לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'ריבת מישמש? איך מכינים שתשאר בהירה?'
ריבת מישמש? איך מכינים שתשאר בהירה?
25/06/2017 | 12:58
4
24
לצפיה ב-'אולי עם תחליפי סוכר'
אולי עם תחליפי סוכר
25/06/2017 | 16:51
20
מה שמכהה את הריבה הוא הסוכר לא הפרי.
יתכן ששימוש בתחליפי סוכר ישאיר אותה בהירה.
לצפיה ב-'ערב טוב.'
ערב טוב.
25/06/2017 | 18:42
19
ערב טוב.
תחילה להביא את המשמשים לרתיחה ,בלי סוכר כמובן.
יש לכסות את הלהבה במחבת כזה כמו מדקה (יש כאלה במרכולים הם מחוררים.)
להוסיף סוכר במשקל המשמשים
יש עוד פטנט אבל לא ניסתי  אותה ,משהו שניסה סיפר לי .
לקחת סיר שטוח ולשים חצי כמו מים ולהביא לרתיחה ומעל לשים את סיר עם המשמשים,לי נראה שזה יקח המון זמן.
 
לצפיה ב-'60% סוכר ביחס לפרי ובישול קצר'
60% סוכר ביחס לפרי ובישול קצר
25/06/2017 | 21:12
1
18
כמובן שריבה כזו פחות עמידה מיחס של 1:1 של סוכר ופרי ולכן נשמרת במקרר.
אני מוסיפה פקטין פירות טבעי לקראת סוף הבישול לייצוב הריבה.
לצפיה ב-'לצערי לא ניתן לצרף תמונה'
לצערי לא ניתן לצרף תמונה
25/06/2017 | 21:20
15
אפ שר לראות את התמונה כאן בפייסבוק: https://www.facebook.com/autumn50/media_set?set=a....
 
לצפיה ב-'תעזרו לי דחוף ! המלצה על תנור אפייה מומלץ בדגש '
תעזרו לי דחוף ! המלצה על תנור אפייה מומלץ בדגש
25/06/2017 | 15:56
1
14
על פיזור חום אחיד
מתלבטת נורא
בין בוש / סאוטר / אלקטרולוקס חייבת דגם מסוים מניסיונכם
תמליצו לי !
דחוףף תודה
לצפיה ב-'מנסיון של 4 תנורים - בוש מצויין'
מנסיון של 4 תנורים - בוש מצויין
25/06/2017 | 16:23
9
לצפיה ב-'מתכון של פילה סלמון עם שעועית ירוקה ואגוזי מלך'
מתכון של פילה סלמון עם שעועית ירוקה ואגוזי מלך
24/06/2017 | 21:04
2
52
חברים בלי הרבה מילים אני ואמא שלי נסינו את המתכון הזה ויצא פשוט מדהים !!!! 
חייב בדיקה !! 
 
לצפיה ב-' למישהו כנראה דחוף לעשות פרסומת או לואלה או לסמפרוסט'
למישהו כנראה דחוף לעשות פרסומת או לואלה או לסמפרוסט
24/06/2017 | 21:28
31
או לשתיהן
לצפיה ב-'1 חבילה נתחי סלמון, מופשרים '
1 חבילה נתחי סלמון, מופשרים
25/06/2017 | 08:42
38
נסה עם עם סלמון טרי! הבדל עצום אותו המחיר (בהפחתת המים והכימיקלים בקפוא).
מרינדה: ערבב 2 כפות חרדל דיז'ון, 3 כפות סויה איכותית ו-4 כפות שמן זית עם 
3-4 שיני שום כתושות, עד לקבלת משחה אחידה (שהשמן והחומרי גלם יתחברו). מרח את המרינדה על הסלמון (הצד בלי העור) והשאר לנוח כמה שעות.
טגן במעט מאוד שמן את הדג, עם הצד בלי העור קודם, עד לקבלת צבע יפה ואז הפוך. טגן עוד עד שכל צד הדג מקבל צבע אחיד ועשוי.
נקה את המחבת.
שים חזרה על האש, סחט 2 לימונים והתך חבילת חמאה והבא לרתיחה קלה.
אחרי 2-3 דקות כבה את האש והשקה עם כף את הסלמון עם הרוטב לימון וחמאה. 
ליד, כל פרסומת של סנפרוסט לירק תתאים. אני מעדיף גם פה את הטרי:
ברוקולי מאודה עם גבינה צהובה מוקרמת מעל.
 
 
לצפיה ב-'אבוקדו'
אבוקדו
24/06/2017 | 21:33
3
46
קיבלתי חבילה של שמונה אבוקדואים יפים, עדיין קשים, כולם נקטפו באותו יום.
איך "מעכבים" הבשלה של כמות כזו של פרי בצורה הדרגתית ,כדי שאפשר יהיה להשתמש בהם במשך כמה ימים?

או כל דרך לשמור שהפרי הבשל יישאר אכיל,לפחות שתהיה לי ארוחת צהריים טעימה למשך השבוע.



לצפיה ב-'בשקית ניילון במקרר בערך שבוע.'
בשקית ניילון במקרר בערך שבוע.
24/06/2017 | 23:18
2
16
לצפיה ב-'את הפרי הבשל,כן? '
את הפרי הבשל,כן?
25/06/2017 | 05:43
1
13
לצפיה ב-'בשלים ושאיינם בשלים.'
בשלים ושאיינם בשלים.
25/06/2017 | 06:28
12
לצפיה ב-'שאלה כללית'
שאלה כללית
23/06/2017 | 21:58
9
67
קודם כל אני שואל את זה פה כי זה איכשהוא קשור לאוכל, ואני יודע שזה לא קשור למתכונים, אבל אני מרגיש עם הזמן
ששאלתי ועניתי פה לאנשים שזה סוג של קהילה, ואפשר לשאול פתוח שאלות מהסוג הזה. 
אם זה לא קשור אני מתנצל מראש.
 
אז אני טס בחודש הבא, והדבר שהכי רוצים הדודים משום מה, זה פירות יבשים
אין להם שם או שיש וזה ממש יקר...
 
אז קודם כל מאיפה אני קונה פירות יבשים (בעיקר אגוזים, תמרים יבשים וכאלה)
והרי זה במשקל זה לא אטום... אז אם אני אשים את זה במזוודה אתם חושבים שיהיה בסדר ? לא יגידו לי על זה כלום ?
 
יש לכם עצות או משהו ?
לצפיה ב-'פירות יבשים קונים בחנות תבלינים/אגוזים וכו''
פירות יבשים קונים בחנות תבלינים/אגוזים וכו'
23/06/2017 | 22:57
1
49
שם אפשר גם לאטום את זה וחלק אפשר לקנות באריזה סגורה.
 
השאלה הגדולה היא לאן אתה טס. יש מדינות שבשום אופן לא מאפשרות להכניס מזון.
יש מקומות שאין בעיה.
כדאי לברר מראש.
לצפיה ב-'המון תודה על התשובה !'
המון תודה על התשובה !
24/06/2017 | 09:50
35
אני טס לפיליפינים זה ישראלים שעברו לשם ומתגעגעים לפירות היבשים של הארץ !
אממ איפה בתל אביב אפשר לבקש ממישהו שיארוז לי ?
 
גם צריך לקחת נראה לי מקדם ביטחון נגיד לקנות בעד 60 שקל או משהו כזה שגם אם יזרקו לי את זה בשדה שזה לא יהיה נורא... 
 
לצפיה ב-'יש במרכולים אריזות סגורות של פירות יבשים.'
יש במרכולים אריזות סגורות של פירות יבשים.
24/06/2017 | 09:13
4
40
ועדיף לקנות את אלו ללא הגלעינים (שזיפים, משמשים)
אנא ציין להיכן אתה נוסע, ייתכן שיאסרו עליך להכניס את זה לאותה ארץ ואז תאלץ להשליך לפח בשדה התעופה.
האם יש מצב שהדודים שלך מעוניינים בפירות יבשים תוצרת הארץ, וזה מה שחשוב להם? כדאי שתדע מראש ותקפיד לקנות עבורם, יש כאן הרבה יבוא (פולין, ארה"ב, תורכיה).  
לצפיה ב-'איזה כיף ! המון תודה !'
איזה כיף ! המון תודה !
24/06/2017 | 09:49
3
40
אני טס לפיליפינים זה ישראלים שעברו לשם ומתגעגעים לפירות היבשים של הארץ !
אריזות סגורות... אממ... אני צריך תמרים אגוזי מלך, גרעינים, הרגיל ... 
חשבתי ללכת לעדן טבע מרכת בתל אביב משער ששם יש הכל וגם איכותי כזה...
 
לצפיה ב-'יש בכל סופרסל רגיל מבחר ענק, באריזות אטומות ובאיכות מעולה.'
יש בכל סופרסל רגיל מבחר ענק, באריזות אטומות ובאיכות מעולה.
24/06/2017 | 10:19
2
34
אצלינו בבית אלו מוצרים נצרכים מאוד, כך, שמניסיון, אין כל סיבה ללכת ולשלם יותר.
לצפיה ב-'תודה. רבה !'
תודה. רבה !
24/06/2017 | 10:42
1
26
באמת המון המון תודה !!!
יש חברה מועדפת או כל דבר מהסופר יעבוד ?
לצפיה ב-'לדעתי כל דבר, רק שים לב שהאריזה אטומה'
לדעתי כל דבר, רק שים לב שהאריזה אטומה
24/06/2017 | 13:37
11
לצפיה ב-'שלום לך.זה מזכיר לי'
שלום לך.זה מזכיר לי
24/06/2017 | 09:57
1
51
בשנת 1980 נסעתי לטיול בארה'ב ברית
הייתי בכמה מדינות בארה'ב .
באחת העירים שבקרתי היה זה סאן דיגו , כאיש חיל הים בחרתי לבקר באיזור הנמל ששם אחד מבסיסי חיל הים ואחד היפים שראיתי זה היה בסי וולד בעברית עולם המים.,הסיור היה ארוך כמעט חצי יום.
העיקר נראה לי שהחגורה שלי נקרעה ובטיול באחד הרחובות נכנסתי לחנות ובקשתי חגורה בעלת איכות הטובה ביותר והנה המוכר לקח אותי לאיזור החגורות והראה לי כל מיני חגורת , והנה שוב בקשתי חגורה איכותית ואז שלף חגורה ואמר לי שהיא החגורה הטובה ביותר ולקחתי לבדוק אותה ומה אני מגלה שהחגורה לא פחות ולא יותר תוצרת ישראל,זה היה לי הפתעה ושאלתי למחיר שלה (לא זוכר כמה עלתה) אבל בהחלא המחיר גובה לתרמילאי כמוני.
אמרתי לאותו המוכר שזה יכולתי לקנות המולדתי כלומר ישראל למרות שהמולדת שלי במזרח הרחוק .
העיקר לקחתי חגורה אחרת זולה יותר.
מה שאני רוצה להגיד לך תעשה סקר בארץ ואחר כך תחליט לקנות בחול,כמובן מה הידע לך בח'ול למשל טורקיה שם זה זול כמה שאני יודע.
מאיר
לצפיה ב-'איזה סיפור יפה'
איזה סיפור יפה
24/06/2017 | 10:16
42
מהמם !! שהחגורות שלנו כאלה איכות
גם הפירות היבשים שלנו מצויינים.. אבל זה ישראלים שמתגעגעים לפירות של הארץ גם אם הם היו יותר איכותיים פירות יבשים מטורקיה, הם היו רוצים את הרגילים שקונים מכל מקום פה...
חשבתי ללכת לעדן טבע מרקט אבל באמת הרעיון שהכל יהיה סגור, כי אם פתוח זה כמעט 100 אחוז לא נותנים לי להכנס עם זה
לצפיה ב-'צוואר חזיר'
צוואר חזיר
23/06/2017 | 19:20
42
איזה דרגת צליה מומלץ לצלות צוואר חזיר- כסטייק 250 גרם?
 
לצפיה ב-'רדיד אלומיניום'
רדיד אלומיניום
23/06/2017 | 09:46
2
78
ברדיד אלומיניום ("נייר כסף") יש צד אחד מבריק ואחד מט. איזה צד הולך לכיוון האוכל, וכמובן גם למה?
לצפיה ב-'פשוט מאד...'
פשוט מאד...
23/06/2017 | 10:31
1
82
זה לא משנה איזה צד כלפי האוכל, שני הצדדים זהים
וזאת גם טעות לחשוב שצד אחד מונע הקרנת חום יותר
מצד שני. רדיד אלומיניום לא מונע הקרנת חום כלל !.
ההבדלים בצדדים הם בתהליך הייצור, לא ניתן לרדד
אלומיניום לעובי הרצוי בין שני גלילי מתכת לכן מניחים
רדיד על רדיד ומרדדים לעובי הרצוי, השטח שבא במגע
בין שתי שכבות הרדידים יהיה מט, הצד החיצוני מבריק.
לצפיה ב-'תודה. '
תודה.
24/06/2017 | 06:56
6
לצפיה ב-'מחפשת תנור אפייה (כולל טורבו) - קטן מהרגיל'
מחפשת תנור אפייה (כולל טורבו) - קטן מהרגיל
20/06/2017 | 09:56
10
72
היכן בארץ ניתן להשיג ובאיזה מידות
תנור אפייה הכי קטן שקיים (בנוי או אפילו על השייש)  ..?
אשמח להמלצות כולל מחיר אם מישהי/ו מתמצא/ת..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
במקביל, מאיזו חברה להתרחק..?
תודה
לצפיה ב-'תנור אפיה מובנה,(בגומחה) ,נמכר בגודל סטנדרטי.'
תנור אפיה מובנה,(בגומחה) ,נמכר בגודל סטנדרטי.
20/06/2017 | 18:21
1
56
לגבי גודל התנור  המובנה :
יש למדוד את גודל הגומחה המיועדת לתנור ,(גובה רוחב ,ועומק,)
ועם המידות לגשת לחנויות החשמל.עד כמה שזכור לי,תנור מובנה נמכר בגודל סטנדרטי .
 
המחירים: מכיוון  שקיימים פערי-מחירים בין החנויות ,
מומלץ להשוות מחירים בכמה חנויות, ואפילו להתמקח,לפני הרכישה,
לרוב הם גם יורידו מהמחיר,או ייספגו לפחות את מחיר ההובלה.
שיהיה בהצלחה.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
22/06/2017 | 20:43
6
לצפיה ב-'תנור ממש או טוסטר אובן גדול?'
תנור ממש או טוסטר אובן גדול?
21/06/2017 | 00:27
5
44
אאל"ט יש טוסטר טורבו ,ממליצה גם לשאול בפורום צרכנות.
 
 
לצפיה ב-'תודה, תנור ממש '
תודה, תנור ממש
22/06/2017 | 20:43
4
34
לטוסטרים יש מערכת חימום חשופה
אני בספק אם יש בהם טורבו
\תודה בכל מקרה
לצפיה ב-'שווה לבדוק בבני ברק '
שווה לבדוק בבני ברק
23/06/2017 | 07:39
1
38
אנשים נןהגים להצטייד בתנור קטן לפסח...
לצפיה ב-'תודה על הטיפ'
תודה על הטיפ
23/06/2017 | 14:07
6
לצפיה ב-'טוסטר אובן יש גם טורבו ,,'
טוסטר אובן יש גם טורבו ,,
23/06/2017 | 11:50
1
28
תבדקי בחנויות החשמל,כיום יש טוסטר טורבו גדול ,של חברת "בוש ",
בחנות של טרקלין -מכרו כמה סוגי טוסטר טורבו ,של כמה חברות,שאפשר להניח על השייש ,
צריך ללכת  לראות ולהתרשם.
לצפיה ב-''
23/06/2017 | 14:08
1
לצפיה ב-'לי יש טוסטראובן של DAVO מוצר מעולה יש לו טורבו ותוכניות אפיה'
לי יש טוסטראובן של DAVO מוצר מעולה יש לו טורבו ותוכניות אפיה
25/06/2017 | 12:15
1
4
לצפיה ב-'תודה'
תודה
25/06/2017 | 17:14
2
לצפיה ב-'מה מכינים לסופש?'
מה מכינים לסופש?
22/06/2017 | 18:43
1
72
מארחת, אם הכל ילך לפי התכניות,שני חברים מהלימודים.
בעקבות סדנת פסטה מקסימה שיצא לי להיות בה שבוע שעבר החלטתי לעשות ניסיון ביתי להכנה של פסטה צבעונית.
אז כרגע בתפריט

מרק כרובית
פסטה צבעונית ברוטב על בסיס שמ"ז עם עגבניות שרי צלויות, זיתים שחורים ובזיליקום
קצת פרגיות מוקפצות בתבליני גריל
קיש ברוקולי ובצל עבור הצמחונית
מתלבטת האם להכין גם קינוח... לא עולה לי שום דבר שממש מתחשק לי להכין.
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
22/06/2017 | 23:23
54
קל ביותר
טחינה ביתית
קוקוס
שעועית ירוקה וקציצות עוף....
 
לצפיה ב-'חטיפי אסאדו'
חטיפי אסאדו
21/06/2017 | 11:08
9
102
מישהו מכם אכל את זה בבישול קצר ונהנה יכול לתת חוות דעת
איך זה אסאדו דק - שבמקר הוא בישול ארוך ופתאום הוא בישול קצר נהיה
?
קצת עושה לי "רתיעה" אסאדו בבישול קצר
לצפיה ב-'רתיעה ממה ?'
רתיעה ממה ?
21/06/2017 | 11:53
69
אלו נתחי אסאדו שנצלו בצלייה ארוכה ומוכנים
לאכילה ורק נפרסו דק לחימום מהיר במחבת
בתיבול לפי הטעם.
מוצר מצוין.
לצפיה ב-'האמת שיצא לי להיתקל בזה לאחרונה במסעדה'
האמת שיצא לי להיתקל בזה לאחרונה במסעדה
21/06/2017 | 13:07
7
60
הם פורסים את האסאדו דק מאד וצולים אותו על הגריל וזה יוצא ממש ממש להיט.
אבא שלי קנה מהם את הבשר ועשה אצלו ויצא מהמם גם כן.
מכיוון שהבשר חתוך מאד דק הוא לא נא ובאמת יוצא כמו חטיפים.
לצפיה ב-'השאלה כמה רך זה ביחס לאנטריקוט מיושן'
השאלה כמה רך זה ביחס לאנטריקוט מיושן
21/06/2017 | 14:19
6
44
אחרי ההכנה?
ואם במקרה "ברח" לך חצי דקה , תאכל סוליה?
לצפיה ב-'אני לא מוצאת נקודת השוואה לאנטריקוט'
אני לא מוצאת נקודת השוואה לאנטריקוט
21/06/2017 | 15:30
5
59
כלומר, ברור לי מקור ההשוואה. אבל זה פשוט לא אותו דבר.
אנטריקוט בדר"כ לא פורסים כ"כ דק
אם תפרוס אנטריקוט מאד מאד מאד דק ואז תצלה אותו יותר מידי- אז כן. הוא יהיה סולייה. זה נכון להרבה בשרים.
זה מצריך גם איזושהי יכולת גריל/ צלייה נכונה- שוב- באופן דומה לכל הבשרים.
 
בנוגע לרך, קצת קשה לי לתאר את זה.
זה לא רך כ"כ, כי שוב- זה מאד מאד דק. אבל אני מניחה שאם הבשר טוב ומיושן כמו שצריך- הוא לא קשה ללעיסה אם זו הייתה הכוונה שלך.
 
בכל הפעמים שאכלתי את חטיפי האסאדו (פעם אחרונה הייתה לפני שבוע והיה מושלם) הם היו עשויים מאד (wd) שזה כמובן הגיוני לבשר כל כך דק, והיה להם גם טעם מעט חרוך מהגריל והם היו מהממים.
לצפיה ב-'עשית אותי רעבה יא חוצפנית '
עשית אותי רעבה יא חוצפנית
21/06/2017 | 16:47
4
43
חחח
כלומר הבנתי שזה נישנוש בטעם מגניב, השאלה היא האם קילו חטיף כזה - יכול להוות מנה קטנה ל-2 אנשים -  
אני יודע ששפונדרה במקור הוא נתח לבישול מאוד ארך לכן לא מבין מה יוצא עם זה שזה פרוש דק ולא נהיה צמיגי.
 
לצפיה ב-'אז תנסה ותגלה'
אז תנסה ותגלה
21/06/2017 | 18:24
3
50
האם זו יכולה להיות מנה לשני אנשים? זה חצי קילו בשר בסופו של דבר... אז נשמע לי שכן
מקסימום להוסיף סלט או צ'יפס או משהו כזה
לצפיה ב-'אמרתי לקצב שלי על הקטע הזה ,צחק'
אמרתי לקצב שלי על הקטע הזה ,צחק
21/06/2017 | 19:42
2
44
:) כל אחד ודעתו הוא
והוא מוכר שפונדרה
לצפיה ב-'צחק על מה? על זה שעושים חטיפי אסאדו?'
צחק על מה? על זה שעושים חטיפי אסאדו?
21/06/2017 | 22:54
1
17
לצפיה ב-'כן מהנתח הזה,'
כן מהנתח הזה,
22/06/2017 | 13:08
31
בדיוק
לצפיה ב-'האם בטטות יתאימו להמרת תפו"א בפשטידה הבאה:'
האם בטטות יתאימו להמרת תפו"א בפשטידה הבאה:
20/06/2017 | 19:48
2
70
רוצה להכין פשטידת פטריות עם תחליף, למי שאלרגים לתפו"א.
האם בטטה גדולה,תהיה תחליף מתאים במקום התפו"א ?
המצרכים לפשטידה:
4 בצלים ,(לפרוס לפרוסות וכול פרוסה ל 2 חצאים.)
2 סלסלאות פטריות שמפיניון פרוסות .
2 תפו"א קלופים ומגורדים על פומפייה גסה (לסחוט מהנוזלים היטב.)
4 ביצים
כף אבקת מרק -פטריות
כף אבקת מרק -בצל
1 כפית פלפל שחור
1/4 כוס פירורי -לחם
ההכנה:
במחבת ,לטגן ביחד בצל ופטריות,
ןלאחר צינון קל ,להוסיף את שאר המצרכים ,ולערבב ביחד,
ולאפות בחום בינוני, כ-40 -45 דקות.
השאלה עם בטטות יתאימו כאן כתחליף לתפו"א ?
לצפיה ב-'בטטות ופטריות זה שילוב נפלא'
בטטות ופטריות זה שילוב נפלא
20/06/2017 | 23:22
42
מאמינה שגם במתכון הזה
לצפיה ב-'אני חושב שהייתי מחליף דווקא בקישואים'
אני חושב שהייתי מחליף דווקא בקישואים
21/06/2017 | 15:50
36
לסחוט טוב-טוב-טוב לפני ההכנסה לבלילה
לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2017 | 12:31
5
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'ארוחות צוהריים מוכנות\חצי מוכנות לשבוע שלם?'
ארוחות צוהריים מוכנות\חצי מוכנות לשבוע שלם?
20/06/2017 | 00:55
3
104
מנסה לגוון קצת עם סלטים או תוספת מבושלת במקום סנדביצ'ים (לא מתוך כוונה להוריד\להפחית פחמימות,גלוטן וכו').
הכי נוח מבחינתי יהיה שילוב של תוספת שיותר "משביעה" (קטניות או דגנים) שמתבשלת במוצ"ש עם ירק חי או מבושל, שמוכן כל יום, אבל לא מצאתי משהו שמחזיק ללא שינוי בטעם\מרקם.
נניח שאין מקפיא, איך הייתם מתכננים ארוחות כאלו לשבוע?
האם כדאי לעשות ההפך (להכין ירקות מבושלים במוצ"ש ופחמימה מבושלת טריה לכל יום?)
מי שלוקח\ת ארוחות מבושלות בסגנון כזה, איך אתם מתארגנים?


לצפיה ב-'גם ירקות מבושלים וגם פחמימה'
גם ירקות מבושלים וגם פחמימה
20/06/2017 | 06:59
1
89
אני מבשלת מראש, בדרך כלל פעמיים בשבוע.
 
לצפיה ב-''
21/06/2017 | 00:28
1
לצפיה ב-' תודה גם לעזרה במסרים'
תודה גם לעזרה במסרים
21/06/2017 | 00:29
12
לצפיה ב-'פירות יער קפואים'
פירות יער קפואים
18/06/2017 | 18:43
3
108
אתם יודעים כמה זמן אפשר להחזיק פירות יער מופשרים במקרר?
בשימוש באפיה, איך אתם נפטרים מכמה שיותר מיים/נוזלים שנשארים מההקפאה?
חוץ מלהשאיר את הפירות יער על מסננת לכמה שעות, יש טריק אחר?
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
18/06/2017 | 19:33
2
107
ראשית צריך להבין שהקפאה דינה כבישול קל, מה שאומר
שהפשרה מלאה תניב פרי סמרטוטי שיאבד חלק ממיץ
הפרי.
את המים העודפים מסלקים בהנחת הפירות על כמה שכבות
נייר מגבת במקרר ורק עד שהקרח נמס, מטלטלים מעט לספיגת
יתרת המים ומשתמשים גם אם הפירות עדיין קפואים.
לא להפשיר בשום מקרה במיקרוגל אפילו אם מכינים מחית
אגב, אין כל בעיה להשתמש בפירות יער ללא הפשרה כלל
ולכל מטרה.
לפירות יער מופשרים חיי מדף במקרר של מספר שעות
תלוי בפרי.
 
לצפיה ב-'תודה, זה לא יפגע באפיה אם זה עדיין קפוא?'
תודה, זה לא יפגע באפיה אם זה עדיין קפוא?
18/06/2017 | 20:15
1
116
אני רוצה להכין כמו בתמונה
לצפיה ב-'ממש לא.'
ממש לא.
18/06/2017 | 20:26
80
למרות שאלו שבתמונה הן אוכמניות טריות.
לצפיה ב-'שאלה חשובה'
שאלה חשובה
16/06/2017 | 15:36
7
160
יש לי קילו בקר טחון, אותו אני מעוניין לערבב עם שומן כבש.
כמה גרם שומן כבש אני צריך על כל 100 גרם ?
מהי הפרופורציה הנכונה ?
לצפיה ב-'מה אמור לצאת מהתערובת בסופו של דבר?'
מה אמור לצאת מהתערובת בסופו של דבר?
16/06/2017 | 15:54
5
72
אני חושבת, ואולי יתקנו אותי פה, שלקבב/ קציצות אין ממש "כמות נכונה". אם מתכוונים לעשות נקנקיות- אז נראה לי שזה יותר קריטי.
לצפיה ב-'קבבים'
קבבים
17/06/2017 | 21:06
4
74
אבל אני רוצה אותם כמה שיותר עסיסיים.
אז מהי הפרופורציה הנכונה ?
לצפיה ב-'זה תלוי....'
זה תלוי....
17/06/2017 | 21:19
3
75
בכמות השומן בבשר הבקר - אם זה בשר שמן
מספיק 15% תוספת שומן כבש.
אם זה בשר רזה 20%-25% שומן כבש.
בכל מקרה זה ענין של טעם אבל לא כדאי להגזים
בתוספת השומן.
לצפיה ב-'בשר טחון / שומן'
בשר טחון / שומן
18/06/2017 | 11:51
46
נכון
לקבבים מאוד מומלץ בשר קצת יותר שמן,  מכיוון שכך הם יצאו עסיסיות
לצפיה ב-'לשפונדרה ושייטל להמבורגר -'
לשפונדרה ושייטל להמבורגר -
18/06/2017 | 17:16
1
36
הוספתי 20% שומן בוקס
כבד בשבילך?!
 
80% שפונדרה עם ו20% שייטל
 
לצפיה ב-'הכבש מחירו יקר השומן, אם אתה רוצה משו טעים ועדין'
הכבש מחירו יקר השומן, אם אתה רוצה משו טעים ועדין
18/06/2017 | 17:17
41
תקנה שומן אווז גם 500 גרם תשמור במקפיא את הכמות שתהיה לך חירום בבית
בלי השומן- תרגיש בשר יותר דחוס ופחות עסיסי.
לצפיה ב-'קבב על האש'
קבב על האש
20/06/2017 | 08:17
28
היחס בין בשר הבקר לבשר הכבש ברוב המקרים מדובר בשומן כבש בליאה
תלוי בנתח שנטחן .כאשר הבשר שמן יחסית כמו צוואר מוסיפים פחות שומן כבש כ100 גרם לקילו כאשר הבשר פחות שומני מוסיפים יותר עד 200 גרם.
לצפיה ב-'ממה מורכב התבלין בהרט לחמוצים'
ממה מורכב התבלין בהרט לחמוצים
15/06/2017 | 19:54
7
80
מאילו תבלינים מורכב בהרט לחמוצים (התבלין הצהוב בניגוד לבהרט הרגיל החום)?
 
בתודה מראש
לצפיה ב-'הכל לפי היצרן...'
הכל לפי היצרן...
15/06/2017 | 22:12
93
זרעי שומר
זרעי כוסברה
שום גבישי
לימון מיובש
כורכום
גיוונים:
פלפל חריף
אבקת קארי צהוב במקום הכורכום
זרעי חילבה
 
לצפיה ב-'בהרט'
בהרט
17/06/2017 | 15:04
95
בהרט = תערובת תבלינים
בהר = פלפל אנגלי
 
TCHM רשם את אחת האפשרויות בלי להתיחס ליעחסי הכמויות.
זה בדיוק כמו "ראס-אל-חנות" ו"גאראם מסלה", כמספר האזורים והמערבבים כך מספר התערובות.
לצפיה ב-'שלום לך על איזה חמוצים'
שלום לך על איזה חמוצים
18/06/2017 | 15:08
1
56
שלום
איזה חמוצים.
איזה ירקות.
חשוב מאוד.
למשל העירקים שמים כמה סוגי תבלינים.
למשל הפולנים יוסיפו סוכר.
 
 
לצפיה ב-'חמוצים עיראקים'
חמוצים עיראקים
20/06/2017 | 08:08
55
כאשר אני מכין חמוצים בנוסח עיראק התבלין שאני משתמש הוא אבקת עמבה
כך זה בירקות מוחמצים. וכך זה בלימונים מוחמצים (תרצו אשלח מתכונים) 
אני כובש גם פלפל חריף. לפת. זיתים. 
אני פולני ומחמיץ מלפפונים לאורך כל השנה מעולם לא השתמשתי בסוכר
כן משתמש בסוכר להכנת דג מלוח כבוש אבל זה סיפור אחר
לצפיה ב-'מכיל גם מנגו מיובש.'
מכיל גם מנגו מיובש.
23/06/2017 | 22:09
2
6
לצפיה ב-'ממנגו מיובש מכינים את אבקת העמבה'
ממנגו מיובש מכינים את אבקת העמבה
24/06/2017 | 19:32
1
10
ההודים קוטפים מנגו בוסר שהוא חמוץ חותכים אותו לפרוסות דקות ומניחים בשמש ליבוש. כאשר פרוסות המנגו יבשות כמו נייר הם טוחנים אותם לאבקה. וזה תבלין העמבה
רוטב העמבה אשר מוכר יותר מכיל כ95% חילבה והשאר אבקת עמבה ופרוסות מנגו
מכוון שאישתי עיראקית אני משתמש בעמבה גם בחמוצים וגם בבישולים שונים. כמו תבשיל הדגים הנקרא סלונה
אני גם מכין את רוטב העמבה בבית
לצפיה ב-'בוקר טוב. אצ'ר'
בוקר טוב. אצ'ר
25/06/2017 | 07:11
5
בוקר טוב.
נהוג להכין אצ'ר ממנגו יבש .
זה מעדן חירף מטובל .
זה בנוסף להכנת אבקה ממנגו בוסר.
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
( לעמוד שלי בתפוז )
18/06/2017 | 10:30
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'שאלת על סלטים'
שאלת על סלטים
15/06/2017 | 23:46
5
104
ידוע לי שזה לא רצוי, אבל כמה זמן אפשר לשמור סלט על בסיס בורגול\סולת (למשל בסגנון טבולה, עם ירק לא מבושל) במקרר?
ונניח שאבחר להכין סלט טרי כל יום ולקחת תוספת במקום לחם, כמה זמן יחזיקו הדגנים המבושלים?
כדאי לערבב אותם במשהו, למשל שמן להארכת חיי מדף?


לצפיה ב-' הכוונה היא להכין בורגול\קוקוס מבושל מראש ובבוקר'
הכוונה היא להכין בורגול\קוקוס מבושל מראש ובבוקר
15/06/2017 | 23:49
4
62
לערבב עם סלט קצוץ טרי ,במקום להכין טאבולה למשך השבוע.
 
לצפיה ב-'בורגול,זה דגן,לא מחזיק הרבה זמן,נוטה להחמיץ.'
בורגול,זה דגן,לא מחזיק הרבה זמן,נוטה להחמיץ.
17/06/2017 | 09:46
3
62
עד שלושה במקרר,ואז לטעום ולוודא שלא החמיץ.
לצפיה ב-'ועוד משהו לגבי הבורגול,,'
ועוד משהו לגבי הבורגול,,
17/06/2017 | 09:53
84
להכנת בורגול,בכלל אין צורך לבשל בורגול,
משרים בקערה כוס אחת בורגול עם כוס אחת מים -רותחים,
במשך כ-חצי שעה ,לאחר זמן זה,הבורגול סופח את הנוזלים,מתרכך ומוכן לאכילה.
 
לצפיה ב-''
17/06/2017 | 12:29
7
לצפיה ב-''
20/06/2017 | 00:42
לצפיה ב-'מעוניין לקנות סיר איכותי, אפשר המלצות?'
מעוניין לקנות סיר איכותי, אפשר המלצות?
15/06/2017 | 12:15
4
63

התחלתי לבשל לעצמי בקטנה, בעיקר דברים כמו קינואה/שעועית/עדשים.
אני צריך סיר איכותי ולא כל כך יודע מה לחפש.
לעניין החומר, הבנתי שנירוסטה נחשב בטיחותי (קראתי שסולתם מומלצים, יש עוד חברות שכדאי לשקול?).
לעניין הגודל, סיר של כמה ליטר לקחת (או קוטר בסנטימטרים).
אני מבשל רק לעצמי, לא כמויות גדולות אז לא צריך משהו עצום ובכל זאת?
זה משנה מכסה זכוכית או משהו אחר?
עניין הידיות, זה חשוב ידיות לא מתחממות או שלא קריטי כי יש ידיות סיליקון או פתרונות אחרים שאפשר לשים.
תודה לעונים
 
לצפיה ב-'אולי גם בפורום צרכנות? אני מכינה לעצמי אוכל בסיר של 2 ליטר'
אולי גם בפורום צרכנות? אני מכינה לעצמי אוכל בסיר של 2 ליטר
15/06/2017 | 23:41
58
מעדיפה להכין כמות שתספיק לפחות לשתי ארוחות, אולי לך לא יספיק?
אישית נמאס לי מנירוסה וחזרתי לבשל באמייל ('סיר של סבתות') אבל לא קניתי אותם ולא יכולה להמליץ על מחירים.
לצפיה ב-'לגבי סירים'
לגבי סירים
16/06/2017 | 05:56
69
אצלי מיגון סירים והאמת שכל אחד
הוא לתבשיל מסוג אחר,
כששואלים על בישול קינואה למשל, תלוי 
איך אתה מבשל, אני מבשלת בקלחת(סוג של סוטאז')
של טפלון כי אני קודם מזהיבה בצל ואז מערבבת עם הקינואה ואז 
מוסיפה מים רותחים.
לשעועית לבנה אני משתמשת ועדשים אני מבשלת בנירוסטה.
לי אישית חשוב ידיות לא ממתכת, אלה שלא מתחממות.
גם לבישול כמויות קטנות הייתי קונה סיר לפחות של 3 ליטר.
לצפיה ב-'נסי IKEA'
נסי IKEA
16/06/2017 | 17:57
52
שלום
לטעמי יש להם VFM טוב. 
לצפיה ב-'מנסיוני,איכות קשורה לתקציב ,וכמה תרצה להשקיע בסיר איכותי,,'
מנסיוני,איכות קשורה לתקציב ,וכמה תרצה להשקיע בסיר איכותי,,
17/06/2017 | 09:41
49
לפני כמה שנים ,קניתי בסולתם 2 סירים ,(מפלדת אל-חלד) אומנם מחירם לא היה  זול,
אך אלה סירים איכותיים במיוחד,שמתאימים לכול סוגי הכיריים.
בתחתית הסיר,חרוט בעברית:
"סולתם כול החיים",
מנסיוני,לאחר עשרות בישולים, בסירים אלה ,איכותם שווה  כול אגורה.
אם תשיג את הדגם הנ"ל,לא תזדקק להחלפת  הסירים לעולם, כי הם חזקים ואיכותיים,
קלים לניקוי,יציבים וחזקים ונשמרים לכול החיים.
 
לצפיה ב-'נקניק רומני=< תודה'
נקניק רומני=< תודה
14/06/2017 | 19:06
13
98
יש למישהו אני אוהב בייקון - אבל יש משו אמא ברומניה יש משו שבטעם דומה לבייקון ומעשיר תבשילים שכדאי לקנות
לא מכיר נקניקים רומנים, האמת
תודה לעונים
לצפיה ב-'יש....'
יש....
14/06/2017 | 19:46
4
82
קוסטיצ'ה רומנית - טיב טעם, מניה, קשת טעמים, אחים מרסל , זילבר.
פנצ'טה איטלקית או מייצור מקומי - טיב טעם 
 
לצפיה ב-'היי, קוסטיצ'ה רומנית זה '
היי, קוסטיצ'ה רומנית זה
14/06/2017 | 19:54
3
81
לא מופיע לי
פנצ'טה איטלקית, תהיה ברומניה?!איך זה לבוא עם זה לארץ לא יתקלקל?
 
לצפיה ב-'אתה כותב לא ברור...'
אתה כותב לא ברור...
14/06/2017 | 20:06
2
66
פנצ'טה מקורית שורדת נסיעה של כמה שעות בלי בעיה
אתה תמיד יכול לבקש שיארזו לך בוועדות.
איני יודע אם קיימת ברומניה, קוסמטיצ'ה יש.
לצפיה ב-'קוסטיצ'ה זה- סוג של מאכל'
קוסטיצ'ה זה- סוג של מאכל
14/06/2017 | 20:10
1
59
אבל הבנתי אגיד לאמא לבקש את זה
הה
 
לצפיה ב-'ראה....'
ראה....
14/06/2017 | 20:15
67
לצפיה ב-'ביקון ברומנית זה סלנינה'
ביקון ברומנית זה סלנינה
14/06/2017 | 20:14
7
79
שלום
חבל לסחוב ואולי יתקלקל. יש בטיב טעם ורשתות שכתבו לך.
אולי שתביא לך סאלם דה סיביאו. זה המקבילה של פיק והרץ ההונגריים. מעולה.
לצפיה ב-'שם אמא אמרה שהכל זול פה יקר'
שם אמא אמרה שהכל זול פה יקר
14/06/2017 | 21:25
6
60
טיב טעם אני קונה פעם בחודש
:) לא כל שבוע
 
לצפיה ב-'נקניק רומני'
נקניק רומני
15/06/2017 | 21:52
5
50
כן קוסטיצה בטיב טעם, מניה,  הם נקניק צלעות מעושן וגם לא מעושן
בתוך מרק שעועית זה משגע
 
נקניק סיביו טעים כמו שכתבו לעיל 
לצפיה ב-'מה את יותר אוהבת'
מה את יותר אוהבת
15/06/2017 | 22:06
4
38
תודה
לצפיה ב-'קח בחשבון שנקניק סיביו אמיתי עשוי מבשר סוס....'
קח בחשבון שנקניק סיביו אמיתי עשוי מבשר סוס....
15/06/2017 | 22:35
3
61
הוא שמן מאד ובטעם חזק מאד, מיועד לאכילה כשהוא
פרוס דק מאד ליד משקה חריף, לא כ"כ מתאים לתיבול.
 
אכן צלעות מעושנות מצוינות לתיבול תבשילים.
לצפיה ב-'לא בדיוק'
לא בדיוק
16/06/2017 | 00:15
1
59
נקניק סיביו (שהוא אגב שם מוגן ע"י התקינה האירופית) אינו עשוי מבשר סוס. קשה להכין נקניקיים מבשר סוסים שהוא, בניגוד לאמור לעיל, בשר רזה יחסית.
סיביו עשוי מבשר חזיר, כמו כל סלמי משובח, + תבלינים למיניהם. המעטפת היא מעי של סוס. 
לצפיה ב-'תודה רבה לכולם'
תודה רבה לכולם
17/06/2017 | 08:59
24
:)
לצפיה ב-'אמא בסוף קנתהבייקון משם'
אמא בסוף קנתהבייקון משם
16/06/2017 | 16:56
43
:אחר כך אעלה תמונה 
של החברה

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
מיה מטבחים
מיה מטבחים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ