קלוריות זה ליחידת משקל או ליחידה עם ציון הגודל
שקד גדול, או שקד קטן וכן הלאה.
שקדים זה מאד בריא , זה מקור למינרלים חשובים אבל שקדים זה בעיקר מקור לשומן צמחי בדיטה.
כשהשקד ירוק יש בו יותר מים וכשהוא מתיבש יש בו פחות מים, ומכאן ההבדל בקלוריות ליחידת משקל.
מצד שני זה לא בריא לאכול רק שקדים כמקור שומן, כי בשקדים יש יותר מידי חומצת שומן אומגה 6 (חומצת שומן 6 אנחנו מקבלים בעודף גדול מידי בתזונה וזה גורם לבעיה בריאותית), מצד שני אין במזון מספיק אומגה 3 .
לכן רצוי לאכול גם אגוזי מלך או זרעי פשתן או זרעי צ'יה או מרווה שיש בהם אומגה 3 . וגם שמן זית שמן אבוקדו שמן קנולה, שיש בהם אומגה 9 (אומגה 9 מקטין את הנזק שיש בעודף של אומגה 6 ).
כיוון ששומן תורם הכי הרבה קלוריות לדיטה , מבחינת כדאיות של חסכון בקלוריות צריך להמעיט בכלל בשמן בדיטות.
לכן כששוקלים מבחינת כדאיות מה כדאי לאכול זה או זה או זה - אז כדאי להעדיף את מקורות השומן שמכילים אומגה 3 ו 9 ולהפחית את אלה שמכילים אומגה 6 (כמו שקדים, חמניות, פקאנים , שמן סויה, ושמן תירס).