1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת משמש הפוכה עם רוטב טופי ללא סוכר

את העוגה הזו הכנתי בהשראת השף אהרוני עם שינויים קטנים שלי. ניתן להכין אותה עם קמח לבן או כוסמין לבן, עם סוכר , או סוכר חום,או עם סוכרלוז וסוכר קוקוס. בקיצור המתכון כמו תמיד הוא בגדר המלצה בלבד, ובכל מקרה הוא יצא טעים .

החומרים הדרושים:
לבצק:
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח שקדים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכרלוז
4 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל
1/2 שקית אבקת אפייה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1 גביע יוגורט 3%

שכבת המשמשים:
כ9 משמשים חצויים ומגולענים
2 כפות כמוסוכר

לרוטב הטופי:

1 כוס סוכר קוקוס
100 גרם חמאה
1/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

הרוטב: שמים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה . מבשלים מספר דקות עד שמסמיך. מצננים.

בתבנית עגולה 24 משומנת מסדרים את חצאי המשמשים עם הצד החתוך כלפי מטה ומפזרים עליהם את הכמוסוכר.

מעבדים את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ויוצקים אותה על גבי המשמשים בתבנית ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה . ממתינים דקה , שמים על התבנית צלחת הגשה והופכים בזהירות.

יוצקים מרוטב הטופי בין המשמשים . בהגשה ניתן להוסיף עוד קצת רוטב טופי וכדור גלידה... משהו משהו...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת