00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל ושאר ירקות

מתכונים נפלאים שיסגרו לכם את החופש הגדול

מתכונים נפלאים שיסגרו לכם את החופש הגדול

הנה שוב מגיעה לה התקופה הזו של סיום החופש הגדול. הקייטנות הסתיימו, הילדים מסתובבים בבית חסרי תעסוקה, כבר הספקתם לנסוע ולחזור מחופשה משפחתית (במהלכה לא נחתם לרגע), כבר טיילתם, פקדתם כמעט כל חוף, אטרקציה ושמורת טבע (הילדים שלכם כבר מכירים את התנינים שבחמת גדר על בסיס שם פרטי), עשיתם עוד כמה סיבובים בקניון, בפארקים, ביקרתם חברים, מכרים, קרובים וגם רחוקים ואתם רק מתפללים שהימים האחרונים של החופש הגדול יעברו כמה שיותר מהר ובכמה שפחות כסף.

אז נכון, הימים האחרונים של החופש הגדול של הילדים שלנו יכולים להיות מאתגרים בלשון המעטה, אבל אין זה אומר שחייבים לעשות פעילויות יקרות עם הילדים. יש מספיק פעילויות מגבשות, כיפיות ומהנות שאינן עולות הרבה כסף והן אפילו יכולות ללמד את הילדים משהו על החיים. אחת הדוגמאות הטובות ביותר לפעילות שכזו היא בישול או אפיה עם הילדים.

לא משנה בני כמה הילדים שלכם, בני 3 או 8, גם לא משנה אם יש לכם בנים, בנות או שניהם, כולם אוהבים לאכול וגם כולם צריכים לדעת איך מתנהל מטבח. אז אולי לא תכינו עם הילדים מנת טורנדו רוסיני במידת צליה מדיום, אבל יש שפע של מתכונים קלילים וכיפים שמתאימים לילדים, ואין כמו סוף החופש הגדול כדי לנסות אותם עם הילדים שלכם. הנה דוגמה למתכון אחד מיני מתכונים רבים שניתן להכין עם הילדים:

מתכון לממתקי חמאת בוטנים שוקולד / אתר סוגת בשיתוף אוכל טוב – מאקו.

מה צריך?
למילוי:
חצי כוס חמאת בוטנים
חצי כפית מלח
25 גרם חמאה – הוציאו אותה מראש מהמקרר כך שתהיה רכה
חצי כוס אבקת סוכר

לכוסות השוקולד:
400 גרם שוקולד מריר – קצצו אותו דק
כף שמן
מנג'טים (עטרות נייר)
תבנית מיני מאפינס
שק זילוף

אופן ההכנה:

למילוי:

ערבלו בקערה את המלח, החמאה, חמאת הבוטנים ואבקת הסוכר, עד אשר אתם מקבלים תערובת אחידה וחלקה. שימרו את התערובת חמאת הבוטנים בצד.

לכוסיות השוקולד:

הניחו את השוקולד המריר שקצצתם בקערה והמיסו את השוקולד מעל מים רותחים (בן מארי). אפשר גם להמיס במיקרוגל. לאחר שכל השוקולד נמס הוסיפו שמן והמשיכו לערבב עד אשר מתקבל קרם זוהר וחלק.

רפדו את שקעי תבנית המיני מאפינס במנג'טים. הברישו (עם מברשת או עם כפית) את המנג'טים בשכבה דקה של קרם השוקולד שהכנתם. שימו את התבנית עם המנג'טים במקפיא למשך כחצי שעה או עד שקרם השוקולד מתקשה ומתייצב.

העבירו את התערובת שהכנתם מקודם, תערובת חמאת הבוטנים, לתוך שק זילוף. הזליפו את תערובת חמאת הבוטנים על שכבת השוקולד שהתקשתה במקפיא.

על גבי תערובת חמאת הבוטנים צקו עוד שכבת קרם שוקולד. הקפידו לכסות את חמאת הבוטנים לגמרי, והחזירו את התבנית למקפיא למשך שעה.

לבסוף, בתום שעה הוציאו את התבנית וחלצו ממנה את המנג'טים. הסירו את המנג'טים בעדינות יתרה, והגישו.

הילדים שלכם לא רק ייהנו להכין את המתכון הזה הם גם ייהנו ממתק טעים שהם הכינו בכוחות עצמם!

מתקפת המתכונים לפסח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פאוורפון אלא אם צויין אחרת