שקדים ירוקים

nirar1

New member
שקדים ירוקים

שלום, כמה קלוריות יש ב-100 גר' שקדים ירוקים לאחר קילוף, האם כמות הקלוריות זהות לשקדים קלויים? תודה
 

אבי519

New member
הקלוריות בשקדים יבשים או קלויים שונה בגלל ההבדל בתכולת המים

בשקדים ירוקים יש יותר מים ולכן יש פחות קלוריות ליחידת משקל מאשר ביבשים.

כמה בדיוק תמצאי במחשבונים של קלוריות ברשת .
 
אין הבדל גדול בין שקדים קלויים לטבעיים כשאוכלים מספר יחידות

בשקדים טבעיים (לא קלויים) ומקולפים יש כ 550 קלוריות ל 100 גרם. בשקדים קלויים כ 630 גרם. ההבדל משמעותי ל 100 גרם אבל אם אוכלים נגיד 10 שקדים (10 גרם) זה יוצר 55 קלוריות לטבעיים ו 63 קלוריות לקלויים. ממש לא משמעותי.
כמובן יש את העניין הבריאותי של הקליה תוספת המלח וכו שהשקדים הטבעיים יותר טובים.
אגב זה נכון לכל ההבדלים בין סוגי מזונות רגילים לוורסיה המופחתת קלוריות (כמו ריבה למשל)- ל 100 גרם יש הבדל גדול אבל לרוב אוכלים הרבה פחות מ 100 גרם, יותר בתחום ה 10 גרם ואז ההבדל לא משמעותי ולא שווה לוותר על הטעם. מה גם שבדרך כלל הוורסיות מופחתות הקלוריות הן פחות טובות מבחינת בריאותית
 

nirar1

New member
שקדים ירוקים

תודה מלי, הבנתי אין הבדל משמעותי.
 

nirar1

New member
שקדים ירוקים

תודה אבי, הבעיה שבמחשבונים ברשת יש מידע סותר. גם קיבלתי תשובה מתזונאית מפורסמת שבשקדים ירוקים יש 250 קלוריות. בכל מקרה שקדים זה בריא בכמות מבוקרת.
 

אבי519

New member
קלוריות זה ליחידת משקל או ליחידה עם ציון הגודל

שקד גדול, או שקד קטן וכן הלאה.
שקדים זה מאד בריא , זה מקור למינרלים חשובים אבל שקדים זה בעיקר מקור לשומן צמחי בדיטה.
כשהשקד ירוק יש בו יותר מים וכשהוא מתיבש יש בו פחות מים, ומכאן ההבדל בקלוריות ליחידת משקל.
מצד שני זה לא בריא לאכול רק שקדים כמקור שומן, כי בשקדים יש יותר מידי חומצת שומן אומגה 6 (חומצת שומן 6 אנחנו מקבלים בעודף גדול מידי בתזונה וזה גורם לבעיה בריאותית), מצד שני אין במזון מספיק אומגה 3 .
לכן רצוי לאכול גם אגוזי מלך או זרעי פשתן או זרעי צ'יה או מרווה שיש בהם אומגה 3 . וגם שמן זית שמן אבוקדו שמן קנולה, שיש בהם אומגה 9 (אומגה 9 מקטין את הנזק שיש בעודף של אומגה 6 ).
כיוון ששומן תורם הכי הרבה קלוריות לדיטה , מבחינת כדאיות של חסכון בקלוריות צריך להמעיט בכלל בשמן בדיטות.
לכן כששוקלים מבחינת כדאיות מה כדאי לאכול זה או זה או זה - אז כדאי להעדיף את מקורות השומן שמכילים אומגה 3 ו 9 ולהפחית את אלה שמכילים אומגה 6 (כמו שקדים, חמניות, פקאנים , שמן סויה, ושמן תירס).
 
למעלה