66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מתכון לחומוס ביתי מושלם

21/07/2019

אחד המאכלים האהובים על הישראלים, המוגש בכל מסעדה מזרחית כמנה ראשונה, אבל עומדת בפני עצמה גם כמנה עיקרית, הוא סלט חומוס (כמובן לצד סלטים נוספים כטחינה, חצילים ועוד) לצד פיתות חמות, שכל כך כיף לנגב את החומוס.

התארחתי לאחרונה אצל בת דודתי, שהינה בשלנית בחסד והיא בין החלוצות באירוח ביתי עוד לפני שהוגדרה הארוחה הביתית כטרנד. בתבשיליה היא משתמשת רק בחומרי גלם טריים ואיכותיים. התפריט משתנה בהתאם לשמה שנמצא בשוק והיא מבשלת  כל מה שאנשים אוהבים, ובהתאם לטעם האישי: צמחוני, טבעוני, חלבי, בשרי. החל ממבחר פשטידות, פסטות, קדירות בשר, סלטים  וכמובן מבחר קינוחים. האוכל מבושל ומוגש בהמון אהבה והטעם ללקק את האצבעות.

להלן מתכון פשוט ומדויק שהיא נתנה לי להכנת חומוס טרי, עשיר ובריא ללא חומרים משמרים,  שבלוטות הטעם יתענגו עליו ולא תפסיקו לנגב -

מצרכים:

1. 1 כוס חומוס
2. 1/4 כפית סודה לשתיה
3. 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
4. לימון
5. מלח
6. פטרוזיליה
7. שמן זית

אופן ההכנה:

1. בוררים ומנקים היטב את גרגרי החומוס (מוציאים את הגרגרים הפגומים)
2. שוטפים היטב את גרגרי החומוס עד שמי השטיפה שקופים
3. שמים את גרגרי החומוס בקערה ומשרים למשך כל הלילה
4. בסיום ההשריה שוטפים היטב את גרגרי החומוס
5. שמים את גרגרי החומוס בסיר, ולהוסיף מים נקיים בגובה של כ-5 ס"מ מעל לגרגרים
6. מוסיפים 1/4 כפית סודה לשתיה (הסודה לשתייה אחראית על ריכוך הגרגרים בדרך למרקם חלק ומושלם)
7. מבשלים עם מכסה מעט פתוח, מביאים את המים לרתיחה ומסירים את הקצף הלבן עם כף
8. מקטינים את הלהבה לבינוני קצת גבוה ומבשלים עד שהחומוס מתרכך (עליהם להיות רכים, נמעכים בקלות, אך לא מתפוררים)
9. מסננים את החומוס מהנוזלים (להקפיד לשמור את הנוזלים להכנת החומוס)
10. שמים את גרגרי החומוס המבושל בקערה/פוד פרוססור (שומרים כמה גרגרים בצד לעיטור)
11. מוסיפים 1/4 כוס מנוזלי הבישול, קצת מלח, 1/2 כוס טחינה גולמית, לימון סחוט
12. טוחנים עם מוט (או בפוד פרוססור) עד לקבלת מרקם משחתי אחיד

טיפים:

• הישארו קרוב לסיר בעת הבישול מכיוון שהמים גולשים
• ניתן להוסיף שלושה שיני שום כתוש לקבלת חריפות מעודנת

להגשה:

שמים את החומוס בקערת הגשה, בוזקים מעל את גרגרי החומוס ששמרנו לקישוט, מזלפים קצת שמן זית ומעטרים בפטרוזיליה

 

חומוס

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת