לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה עושים עם זה? '
מה עושים עם זה?
23/05/2017 | 18:02
12
הזמנתי מהחווה האורגנית במושב מרחביה, ארגז ירקות. הם שולחים לפי מה שיש להם. הגיעו גם הרבה עלי מנגולד, וכרישה. אלו דברים שלא נגעתי עד היום. מתכונים יתקבלו בברכה. 
לצפיה ב-'חמוצים= שרי'
חמוצים= שרי
23/05/2017 | 01:05
2
36
החמצתי עגבניות בצנצנת והוספתי מספר שיני שום
כעבור יומיים השום שינה צבע לירקרק, האם  החמוצים
ניתן עדיין לאכילה?

תודה למשיבים,
Lumini

לצפיה ב-'כן, יש זנים של שום שמגיבים כך'
כן, יש זנים של שום שמגיבים כך
23/05/2017 | 07:17
9
לצפיה ב-'הסבר מדעי מהרשת'
הסבר מדעי מהרשת
23/05/2017 | 13:28
19
לצפיה ב-'עוגת גבינה ושוקולד קלה להכנה, ללא מיקסר-מהיר וטעים'
עוגת גבינה ושוקולד קלה להכנה, ללא מיקסר-מהיר וטעים
20/05/2017 | 15:36
5
157
לצפיה ב-'עוגה שהכנת לבד?'
עוגה שהכנת לבד?
20/05/2017 | 20:10
3
137
נא להביא את המתכון לכאן, ולא לשלוח אותנו ליוטיוב לצבירת צופים. 
לצפיה ב-'עוגה שהכנת לבד?'
עוגה שהכנת לבד?
21/05/2017 | 19:46
2
60
היי רוני
 
זו עוגה שאני הכנתי, צלמתי וערכתי במיוחד. אם תאפשרו תגיות נוספות. יהיה ניתן להטמיע בתוך האתר ולא לצאת ללינק החוצה.
 
ערב נעים
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BsLRGT5kKZQ"; frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
לצפיה ב-'אשמח, כפי שביקש רוני, למתכון מפורט בתגובה ולא לקישור'
אשמח, כפי שביקש רוני, למתכון מפורט בתגובה ולא לקישור
21/05/2017 | 20:06
47
נראה מצוין ד"א.
לצפיה ב-'בוקר טוב וברוכים הבאים לפורום מתכונים'
בוקר טוב וברוכים הבאים לפורום מתכונים
23/05/2017 | 06:46
56
כפי שניסו להסביר - אנחנו פורום מתכונים. לפיכך נא לצרף את המתכון כאן בפורום. יחד עם המתכון ניתן לצרף קישור לאתר חיצוני.
לצפיה ב-'אמנם פה זה לא פורום טכני,אבל אין בעיה להטמיע וידאו בהודעה'
אמנם פה זה לא פורום טכני,אבל אין בעיה להטמיע וידאו בהודעה
21/05/2017 | 23:59
20
לצפיה ב-'עוגת גבינה ופרורים'
עוגת גבינה ופרורים
22/05/2017 | 11:34
76
זאת עוגה שאימי ז"ל הייתה מכינה לשבועות
וגת גבינה ופרורים.
חבילה מרגרינה עם חלב
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח

2 קופסאות גבינה 9%
3/4 כוס סוכר
חבילה סוכר וניל
שקית שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 50 גרם אגוזים חתוכים

לשים את הבצק ביד ומחלקים ל2/3 ו1/3

עם הכמות הגדולה מרפדים תבנית עגולה גדולה משומנת
עם הכמות הקטנה מרפדים תבנית קטנה משומנת
שמים את שני התבניות בתנור אופים 20 דקות בחום בינוני עד שהבצק מזהיב

המלית
לערבב את הגבינה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל להקציף את השמנת עם 2 כפות הסוכר ולקפל לתוך תערובת הגבינה
להוסיף את האגוזים ולערבב יחד
לשפוך את המלית על הבצק האפוי שהתקרר לפורר ביד את הבצק מהכמות הקטנה ולפזר מעל מלית הגבינה
להכניס למקרר ל10 שעות
לצפיה ב-'חוזרת לדוח,'
חוזרת לדוח,
18/05/2017 | 19:19
9
161
לגבי עוגת הגבינה,
הכנתי אותה ע"פ ההוראות, קלה מאוד בהכנה.
ואכן הוספתי קצת פחות מחצי כוס סוכר 
ולעיסת הגבינה הוספתי כמעט 3/4 כוס סוכר.
לא צריך יותר, יצאה טעימה ויפה.
לצפיה ב-' מהיום אותה עוגת גבינה'
מהיום אותה עוגת גבינה
18/05/2017 | 22:40
6
209
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית בציפוי שמנת חמוצה.
לצפיה ב-'ועוד עוגת גבינה מהיום'
ועוד עוגת גבינה מהיום
18/05/2017 | 22:51
5
207
עוגת גבינה בסגנון ניו יורק
 
500 גר' גבינת שמנת 27%
600 גר' שמנת חמוצה(כל אחוז שומן)
4 ביצים
200 גר' סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
 
לערבב עם מקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
180 מעלות, תבנית 24 אפיה 45 דקות בבאן מארי.
המשך אפיה של שעה בתנור כבוי וסגור.
 
לצפיה ב-'נראה ממש טוב!'
נראה ממש טוב!
20/05/2017 | 00:38
1
66
תוכל להסביר בבקשה על אפיה בבאן מארי?
לצפיה ב-'הסבר...'
הסבר...
20/05/2017 | 08:03
81
יוצקים את התערובת לתבנית ללא תחתית מתפרקת או
לתבנית מתפרקת שנעטפה ברדיד אלומיניום תחתית
ודפנות ומכניסים לתבנית/כלי נוסף גדול יותר. ממלאים
מים רותחים עד למחצית גובה תבנית העוגה ואופים.
לצפיה ב-'כמה שאלות'
כמה שאלות
20/05/2017 | 23:54
2
61
1)ניתן להוסיף גרידת לימון?
2)מה הסיבה שהעוגה נראת כ"כ לבנה גם לאחר אפיה?
3)על טעם וריח אין להתווכח- מבחינתך זאת העוגת גבינה המנצחת?
לצפיה ב-'תשובות...'
תשובות...
21/05/2017 | 05:36
1
52
1. כן, וגם גרידת תפוז.
2. כשיש לי עודפי חלבונים אני משתמש רק בחלבונים.
3. לא מכיר את המושג מנצחת, לכל עוגה מרקם וטעם ייחודי שלה
    וכולן מצוינות.
לצפיה ב-'העוגת ניו יורק המצולמת'
העוגת ניו יורק המצולמת
21/05/2017 | 11:50
52
הכנתה אותה רק מחלבונים? זאת הסיבה שיצאה לבנה כ"כ?
לצפיה ב-'טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת'
טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת
19/05/2017 | 07:23
1
123


החומר הכתוב כאן נמצא אצלי ואין אני זוכר את המקור אבל בכל מקרה טוב לדעת

עוגת הגבינה המושלמת - כל הסודות 
סביבה לחה 
תמיד מומלץ להוסיף אדים לתנור באפיית עוגות גבינה, גם אם המתכון לא מציין זאת. האדים ימנעו את התייבשות העוגה, במיוחד אם אופים בטורבו. מה עושים? מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. 
ס-ב-ל-נ-ו-ת 
כמעט כל עוגות הגבינה דורשות שהייה של לילה במקרר לפני ההגשה. הקירור הממושך מאפשר למלית הגבינה להתייצב ולטעמים - להתמזג. ואם כתוב במתכון לנקז את הגבינה, מתכוונים לניקוז העיתון ספוג המים ישמור על דפנות התבנית בטמפרטורה נמוכה יחסית וימנע משולי העוגה להשחים. 
שנמשך כמה שעות (פרטים בהמשך). כך או כך, חשוב לתכנן מראש את הזמנים להכנת עוגת גבינה. אחרת היא תתפרק בפריסה ומרקמה יהיה פחות מוצלח בעליל. ובקיצור, כשאתם רוצים להיות ספונטניים - לכו על עוגת שוקולד חמה... 
דפנות לבנות 
כדי למנוע את השחמת הדפנות של עוגת גבינה אפויה, יש לבודד את העוגה מהתבנית החמה. בחו"ל ניתן להשיג תבניות למקצוענים, עם דפנות כפולות שממלאים בהן מים חמים. הפטנט הבא יוצר את אותו אפקט. הוא נשמע קצת מוזר אבל עובד. תקבלו עוגת גבינה צחורה "כמו בקונדיטוריה". השבחים - להנס ברטלה: 
לוקחים 2 דפי כותרת גדולים מעיתון יום ששי, מקפלים לרוחב כך שתיווצר רצועה עבה ומהודקת שרוחבה כגובה התבנית. מניחים בקערה עם מים קרים במשך 20 דקות לספיגת המים. שופכים את המים, מנערים מעט את העיתון (לא סוחטים). רגע לפני האפיה, כשתערובת הגבינה כבר בפנים, מצמידים את העיתון לדפנות התבנית מבחוץ. העיתון הרטוב נצמד לתבנית בקלות. במהלך האפיה 
הצילו, יש נוזלים בגבינה שלי! 
לקראת שבועות יש במרכולים גבינות לבנות מיוחדות לאפיה, המכילות פחות נוזלים מאחיותיהן הנפוצות בשאר ימות השנה. חבל שהיצרנים לא ממשיכים לשווק את הגבינות הללו כל השנה. 
אז איך מייבשים גבינה בבית? קונים גבינה לבנה 9% בכמות הגדולה בחצי מהכמות הדרושה למתכון. מעבירים את הגבינה ליריעת בד גדולה (הכי נוח לקנות בד חיתול בפארמים למיניהם, אבל אפשר גם להשמיד טי שירט לבנה ונקיה - עדיף לא שלכם, כמובן), קושרים, תולים מעל לקערה ומניחים לנוזלי הגבינה להתנקז. לאחר 8-6 שעות תתקבל גבינה שמנה יותר (כי הנפח הצטמצם), דחוסה ויבשה יחסית. בקיצור, אידיאלית לאפיה. אך אם המתכון דורש שימוש בגבינת שמנת, הגבינה שייבשתם בבית לא תהיה שמנה ועשירה מספיק: למתכונים כאלה כדאי להשתמש בגבינת נפוליאון או פילדלפיה. 
יש חור בעוגה! 
כשמכינים תחתית מבצק פריך חשוב להבריש את הבצק בחלבון ביצה לפני האפיה, ולאפות את הבצק בנפרד עד שהוא זהוב, כדי לאטום אותו. מצננים את הבצק האפוי ורק אז יוצקים עליו את מלית הגבינה וממשיכים באפיה לפי המתכון. תהליך זה מבטיח שהבצק ישמור על פריכותו, לא יספוג נוזלים מהמלית ולא יהפוך להיות סמרטוטי או מחורר. 
מי הזיז את עוגת הגבינה שלי? 
שקיעות, נפילות וקריסות של עוגת גבינה אפויה ואיך אפשר למנוע אותן. 
חמשת כללי הזהב בדרך לעוגה גבוהה ואחידה: 
כמו תינוק - בסיום האפיה מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעה, להסתגלות. עכשיו אפשר לחשוף אותה לאוויר העולם הקר. 
בדיוק בדיוק - עבודה נכונה עם חלבונים חשובה ביותר למראה הסופי של העוגה. קצף חלש מדי לא יחזיק את העוגה והיא תקרוס. מצד שני, אל תגזימו! הקצפת יתר תגרום לשבירת הקצף בעת הקיפול, למרקם גבשושי ולנפח מאכזב. כי מה שעולה מהר - יורד מהר. אם העוגה תופחת בתנור מעבר למימדיה, מומלץ להוציאה מהתנור להרגעה ולהחזיר אחרי כמה דקות. רק טוב ייצא לכם מזה. 
פרימדונה - קיפול החלבונים למסת הגבינה צריך להיעשות מיד בתום הקצפתם. מכינים מראש את בלילת החלמונים והגבינה, את התבנית עם תחתית הבצק ואת התנור. הכל צריך לחכות לקצף. הקיפול צריך להיעשות ביד קלה, בזריזות וביסודיות. אם הקצפתם את החלבונים לדרגה הנכונה, הגבינה תקבל באהבה את הקצף, ותוך פחות מדקה תהיה בידיכם מסה אוורירית מאוד, תפוחה ואחידה. 
עבודת כפיים - לא משנה איזו עוגת גבינה אתם מכינים, אל תקציפו את תערובת הגבינה והחלמונים. ערבבו בעדינות בכף עץ או במטרפה ידנית, ואם אתם מתעקשים על מיקסר - רק במהירות נמוכה. תשאלו למה? אז ככה: חשוב שמסת החלמונים והגבינה תהיה כבדה יחסית, כדי שלחלבונים תהיה אחיזה במסה יציבה יותר. אם שתי התערובות מוקצפות ואווריריות, העוגה תקרוס עם הקירור. חשוב לשמור על עקרון זה גם בעוגה שמכילה גבינת שמנת וביצים שלמות, מכיוון שהמרקם הרצוי בעוגות אלה הוא קרמי, כבד מאוד ועשיר. הכנסת אוויר מיותר תקלקל אותו. 
רוטט זה טוב - עוגת גבינה מהסוג הכבד והקרמי מוכנה כאשר הדפנות יציבים ומתחילים להיפרד מהתבנית, ומרכזה עדיין רוטט ונראה בלתי מוכן. אלה עוגות שאינן תופחות, ולכן גם אינן נופלות. אפשר לקרר אותן מיד מחוץ לתנור. לאחר שהעוגה הצטננה מעבירים אותה לקירור במקרר למשך 24 שעות. אז העוגה מתייצבת לחלוטין ומרקמה קרמי ומשגע. לעומת זאת, עוגת גבינה אפויה קלאסית מוכנה כאשר המרקם קפיצי למגע, או לפי מבחן הקיסם היבש. עוגה כזו 
 
לצפיה ב-'פוקסי , יופי של הסבר מושקע ומועיל,כול הכבוד !'
פוקסי , יופי של הסבר מושקע ומועיל,כול הכבוד !
20/05/2017 | 09:35
19
לצפיה ב-'שאלה לבעלי הנסיון בהכנת ריבת- חצילים'
שאלה לבעלי הנסיון בהכנת ריבת- חצילים
20/05/2017 | 20:15
1
125
האם להכנת ריבה משתמשים בחצילים רגילים,
או בחצילים מהסוג הגמדי - הסגלגלים והקטנטנים?
לצפיה ב-'בד"כ בחצילונים מיני...'
בד"כ בחצילונים מיני...
21/05/2017 | 05:49
65
אבל ניתן להכין מכל סוג חצילים.
וזאת בכל מקרה לא תהיה ריבה אלא קונפיטורה או מעדן.
 
לצפיה ב-'תמצית וניל'
תמצית וניל
21/05/2017 | 00:02
1
70
בעבר הייתי משתמש בתמצית וניל סינטטית "בטעם וניל", מאחר והמודעות ל"תמצית וניל אמיתית" גדלה, רכשתי את התמצית הנ"ל..לא יודע למה אבל זה מריח ויש לזה טעם כמו לאלכוהול יותר מאשר טעם של וניל..האם זה בסדר?!
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'כן כי מיצוי התמצית נעשה בעזרת אלכוהול...'
כן כי מיצוי התמצית נעשה בעזרת אלכוהול...
21/05/2017 | 05:41
53
טעם וריח האלכוהול יעלמו בשימוש.
לצפיה ב-'שאלה לגבי אנטיפסטי'
שאלה לגבי אנטיפסטי
20/05/2017 | 01:30
8
195
הכנתי אנטיפסטי של קוביות חצילים, רצועות פלפל אדום, פלחי עגבניות, ברוקולי וכרובית, עם רוטב שהוכן במעבד מזון וכלל חצי כוס שמן, בצל גדול קצוץ, שלושה שיני שום, כפית סילאן, כפית מלח, וחצי כפית של פלפל שחור, כורכום, כמון, והן של מספר תערובות תבלינים שהיו לי.
לאחר ערבוב בקערה, שמתי בתבנית אפיה, עטפתי בניר אלומיניום, והכנסתי לתנור לחצי שעה.
הירקות יצאו מצוין מבחינת הקריספיות שלהם, אולם הטעם היה לא מספיק מורגש ודי חיוור, במיוחד העגבניות.
תהיתי איך ניתן לשפר את הטעם של האנטיפסטי.
תודה רבה.
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
20/05/2017 | 07:58
83
הרוטב "נשטף" במהלך הצליה במיוחד מירקות חלקים
או שמכילים הרבה נוזלים.
שתי אפשרויות - להסיר את רדיד האלומיניום לאחר גמר
הצלייה, לצקת את הרוטב מעל ולצלות עוד מספר דקות
ללא כיסוי או לצקת את הרוטב מעל לאחר הצלייה ולפני
ההגשה.
 
לצפיה ב-'לשיפור טעם -הרוטב, כדאי להגדיל כמויות,,'
לשיפור טעם -הרוטב, כדאי להגדיל כמויות,,
20/05/2017 | 10:06
67
הגדלת הכמויות תדגיש את הטעם המשובח של הרוטב, שייספג בירקות האפויים.
הכמויות שאני מכינה:
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה .
1/2 3 כפות סילאן ,
2 כפות חומץ
כף רוטב סויה .
ואת כול שאר התבלינים שהוספת.(מלח פלפל-שחור,וכו')
מומלץ  גם להוסיף 10 בצלצלים קטנטנים, (במקום הבצל הקצוץ.)
 
אפשר להוסיף לירקות גם 2 בטטות ,(לחתוך לפרוסות עבות.)
 
בנוסף אפשר להניח בתבנית 2 ענפי -רוזמרין קטנים,לבישום נעים לירקות ,בעת האפיה.
 
 
לצפיה ב-'אנטי פסטי'
אנטי פסטי
20/05/2017 | 11:19
5
86
כמות כזו של תבלינים היא מוגזמת. הטעם הטבעי של הירקות הולך לאיבוד, ולהכל יש את אותו הטעם לא של הירקות עצמם, אלא של התיבול. 
לצפיה ב-'זה תלוי בכמות הירקות,מתאים ל- 8 מנות בתבנית ענקית.'
זה תלוי בכמות הירקות,מתאים ל- 8 מנות בתבנית ענקית.
20/05/2017 | 15:47
4
51
ביחד עם  בצלים ופרוסות בטטות זה יוצא מקורמל וטעים,
(מומלץ גם להוסיף 200 גרם פטריות )
 
לצפיה ב-'אני לא מדבר על זה. '
אני לא מדבר על זה.
20/05/2017 | 20:08
3
42
אני מסבר על מגוון התבלינים שהוא שם שם. יש שם יותר מדי סוגים, וכל אחד מנטרל את השני ונוצרת קקפוניה של טעם, מבחינת "כל המוסיף גורע". 
אני מכין אנטי פסטי בכל ארוחה משפחתית, לפי דרישת אנשי השבט. התיבול הוא שמן זית, מלח גס, ותימין. מרגישים את הטעם של הירקות, והתבלינים האלה רק מדגישים את הטעם הזה. 
לצפיה ב-'גם הדרך שלך לתיבול היא נכונה,כול אחד וטעמו.'
גם הדרך שלך לתיבול היא נכונה,כול אחד וטעמו.
20/05/2017 | 20:49
2
37
 
בעיקרון,סילאן תמרים -טעמו מתוק ,והוא מאזן היטב את מליחות כף רוטב-הסויה,
וניגודי טעמים אלה,מעשירים את טעם הירקות החסרי טעם, כמו :פרחי-כרובית,פטריות,
-חצילים ,תפו"א - כול אלה הרי חסרי -טעם באופן טבעי,והתיבול משבח את טעמם.
אגב,
מטרת הפפריקה -המתוקה, היא רק בכדי להוסיף גוון-שזוף לפרחי-הכרובית,לתפו"א לפטריות ושאר הירקות הבהירים.
 
בצלצלים קטנים- צלויים גם יוסיפו טעם מעודן  לשאר- הירקות.
וכך גם שיני -השום שבתבנית ,שנשארים בקליפתם,נעשים בטעם מתקתק ומיוחד באפיה.
 
כמובן שאתה יכול להעדיף פחות תיבול ,ופחות צבעוניות ,
ולאכול כרובית,תפו"א בגוון בהיר,גם זה יהיה בסדר, איש איש וטעמו.
לצפיה ב-' נראה לי שהוא התייחס לתיבול בהודעה הראשונה (כמון,כורכום) '
נראה לי שהוא התייחס לתיבול בהודעה הראשונה (כמון,כורכום)
21/05/2017 | 01:42
1
11
לצפיה ב-'אכן כן.'
אכן כן.
21/05/2017 | 06:16
6
לצפיה ב-'הכנת תפוחי עץ מראש'
הכנת תפוחי עץ מראש
18/05/2017 | 19:41
3
92
אני צריכה להכין עוגת תפוחים מחר בבוקר, אבל יעמוד לרשותי רק זמן קצר ביותר.
האם ניתן - כדי לחסוך זמן בבוקר - לקלוף את התפוחים ולחלק אותם לשמיניות הערב ללא שייפגמו?
לצפיה ב-'כן....'
כן....
18/05/2017 | 20:52
2
74
תניחי את הפלחים בקערה וכסי אותם במים,
תוסיפי 2-3 כפות מיץ לימון ותערבבי, כסי את הקערה
ותניחי על השייש עד להכנה למחרת.
לפני ההכנה סנני היטב מהמים ותשתמשי.
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
18/05/2017 | 21:33
7
לצפיה ב-'השרייה במיץ-לימון,רעיון מעולה !'
השרייה במיץ-לימון,רעיון מעולה !
20/05/2017 | 10:33
41
אני הכנתי עוגת תפוחים טעימה ומהירה:
זמן ההכנה -10 דקות.
זמן אפיה 40 -45 דקות.
 
המצרכים הדרושים:
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות ,(רצוי זן -"דלישס")
כוס אחת סוכר-חום.
4 ביצים
כוס שמן -קנולה
כפית קינמון .
2 כוסות  קמח -תופח.
5 כפות אגוזי-מלך,(לקצוץ -גס.)
5 כפות צימוקים
ההכנה:
לערבב בקערה את קוביות התפוחים עם הסוכר החום,
בקערה נפרדת לבלול את הביצים והסוכר,
להוסיף את כול שאר המצרכים,ואת קוביות התפוחים,ולערבב.
לצקת לתבנית ,ולאפות בחום בינוני (180 מעלות.)
זמן אפיה בערך 45 דקות .
לאחר 40 דקות כדאי לבדוק בנעיצת קיסם במרכז ההעוגה ,שיוצא נקי בפירורי-בצק.
 
מאוד קלה להכנה ,עסיסית וטעימה.
לצפיה ב-'סופ"ש ומה מתבשל?'
סופ"ש ומה מתבשל?
19/05/2017 | 15:59
1
44
עוף בקארי
אורז לבן
קובה הפעם ללא מרק
טחינה
אבוקדו
וערב שישי פשטידת תירס

לצפיה ב-'היום הכנתי פשטידת כרובית ופטריות. מחר בלי נדר - כבד ברוטב.'
היום הכנתי פשטידת כרובית ופטריות. מחר בלי נדר - כבד ברוטב.
20/05/2017 | 00:12
85
מה עושים כשרוצים לאכול משהו לא שגרתי ויש בבית דברים שאם לא נשתמש בהם – ילכו או-טו-טו לעולמם? פשטידה (או מרק, אבל הפעם הלכתי על פשטידה).
אז הרי לכם פשטידת כרובית ופטריות – דליקטסית.
 
מרכיבים: (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ועומק 6 ס"מ, אבל הגודל לא מחייב).
1 כרובית בינונית – גדולה, מפורקת לפרחים קטנים.
2 בצלים גדולים קצוצים בינוני.
8 שיני שום פרוסות דק.
6 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות בינוני (מאלה הלבנות שקונים בתפזורת).
שמן לטיגון.
5 ביצים.
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם (הצעה שלי – בנדיבות).
כפית אבקת מרק בצל. לא יותר כדי שלא ייצא מלוח מדי.
2-3 כפות גדושות קמח מצה או פרורי לחם.
חצי כוס קמח מעורב עם שקית אבקת אפיה.
תבלינים נוספים לפי טעמכם.
שמן או מרגרינה לשימון התבנית.
 
שדרוג (לא חובה): היתה לי במקרר "שמנת צמחית" (קרם בישול צמחי) עמידה, שתוקפה פג לפני שנה. פתחתי, בדקתי, כמו שנקנתה אתמול. מצאה דרכה פנימה לתערובת (אבל אז מומלץ להוסיף עוד שתי כפות קמח מצה).
 
הצעת שדרוג (לא ניסיתי כי חשבתי שלא יאכלו אצלי):
גרעיני תירס מתוק (משימורים) או גרעיני תירס קפואים (משקית). אני מעדיף את המתוק.
עשבי תיבול לטעמכם.
אפשר לשלב בתערובת ירקות קצוצים, או לפרוס מעליה פרוסות מהירקות.
כשהתערובת בתבנית, לפני הכנסה לתנוור, לבזוק פרורי לחם או גבינה צהובה מגוררת.
 
כלי דרוש – קערה גדולה. השתמשתי בקערה של המיקסר.
 
ההכנה:
מרתיחים את פרחי הכרובית במי מלח. אחרי הרתחה להוריד להבה ולבשל 5 דקות. לא צריך להתרכך יותר מדי כי זה עוד יעבור חום של תנור.
מסננים את המים ומניחים לכרובית להתקרר.
מטגנים עד שקיפות את הבצל.
מוסיפים את השום ומטגנים קצת.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים קצת.
מניחים לתערובת המטוגנת להתקרר.
מכניסים את הכרובית והתערובת לקערה.
מכניסים לתערובת 5 ביצים (מכל גודל שהוא).
מוסיפים מלח ופלפל שחוור בנדיבות.
מוסיפים את אבקת המרק.
מערבבים.
מכניסים את קמח המצה (או פרורי הלחם). נשארו לי מצות מפסח אז הכנסתי מצה לתוך שתי שקיות נילון – ופטיש של שניצלים עשה את העבודה.
מערבבים.
מכניסים את הקמח המעורב באבקת אפיה בשתי נגלות. מערבבים אחרי כל נגלה.
משמנים תבנית.
מכניסים את התערובת.
שעה בתנור במחצית הגובה - 180-190 מעלות.
 
מעולה. המחמאות לא איחרו להגיע.
תהנו.
 
מחר, בלי נדר, כבד ברוטב יין אדום מתוק.
 
לצפיה ב-'נקניקיות בלחמניה עם תוספת ייחודית '
נקניקיות בלחמניה עם תוספת ייחודית
19/05/2017 | 12:50
92
ושוברים חינם לשניים מכם במענה על השאלה בסרטון כאן:
https://www.facebook.com/condelight/videos/6659763...
המרכיבים ל-3 מנות:
1 כף שמן
1 בצל, קצוץ
1 פלפל אדום, קצוץ
1/4 כוס אוכמניות קפואות
1 כף סירופ מייפל טהור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1/4 כוס סיידר תפוחים

נקניקיות ריינהולדס
לחמניות אצבע

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת וברגע שהשמן חם, מוסיפים את הפלפל והבצל ומטגנים על אש בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים, מוסיפים את המייפל,המלח והצ'ילי הגרוס ומערבבים שוב. מוסיפים את הסיידר תפוחים,ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות או עד רמת הריכוך הרצויה.
מסדרים בלחמניה עם הנקניקיה ובתאבון!

לצפיה ב-'הרגלי אכילה אבות ובנים'
הרגלי אכילה אבות ובנים
18/05/2017 | 12:06
1
88
אבות לבנים בני 8-13? מכירים כאלה? אני זקוקה לעזרתכם! ��
 שמי מאיה ואני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. כחלק מעבודת הגמר (תזה) שלי אני מתעניינת בהרגלי האכילה של אבות ובנים. אשמח אם תשקיעו מעט מזמנכם ותעזרו לי במענה על השאלון המצורף או תפיצו למכרים שזה עשוי להיות רלוונטי בעבורם זה יעזור לי מאוד!! 
תודה רבה רבה לעוזרים!! �� ��
https://ruppin.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bfuSa3...
לצפיה ב-'מאמרות חז"ל'
מאמרות חז"ל
19/05/2017 | 07:09
51
אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהנה.
נותנים אגוזים למי שאין שיניים.
בנים ילכו בדרכי אבות
אבל בסופו של יום, מי שמבשל בבית זה אמא.
ואני יכול להגיד לך שמשם יש לי השפעה על דברים שאני שונא או לא אוכל כי...
לצפיה ב-'איזון טעם ברוטב עגבניות'
איזון טעם ברוטב עגבניות
17/05/2017 | 14:36
10
110
היי
נהוג במתכונים של תבשילים עם רוטב עגבניות להוסיף סוכר (או סילאן \ דבש) כדי לאזן את הטעם של העגבניות.
איזה תחליף (במקום מתיקות) ניתן לשים ברוטב כדי לאזן את העגבניות?
חשבתי על מעט פלפל חריף, ואשמח לרעיונות נוספים.
תודה.
לצפיה ב-'"איזון טעם" זה לא אומר הרבה...'
"איזון טעם" זה לא אומר הרבה...
17/05/2017 | 15:41
2
95
לא "נהוג". יש מי שאינם אוהבים את החמצמצות של העגבניות ומוסיפים סוכר כדי לסתור אותה.. רבים, וביניהם אני, דווקא כן אוהבים את החמצמצות הטבעית ולא מוסיפים דבר. פלפל לא סותר חמצמצות. אם אינך מעוניין להוסיף סוכרים/ממתיקים למיניהם השתמש בעגבניות מזן מתקתק או בשימורי עגבניות כמו של  MUTTI.
לצפיה ב-''
17/05/2017 | 15:44
7
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
18/05/2017 | 00:42
7
לצפיה ב-''
18/05/2017 | 00:57
45
קפה מאזן את החמיצות של העגבניות.
אני ניסיתי עם מעט (אבל ממש מעט) אבקת נס קפה. איזן את החמיצות ולא הורגשה מרירות אבל אישית אני מעדיפה להוסיף מתיקות.
לצפיה ב-'בישול ארוך מוריד את החמיצות'
בישול ארוך מוריד את החמיצות
18/05/2017 | 06:54
42
בישול של לפחות חצי שעה של העגבניות מבטל את החמיצות.
לצפיה ב-'טעמים'
טעמים
18/05/2017 | 08:17
49
שלום
על 4 טעמים נבנו המתכונים: מתוק, מלוח, חמוץ ומר.
קפה ממתיקים מפני שהוא מר. 
רטבים בתעשיה מלעיטים במלח וסוכר, לאזן זה את זה ולהעלות את המשקל (במנוסף למים), ע"מ לקבל יחס רווח עלות גבוה.
רוטב עגבניות:
במידת הצורך, במקום להשתמש בסוכר, אפשר לטגן בצל לרמת קירמול להמתקה
אפשר להכניס גם שום לטעם, ועשבי תיבול כמו אורגנו או קורנית.
חריף הוא לא טעם. הרבה חריף יכול לטשטש טעמים, מפני שהוא משבש לנו את חוש הטעם. 
מונוסודיום גלומט (MS) הוא הטעם החמישי (אוממי) והוא מגביר טעמים. חלק מהאוכלוסיה (כ-20%) לא מסתדר עם החומר הזה. המונוסודיום גלוטומט היא הסיבה שהרבה מוסיפים למרקים ותבשילים אבקת מרק. תשובתם לשאלה למה?
זה מפני שיש לזה טעם יותר טוב...
לטעמי, שימוש בשימורי עגבניות מסוג PULPA של MUTTI הוא בעל איזון טוב.
הוא גם יתן רוטב אחיד והדיר. עגבניות בעונות השנה השונות מגיעים ממקורות שונים וזנים שונים, ולכל אחד טעמו הוא. הרוטב המשומר, כולו מאותו איזור, בקטיף של אותה עונה, כבר ללא הקליפה והגרעינים, מזן משובח ויחודי. שווה.
 
לגבי נהוג - אני לא מוסיף סוכר לרוטב עגבניות ומעולם לא הוספתי. 
 
אפשר להוסיף שמנת לבישול. זה ייתן לו טעם ומרקם קטיפתי וגם מעט מתיקות. (לא מתאפשר לשומרי כשרות ומנות בשריות, לא לשים שמנת צמחית!). 
לצפיה ב-'אני נוהגת להוסיף מעט קטשופ - במקום סוכר'
אני נוהגת להוסיף מעט קטשופ - במקום סוכר
18/05/2017 | 15:18
2
14
לצפיה ב-'ומהו קטשופ אם לא...'
ומהו קטשופ אם לא...
18/05/2017 | 17:35
1
43
סוכר למינהו (סכרוזה, פרוקטוזה גלוקוזה וכיו"ב) בתוספת מים ותבלינים.
לצפיה ב-'קטשופ = 25%-30% סוכר ממשקלו '
קטשופ = 25%-30% סוכר ממשקלו
18/05/2017 | 19:03
11
לצפיה ב-'תודה לכם!'
תודה לכם!
19/05/2017 | 00:04
3
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם שמנת מתוקה'
עוגת גבינה עם שמנת מתוקה
16/05/2017 | 15:36
13
141
מדובר בעוגת גבינה אפויה שאני מכין. המתכון המקורי בגדול , הוא שילוב של 750 גבינה לבנה ו 1 קופסה של שמנת חמוצה. וביצים מופרדות,כאשר את החלבונים אני מקציף...אני מעוניין לשנות ורוצה להתיעץ..
בגדול אני מעוניין להוסיף שמנת מתוקה 250 מ"ל, כלומר להקציף שמנת מתוקה במקום להקציף את החלבונים. והחלמון +חלבון יכנסו ביחד לתערובת ללא הפרדה.
ואולי להוריד בכמות הסוכר . חצי כוס במקום כוס
מה התוצאה שתתקבל? עוגה עשירה יותר?
לצפיה ב-'שמנת מוקצפת אינה תחליף לחלבונים...'
שמנת מוקצפת אינה תחליף לחלבונים...
16/05/2017 | 16:50
4
86
העוגה לא תתפח באפיה, קצפת מתפרקת בחום,
חלבונים מוקצפים תופחים ונקרשים וזאת המטרה
בעוגה מסוג זה.
אם ברצונך להעשיר את העוגה תשתמש בגבינת
שמנת או תוסיף שמנת מתוקה לא מוקצפת במקום
השמנת החמוצה או תשתמש בשמנת חמוצה של פעם.
לצפיה ב-'אם אוסיף שמנת מתוקה'
אם אוסיף שמנת מתוקה
16/05/2017 | 22:50
3
52
שהיא במצב נוזלי לעומת שמנת חמוצה שהיא במרקם חצי חצי..האם המרקם של העוגה יצא נוזלי יותר?
לצפיה ב-'יהיה צורך בתוספת כף קורנפלור/קמח תפו"א/אינסטנט פודינג...'
יהיה צורך בתוספת כף קורנפלור/קמח תפו"א/אינסטנט פודינג...
16/05/2017 | 23:13
2
57
שמנת חמוצה של פעם 27% תעשה את העבודה הכי טוב.
אם תשתמש בגבינת שמנת אמיתית 27% ומעלה לא תצטרך
להוסיף קורנפלר וכו'.
לצפיה ב-'אשמח להבין את ההיגיון'
אשמח להבין את ההיגיון
17/05/2017 | 00:31
1
55
שעומד מאחורי דבריך,
1)קורנפלור זה חומר מסמיך, למה בגבינה 5% יהיה צורך להוסיף וב 27% לא יהיה צורך?
2)מנסיונך, אם משתמשים בגבינת שמנת 27% יהיה כדאי להוסיף גם שמנת חמוצה 15% או 27%? או שבכלל לא יהיה צורך בשמנת החמוצה?
 
לצפיה ב-'ענית על שאלתך...'
ענית על שאלתך...
17/05/2017 | 06:23
54
ראשית, כתבתי גבינת שמנת אמיתית, לא בטעם ולא במרקם
שמנת שאלו גבינות מיוצבות ג'ל.
כמות המים בגבינת 5% גבוהה מכמות המים בגבינת שמנת,
תמיד מומלץ להשתמש בגבינות עם כמות נוזלים קטנה או
גבינות מסוננות, מטרת הקורנפלור לספוח את עודפי המים.
 
אם תשתמש בגבינות שמנת 27% אתה יכול להשתמש בשמנת
לפי טעמך - חמוצה מכל סוג או מתוקה.
 
בזאת סיימתי את הדיון בנושא, שיהיה בהצלחה.
לצפיה ב-'קבל מתכון לעוגת גבינה מוצלחת ,ללא ביצים,,'
קבל מתכון לעוגת גבינה מוצלחת ,ללא ביצים,,
16/05/2017 | 20:44
1
105
עוגת גבינה גבוהה,עם פירורים :
(יש להכין מראש תבנית קפיצית משומנת,בקוטר 26 ס"מ.)
 
להכנת בצק ופירורים:
1 כוס קמח תופח מנופה.
2 כפות אגוזים טחונים
2 כפות סוכר חום
6 כפות שמן-קנולה.
למלית:
לערבב בקערה:
500 גרם ממרח- טופו.
250 מ"ל קרם -קוקוס
250 מ"ל  שמנת צמחית -מתוקה
2 חבילות פודינג ווניל
3 כפות סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת.
 
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי -הפירורים ,יש לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
 
מרפדים בתבנית קפיצית משומנת ,כמות של  2/3 מהבצק ,משטחים לשכבה אחידה ומהדקים לתחתית-התבנית.
במזלג מחוררים קלות את הבצק ,המהודק לתבנית.
אופים בתנור שחומם ל -180 מעלות ,
לאפות כ- 10 דקות, ומצננים.
משמנים תבנית תנור גדולה,ומשטחים בתוכה שכבה דקה של יתר הבצק.(השליש הנותר).
ואופים עד לקבלת גוון חום -זהבהב.
מוציאים ,מצננים, ומפוררים במעבד -מזון. (או לפורר בכפות הידיים.)
לאחר ערבוב חומרי המלית בקערה, מתקבל מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את המלית על שכבת הבצק האפוי, והמצונן,שבתבנית הקפיצית.  
מחליקים בעזרת מרית ,ומיישרים את המלית על כול שטח הבצק.
 
מפזרים על פני כול העוגה, את פירורי -הבצק .
ומכניסים למקרר לפחות ל -5 שעות, (או לשעה במקפיא.)
 
לצפיה ב-'תודה..'
תודה..
16/05/2017 | 22:56
38
אבל הייתי מעדיף עוגת גבינה על בסיס גבינה וכמה שפחות קמח. 
בעוגה שאני מכין אין בכלל קמח רק 3 כפות קורנפלואר ואינסטנד וניל
ומניח ביסקויטים בתחתית
לצפיה ב-'תכין עוגת גבינה ניו יורק ללא הקצפות וללא קמח'
תכין עוגת גבינה ניו יורק ללא הקצפות וללא קמח
17/05/2017 | 05:39
87
מה שיש בה זה המון גבינת שמנת. אפשר להמיר את השמנת בגבינת "שמנת 5% לתוצאה לא רעה או להמיר חלק מהגבינה בלבד.
פשוט מה שקרוי גבינת שמנת מכילה חומרים מייצבים ולכן זה מחזיק גם ב 5%.
לגבי ההמתקה תלוי בטעם האישי אבל חצי כוס סוכר לא תניב מתיקות מספיקה.
אבל היי, זו העוגה שלך. תכין לפי טעמך האישי.
לצפיה ב-'עוגת ניו-יורק עם כף קמח בלבד,ואת הביצים בוחשים ולא מקציפים,,'
עוגת ניו-יורק עם כף קמח בלבד,ואת הביצים בוחשים ולא מקציפים,,
17/05/2017 | 12:33
4
53
הגולשת אם החיטה ,הזכירה לי את עוגת הגבינה המוצלחת -"ניו-יורק",
זו עוגת גבינה  שהכנתי לראשונה בתקופת לימודיי, כאשר חיפשתי עוגת- גבינה  קלה להכנה הקצפות ועם מעט מאוד קמח,ויוצאת מאוד טעימה ואוורירית.
לא מפרידים את החלמונים מהחלבונים - אלא מערבבים בבחישה.
אם תרצה להכין את עוגת הגבינה ניו-יורק,תקיש בגוגל ותמצאנבקלות.
 
לצפיה ב-'מעוניין לקבל מתכון'
מעוניין לקבל מתכון
17/05/2017 | 17:55
3
49
רשום של עוגת גבינה ניו יורק, מתכון ביתי ומוצלח(בגוגל יש כמה גרסאות)
עדיפות לעוגה בלי חמאה.
דבר שני ארצה לדעת מתי כדאי להשתמש באבקת אינסטד פודינג וניל ומתי בתמצית וניל..לפי מה מחליטים?
תודה
לצפיה ב-'זו עוגה מצויינת של cheesecake factory'
זו עוגה מצויינת של cheesecake factory
18/05/2017 | 05:56
64
מתכון שאני מכינה כבר שנים. מצאתי אותו פעם ב YNET:
לבסיס אני מכינה בדרך כלל שכבה דקה של בצק פריך.
אפשר גם בסיס מפירורי פתי בר עם מעט חמאה מומסת ואפשר לוותר על הבסיס בכלל.
עוגת הגבינה של Cheesecake Factory בארה"ב / באדיבות גסטרונומוס
חומרים
לתחתית
1/4 כוס אגוזי פקאן קלופים וקצוצים היטב
1/4 כוס שקדים קלופים וקצוצים היטב
1/4 כוס אגוזי לוז קלופים וקצוצים היטב
3/4 כוס ופלים בטעם וניל, קצוצים היטב
2 כפות חמאה מומסת
למילוי:
* כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר*
700 גרם גבינת שמנת 
1/3 1  כוסות סוכר 
5 ביצים גדולות
2 מכלים שמנת חמוצה 
1/4 כוס קמח 
2 כפיות תמצית וניל 
2 כפיות מיץ לימון 
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
1. מערבבים את כל האגוזים הקצוצים עם פירורי הופלים והחמאה

2. מפזרים על תחתית התבנית ומהדקים היטב.

3. מרפדים גם את הדפנות ומהדקים (עד לגובה של 2.5-3.5 ס"מ).

4. מניחים בצד.

הכנת המילוי:
1. מתחילים בהקצפת הגבינה (מהירות נמוכה) עד לקבלת מרקם אוורירי.

2. מוסיפים, לאט לאט את הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
3
. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף מוסיפים עוד ביצה, מקציפים וממשיכים ככה עם שאר הביצים.

4. אחרי שהוספנו ובחשנו 5 ביצים, מוסיפים את הקמח, הוניל ומיץ הלימן ומערבבים היטב.

5. בסוף, מוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת את השמנת.

הרכבת העוגה:
1. יוצקים את הגבינה לתבנית.

2. מכניסים לתנור שחומם קודם לכן לטמפרטורה של 165 מעלות צלסיוס, על המדף האמצעי.

3. אופים שעה ורבע.

4. מכבים. פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור לשעה נוספת.

5. מוציאים ומצננים. מכניסים למקרר למשך 24 שעות. שווה לחכות!
לצפיה ב-'אינסטנט פודינג הוא חומר עיבוי תמצית וניל היא לטעם'
אינסטנט פודינג הוא חומר עיבוי תמצית וניל היא לטעם
18/05/2017 | 06:01
1
40
אין קשר בין הדברים.
תמצית וניל או אחד מהצורות האחרות של הוניל מוסיפים לקינוחים או מאפים שרוצים לתת להם טעם וניחוח של וניל. בכל מקרה מכיוון שמדובר בחומר מרוכז, מוסיפים כמות קטנה מאוד.
אינסטנט פודינג וניל הוא חומר עיבוי מבוסס קורנפלור שנועד להסמכה ומתן נפח לציפויים לעוגה או כתחליף לקמח בעוגה עצמה. הוא מופיע בטעמים וגוונים שונים שאחד מהם הוא טעם וניל.
 
לצפיה ב-'תודה רבה לכול העונים '
תודה רבה לכול העונים
18/05/2017 | 12:54
12
לצפיה ב-'רוטב עם טעם חזק של יין דחוף פתרון ?'
רוטב עם טעם חזק של יין דחוף פתרון ?
16/05/2017 | 16:16
1
65
אז אני מנסה להכין גולש, ושמתי הרבה יין בסיר, וזה מתבשל לו כבר 3 שעות והכל טוב ויפה וטעים.
אבל יש לזה טעם מאוד חזק של יין.
איך אפשר לסדר את הרוטב אם בכלל אפשרי ?
 
המון המון תודה !
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
16/05/2017 | 16:47
75
שפוך מחצית מהרוטב, תוסיף נוזלים באותה כמות 
ותקן את הטעם.
לצפיה ב-'שאלות בנושא סלט דב'ף בבקשה'
שאלות בנושא סלט דב'ף בבקשה
15/05/2017 | 18:56
7
128
ובכן, מי שמכיר, יודע שבגרסה הרומנית מוסיפים ירק בשם פסטרנק שבעברית קוראים לו "גזר לבן".  העניין הוא שהוא די נדיר אצל הירקנים והתחליף המקובל הוא שורש פטרוזיליה.
תָּמִיר
בחור גרוזיני שפגשתי, אמר לי שהוא מכיר את הירק הזה (פסטרנק) אבל הוא סבור שטעמו מר.

שאלה ראשונה:
אם הוא צודק, מה הרעיון לשים בסלט דב'ף ירק מר?

לגבי הקוביות.  בכל התפריטים רשום "לבשל את תפוחי האדמה "בקליפתם" ואז לקלף ולחתוך לקוביות.

שאלה שניה:
אני תוהה, מה היתרון בלבשל בקליפתם.  למה לא לבצוע לקוביות ולבשל חצי בישול?   האם יש איזשהו הבדל בטעם?
 
באיזשהו מקום רשמו שאם משתמשים באפונה "לא מקופסת שימורים" הטעם הוא אחר לגמרי (טוב יותר).   הלכתי לאיש "היבשים" שלי (זה שמוכר כל מיני עדשים בשקים).  היו לו רק חצאי אפונים.  אבל במקביל הוא אמר לי שאפונה כזו יבשה משק, קשה מאוד להכין.  זה תהליך רב שלבי שהוא לא פירט לי, אבל ציין שזה ממש לא "להשרות לילה" ואז לבשל כרגיל.

(הוא המליץ להשתמש באפונה קפואה מהסוג של סנפרוסט)

שאלה שלישית:
האם יש אמת בדבריו?  מה התהליך שצריכים לעבור האפונים?

אשמח למידע ותובנות,

תָּמִיר
לצפיה ב-'תשובות חלקיות'
תשובות חלקיות
15/05/2017 | 19:45
67
בישול גזר לבן מוציא ממנו מתיקות.
 
בגדול, סלטה דה בף זו דרך מצויינת לנצל את השאריות מהמרק. מכינים מרק, שמים בו מה שאוהבים, ואת המוצקים שנשארו חותכים ועושים מהם סלט. אפשר לוותר על הגזר הלבן אם אין.
 
ככל שתפו"א יותר יבשים הטעם שלהם מרוכז יותר. הדרך הנפוצה ביותר למנוע מהם לספוג מים היא לבשל אותם בקליפתם. יש שמבשלים אותם חתוכים ואח"כ מקפיצים מעט במחבת כדי להפטר ממים עודפים.
 
לצפיה ב-'לא מכירה את הסלט אך בנוגע לאפונה'
לא מכירה את הסלט אך בנוגע לאפונה
15/05/2017 | 20:05
4
58
הייתי מציעה להשתמש באפונה סנפרוסט במקום. בגדול אני לא כ"כ אוהבת אפונה משימורים, אבל חושבת שהסנפרוסט ממש סבבה, מכינה עם זה מרקים, תוספת לאורז ולסלטים ועוד ובעייני יוצא מצוין. אז הייתי משתמשת בזה כתחליף:)
לצפיה ב-'ככה הוא נראה..'
ככה הוא נראה..
15/05/2017 | 20:40
1
130
לצפיה ב-'אחרי תמונה בהחלט מכירה'
אחרי תמונה בהחלט מכירה
16/05/2017 | 13:13
51
וכשמכינה מעדיפה כאמור אפונה סנפרוסט.
 
אצלינו קוראים לו סלט ויניגרט או סלט תפו״א
לצפיה ב-'את הסלט את בטוח מכירה. זה השם שזר לך.'
את הסלט את בטוח מכירה. זה השם שזר לך.
15/05/2017 | 22:46
63
בארץ הסלט נקרא לרוב סלט תפוחי אדמה.
ידוע לפעמים בשם סלט רוסי/אוליביה.
לצפיה ב-'למדתי להשתמש'
למדתי להשתמש
16/05/2017 | 07:09
68
באפונה משימורים, והיא לא פחות מוצלחת 
מאפונה סנפרוסט, שהיא טובה גם אם מבשלים ממש מדויק מבחינת הזמן.
אני לוקחת את קופסת השימורים,
שמה במסננת, שוטפת קלות במים, ומאפשרת לנוזלים לצאת.
אז האפונה הזו נעימה, לא רכה ולא "מעוכה".
לצפיה ב-'סלט דב'ף'
סלט דב'ף
16/05/2017 | 15:28
67
העלית בי זכרונות מאימי ז''ל כמי שגדלה בבית ממוצא רומני  הסלט הזה כיכב תמיד
רק שבזמנו עשו את הסלט רק מתי שהכינו מרק והיה במרק עוף, תפו''אד, גזר  לאלה היו מצרפים מלפפון כבוש בחומץ ביצים מיונז  ומעט חרדל.  ( את חזה העוף היו מקררים וחותכים לקוביות  )
היום אני מכינה את אותו סלט ללא העוף , מרתיחה בסיר תפוא''ד בקליפתו, גזר  ביצים.  לאחר קירור חותכת קוביות גדולות מוסיפה מלפפון כבוש , מיונז חרדל מעט מל''פ .
אפונה טעם אישי לא חובה,  מומלץ לא להשתמש משימורים (יש טעם לוואי ) עדיף סנפרוסט,  והשאר הוא ענין לבחירה לפי טעמך האישי .
 
בהצלחה -  טעים סלט דב'ף .
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:25
21
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'מקפיא'
מקפיא
13/05/2017 | 10:21
6
127

אני רוצה לקנות מקפיא 6 או 7 מגרות. אשמח לקבל המלצות, דיסהמלצות, ותובנות. תקציב עד בסביבות 1500 ש"ח. 
הערה: לפי מה שאני קורא, בגלל חברת השרות "פל רם" אלקטרה כמובן ירדו מהפרק, אז נא לא להמליץ עליהם.
 
לצפיה ב-'מקפיא....'
מקפיא....
13/05/2017 | 20:41
1
86
לא זוכרת לפני כמה שנים קנינו מקפיא של בלומברג, 7 מגירות.
מאוד מרוצה ממנו.
למעשה 2 תאים+5 מגירות גדולות.
רעיה
לצפיה ב-'כנ"ל 5 + 2 אצלנו כבר 10 שנים, עובד מצוין.'
כנ"ל 5 + 2 אצלנו כבר 10 שנים, עובד מצוין.
13/05/2017 | 22:41
58
קצת יותר יקר מהסכום שציינת.
לצפיה ב-'ליבהר הכי נחשבים'
ליבהר הכי נחשבים
14/05/2017 | 00:10
66
חשוב מגרות גדולות לא עם יותר מידיי חורים, במקפיאים שהם נו פרוסט שטח האיחסון קטן יותר משטח האיחסון שבמקפיאים שעושים קרח. אם שטח האיחסון קריטי, אזי פעמיים בשנה להשקיע בניקוי קרח זה"סכום" פעוט שיש לשלם לטובת העניין
לצפיה ב-'מקפיא'
מקפיא
14/05/2017 | 06:41
59
יש לי שני מקפיאים,
האחד של candy 'הוא אצלי כבר כמעט 30 שנה,
מעולה, מקפיא טוב, וקל לניקוי יש בו רק6 מגירות אבל מכיל המון.
מעולם לא היה צורך בתיקון.
השני הוא של  whirlpool הוא גבוה ו"חתיכי" נוח לשימוש,
פחות שנים כאן, אבל כבר החלפתי 2 מגרות,
זה החומר החדש  של המגרות שצריך להזהר שלא יתנפצו.
מבחינה מכנית לא היה צורך באחריות או בטכנאי.
לצפיה ב-'תודה לעונים. קניתי. '
תודה לעונים. קניתי.
14/05/2017 | 17:31
1
70
משהו פשוט, 1200 שקל. 
לצפיה ב-'תהנה. בהצלחה.'
תהנה. בהצלחה.
14/05/2017 | 18:32
54
אם עושה את העבודה, אז בסדר.
איזה? אין לו שם?
לצפיה ב-'סופ"ש ומה נבשל?'
סופ"ש ומה נבשל?
11/05/2017 | 18:04
6
89
אצלי סופ"ש קליל
הפעם לא מבשלים לשבת עצמה כי יש אירוע
אז בקטנה נאכל מעורב עם אורז צהוב סלט ירוק\ירוקת טחינה ביתית ופיתות.
וערב שישי פסטה ברוטב רוזה...

לצפיה ב-'עזרה בבקשה למתכון לקינוח:'
עזרה בבקשה למתכון לקינוח:
11/05/2017 | 23:08
4
123
אשמח לרעיונות למנה לקינוח למחר ,לארוחה משפחתית ,שישי בערב,
כול אחד מ-12 המוזמנים יכין משהו,תהיה ארוחה מושלמת,מבלי להתאמץ יותר מדי.
ממני ביקשו להכין מנות-קינוח.
אשמח לעזרתכם ברעיונות לקינוח,(ולא עוגה.)
ביקשו שיהיה קינוח קליל וטעים.
 
 
לצפיה ב-'השאלה מה אוהבים,'
השאלה מה אוהבים,
12/05/2017 | 06:07
80
אפשר מלפתן קר ומרענן,
אפשר להכין מוס בצבעים שונים,
אפשר סלט פירות גדול וצבעוני,
אפשר גלידה.
 
אישית אוהבת לשתות תה טעים חם או קר עם עוגיות.
לצפיה ב-'מאד מרענן בימים חמים לעשות'
מאד מרענן בימים חמים לעשות
12/05/2017 | 08:24
107
קינוח עם ג'לי:   פירות טריים או מקופסת שימורים (קוקטייל)  חתוכים גס,
לעשות ג'לי מכמה צבעים, לשים מהפירות בקעריות הגשה, ולשפוך מעל מהצ'לי,
לכל קערית ג'לי בצבע אחר.  זה קינוח צבעוני, טעים ומרענן.
כמובן שלשים במקרר (לא בהקפאה).
לצפיה ב-'קציפת תות שדה'
קציפת תות שדה
12/05/2017 | 10:57
103
כוס וחצי תות שדה טחון בבלנדר
שלושת רבעי כוס סוכר
חלבון אחד
כף מיץ לימון
להקציף יחדיו במיקסר, בהתחלה מהירות נמוכה (אחרת משפריץ), כשמתחיל להיווצר קצף להגביר את המהירות. להעביר למקפיא. 
להגיש עם שמנת מתוקה מומתקת בסוכר וניל ומוקצפת.
 
זה מה שאוהבים אצלי.
לצפיה ב-'תודה רבה לכולכם על לרעיונות הטעימים לקינוח מרענן.'
תודה רבה לכולכם על לרעיונות הטעימים לקינוח מרענן.
12/05/2017 | 15:25
71
עזרתם לי מאוד.
לצפיה ב-'אצלינו היה'
אצלינו היה
14/05/2017 | 10:47
94
מרק עוף
סלט חיטה וחמוציות
סלט ירוק
אורז לבן מבושל בתוך חלב קוקוס, עם קשיו ובצל ירוק
עוף צלוי
לזניה בשרית
תירס חם
לבבות תפו"א וגזר
 
קינוח- גלידת שוקולד ביתית
פודינג לחם
לצפיה ב-'איך מכינים חביתה?'
איך מכינים חביתה?
12/05/2017 | 18:58
17
139
מישהו יכול לתת לי מתכון לחביתה?
לצפיה ב-'היום הכנתי חביתה משודרגת,,'
היום הכנתי חביתה משודרגת,,
12/05/2017 | 23:34
149
חביתת -פיצה מעולה: (ההכנה ב -5 דקות)
 
לערבב היטב 2 ביצים בקערה,ולהוסיף לבלילת -הביצים בצל קטן קצוץ,
לתבל במעט כורכום ,מלח, ומעט פלפל-שחור,
ולצקת לתוך מחבת שיש בה  3 כפות שמן מחומם,(לא חם מדי.)
 
כשהחביתה מתחילה להשחים ,הופכים אותה לצד שני,
ועל הצד העליון שכבר השחים מעט, מורחים כף גדושה ברסק -עגבניות,
(מומלץ רסק -עגבניות של מאטי,שנמכר בשפופרת, ללא חומר משמר.)
 
מפזרים מעל הרסק כף פטרוזילה קצוצה-דק, או שמיר.
ומעל הרסק  מניחים 2 פרוסות גבינה צהובה ,
ומפזרים מעט אורגנו.(תבלין.-יבש)
ממתינים 2 דקות עד להמסת הגבינה שמעל החביתה,
בעזרת תרבד מקפלים את החביתה לשניים ,(כך שהגבינה המומסת תסתתר באמצע,)
ומעבירים לצלחת .
כתוספת למנה ,חותכים חצאי עגבניות שרי,עם כמה טיפות שמן-זית,
פרוסות מלפפון חמוץ ,או טבעות זיתים מגולענים.
 
 
 
 
לצפיה ב-'חביתה - The perfect omelette'
חביתה - The perfect omelette
13/05/2017 | 07:17
11
133
 
 
 
 
הערות:
1. שימוש בחמאה כחומר סיכה במחבת. כמו Jamie Oliver מראה בסרט ה-1, הוא מוסיף מעט שמן כדי להעלות את נקודת העישון של החמאה. למרות שהוא מזכיר שמן זית (בסרט ה-2) ממליץ לא להשתמש בשמן בעל טעמים.
2. בכל הדוגמאות מבצעים תהליך של ערבוב עדין של הביצה במחבת (כחצי דקה ראשונה). חשוב!
3. ברוב המקרים, האירופאים מעדיפים את החביתה רכה מהטעם הישראלי...
מעט יותר זמן על אש נמוכה וכיסוי יניבו תוצאת עשיה משופרת.
גם Jamie Oliver מדבר על אש נמוכה עד בינונית. היה סבלני. 
4. תוספים לחביתה: בצל קצוץ או פטריות רצוי לטגן בנפרד ולא לערבב עם הביצים ולזרוק למחבת. זמני ההכנה שלהם ושל הביצה שונים. זה שבתי מלון עושים זאת, זה לא סיבה. שם יש תור של אורחים ובבית לא...
עשבי טיבול: אפשר לערבב עם הביצים ולבשל ביחד.
5. ההרמה העדינה בשוליים חשובה לשחרר את החביתה מהמחבת. יש לבצע את ההליך בעדינות. עם התרגולת, התוצאה תשתפר. 
6. אופן ההגשה: מקובל לקפל את החביתה, כמו ה-omelette הצרפתי. גם Jamie Oliver מקפל אותה ל-2. הקיפול מייצר תוכן רך וחוץ עשוי. כך גם תכולות כמו גבינה מותכת או פטריות יראו רק בשלב החיתוך.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'כיסוי לחביתה?'
כיסוי לחביתה?
13/05/2017 | 07:49
10
93
על זה עוד לא שמעתי
לצפיה ב-'תנסה'
תנסה
13/05/2017 | 08:33
9
82
שלום
הרעיון לספק יותר חום לחלקו העליון של התבשיל. 
במיוחד על אש קטנה.
 אולי צריך לעשות בדיקת שמיעה בהיזדמנות? 
לצפיה ב-'למה בחביתה צריך לספק חום לחלק העליון?'
למה בחביתה צריך לספק חום לחלק העליון?
13/05/2017 | 09:07
8
73
אשמח להפנייה לבית ספר מקצועי בחו"ל שמלמד לכסות חביתה
לצפיה ב-'למה שלא תנסה במקום לנבור במקורות.'
למה שלא תנסה במקום לנבור במקורות.
13/05/2017 | 09:10
7
71
שלום
טכניקות והיגיון, ניסיון ומבחן התוצאה. לי זה מספיק.
עוזר גם להתיך טוב יותר את הגבינה מלמעלה.
לא רוצה לכסות, כי כך עושים בחו"ל?
אל תכסה.
בתיאבון 
 
לצפיה ב-'לא הבנתי - זו שיטה מקובלת או המצאה שלך?'
לא הבנתי - זו שיטה מקובלת או המצאה שלך?
13/05/2017 | 09:47
6
27
לצפיה ב-'אני גם לא מכסה. '
אני גם לא מכסה.
13/05/2017 | 10:22
4
66
אבל אני יודע שזו שיטה מקובלת במקומות מסוימים. ראיתי גם שמכסים המבורגרים על פלאנצ'ה. 
לצפיה ב-'כיסוי להמבורגר '
כיסוי להמבורגר
13/05/2017 | 12:35
62
לצפיה ב-'המבורגר גם אני מכסה. דיברתי על חביתה'
המבורגר גם אני מכסה. דיברתי על חביתה
13/05/2017 | 14:58
2
16
לצפיה ב-'נראה שכיסינו את הנושא '
נראה שכיסינו את הנושא
13/05/2017 | 18:12
15
לצפיה ב-'גם אני מכסה חביתות'
גם אני מכסה חביתות
13/05/2017 | 22:16
63
לאחר שפיכת התערובת למחבת מעביר ללהבה נמוכה, מכסה ואף מניח מגבת מקופלת על המכסה.
 
החביתה יוצאת תפוחה יותר ונאפת גם בחלקה העליון כך אין נזילות בזמן הפיכתה.
 
שווה לנסות.
לצפיה ב-'זו שיטה מקובלת, לא צריכים להפוך, החלק העליון מתבשל .'
זו שיטה מקובלת, לא צריכים להפוך, החלק העליון מתבשל .
13/05/2017 | 11:57
26
לצפיה ב-'בבקשה.'
בבקשה.
13/05/2017 | 09:19
88
המצרכים:
4 ביצים
צרור בצל ירוק 
צרור  גד (כוסברה)
1 פלפל ירןק חריף
מלח
פלפל שחור או לבן
כוכורם.
הכל תלוי מה אוהבים.
קוצצים את הבצל ,במל והפלפל החריף.
שמים בקערה את הביצים והירק בקצוץ,ומתבלים.
מחמים מחבת ושמים מעט שמן ,שהשמן חם ומיספים את המילית ונותנים עד שזה מבעבע מסביב ואז הופכים.
אפשר להכין עם ראשד יוצא טעים מאוד.
אפשר להכין מעלי סלק אדום מעדן.
את החביתה הזאת בכללי מכינים בפסח ,לוקחים שני מצות מרטיבים וחוצים שני חצאים למטה ושני חצאים למעלה .
לבריאות מאיר
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
13/05/2017 | 10:16
1
76
שובר את הביצה (או הביצים) לקערית מבלבל מעט במזלג .משמן את המחבת החם .ושופך את הבלילה.כאשר החלק התחתון מעט מתקשה ולמעלה עדיין רך ונוזלי דוחף לצידי החביתה תרווד ומתחיל לגלגל בעדינות את החביתה עד קבלת גלילה בצידי המחבת. מטה את המחבת שהחלק עם הגלילה מול הלהבה לעוד כדקה ומגלגל לצלחת הגשה יוצא במרקם מיוחד.
לצפיה ב-'מרקם מיוחד וגלגול'
מרקם מיוחד וגלגול
14/05/2017 | 07:41
54
שלום
למה שאתה קורא מרקם מיוחד, הסרטונים שצרפתי מכנים Silky. בעברית הצד החיצון עשוי ואילו הפנימי פחות...עד נוזלי.
כמו שרבים אוהבים את החלמון בביצה עין נוזלי (Running), יש שיעדיפו אותו קשה. באנגלית: Sunny up side down.
לכן שיטת הגלגול עם ה-"מרקם המיוחד" לא מתאים לכולם. לאילו שמעדיפים חביתה עשויה ולא מרקם מיוחד, עדיף להפוך, ורק אח"כ לגלגל. דרגת העשיה בביצה חשובה למקפידים כמו מידת העשיה בסטייק.
 
יש גם קיפול משולש, שנראה ממש יפה. 
לצפיה ב-'Tomago - Japanese Omelette'
Tomago - Japanese Omelette
13/05/2017 | 12:33
61

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
אירוח בנושא איבחון...
ב- 22/5 נארח את פרופ` יובל ירון, מנהל היחידה...
אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
אירוח בנושא איבחון...
ב- 22/5 נארח את פרופ` יובל ירון, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

מיה מטבחים
מיה מטבחים
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ