוכל לבים הכולסטרול שיש בדם.
אבל כן יש צורך להגביל את השומן הרווי במיוחד שומן רווי מהחי באוכל כי נמצא ששומן רווי גורם למחלות קרדיווסקולריות ואנשים שאוכלים יותר מידי שומן רווי מהחי סובלים יותר מהתקפי לב וחיים פחות.
ראה לינק :
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://health.gov/dietaryguideline...015-Dietary-Guidelines-Advisory-Committee.pdf
 

אבו זקן

New member
ההמלצות

איפה ראית בהמלצות אליהן קישרת משהו בקשר ליחס שבין אומגה3 לאומגה 6?
 

avico2591

New member
אז אתה לא מבין כלום גבינת חצי אחוז

זה זבל מזוקק
וגם גבינת 0 %
דווקא המומחים הכי גדולים ממליצים על חלב ושמנת חמאה שכמה שפחות שיחקו ועיבדו את המוצר עצמו- כמו חלב מלא- חמאה, שמנת - וייצור גבינות מהחלב - חבל שזה מה שאתה מבין- להגיע לגבינת דלת שומן - מוסיפים פחממות לגבינה - אחרת אם מוציאים את השומן הטבעי של החלב - מגיעים למוצר שהוא זבל - לבריאות.

אתה מאלה שחושבים ש0% זה בריא!?! אמנם הגבינות השמנות מכילות פחות סוכר חלב- וגם חמאה וגם לייצר חמאה- ויוגורט אמיתי לא 0% הוא יותר בריא מהחרטה.
בהצלחה.
 

אבי519

New member
אני אוכל חצי אחוז כי זה יותר טעים לי , לא בגלל שזה בריא יותר

העיניין של הגבינה חצי אחוז אצלי זה רק עניין של טעם והעדפה.
אני לא אוהב טעם שומני , דברים שומניים מידי כמו חמאה שמנת ודברים מטוגנים עושים לי בחילה הרגשה של כבדות בקיבה וגורם לי לצרבת .
תופעת לואי טובה של זה שבגלל זה אני אוכל פחות שומן ואז גם יותר קל לי לשמור על המשקל.
אבל כשמחשבים את הערך של סה"כ כמה שומן מכל סוג אתה אוכל ליום יש בספרות ערכים מומלצים לכל אחד מסוגי השומן שאם אתה עובר אותם , או אוכל יותר מידי מסוג אחד של שומן , זה מתחיל להיות לא בריא.
למשל אתה יכול לאכול חמאה מזוקקת או שומן מזוקק כל יום ואם לא עברת את הערך הכללי של אחוז שומן רווי ליום אום אכלת גם שומנים אחרים כמו שאתה צריך זאת תזונה בריאה מאד.
לדוגמה כתוב בספרות שגבר בריא במשקל 75 קילוגרם גובה 175 ס"מ בגיל 50 - צריך לאכול : לפחות 2 גרם שומן אומגה 6, לפחות 2 גרם שומן אומגה 3 , סה"כ שומן צריך לא יותר מ 30 גרם ליום, ולא לאכול יותר מ 10 גרם שומן רווי ... וכן הלאה (הערכים רק משוערים אל תקח את זה כדוגמה)
אז אחרי שתברר בהתאם לגיל שלך ולגובה שלך למשקל שלך ולבריאות שלך ( למשל אנשים שסובלים ממחלה מסויימת זה שונה) כמה אתה צריך לאכול מכל סוג שומן תוכל לבדוק את התפריט שלך ולראות אם אתה עומד בזה - יש מחשבון כזה באתר נטוגרין או גולינגו .
 

avico2591

New member
גם חלב 1% זה

גם אם תקח חלב מפרה שלך לא תוכל להגיע ל-1% בצורה פשוטה.

אם זה עושה לך טוב, לבריאות
 

אבי519

New member
זה מאד פשוט שמים את החלב בצנטרפוגה

זה מכשיר שמסתובב במהירות ואז השומן נפרד מהחלב וצף למעלה בגלל שהוא קל יותר מהיתר .
למעלה מתקבלת שמנת או חמאה ולמטה חלב רזה בלי שומן או עם פחות שומן .
תהליך הפרדת שומן מחלב הוא פיזיקלי לחלוטין, אין שום תהליכים כימיים או סינטיים בתהליך הזה.
 

אבו זקן

New member
"המומחים הכי גדולים"

על כל מומחה "הכי גדול" שלך אני מביא שני מומחים לא פחות גדולים שאומרים את ההיפך. תהליך הפרדת השומן מהחלב הוא לא תהליך בעייתי.
 

avico2591

New member
חלב 1% זה לא חלב זה

זבל מזוקק,
זה שאתה אוהב את זה לבריאות
אבל לעשות ממוצר מסוים להוריד לו את השומן הטבעי שלו
בתהליכים שעושים אותו דיאטיים הם הכי לא ריאים לגוף
הריון בשומן שיה משביע - אתה פשוט לוקח את הטוב של המשמעות הטובה של השומן שאמור לספק חומרים לגוף ובין היתר לגרום לתחשות שובע - ל1% חלב-
בדיחה טובה של "בריאות" מזויפת הטיית הציבור.

3% עושה פחות נזקן מ1%-0%

חלב וגבינה עדיפה - תחקור פעם איך אנשים נראו ושקלו - היו מחלות אבל לא היום סוכרת- כי הפחממות מביאות את זה, סוכר- הבשר- זה הצרה הקטנה- התוספות שהיא באה איתה- פחממות בלי ערכים תזונתיים- הם הכי גרועים.

אני למשל אוכל קינואה אבל היא לא משמינה כמו לחם גם אם תאכל כל יום קינואה לא תשמין כמו קמח לבן.

שעועית גם לא תהפוך אדם לשמן אלא מה שמתלווה לו.
 

אבי519

New member
הוצאת השומן מהחלב הוא תהליך עתיק יומין

גם שבטים פרימיטיביים ביותר יודעים לעשות את זה.
המכשיר נקרא מחבצה מטלטלים את החלב והשומן נפרד ממנו , כך מיצריפ חמאה ושמנת ומה שנשאר זה חלב רזה שממנו אפשר לעשות גבינה רזה .
כמו שכתבתי קודם אני מעדיף גבינה בלי שומן בגלל הטעם האישי שלי , תמיד אפשר לאכול גבינה שמנה אם אוכלים פחות (בהתאם לכמות הקלוריות ולכמות השומן שצריך בדיטה) רק צריך גם לדאוג למקור נוסף של חלבון וסידן כי בגבינה רזה יש יותר חלבון ויותר סידן יחסית לשומן ויחסית לקלוריות..
קינואה - מסכים שזה בריא מאד, ועדיף בהרבה על חיטה לבנה - למשל אפשר להשתמש בו כתחליף לקוסקוס או בורגול,.

הסבר נוסף :- בעבר היו עושים את זה במכשיר שנקרא "מחבצה" פשוט כלי מעור שבו מטלטלים את החלב.
היום משתמשים בצנטרפוגה
עוד משהוחשוב- כשמיצרים גבינה מוצאים את המוצקים מנוזלים ( גם זה תהליך טיבעי ופשוט שמתבצע ע"י סינון דרך מסננת או בד ) המוצקים שנשארים בגבינה מכילים את הסידן החלבון בעיקר, הסוכר של החלב מומס במים של הגבינה ולכם בגבינה יש פחות פחממות מאשר בחלב.
 

אבו זקן

New member
סיסמאות, סיסמאות

"בתהליכים שעושים אותו דיאטיים הם הכי לא [ב]ריאים לגוף" - כן? אתה רוצה לפרט קצת מה אתה יודע על אותם "תהליכים לא בריאים"?

די מעצבן לקרוא שוב ושוב כל מיני תיאוריות וחצאי תיאוריות מועתקות ממקורות עלומים, כאשר ברוב המקרים המעתיק בקושי מבין על מה מדובר, ומתייחס למה שקרא כ*עובדה*. אתה מציע לי "לחקור פעם..." ואני מציע לך אותו דבר בדיוק.

בכל אופן, שיהיה לך בתיאבון עם הקינואה.
 
למעלה