לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'ריבה, קונפיטורה, מעדן'
ריבה, קונפיטורה, מעדן
26/04/2017 | 22:11
2
אני יודעת שריבה עושים עם הרבה סוכר, בקונפיטורה אמור להיות פחות סופר ומעדן אמור להיות 100% פרי.
איך מכינים מעדן?
לצפיה ב-'ניסיתם להכין קציצות ברוקולי? זה פשוט להכנה ומאוד וטעים,'
ניסיתם להכין קציצות ברוקולי? זה פשוט להכנה ומאוד וטעים,
26/04/2017 | 16:48
1
23
נשארה לי שקית  ברוקולי קפואה,החלטתי לנסות להכין מהם קציצות:
הפשרתי את הברוקולי הקפוא כ- 5 דקות, בסיר עם מים חמימים,
ולאחר 5 דקות הפשרה,סיננתי וקצצתי במעבד-המזון.
(לא טחנתי לגמרי,אלא רק קצצתי  קלות,כך שיהיה נוח ליצור קציצות.

את הברוקולי המופשר והקצוץ -העברתי לקערה,והוספתי,
בצל גדול קצוץ -גס,ומטוגן 2 -3 דקות,עד לשקיפות,שסיננתי מהשמן.

בקערית נפרדת ,ערבלתי במזלג 3 ביצים- L עם מעט מלח, פלפל,
כורכום, 3 כפות שמיר -קצוץ ,וחופן פטרוזילה,קצוצה דק,
והוספתי לקערת הברוקולי.

ערבבתי 4 כפות שיבולת -שועל עם 2 כפות פירורי -לחם, והוספתי לקערת הברוקולי.
לבסוף ,הוספתי 2 כפות שמן-זית משובח.
וכף אחת זיתים מגולענים וקצוצים.

לאחר ערבוב כול המצרכים, יצרתי מהתערובת קציצות,
והנחתי בתבנית עם נייר -אפיה משומן.

האפיה בחום בינוני.(180 מעלות),
כ- 20 -25 דקות מכול צד.(עד להשחמה.)
בסיום זמן-האפיה,השארתי בתנור עוד 15 דקות עד שיצטנן.
הניסיון  אכן הצליח ,ויצאו קציצות כול כך טעימות, ששווה,
להכין אותם שוב.


לצפיה ב-'תודה ! המתכון , פרט לזיתים, דומה לפשטידת ברוקולי '
תודה ! המתכון , פרט לזיתים, דומה לפשטידת ברוקולי
26/04/2017 | 20:58
6
שאני מכינה (טוחנת את שבולת השועל המלאה) , ננסה קציצות 
לצפיה ב-' כמה צ'יפס לאדם במנגל המוני?'
כמה צ'יפס לאדם במנגל המוני?
24/04/2017 | 20:02
8
105
מפגש משפחתי ביום העצמאות.
לצפיה ב-'אולי זה יעזור'
אולי זה יעזור
25/04/2017 | 09:05
79
לצפיה ב-'צ'יפס זה קצת ניג'וס לטיגון בזמן האירוע'
צ'יפס זה קצת ניג'וס לטיגון בזמן האירוע
25/04/2017 | 09:14
3
93
כי אם רוצים שיהיה טעים צריך לטגן תוך כדי וזה דורש שמישהו יהיה מנוטרל.
 
אם אפשר להציע להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור מראש - יהיה לך הרבה יותר טוב.
 
ולשים כמה תפוחים במנגל (כמו מדורה) אז גם הקטנים יהיו מבסוטים
לצפיה ב-'גם בשר זה קצת ניג'וס לצלייה בזמן האירוע'
גם בשר זה קצת ניג'וס לצלייה בזמן האירוע
25/04/2017 | 09:59
1
73
 
כי אם רוצים שיהיה טעים צריך לצלות תוך כדי וזה דורש שמישהו יהיה מנוטרל.
לצפיה ב-'ההבדל היחיד'
ההבדל היחיד
25/04/2017 | 10:05
73
זה שהמנגל הוא מרכז החגיגה ואנשים מתאספים לידו (ומשתדלים לפתח מערכת יחסים חמה וקרובה עם המנגליסט כדי לזכות בנתחים מובחרים).
 
טיגון צ'יפס נעשה במטבח, מאחורי הקלעים, ומחייב מישהו להיות מנוטרל.
 
 
לצפיה ב-'הכנת צ'יפס לכמות גדולה'
הכנת צ'יפס לכמות גדולה
26/04/2017 | 08:39
31
שלום
צ'יפס או טוגנים מכינים ב-2 שלבים:
1. טיגון בשמן חם (150C) עד לרכות אך לא להשחמה. מוציאים ונותנים לתוחי אדמה להגיר את השמן העודף ולהתקרר. אפשר להכין כך כל כמות מראש ובכמה נגלות.
2. לפני הגשה, מעלים את הטמפ' של השמן ל-180C ומכניסים לזמן קצר להשמחמה.
בעיקרון, כך מכינים צ'יפס בהולנד ובבלגיה וכך צריך. זה מת"א טריים.
בארץ נהוג במסעדות לקנות צ'יפס קפוא ולזרוק AS IS למצלה לשמן חם.
אגב, זמן הטיגון של צ'יפס קפוא קצר משל תפ"א טרי.
לצפיה ב-'אני קונה 2 ק"ג ל-8 אנשים'
אני קונה 2 ק"ג ל-8 אנשים
25/04/2017 | 10:17
75
ומכינה בתנור, כך לא מוגבלת.
ובשעת הצורך אפשר להכניס כמה תבניות לתנור הטורבו 
לצפיה ב-'אתמול לטובת ענין הצ'פס קניתי'
אתמול לטובת ענין הצ'פס קניתי
26/04/2017 | 09:02
47
אתמול שהגעתי לחנות גדולה של ירקות (מצחיק) כל חנות מוכרים בה מניר טואלט עד אנסס ,פיצוחים,חד פעמי,שמפו לשער.אבקת כביסה פשוט בכל מכל.
העיקר ראיתי משטח של תפוחי אדמה אדומים עד אדמה כלומר תפוחי שנאספו ועומדים למכירים.
מזה יצא צ'פס חבלז.
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'אני עושה כך'
אני עושה כך
26/04/2017 | 15:43
23
קונה תפוחי אדמה אדומים .חותך לפסים ארוכים לא דקים מידי .מכניס לשקית ניילון ולמקפיא. כאשר אני מכין את הג'פס מחמם בג'פסר את השמן למקסימום מכניס את מקלות תפוחי האדמה בזהירות 
(המון רעש והמון נתזים) כאשר מקלות תפוחי האדמה מקבלות צבע שחום מרים את הרשת ושופך את הג'פס לקערה מרופדת בנייר סופג . יוצא קריספי מבחוץ ורך מבפנים
לדעתי בארוחה גדולה אדם בודד לא יאכל יותא מ200 גרם ג'פס לכן תכפילי במספר הסועדים. גאשר יש גם מבוגרים וגם ידים המבוגרים אוכלים ברוב המקרים פחות והילדים יותר כך שהכמות מתקזזת.
לצפיה ב-'פלעצל לזכרה של סבתא'
פלעצל לזכרה של סבתא
25/04/2017 | 12:01
9
119
ביום שבת התכנסנו המשפחה המורחבת לארוחה לזכרה של סבתי שהלכה לעולמה לאחרונה.

כל אחד מבני המשפחה הכין מאכל שהיה מזוהה עם סבתי ואהוב עליו במיוחד.

אני החלטתי לנסות לשחזר מאפה שהיא הייתה מכינה כשהייתי ילד.

השם המשפחתי היה פלעצל. עם השנים ביצעתי חיפוש ומחקר על המתכון וראיתי שיש כמה גרסאות וכמה שמות. חלק מהמתכונים מדברים על מאפה וחלק על עוגיות.

בכולם העקרונות החוזרים - בצק, בצל ופרג.

החלטתי להכין את המתכון בתצורה שבה אני זוכר כמאפה שמרים רך והרבה בצל ופרג. מעל היינו מורחים חמאה בשכבה עבה (הזקנים גיחכו ואמרו שזו הייתה מרגרינה).

מכיוון שהארוחה הייתה בשרית הכנתי בצק שמרים ללא מוצרי חלב:

0.5 קילו קמח לבן
0.5 קילו קמח ללחם
1/3 כוס שמן צמחי
2 ביצים
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
מים פושרים (מוסיפים עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק)

לציפוי:
1/2 כוס שמן צמחי
3 בצלים
2/3 כפית מלח גס
פרג שלם (לא טחון)

במיקסר מכינים בצק רך ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת להתפחה.

קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות בגודל ומבשלים במים רותחים ל-3 דקות.

מסננים את הבצל ומעבירים לצנצנת זכוכית. מוסיפים לצנצנת את השמן ומכניסים למקרר ליום לפחות.

משמנים תבנית אפייה קלות ומעבירים עליה את הבצק למרכז.

בעזרת האצבעות מותחים את הבצק עד לקצה התבנית ועושים גומות עם האצבעות.

מפזרים את הבצל על הבצק (בלי השמן של ההשרייה)

מפזרים בנדיבות פרג ומלח גס.

מניחים להתפחה נוספת במשך חצי שעה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים עוד 3 דקות עד שמשחים מעט למעלה.

יוצא מאד טעים.

המבוגרים אמרו שהגרסא של מאפה שלם בתבנית הגיעה בשנים מאוחרות יותר. לטענתם בעבר סבתי הייתה מכינה מאפים אישיים בצורת עיגול, כאשר המילוי היה רק בגומה הפנימית.

זה די מזכיר את גירסת הביאלי שקראתי עליה הרבה באינטרנט.
לצפיה ב-'וואוו, העפת אותי המון שנים אחורה'
וואוו, העפת אותי המון שנים אחורה
25/04/2017 | 13:50
3
63
אצלנו זה היה מוצר מדף במכולת השכונתית, מדי פעם כשהייתי נשלח כילד לערוך את הקניות הייתי מקבל אישור לפלעצל'ה אחד או לבקבוק תסס (גזוז בצבע ירוק זרחני).
 
מדובר היה כמובן במאפים אישיים, למיטב זכרוני בערך בקוטר של פיתה.
לצפיה ב-'היא באמת הייתה קוראת לזה פלעצל'ה '
היא באמת הייתה קוראת לזה פלעצל'ה
25/04/2017 | 14:18
2
56
אתה זוכר להגיד לי מה היה בערך העובי של זה?
 
כי התחשק לי לנסות להכין שוב ליום העצמאות והפעם רציתי לעשות אישיים
לצפיה ב-'משהו כמו 2.5 ס"מ'
משהו כמו 2.5 ס"מ
25/04/2017 | 14:43
1
51
או יותר לכוון 2 ס"מ בקצוות וקרוב ל3 במרכז.
לצפיה ב-'תודה. אני אנסה לעשות ככה '
תודה. אני אנסה לעשות ככה
25/04/2017 | 14:45
20
לצפיה ב-' נקרא מעולה.'
נקרא מעולה.
25/04/2017 | 17:56
1
32
נראה לי שאכין, ואם הבנתי נכון- זה מאפה "פתוח". כלומר המלית גלויה ולא מגולגל עליה בצק.
רעיה
לצפיה ב-'בדיוק. די מזכיר פוקאצ'ה למען האמת'
בדיוק. די מזכיר פוקאצ'ה למען האמת
25/04/2017 | 18:51
13
לצפיה ב-'מרגש'
מרגש
25/04/2017 | 21:11
1
36
מחווה יפה!
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
26/04/2017 | 09:41
7
לצפיה ב-'גם לי זכרון מסבתא שלי'
גם לי זכרון מסבתא שלי
26/04/2017 | 15:39
15
עלנו לארץ בשנת 1950 ובשנתי 1956 עלה דודי עם סבתא גם מהודו..
סבתא שהיתה מגיעה לביקור אצלנו ולא הרבה .
סבתא היתה אישה עוורת אין אני יודע לומר איך ולמה.
אמא פעם קראה לי לבוא למטבח ואמרה לי בעברית תשב ותראה ומה ראיתי .
סבתא מקצצת בצל קטן קטן מדהים אשה שלא רורה מקצצת בצל שכל מקצץ לא עושה דבר כזה ,הבצל היה מיועד למילת של הקובה .
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-' פורום שיחת גברים '
פורום שיחת גברים
( לעמוד שלי בתפוז )
26/04/2017 | 14:02
2
 רוצים להתייעץ על נשים? לדון על פוליטיקה, כסף וספורט? 
 היכנסו לפורום לדבר על הכל:
לצפיה ב-'שאלה על יד- חלקי חילוף למעבד מזון'
שאלה על יד- חלקי חילוף למעבד מזון
25/04/2017 | 12:11
2
46
יודעים מאיפה אני משיגה חלקי חילוף למעבד מזון של ברוויל? חוץ מברוויל עצמם
לצפיה ב-'לא מכיר חנויות, אבל אני במקרה כזה הייתי בודק אפשרות'
לא מכיר חנויות, אבל אני במקרה כזה הייתי בודק אפשרות
26/04/2017 | 09:42
26
להזמין מהאינטרנט.
 
לעתים זה יוצא זול בהרבה
לצפיה ב-'תתקשרי ותשאלי בטל': 04-6401100'
תתקשרי ותשאלי בטל': 04-6401100
26/04/2017 | 16:07
4
לצפיה ב-'ספר לאוכל יפני'
ספר לאוכל יפני
22/04/2017 | 14:07
4
93
האם קיים בארץ ספר בעברית שמוקדש למתכונים יפנים?
אשמח לדעת את שמו ואיפה ניתן לקנות
לצפיה ב-'למה לקנות אם יש חינם ברשת'
למה לקנות אם יש חינם ברשת
24/04/2017 | 22:54
3
47
עיין פה אולי יתאים לך.
 
לצפיה ב-'כי הרוב סושי ומיסו'
כי הרוב סושי ומיסו
25/04/2017 | 07:53
2
102
אני רוצה אוכל יותר מסורתי שלא חוזר על עצמו באתרים השונים, ובשביל זה אני מוכן לשלם.
לצפיה ב-'אוכל יפני ב"טיקוטין" בחיפה.'
אוכל יפני ב"טיקוטין" בחיפה.
25/04/2017 | 08:05
38
קורס לבישול יפני שמלמדת צ'יזורו פרמינגר,
שווה, כמובן, אם אתה גר בסביבה, כדאי לבדוק באתר של המוזיאון או בטלפון.
לצפיה ב-'כוונתי היתה טובה, לנסות לעזור, בהצלחה!'
כוונתי היתה טובה, לנסות לעזור, בהצלחה!
25/04/2017 | 08:07
10
לצפיה ב-'הרי אני כבת 70 שנה ולא יצא לי...'
הרי אני כבת 70 שנה ולא יצא לי...
21/04/2017 | 09:56
15
286
לבשל בשר שיהיה רך ונימוך. גם אחרי 5 שעות בסיר לחץ, הבשר די קשה.
 
מה עושים? יש למישהו פתרון?
לצפיה ב-'בקר עגל מתבשל שעה וחצי ,מוכן ורך ,,'
בקר עגל מתבשל שעה וחצי ,מוכן ורך ,,
21/04/2017 | 11:07
1
176
לבקש מהקצב בשר בקר  צעיר, לבישול מהיר.
בשר בקר מבוגר מתבשל זמן רב,ומתאים יותר לבישול ממושך,כמו חמין ,
ובישולי קדרה שנמשכים הרבה שעות.
בכול מקרה,אפשר לחתוך לקוביות ,לגולש -בשר ,ואז הבישול יהיה קצר יותר.
לצפיה ב-'תודה לתשובה '
תודה לתשובה
21/04/2017 | 11:16
98
יש לך מתכון שניסית ואתה מצליח בזה?
אודה לך מאד, בבחינת המתחיל במצווה אומרים לו...
לצפיה ב-'צלי כתף ברוטב פיטריות וסדנה'
צלי כתף ברוטב פיטריות וסדנה
21/04/2017 | 15:23
1
146

הרוטב
בצל אחד חתוך לטבעות
 קופסה של פיטריות טריות חתוכות
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח
חבילה של רוטב פיטריות

מחממים מחבת עם שמן זית
מוסיפים את הבצל
מוסיפים את הפיטריות
 לאחר שהבצל השחים מוסיפים את התבלינים
לוקחים  3/44 כוס מהנוזל אשר בתוכו בושל הצלי ומוסיפים למחבת בוחשים הייטב
 מוסיפים את אבקת רוטב הפיטריות עד שהנוזל מסמיך
כל טוב
  
 
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/93753126/...
 
לצפיה ב-'תודה לך פוקסי. '
תודה לך פוקסי.
21/04/2017 | 15:41
55
נכנסתי לבלוג שלך. נראה לי שהבלוג לא פועל מאז 2010 עקב בעיה כלשהי. חבל.
 
שתהיה לך שבת נעימה וכל טוב.
לצפיה ב-'רַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה הֲרֵי אֲנִי כְּבֶן שִׁבְעִים'
רַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה הֲרֵי אֲנִי כְּבֶן שִׁבְעִים
22/04/2017 | 09:29
10
108
שלום
"רַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה הֲרֵי אֲנִי כְּבֶן שִׁבְעִים שָׁנָה וְלא זָכִיתִי..."
בן כמה היה באמת? ולמה נאמר כְּבֶן שִׁבְעִים שָׁנָה? ולא בֶן שִׁבְעִים שָׁנָה?
 
לנושא הבשר:
לכל נתח ושיטות הריכוך (הבישול שלו). נתחי שריר (כתף, צוואר וכו') הם נתחים קשים ובמיוחד שהם מגיעים למטבח אחרי שעברו כמה תהליכי התעללות:
זהו בשר קפוא שמגיע בד"כ מדרום אמריקה ועבר הכשרה לאחר שחיטה, והזרקת מים עם פוספטים (ע"פ החלטת בג"ץ בנושא!).
בד"כ נתחים אילו מתאימים לטחינה או לבישול בקוביות (רגוט) כמו גולש.
לגבי סיר לחץ, זו לא השיטה לקבל בשר עשוי ונדמה שב-5 שעות שם הבשר (מוכשר ומופשר) איבד את רגעיו הרכים וחזר להיות קשה ויבש.
 
1. להשתמש בבשר טרי ונתח איכותי, אם אפשר, לא מוכשר!
2. להפעיל שיקול דעת לגבי גודל הנתח ואופן הכנתו. בד"כ בהכנת צלי, המתכון מדבר על גודל הנתח, וכמה זמן להוסיך לכל 100 גר' משקל מעל לנתון במתכון.
3. רוסטביף עושים מסינטה.
4. לא להשתמש בסיר לחץ מפני שקשה לנטר את הבשר בתהליך.
5. לא לתת לבשר להתיבש. 
6. בשר כשר מוכשר ומופשר, בכל מקרה של הכנה יצא יבש ועם טעמי לוואי.
במטבח מוסדי מכינים אותו ב-2 שלבים. 
א. ריכוך בתנור סגור עם רדיד אלומיניום. אח"כ מוציאים מהתנור ומנקזים את הנוזל האפור שניגר ממנו.
ב. מתבלים ומוסיפים רוטב ומכניסים חזרה לתנור לתהליך הכנה סופי. התותאה כשרה אך לא מומלצת.
 
בהצלחה
 
 
 
לצפיה ב-'היי מכאל, שבוע טוב. '
היי מכאל, שבוע טוב.
22/04/2017 | 22:45
8
58
תודה לעצות המועילות. אז מה, לקנות בשר טרי לא מוכשר? אבל צריך להכשיר, מה לעשות שאנחנו יהודים מאמינים. הבנתי שכדאי בשר טרי, גם מהסיבה שבשר מופשר מגיר מתוכו, מלבד מים גם את רוב המינרלים והויטמינים. עד עכשיו בשלתי עוף כאשר הוא מופשר, השבת הכנסתי את העוף לסיר על מצע של בצל ועגבניות הכל מתובל, ככה בלי להפשיר. יצא אחלה, מלא טעם. אולי אנסה גם עם הבשר הקפוא, נראה איך יצא.
על כל פנים להבא אקנה רק בשר טרי.
לשאלתך, בקשר לרבי אלעזר בן עזריה, "הרי אני כבן שבעים שנה", זה ההסבר:
 
כאשר חכמי יבנה החליטו להדיח את רבן גמליאל דיבנה מהנשיאות ולמנות במקומו חכם אחר, הם בחרו ברבי אלעזר בן עזריה בשל חכמתו, ייחוסו ועושרו. רבי אלעזר בן עזריה היה כבן שמונה עשרה בעת מינויו לנשיא (ועל פי התלמוד הירושלמי – 16 שנה), וכאשר התייעץ עם אשתו אם להיענות בחיוב להצעה שניתנה לו להיות נשיא על ישראל, ענתה אשתו שאין לו שערות לבנות של זקנה, וראוי לדרשן להיות עם שערות לבנות ולהראות זקן. באותו יום שאמרה לו אשתו כך גדלו לו כשמונה עשרה שערות לבנות בדרך נס, וכשדרש באותו היום אמר: "הרי אני כבן שבעים שנה" – אני נראה כמו בן שבעים שנה, אף על פי שאני בן שמונה עשרה. מאוחר יותר החכמים התפייסו עם רבן גמליאל והוא הוחזר לתפקידו כנשיא, אך רבי אלעזר המשיך לשמש עמו כנשיא ברוטציה של שבוע אחד מכל שלושה (לפי חלק מהמקורות שבוע אחד מכל ארבעה). תחת הנהגתו, ועל פי גישתו החינוכית, סילקו את שומר פתח בית המדרש ופתחו את שערי בית המדרש כך שכל תלמיד שירצה לבוא, יוכל. בו ביום נוספו לבית המדרש ארבע מאות או שבע מאות ספסלים (מחלוקת) לתלמידים החדשים.[1] בנוסף, באותו יום נשנתה כל מסכת עדיות.
תורתו[עריכת קוד מקור | עריכה]
 
לילה טוב.
לצפיה ב-'בשר קפוא, מוכשר ומופשר יכול להיות מעולה (מוזרק זה סיפור אחר)'
בשר קפוא, מוכשר ומופשר יכול להיות מעולה (מוזרק זה סיפור אחר)
22/04/2017 | 23:01
7
71
בערב פסח התפתיתי למחירים זולים במיוחד וקניתי בשר טרי משני סוגים, לצערי לא הבחנתי בשום הבדל בתוצאה בינו לבין הבשר הקפוא בו אני משתמש בד"כ, יצא לי מעולה כרגיל עם אותם זמני בישול בדיוק.
 
סיר לחץ בהחלט מקצר זמנים גם לגבי בשר טרי וגם לגבי בשר קפוא, המינוס העיקרי שלו הוא שקשה להוסיף מצרכים נוספים באמצע הבישול.
 
כשאני לחוץ בזמן אני מבצע את הבישול ההריכוך הראשוני של הבשר בסיר לחץ ואח"כ ממשיך את הבישול בסיר רגיל.
 
אין לי מושג מה קורה עם בשרים לא מוכשרים שכן גם אני שומר כשרות.
 
לגבי תוספת המים המוזרקים הקפידי לקנות רק בשר שמצויין עליו במפורש ללא תוספת מים.
לצפיה ב-'בוקר טוב יא שיח סלימאן. '
בוקר טוב יא שיח סלימאן.
23/04/2017 | 06:57
6
59
לא מכירה בשר קפוא שלא הזריקו לו מים. אשמח אם תתן לי שם של חברה כזו.
 
תודה ויום נעים.
לצפיה ב-'יש קפוא ללא תוספת מים גם של תנובה וגם של נחמיה לחוביץ'
יש קפוא ללא תוספת מים גם של תנובה וגם של נחמיה לחוביץ
23/04/2017 | 11:38
1
19
לצפיה ב-'מעולה. אבדוק את העיניין.'
מעולה. אבדוק את העיניין.
23/04/2017 | 13:42
12
לצפיה ב-'קונה בד"כ ברמי לוי או בסופר שקרוב לבית'
קונה בד"כ ברמי לוי או בסופר שקרוב לבית
23/04/2017 | 12:39
3
110
על בשר שהוזרקו לו מים ועוד תוספות כתוב בשר מעובד (של עטרה למשל).
 
רוב הבשרים הקפואים בהם נתקלתי בשנה האחרונה הם לא מעובדים וכתוב עליהם בפירוש ללא תוספת מים.
 
 
לצפיה ב-'מחר אני הולכת לרמי לוי. אחפש שם את הבשר הזה. '
מחר אני הולכת לרמי לוי. אחפש שם את הבשר הזה.
23/04/2017 | 13:46
25
לצפיה ב-'אשרי המאמין '
אשרי המאמין
24/04/2017 | 17:54
1
54
שלום
כל הבשר המיובא (בד"כ מארגנטינה) מכיל מים עם פוספטים. ולא כמו שכתבה הגב' ויטמינים ומינרלים. בטח לא משהו שמגיע מהחי באופן טבעי, אלה תוסף כימי שצבעו אפור וריחו רע.
הכשרה כהילכתו, זה לספוח (בעזרת מלח) 2/3 מהנוזל בבשר (=66%!).
לאחר מעשה, הבשר יבש לשים על הגריל (BBQ) וגם אם שמים על האש לא צריך להכשיר.
לאחר שהבשר הוכשר הוא מאבד כ-40% ממשקלו. כל הבשר המוכשר שמגיע מחו"ל עובר תהליך של החדרת מים ופוספטים. תנובה הוא משווק במקרה הזה.
רמי לוי זו רשת סופרים. אם הבשר בקר שלו כמו העוף, אז לא תודה. ממש ירוד.
 
המבחן:
קח נתח (מופשר) ובקש לטחון לרגו.
קח נתח טרי ובקש לטחון לרגו.
בשל כ"א באופן זהה, בסיר עם קצת בצל ושמן, עד לשינוי צבעו מאדום לחום.
1. השווה את כמות הנוזל שיש בסיר עם סיום הבישול.
2. נקז את הנוזל (רק במופשר צריך) לכלי (רצוי כערת זכוכית שקופה). שקול את הנוזל וגלה כמה % הוא ממשקלו של הנתח שרכשת. והבט בצבעו: אפור.
נחסוך את הצורך להריח...
אין בקר בעולם שבשרו מגיר נוזל אפור. הצבע נובע מהתוספים (פוספטים).
 
כשרות:
כמי שלא מקפיד, לא מוכן לשלם מעל 60 ש"ח לבשר טחון טרי בשופרסל בשל היותו "חלק". בסופר השכונתי בלי חלק, זה רק 45 ש"ח לק"ג.
נושא השחיטה הכשרה או ההכשרה לא מוסיפים איכות לבשר. להיפך. במקרה שלנו, הבשר בשקר פה מהירודים שיש בעולם המערבי, ומחירו מהיקרים!
שוק שנשלט ע"י החרדים וכולם משמלמים עליו ביוקר.
 
לצפיה ב-'וואווו ....אף פעם א הייתי חסיד של כשר.'
וואווו ....אף פעם א הייתי חסיד של כשר.
24/04/2017 | 22:45
30
ההסבר שלך מסביר היטב מה פוגם בבשר בקר, שממילא איני חסיד שלו.
אנו קונים בשר, עוף, פירות ים רק בחנויות של הרוסים בעירי.
לצפיה ב-'כמה אי דיוקים. אין שום בעיה עם בשר מוכשר'
כמה אי דיוקים. אין שום בעיה עם בשר מוכשר
23/04/2017 | 23:10
89
וגם אפשר לבשל בסיר לחץ...
אני מניחה שבסוף הכל מסתכם לאיזה נתח קנית והאם התאמת את שיטת הבישול.
יש עניין לקנות בשר טרי ולא קפוא ומעובד.
צלי נהדר שאני מכינה מכתף בשני שלבים, שלב א' בישול במים+תיבול בסיר לחץ
אח"כ קירור, פריסה והמשך בישול ברוטב יוצא נימוח ורך.
 
אפשר לבשל את נתח הכתף גם עם ירקות שורש ויין בשלב אחד בלבד
לצפיה ב-'המלצות לסלטים ומתכונים לארוחת ערב שבת'
המלצות לסלטים ומתכונים לארוחת ערב שבת
23/04/2017 | 08:26
5
148
 אני אשמח לשמוע (מלבד: חומוס, מטבוחה וסלט רוסי שכבר החלטתי שאני אכין).
לצפיה ב-'כמה הצעות :)'
כמה הצעות :)
23/04/2017 | 17:14
124
סלט ירקות רגיל עם תיבול של שמן זית ולימון
סלט עגבניות שונות (רגילות, שרי בצבעים, עגבניות מיובשות, בצל סגול, שום, בזיליקום קצוץ,פטריות חיות. לתבל בשמן זית, מעט בלסמי.
סלט גזר- לגרד גזר על פומפיה, שום כטוש ומיונז
סלו אבוקדו- אפשר לערבב עם בייצים קשות ומיונז או להכין בסגנון גוואקמולי (עגבנייה קצוצה, כוסברה, פלפל חריף אם אוהבים, גמבות (אני מוותרת כי לא אוהבת), שום, לימון
מלח.
פטריות חמות עם בצל- מעולה עם חומוס! לתבל בכמון, מלח ופלפל שחור..
לצפיה ב-'מנסה לוודא שהבנתי נכון'
מנסה לוודא שהבנתי נכון
23/04/2017 | 17:17
1
110
את מחפשת מתכונים רק לסלטים?
 
מציעה כמה:
-עגבניות שרי עם זיתים שחורים, בזיליקום וצנוברים (רוטב של שמ"ז ובלסמי) אפשר להוסיף גם גבינה (פטה, בולגרית, פרומעז)
-סלט קיסר- אפשר לעטר את הסלט בביצה חצי קשה
-סלט ירוק עם פקאנים מסוכרים
-סלט סלק עם קוביות גבינה
 
לצפיה ב-'סלטים לארוחה בשרית.'
סלטים לארוחה בשרית.
24/04/2017 | 11:54
39
לצפיה ב-'כמה סלטים שאני אוהב '
כמה סלטים שאני אוהב
23/04/2017 | 17:29
1
124
קולסלאו - כרוב וגזר ברוטב על בסיס מיונז
כרוב לבן - בסגנון של שווארמיות
סלט אבוקדו
סלט ביצים
כרובית מטוגנת ומעליה טחינה
פרוסות חצילים מטוגנות בתחמיץ
פלפלים חריפים קלויים בתחמיץ
סלט מלפפונים, בצל ושמיר
לצפיה ב-'הסלט שאהוב במיוחד,,'
הסלט שאהוב במיוחד,,
23/04/2017 | 20:52
117
והמבוקש אצלינו בכול ערב שבת :
סלט סלק-קולרבי-וגזר,בתיבול חמוץ-מתוק:
יש להכינו  ערב מראש, ולהכניס לילה למקרר,או לפחות 8 שעות לפני ההגשה,
הצינון במקרר חיוני להשבחת-הטעמים.
וכך מכינים:
לוקחים 2 סלק -אדום בגודל בינוני, ולבשל  אותם בסיר קטן, עם מים רותחים,
מכוסה במכסה,לבשל כעשרים דקות בלבד,עד לחצי -בישול.(אין צורך לבשל מעבר לזה.) ולהניח בכלי עם מים קרים ל-5 דקות דקות עד שיצטנן ,ואז לפרוס לפרוסות,
וכול פרוסה לחתוך, לרצועות עבות.)
לאחר מכן, לוקחים קולרבי-: בינוני טרי,לקלף קליפתו ולחתוך לרצועות דקות.
(אפשר במעבד המזון,עם דיסקית הצ'יפס.)
ו- 2 גזרים -טריים ,לקלף מקליפתם, ולגורר בחורים הגדולים של הפומפייה.
לערבב בקערה את כול הירקות החתוכים ,
ולהוסיף תיבול: מערבבים ביחד,כפית וחצי חומץ ,כף רוטב- סויה,כף וחצי סילאן,
כף מיץ -לימון
4 כפות שמן -זית איכותי,(מכבישה קרה.)מלח ,פלפל.
למראה רענון של הסלט,חצי שעה לפני  הארוחה, לפזר מעל הכול ירק לקישוט :
חופן פטרוזיה/ סלרי / שמיר קצוצים,כול ירק קצוץ שאוהבים.
ולפזר מעל הכול - 3 כפות גרעיני-חמניות.
סלט טעים במיוחד.
לגיוון ,אפשר להוסיף לסלט,מעט לפני הארוחה,תפוח-עץ, חתוך לרצועות.
מתקבל סלט מעולה,עשיר בטעמים,שנשמר במקרר בקופסה סגורה ,עד 3 ימים .
תכינו ותהנו,ההצלחה מובטחת.
לצפיה ב-'מה בסירים לשישי?'
מה בסירים לשישי?
21/04/2017 | 14:30
1
103
היום בצהריים אירחנו לבראנץ' לכבוד ה-30 לפטירתה של סבתי את המשפחה ובני הכיתה אותה היא חינכה.
בתפריט:
בורקסים (קנויים)- מלוחים ורוגלעכים
פלטת ירקות חתוכים
3 פלטות גבינות (גבינה כחולה, צפתית ובולגרית וצהובה)
2 פשטידות- פשטידת קישואים ופשטידת כרובית
היה גם חמאה, טחינה ואיולי ביתי כממרחים/ מטבלים.
כמובן סלסלת לחמים.

לארוחת ערב מארחים חברים שזו השבת האחרונה שלהם בארץ (עוזבים בעקבות עבודה של האב)
מרק עוף עם ירקות ואטריות
סלט ביצים (מהביצים קשות שנשארו מהבראנץ')
סלט ירקות
כרובית אפויה בתנור
בורקס במילוי תפו"א עם בטטה ובצל מטוגן
עוף בתנור עם תפוחי עץ ברוטב מייפל
אורז לבן עם חמוציות
לקינוח- עוגיות חמאה ולימון

לשבת אני מנסה לשכנע את אבא לעל האש קטן. מקווה שימלא את בקשתי.
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
21/04/2017 | 15:20
110
חמץ ראשון
נאכל לחמניות המבורגר(ביתי) רוטבים סלט חסה
חמץ ראשון בלונז
בערב שישי נחזור לרגיל פשטידת תרד
וסלט אבוקדו
ללא מתוק גם הפעם
וזהו...
 
לצפיה ב-'כיצד שום בצל וביצה יכולים להזיק (יש לזה תנאי)'
כיצד שום בצל וביצה יכולים להזיק (יש לזה תנאי)
20/04/2017 | 12:34
4
268
אני מצרף זאת כדי שמי שמכין אוכל ידע מאיזה שום בצל וביצה צריך להיזהר
לצפיה ב-'איזה שטויות. '
איזה שטויות.
20/04/2017 | 13:14
2
151
אני משתמש בשום ביצה ובצל, מעולם לא נזהרתי, ומעולם לא קרה לי כלום.
השטויות של הדתיים.....
לצפיה ב-'זה לא שטויות של דתיים'
זה לא שטויות של דתיים
20/04/2017 | 13:26
1
178
אלו שטויות של עובדי אלילים, דתיים לא מאמינים בזה.
 
אגב יש לך מתכון לחתול שחור שעבר מתחת סולם ?
לצפיה ב-'לא. אין לי כזה מתכון. '
לא. אין לי כזה מתכון.
20/04/2017 | 16:34
123
יש לי מתכון לחתול שחור שעבר מתחת למלגזה. 
לצפיה ב-'הזוי לחלוטין......שטויות במיץ עגבניות.'
הזוי לחלוטין......שטויות במיץ עגבניות.
20/04/2017 | 20:07
43
לצפיה ב-'ארוחות צהריים של יום שישי'
ארוחות צהריים של יום שישי
17/04/2017 | 21:38
9
688
בכל ערב שבת הארוחה בשרית וגדולה. מה כדאי לאכול לארוחת הצהריים ובו זמנית לשמור על הגזרה?
לצפיה ב-'שקשוקה וסלט'
שקשוקה וסלט
18/04/2017 | 01:25
90
לצפיה ב-'מרק ירקות עשיר. '
מרק ירקות עשיר.
18/04/2017 | 07:26
82
לצפיה ב-'שני טיפים'
שני טיפים
18/04/2017 | 09:25
1
253
הראשון הוא דווקא *לנסות* לא לאכול הרבה בארוחת שישי. למרות שאני יודע היטב כמה זה קשה, במיוחד כשהשולחן מלא בכל טוב.
 
פשוט מנסיון שלי אם רוצים לשמור על גיזרה עדיף להפחית כמה שניתן דווקא בארוחות המאוחרות.
 
אז הטיפ שלי הוא או לאכול בצהריים דווקא ארוחה טובה או יחסית ממלאת (כמו חומוס) ואז להגיע לערב בלי יותר מדי תאבון...
 
או לאכול ארוחה צהריים קלה ויחסית דלה בפחמימות כמו שקשוקה (שחנה הציעה פה למטה) או סלט קפרזה או צזיקי או סלט קישואים מאודים עם יוגורט קר או סלט פירות וכאלה
לצפיה ב-'מושלם לערוך תכנון ארוחה + הליכה ברגל ששורפת את הקלוריות .'
מושלם לערוך תכנון ארוחה + הליכה ברגל ששורפת את הקלוריות .
24/04/2017 | 17:48
1
לצפיה ב-'עניין של מנהג'
עניין של מנהג
18/04/2017 | 10:35
187
אצלנו בגלל מוצאה של אישתי(עיראקית) אני מכין קובות לצהריים. ולכן כמעט תמיד מכין פיצות שונות לארוחת הערב.מכוון שאצלנו אין נוהג לאכול בערב לשולחן ערוך כל אחד חוטף משולשים כרצונו ואוכלים בכיף בסלון. 
לעיתים אני מכין מרק עוף עשיר (כפולני)כמובן ללא אבקת מרק .אבל מוסיף חוויג למרק וכמו כן חילבה . אצלי דווקה אוהבים את העוף "המכובס" שנאכל עם פלפל חריף שאני מחמיץ .וחלק מוסיפים עמבה .זה מה שקורה במשפחה מעורבת
לצפיה ב-'יותר חשוב מהאוכל'
יותר חשוב מהאוכל
18/04/2017 | 11:18
1
207
ביום של ארוחת חג כבדה או כל ארוחה גדולה אחרת, מעבר לפעילות הספורטיבית של "ימים רגילים", אני מכריחה את עצמה לריצה טובה במיוחד לפני הארוחה, עדיף בשעות הבוקר, מפתח הרגשה טובה ועוזר "להתמודד" גם עם ארוחות משפחתיות טרחניות יותר או פחות, מעבר לעניין הגיזרה - לא משנה מה תאכל באותם צהריים, חשוב כמה תוציא  
לצפיה ב-'דווקא חשוב ומעניין אותי '
דווקא חשוב ומעניין אותי
18/04/2017 | 12:08
165
איך להכין אוכל בצורה נכונה ומתאימה לאימונים השבועיים.
 
תודה.
לצפיה ב-'אורז וירקות אנטיפסטי?'
אורז וירקות אנטיפסטי?
18/04/2017 | 19:28
148
סלט גדול עם טונה/ ביצה קשה/ חזה עוף צרוב?
לצפיה ב-'מרקים או פשטידות.'
מרקים או פשטידות.
20/04/2017 | 11:01
105
לרוב אני מכינה מרק ירקות עם אטריות, או מרק עדשים. פשטידות לא חסר, פשטידת תפוחי אדמה, פשטידת תרד, קישואים. אפשר עם סלט עשיר בירקות.
לצפיה ב-'שאלות מאתגרות למומחי/ות החומוס...'
שאלות מאתגרות למומחי/ות החומוס...
16/04/2017 | 08:53
19
179
יש לי 2 שאלות שמסקרנות אותי כבר שנים, ואני מחפש ממש תשובות רצוי בעלות סימוכין, נראה מי עונה לאתגר…:)
א. החומוסים בצבע חום כהה שלפעמים מוצאים בחבילת חומוס יבש, מה הסיפור שלהם? אני בורר בדרך כלל אבל לא יודע למה. מקולקלים? לא בשלים? סתם בצבע אחר?
ב. יש מתכונים בהם משרים את החומוסים עם סודה לשתייה, יש בהם משרים עם מלח גס, ויש שפשוט משרים בלי כלום במיים. מי יכול להצביע על ההבדל בין 3 השיטות, או על התיאוריות שמלוות אותן, לפחות? ניסיתי הכל ומעולם לא שמתי לב להבדל, סקרן בכל זאת, או אולי פשוט לא שמתי לב...
ממש אשמח לתשובה! אבל ממש
תודה!
לצפיה ב-'תשובות חלקיות.'
תשובות חלקיות.
16/04/2017 | 11:52
125
אני לא בורר את החומוס. גרגרים שנראים לי (כשאני שופך את החומוס לקערה) לא תקינים, אני מוציא. לא מעבר לזה. 
אני משרה במים בלבד, ובזמן הבישול מוסיף אבקת אפיה לזרוז הבישול. 
לצפיה ב-'חומוס '
חומוס
16/04/2017 | 12:16
125
כאשר אני רוכש גרגירי חומוס אני רוכש את הקטנים ביותר להכנת ממרח. כן יש בינהם גרגירים חומים .לדעתי הם באו מסוג של גרגירי חומוס חומים אשר מקובלים אצל יוצאי אתיופיה .הכנתי בזמנו ממרח חומוס מגרגירי חומס חומים יצא טעים מאד לדעתי אפילו טעים יותר מהרגיל אבל לילדים הפריע הצבע הדומה לשוקולד.
אנימבשל חומוס ללא כל תוספת אחרי השריה של 12 שעות .התוספת היחידה היא בצל שלם אשר נזרק בגמר הבישול. אני לא ממתין עד שגרגירי החומס רכים מאד אלה טוחן כאשר הם מעט נוקשים .כאשר הגרגר רך מאד זאת אומרת שכל תאי הגרגר נפרצו והטעם עבר למים
לצפיה ב-'אני ינסה לענות לך'
אני ינסה לענות לך
16/04/2017 | 17:43
2
115
חג שמח.
נראה שבשקיות יש חומוס בצבע חום.
הם לעולןם לא יתבשלו.
אני עושה כך.
קודם קונה גרגרי חומוס בתפזורת.
עם תשרה את החומוס למשך ליליה שלם נפלא
למחורת תקח את החמוס בסיר ותביא אותו לרתיחה (ללא כל תוספת)
ןלאחר שרתח תשאיר את הסיר על להבהה נמוכה כמה שיותר זמן התוצאה טובה יותר , עד שתקבל מין דיסת חומוס ואז תעבד אותו לממרח ,אז תוסיף מה שתרצה בעיקרון מוסיפים מלח ,לימון ושמן זית 
לאחר שהכתבה ממרח כדאי לשים בקוסת איסחון ומעל להוסיף שמן שיכסה את כל ממרח.
לסיום החומים הם נעט זר בחומוס .
זה לא אומר עם החומוס חדש או ישן ,החומים יופיעו בכל מקרה .
לבריאות
לצפיה ב-'אתה לא מוסיף טחינה?'
אתה לא מוסיף טחינה?
16/04/2017 | 17:58
1
33
לצפיה ב-'סליחה כן בהחלט אני מוסיף טחינה'
סליחה כן בהחלט אני מוסיף טחינה
17/04/2017 | 06:52
26
לצפיה ב-'בהקשר לחומוס חום, אין לי תשובה'
בהקשר לחומוס חום, אין לי תשובה
16/04/2017 | 22:03
2
82
לא ראיתי אף פעם, או שלא שמתי לב
בהקשר להשרייה, גם אני לא שמתי לב להבדל.
ו ........... ד.א כאשר אני מכין חומוס בבית, ואני מכין תמיד, אני קונה, לשם שינוי, חומוס מבושל מוכן, מהסיבה שאף פעם איני מצליח להגיע לדרגת בישול כמו המבושלים הקנויים.
עם הקנויים אני מגיע למרקם מעולה של החומוס.
לצפיה ב-'ניתן להגיע לרכות,סיר לחץ טוב שעה- אחרי השרייה של יומיים'
ניתן להגיע לרכות,סיר לחץ טוב שעה- אחרי השרייה של יומיים
19/04/2017 | 15:04
1
33
יוצא מעולה
לצפיה ב-'השרייה ארוכה מידי גורמת לריח לא נעים של החומוס'
השרייה ארוכה מידי גורמת לריח לא נעים של החומוס
19/04/2017 | 15:54
74
לכן אני מעדיף לקנות מבושל.
לצפיה ב-'במקרה חירום'
במקרה חירום
17/04/2017 | 11:10
73
כאשר לא השריתי את גרגירי החומוס .ויש לי אורחים אני מכניס את גרגירי החומוס לסיר לחץ מוסיף בצל אחד ואת כמות המלח מבשל כ3/4 שעה ומקבלים חומס מתאים לטחינה .כדי לזרז את התהליך שופך את החומוס עם הנוזלים למגש אלומינים גדול על שיש ומרטיב את התחתית תוך מספר דוקות גרגירי החומוס בחום המתאים להמשך התהליך. בקשר לטחינה: כל אחד מוסיף טחינה לפי הטעם המועדף מי שאוהב יותר את טעם החומוס מוסיף פחות טחינה מי שאוהב יותר טעם של טחינה מוסיף יותר
לצפיה ב-'שימוש בסודה לשתיה בעת בישול חומוס'
שימוש בסודה לשתיה בעת בישול חומוס
17/04/2017 | 20:36
8
80
אני נוהג להוסיף מעט סודה למי ההשרייה וגם למי הבישול.
 
לא יכול לציין בכמה משפיעה התוספת למי ההשרייה אבל התוספת למי הבישול מפחיתה את זמן הבישול ב50% או אף יותר.
 
לגבי הגרגרים החומים, גם אני נתקל בהם לעיתים ומאחר ומדובר בכמות זניחה אני מסלק אותם.
לצפיה ב-'מישהו יודע להסביר פעם אחת ולתמיד מה ההבדל בין השימוש בסודה '
מישהו יודע להסביר פעם אחת ולתמיד מה ההבדל בין השימוש בסודה
18/04/2017 | 09:30
1
85
לשתייה לבין אבקת אפייה בהשריה ובבישול של גרגירי חומוס?
לצפיה ב-'לדעתי'
לדעתי
18/04/2017 | 10:27
82
אבקת אפיה מבוססת על סודה לשתיה ומרכיבים נוספים הפועלים על הבצק חלקם בטמפרטורת החדר וחלקם בזמן האפיה .ומשחררים גזים (CO2ׂ) הגורם לתפיחה.
על החומס משפיעה למעש הרק אבקת הסודה ולכן אין הבדל בשימוש בין אבקת האפיה לאבקת סודה לשתיה
לצפיה ב-'אתה רוצה תשרה 12 שעות, אבל תעשה בסיר לחץ'
אתה רוצה תשרה 12 שעות, אבל תעשה בסיר לחץ
20/04/2017 | 09:00
5
37
יצא לך שעה-שעה ורבע גג.
 
 
לצפיה ב-'אני משרה בין לילה ליממה'
אני משרה בין לילה ליממה
20/04/2017 | 10:24
4
68
מבשל בסיר לחץ בתוספת מעט סודה.
 
זמן בישול מדוייק 19.5 דקות.
לצפיה ב-'לצערי אצלי זה לוקח לפחות'
לצערי אצלי זה לוקח לפחות
20/04/2017 | 19:45
3
64
21.4 דקות
אולי יש לך טיפ שאלמד איך לזרז את התהליך ?
ורק עוד שאלה כמה אבנית וכמה כלור יש להוסיף למים ? או שאתה מסתפק במה שמגיע ממקורות ?
 
תודה מראש ....
לצפיה ב-'צריך באמת להוסיף אבנית כי איכות המים כאן מצויינת'
צריך באמת להוסיף אבנית כי איכות המים כאן מצויינת
20/04/2017 | 22:36
43
אלא אם כן אתה סוכן של תמי 4, מי עדן או ח'ארטה אחרת.
לצפיה ב-'למה יש לך שאלות כאלו פרובוקטיביות כאן??? אני רואה אותך '
למה יש לך שאלות כאלו פרובוקטיביות כאן??? אני רואה אותך
20/04/2017 | 23:15
68
בפורומים אחרים ושם אתה לא מעיז להתנהג ככה. מעניין למה...????
לצפיה ב-'מספיק עם ההודעות הלא רלוונטיות'
מספיק עם ההודעות הלא רלוונטיות
21/04/2017 | 19:21
15
לצפיה ב-'השרייה ללא תוספות גורמת להנבטה'
השרייה ללא תוספות גורמת להנבטה
21/04/2017 | 10:02
38
ההנבטה גורמת לריכוז גבוהה מאד של כל המנירלים שיש בקטניות, וזו הדרך הטובה ביותר לבשל את זה כשכל המרכיבים התזונתיים הגיעו לסף המקסימום.
ככה בכל אופן הסבירה כלתי.
לצפיה ב-'שאלה שמיועדת בעיקר למי שלא אכל חמץ - מה מתכננים למחר בערב?'
שאלה שמיועדת בעיקר למי שלא אכל חמץ - מה מתכננים למחר בערב?
16/04/2017 | 21:47
4
74
לצפיה ב-'מוצאי החג,הרוב מוזמנים למופלטה,והצעירים יעמדו בתור באבולעפיה'
מוצאי החג,הרוב מוזמנים למופלטה,והצעירים יעמדו בתור באבולעפיה
17/04/2017 | 11:38
36
לצפיה ב-'פסטה! '
פסטה!
17/04/2017 | 17:25
1
101
פשוט, טעים ומאוד התגעגענו...
לצפיה ב-'זה בדיוק מה שביקשו ממני כעת'
זה בדיוק מה שביקשו ממני כעת
17/04/2017 | 18:42
28
לצפיה ב-'יוצאים לאכול במסעדה'
יוצאים לאכול במסעדה
17/04/2017 | 20:24
104
לצערי אני לא בקיבוץ יותר ולכן לא הולכת למימונה של המשפחה, חזרתי לירושלים וחוגגים במסעדה טובה.
לצפיה ב-'המלצה : קינוח קל ופשוט שקצר מחמאות,,'
המלצה : קינוח קל ופשוט שקצר מחמאות,,
17/04/2017 | 11:33
198
אתמול ,הגיעו לארוחת הערב ,אורחים עם ילדים צעירים.
לאחר הכנת התפריט (שכלל מרק-פטריות, דגים-ברוטב,תפו"א סלטים ,ושאר תוספות,)
תוך כדי ההכנה, חשבתי להכין קינוח קליל של סלט פירות, אבל, לרגע חשבתי על הילדים שיגיעו ובוודאי ירצו קינוח  מדליק יותר,,
ואז עלה לי רעיון פשוט:
לרסק בבלנדר תותים ו-בננות למרקם של מחית,לחלק לצלוחיות
ולגורר מעל כול מנה שוקולד,(לפתיתי שוקולד גדולים.)
להקפיא בפריזר לשעתיים,כך שיהיה קפוא,אך עדיין במרקם מספיק עדין שיאפשר אכילתו בכפית.
התברר שגם המבוגרים העדיפו את מקפא -התותים והבננות עם גרידת השוקולד בטעם המעודן,על פני סלט הפירות הטעים והמעוטר בתותים ובכמה סוגי-אגוזים.
אז המסקנה:
שלפעמים גם הקינוח הכי הכי פשוט ומהיר - יוצא הכי הכי טעים !
ההמלצה שלי : תפתיעו עצמכם ואת האורחים במקפא -התותים והבננות, ב- 5 דקות הכנה,
גרידת שוקולד מגוררת מעל כול מנה,
וההנאה מובטחת.

חג שמח!
לצפיה ב-'ראו מה מוכרים אצלנו במדינה'
ראו מה מוכרים אצלנו במדינה
16/04/2017 | 17:19
4
216
חג שמח.
חידון
איפה נמצאו המלפפונים  האלה .?
הכוונה באיזה מרכול ?
ממתין לתשובות
לצפיה ב-'סליחה ברחו התמונות'
סליחה ברחו התמונות
16/04/2017 | 17:25
2
283
מאיר
כרמיאל
לצפיה ב-'היה קר בימים האחרונים. '
היה קר בימים האחרונים.
16/04/2017 | 18:00
1
142
גידלו פרווה. 
לצפיה ב-'רוני הצילום באחד המרכולים הידועים'
רוני הצילום באחד המרכולים הידועים
17/04/2017 | 09:36
130
הם מתאגים שהם הזולים ביותר במדינה
לצפיה ב-'המלפפונים במקור העונה שלהם בקיץ,לכן רגישים לקור ולחות .'
המלפפונים במקור העונה שלהם בקיץ,לכן רגישים לקור ולחות .
17/04/2017 | 11:36
46
לצפיה ב-'שאלה איך מבחינים בין סירופ מייפל אמיתי למזויף?'
שאלה איך מבחינים בין סירופ מייפל אמיתי למזויף?
16/04/2017 | 22:41
4
77
נגמר לי הסוג הרגיל שקניתי ונשאר מעט מדי לעוגת התפוחים אז הכנתי עם סירופ 
"מימונס" אבל כשטעמתי אותו טעמו שונה מהרגיל - כיצד אני יודעת שמדובר בסירופ אמיתי ולא מזויף?
 
יש סיכוי שבמחיר של אמיתי מוכרים מזויף (30 שקלים ואילך)?
טעמו מתקתק בהרבה והטעם של הסירופ פחות מודגש ומזכיר לי את התעשייתי
לצפיה ב-'יש לבדוק את רשימת הרכיבים'
יש לבדוק את רשימת הרכיבים
18/04/2017 | 01:27
22
לצפיה ב-'גם לסירופ מייפל "אמיתי" (כלומר 100% מייפל) יש רמות מתיקות '
גם לסירופ מייפל "אמיתי" (כלומר 100% מייפל) יש רמות מתיקות
20/04/2017 | 11:28
2
61
שונות, והם מדורגים מA ועד D, שונים בצבע (בהירים או כהים יותר) ובטעם.
הדרך היחידה לדעת האם סירופ מייפל הוא אמיתי או "בטעם מייפל" זה לקרוא את רשימת המרכיבים. בסירופ אמיתי לא אמור להיות מרכיב נוסף כלשהו למעט "מייפל". והוא כמובן גם אמור להיות מיובא (וגם זה צריך להיות כתוב), שהרי לא מייצרים מייפל בארץ. בארץ מייצרים רק סירופ בטעם. מייפל אמיתי מיובא מקנדה.
לצפיה ב-'רשימת המרכיבים נראית תקינה וגם המחיר'
רשימת המרכיבים נראית תקינה וגם המחיר
20/04/2017 | 13:04
1
42
אבדוק יבוא
חשבתי שאולי מישהו מכיר את הפירמה
וחיפשתי את האותיות אבל לא מצאתי וזה באמת מתוק עז מדי
לצפיה ב-'אם את מתכוונת לסירופ שלהם בבקבוק זכוכית, אז נראה'
אם את מתכוונת לסירופ שלהם בבקבוק זכוכית, אז נראה
20/04/2017 | 13:09
52
שהוא אמיתי. זה בבקבוק פלסטיק הוא כמובן לא .
מה שכן, גם אני שמתי לב שהם לא מציינים את ה- grade (בניגוד ליבואנים אחרים). אם אפילו תכנסי לתמונות גוגל של בקבוקי סירופ מייפל, תוכלי לראות שעל הבקבוקים המקוריים יש ציון של ה-grade של הסירופ.
לצפיה ב-'מישהו יודע איך מכינים פצפוצי -אורז בבית ?'
מישהו יודע איך מכינים פצפוצי -אורז בבית ?
15/04/2017 | 13:55
9
137
מישהו פעם אמר,שאפשר להכין בקלות פיצפוצי אורז בבית,
מאורז לבן במחבת.
אשמח לקבל הסבר על השיטה.
לצפיה ב-'אם לא תקבלי תשובה מאחד החברים פה'
אם לא תקבלי תשובה מאחד החברים פה
15/04/2017 | 18:47
2
158
העיפי מבט על הסירטון הבא.
 
אני לא ניסיתי אך אנסה בקרוב.
לצפיה ב-'יופי ,תודה רבה !'
יופי ,תודה רבה !
15/04/2017 | 21:05
1
22
לצפיה ב-''
15/04/2017 | 23:26
5
לצפיה ב-'בוודאי שאפשר אבל לא מכינים בשמן.'
בוודאי שאפשר אבל לא מכינים בשמן.
15/04/2017 | 21:58
3
35
לצפיה ב-'יש גם סירטון שמכינים בחמאה.'
יש גם סירטון שמכינים בחמאה.
15/04/2017 | 23:24
2
19
לצפיה ב-'פצפוצי אורז לא מכינים בחמאה ולא בשמן...'
פצפוצי אורז לא מכינים בחמאה ולא בשמן...
16/04/2017 | 06:23
1
179
פצפוצי אורז מכינים בתהליך יבש ללא כל חומרים
נוספים וכך הם גם נמכרים.
בטיגון מכינים כשצריך דחוף ולמטרות מסוימות מאד
כי הם מצופים בשמן.
לצפיה ב-'במפעלים אכן לא מכינים כך.'
במפעלים אכן לא מכינים כך.
16/04/2017 | 08:18
75
זו הדרך להכנה ביתית בלבד.
לצפיה ב-'ביו טיוב יש המון סרטונים על הכנה ביתית וחצי תעשייתית בהודו'
ביו טיוב יש המון סרטונים על הכנה ביתית וחצי תעשייתית בהודו
16/04/2017 | 10:09
1
69
משתמשים שם בחומר יבש שאותו מלהיטים ולתוכו שופכים את האורז ואח"כ מסננים.
 
לא הצלחתי להבין אם מדובר בחול או חומר אחר.
 
לצפיה ב-'חול וולקני שחור...'
חול וולקני שחור...
16/04/2017 | 11:29
76
וזה יכול להיעשות גם בהכנה ביתית.
הכנה בשמן היא רק במטבח מוסדי, בבית זה לכל היותר
גימיק, לא בריא ומסוכן בהכנה - חימום שמן ל-240 מעלות
זאת סכנת התלקחות בשניה שלא לדבר על הסירחון והעשן.
לצפיה ב-'מי יודע להמליץ על ריבת משמש איכותית?'
מי יודע להמליץ על ריבת משמש איכותית?
14/04/2017 | 18:11
6
54
לצפיה ב-'מומלץ לחכות לחודש מאי,עונת המשמש, ולהכין בבית ריבה איכותית,,'
מומלץ לחכות לחודש מאי,עונת המשמש, ולהכין בבית ריבה איכותית,,
14/04/2017 | 21:43
3
77
ריבה שמכינים בבית ,היא כול כך קלה להכנה ,ובטעם נפלא ,
חבל להסתפק בריבה -תעשייתית עם חומרי-צבע מאכל וחומרים משמרים שמזיקים.
 
כול מה שנדרש לריבה זה  :
משמשים בשלים
מיץ מ-לימון אחד
1/2 1כוסות מים ל-קילו פרי.
קילו סוכר- לכל קילו  פרי.
ההכנה:
בקערה עם מיץ -לימון מניחים את הפרי -ללא החרצנים,ומערבבים.
יוצקים את המים לסיר רחב ושטוח, ומוסיפים לתוכם את הסוכר .
מערבבים על אש קטנה כמה דקות - עד להמסת הסוכר, ועד שרותח.
כשהמים רותחים מוסיפים את חצאי המשמשים. ומרתיחים על להבה גבוהה, ברגע הרתיחה מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה, עד שהריבה נקרשת.
בוחשים מדי -פעם  את הריבה ,עד לקבלת מרקם סמיך ,(כ-30 דקות .)
ומכבים את האש.
לאחר שהריבה הצטננה, יוצקים אותה לצנצנת  של ליטר וחצי, עם סגירה הרמטית.
 
מתקבלת ריבה בטעם משובח,ללא תוספי צבעי- מאכל מזיקים,וללא חומר משמר.
 
להפחתת הקלוריות,אפשר להשתמש בחצי מכמות הסוכר ,ולקראת סוף הבישול להשלים באבקת ממתיק מלאכותי-"סוכרלוז".
 
 
לצפיה ב-'זה לא מה שהוא ביקש...'
זה לא מה שהוא ביקש...
14/04/2017 | 23:03
2
107
ביקש המלצה לקנית ריבה איכותית.
ואם כבר דיברת על הכנת ריבה - ניתן
להכין ריבת מישמשים איכותית כל השנה
ולא רק בעונה וב-10 דקות הכנה.
לצפיה ב-'ואיך התכוונת שאפשר להכין כול השנה,, אם העונה רק במאי -ויוני.'
ואיך התכוונת שאפשר להכין כול השנה,, אם העונה רק במאי -ויוני.
15/04/2017 | 14:15
1
71
המשמש לא נמצא בשווקים במשך כול השנה ,אלא רק בעונת הקטיף, מאי- ויוני.
 
לצפיה ב-'ריבה מכל פרי כמעט...הנה יש לך חומר למחשבה.'
ריבה מכל פרי כמעט...הנה יש לך חומר למחשבה.
15/04/2017 | 16:49
33
לצפיה ב-'אני מניח שאתה מתכוון לקונפיטורת משמש...'
אני מניח שאתה מתכוון לקונפיטורת משמש...
15/04/2017 | 08:48
1
124
כי ריבה זה סתם סירופ סוכר עם מעט מחית פרי.
ראשית, בקונפיטורות אין חומרים משמרים או צבעי מאכל
זה תקן משרד הבריאות.
יש המון יצרנים טובים מהתעשייתים ועד ליצרנים פרטיים
שאת המוצרים שלהם אפשר לרכוש גם בירידי אוכל וגם
במעדניות.
להסתכל על התוויות שהקונפיטורה מכילה לפחות 80% 
פרי, עם סוכר או ללא או עם תחליף סוכר...לפי הטעם.
קונפיטורות של 778, יד מרדכי, סאן דלפור,ווילקין אנד סאנס,
הרו, דודה ברטה... למשל טובות מאד אבל כאמור יש עוד הרבה.
לצפיה ב-'תודה '
תודה
15/04/2017 | 14:22
17
לצפיה ב-'קנידלך ללא ביצה?'
קנידלך ללא ביצה?
12/04/2017 | 02:20
6
100
מהתערובת המוכנה להכנת קינדלך, זה אפשרי או שיתפרקו?
ניסינו לערבב את האבקה בעדינות עם כמות קטנה מאד של מים ליצירת "בצק", לשים במקרר להתייצבות וליצור כדורים. זה התבשל יפה אבל הרוב התפרק בהעברה לצלחת, ברור שחסר משהו ש"יקשור" את המרכיבים ..
מה מומלץ שלא עשיר בשומן ויעבור הקפאה?





לצפיה ב-'לדעתי, הביצים נחוצות, הן מהוות את הדבק'
לדעתי, הביצים נחוצות, הן מהוות את הדבק
12/04/2017 | 13:55
2
31
לצפיה ב-'אפשר להחליף את הביצה ב-שמן ,אבל זה עניין של העדפה.'
אפשר להחליף את הביצה ב-שמן ,אבל זה עניין של העדפה.
13/04/2017 | 14:55
1
125
המרה לשמן תוסיף הרבה יותר קלוריות .
לצפיה ב-'תודה, לא ידעתי.'
תודה, לא ידעתי.
13/04/2017 | 15:16
49
אך אם זה מוסיף קלוריות אשאר עם ביצים, תודה.
לצפיה ב-'ראיתי בקבוצות הטבעוניות בפייסבוק כל מיני מתכונים...'
ראיתי בקבוצות הטבעוניות בפייסבוק כל מיני מתכונים...
12/04/2017 | 16:25
96
אני חושבת שיש מתכון של אורי שביט בבלוג שלה...טבעוניות נהנות יותר או משהו כזה...
לצפיה ב-'תודה על ההשקעה רוזי קמח תפ"א נראה מעניין, אנסה לבדוק'
תודה על ההשקעה רוזי קמח תפ"א נראה מעניין, אנסה לבדוק
14/04/2017 | 20:37
39
מה המרכיבים של התערובת המוכנה, נראה לי שכבר מכילה שומנים..

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
מיה מטבחים
מיה מטבחים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ